Bildirim
Samsung BX2450 Renk ayarı yardım (7. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
selam arkadaşlar ankara elektroworld dan yeni aldım ancak monitörümü rahat 1920/1080 de tