Şimdi Ara

Samsung BX2450 Renk ayarı yardım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
10.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theblackfx

Ben şu ayarlarda kullanıyorum ve gayet memnunum:

parlaklık: 63
    kontrast: 80
    netlik: 60
    magic angle: ayakta durma modu
    yanıt süresi: daha hızlı
    hdmi siyahlık düzeyi: düşük
    kırmızı, yeşil, mavi: %50
    güç tasarrufu: kapalı

Bu şekilde renkler daha canlı ve beyaz rengin ağırlıklı olduğu internet sayfasında gözümü yormuyor. Eğer oyunlarda yüksek parlaklık istersem Güç tasarrufu modunu %100'e alıyorum.
  • Ekran kartım Sapphire HD5830.
    Dvd playerden çıkan HDMI to HDMI kabloyla bağlanıyorum.Yeni kablo alıcam bugun bakalım düzelcekmi.
  • quote:

Bu şekilde renkler daha canlı ve beyaz rengin ağırlıklı olduğu internet sayfasında gözümü yormuyor. Eğer oyunlarda yüksek parlaklık istersem Güç tasarrufu modunu %100'e alıyorum.

Malesef dostum Ayarlarımı sıfırlayıp senın ayarlarını girdim hatta HDMI girişini bile değiştirdim. hdmi siyahlık düzeyi Aktif olmadı. Bence hala ekran kartı ile ilgili.
    Senin kart sanırım Nvidia Kartının panelinde buna benzer bir ayar varmı.
     Samsung BX2450 Renk ayarı yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: TimFx

quote:

Malesef dostum Ayarlarımı sıfırlayıp senın ayarlarını girdim hatta HDMI girişini bile değiştirdim. hdmi siyahlık düzeyi Aktif olmadı. Bence hala ekran kartı ile ilgili.
    Senin kart sanırım Nvidia Kartının panelinde buna benzer bir ayar varmı.

Benimkinde şöyle bir ayar var ama işini görmez sanırım :( Ati ekran kartı kullanan bir arkadaş varsa belki yardımcı olabilir sana. Yardımcı olabileceğim başka bişey varsa ss. çekip atayım.

• yok tamam ben öğrenmek istediğimi ögrendim. DVI bağlamış olmana rağme senin kartda da benzer bir seçenek var. Benim verdiğim resim ancak HDMI bağlantı yapınca çıkıyor. Benim kartda bu seçenekler yok ATI X1950. Yukarda resimini verdiğim özellik Ati HD serisi kartların sürücüsü yani HDMI çıkışı olan kartların.

Ayrıca Senin kartda muhtemelen hem Hdmi hemde dvi çıkış vardır. Kartda Hdmi çıkış olunca DVI çıkışta aynı özelikleri barındırabiliyor mesela ses iletmek gibi. (bunu Ati'nin Yardım dökümanından okudum.)
    Kanımca ekran kartında o secenekler varsa HDMI siyahlık düzeyi aktif oluyor.

HDMI siyahlık düzeyini aktif edemeyen arkadaşlar ekran kartlarında bu seçenekler varmı yokmu bakmalarını rica ediyorum.Seçenekler yoksa veya aktif değilse teorimi destekliyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 16 Şubat 2011; 12:43:32 >
  • quote:

yok tamam ben öğrenmek istediğimi ögrendim. DVI bağlamış olmana rağme senin kartda da benzer bir seçenek var. Benim verdiğim resim ancak HDMI bağlantı yapınca çıkıyor. Benim kartda bu seçenekler yok ATI X1950. Yukarda resimini verdiğim özellik Ati HD serisi kartların sürücüsü yani HDMI çıkışı olan kartların.

Ayrıca Senin kartda muhtemelen hem Hdmi hemde dvi çıkış vardır. Kartda Hdmi çıkış olunca DVI çıkışta aynı özelikleri barındırabiliyor mesela ses iletmek gibi. (bunu Ati'nin Yardım dökümanından okudum.)
    Kanımca ekran kartında o secenekler varsa HDMI siyahlık düzeyi aktif oluyor.

HDMI siyahlık düzeyini aktif edemeyen arkadaşlar ekran kartlarında bu seçenekler varmı yokmu bakmalarını rica ediyorum.Seçenekler yoksa veya aktif değilse teorimi destekliyecek.

Doğrudur, 2 dvi 1 hdmi girişi var benim ekran kartımda. Diğer arkadaşların kartları nasıl acaba..

• bende de hd5770 var. 2 HDMI 2 DVI var.HDMI dan bağlanıyorum
    O resim verdiğin ayar Full RGB ye ayarlı.HDMI to HDMI kablo ile aktif edebiliyorum.
    Ekran kartı DVI girişinden bağlayıp DVI to HDMI ile bağlayınca aktif olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 16 Şubat 2011; 16:30:55 >
  • Sonunda başardık arkadaşlar.:)))
    Ati ekran kartı kullanalar ati ccc nin içinden 'Color pixel formatı' 'RGB 4:4:4 Pixel format studio ' yapınca HDMI siyahlık düzeyimiz aktif olmuş bulunuyor.
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Ekran kartım imzamda,Dvı-Hdmi olarak monitörün yanında verilen kablo ile bağlantı yapıyorum bir sorun olmadı aynı şekilde hdmi to hdmi kablo ilede denedim ondada bir sorun yok,bence sorunu çözemeyen arkadaşların ayarları Hdmi siyahlık düzeyi ayarlamaya ters düşüyor kısacası çakışıyor olabilir..

Katılıyorum..

Konun bukadar basit olduğunu düşünüyorsanız Tüm ayarlarınızı yazın bizde inceleyip deneyelim. Ben hiç sanmıyorum ayarlarla ilgili olduğunu, beni mahcub ederseniz sevinirim

Ayarlarımı paylaşırım sorun değil

Gündüz vakitlerinde Magic Angle on modunda iken Grup Görünümü modunda, akşam olduğu zaman ise Ayakta durma modunu kullanıyorum Tepki süresini Orta seviyede kullanıyorum,Bu arada ben biryerde daha yazmıştım her ekran kartı hdmi siyahlık düzeyi ayarına destek vermeyebilir bence sorun yaşayan arkadaşlar monitörlerini başka bir pc de denesin bakalım yine aynı sorun varmı benim denediğim kartlar Gtx 470,Gtx 460 birde imzamdaki anakartın onboard kartı hepsinde bu özellik aktif olduEn azından başka bir pc deneyin yani

• wWenTj HDMI-HDMI kablo mu monitörde?

O ayar bende de mevcut; ancak 2 tane ekran bağlı. HDMI çıkışı direk TV'ye gidiyor ve 4.2.2 seçili. Onun dışında bir şey seçersem TV ekranı ya yeşile dönüyor ya da yazı karakterlerinin renkleri bozuluyor (TV'de)
  • Bir de size farkettiğim bir şeyi söyleyeyim;

Yanıt süresini en hızlıya aldığınızda ekranda hızlı kayma yaparsanız (örneğin Firefox kaydırma çubuğunu sayfada yukarı aşağı hızla kaydırırsanız) metinler iz bırakıyor, ve gri alanlarda yeşillenmeler oluyor (anlık) "Normal"e aldığınzda bu durum oluşmuyor. Bu sayfada deneyebilrisiniz mesela. Eğer siz de olmuyorsa benim monitörde tuhaflık var demektir :)

Gerçi şimdi olmuyor, bu da enteresan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 17 Şubat 2011; 0:37:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wWenTj

Sonunda başardık arkadaşlar.:)))
    Ati ekran kartı kullanalar ati ccc nin içinden 'Color pixel formatı' 'RGB 4:4:4 Pixel format studio ' yapınca HDMI siyahlık düzeyimiz aktif olmuş bulunuyor.

Senin adına sevindim kardeşim o zaman tahminim doğru. Kart panelinde bu ayarlar çıkmadıktan sonra monitör ayarları ve kablolarla uğraşmanın bir anlamı yok gibi görünüyor. :)

quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid
    Bir de size farkettiğim bir şeyi söyleyeyim; Yanıt süresini en hızlıya aldığınızda ekranda hızlı kayma yaparsanız (örneğin Firefox kaydırma çubuğunu sayfada yukarı aşağı hızla kaydırırsanız) metinler iz bırakıyor, ve gri alanlarda yeşillenmeler oluyor (anlık) "Normal"e aldığınzda bu durum oluşmuyor. Bu sayfada deneyebilrisiniz mesela. Eğer siz de olmuyorsa benim monitörde tuhaflık var demektir :)

Evet hakılısın herkez fark etmiştir onu. Enhızlı seçeneği neden konmuş bende anlamış değilim. Görüntü bariz şekilde hareketli sahnelerde veya fps oyunlarda hızlı mouse hareketlerindede bahsetiğin şekilde bozuluyor. Gereksiz bir ayar gibi duruyor.Zaten diger iki ayarı kendi aralarında değiştirdiğimizde de gözle görünür bir fark hisedilmiyor. Sanırım bu ayarlar pc dışında bişeyeler bağladığınızda fark yaratması için konmuş olabilir.Vardır mantıklı bir amacı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 17 Şubat 2011; 9:43:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wWenTj

Sonunda başardık arkadaşlar.:)))

• quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

wWenTj HDMI-HDMI kablo mu monitörde?

O ayar bende de mevcut; ancak 2 tane ekran bağlı. HDMI çıkışı direk TV'ye gidiyor ve 4.2.2 seçili. Onun dışında bir şey seçersem TV ekranı ya yeşile dönüyor ya da yazı karakterlerinin renkleri bozuluyor (TV'de)

Evet HDMI to HDMI ile bağlanıyorum.
  • Ben yeni bir HDMI kablo aldım, akşam deneyeceğim (Philips SWV3534/10)

Yalnız ben de şöyle bir durum var; çift ekran bağlı olduğu için (TV + Monitör) Pixel ayarlarını değişitiğimde TV renkleri sapıtıyor (ki belki sapıtma değil, normal bir durumdur ve o ayar zaten onun için vardır) Monitörü ayarlayıp geri eski haline alırım. Ancak bu durumda, ayar monitörde o şekilde kalır mı emin değilim.
  • arkadaşlar bx2450 daha az önce elime ulaştı hemen hiç bir ayarı değiştimeden hdmı siyahlık düzeyine baktım iki seçenek vardı normal ve düşük normal seçiliydi hangisinde durması daha iyi olur
  • Düşük daha iyi, çünkü siyah renklerde parlaklığı alıyor ve daha doğru görünüyor.

Bu arada ben nasıl ayarladım, problem ve çözümler;

Monitöre direk HDMI kabloyu takınca olmadı. Piksel ayarlarından en alttaki 2 seçenekte çıkıyor ancak o zamanda renkler gidiyordu. Misal ekran yeşil ve pembelere dönüşüyordu. 11.2 sürümü yüklüydü (bu sürücüyü kaldıramayanlar olmuştu, onunda çözümü burda)

Windows 7 64 bit için yazıyorum;

Önce Your Uninstaller ile ATI'ye ait 2 bileşeni kaldırdım (catalyst ve bir şey daha kuruluydu) . Daha sonra güvenli modu açıp Driver Sweeper ile analiz ettirdim ve buluna her şeyi sildim. Yeniden güvenli modda başlattım. Ancak yine de sürücüyü buldu. Aygıt yöneticisine girip ekran kartını sağ tıklayarak kaldır dedim ve gelen seçenekte sürücüyü sil seçtim. Windows yeniden başladı ve bu sefer sürücüyü standart olarak buldu (demek ki her şey silinmiş) Ben 10.12 versiyonunu kurdum. Catalyst'e girip Piksel ayarlarından Full RGB seçtim uygula dedim. Bu sefer renklerde bolzuma olmadı. Sürücü üzerine sonradan HDMI HDMI kablo uygulayınca sapıtıyor demk ki. Monitörde HDMI seçeneği altif oldu. AMD Overdrive açıktı o esnada, malum siyah renklerin ağırlıkta olduğu bir uygulama. Anında siyahtaki düzelmeyi gördüm :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 17 Şubat 2011; 18:59:22 >

• Arkadaşlar bu monitöre geçtikten sonra font tercihinizi ve büyüklüğünü değiştiniz mi? 1920 x 1080 olunca okuması biraz zor oluyor.
  • Boyutu beni rahatsız etmiyor herşeyi okuyabiliyorum,ama bunu bize göre değilde kendinize göre ayarlamanız daha iyi olur sonuçta siz kullanıcaksınız
  • Ben internet sayfalarını falan tam sayfa açamıyorum zor oluyo monitörün 3 te 2 si boyutunda tarayıcı veya yazı açıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.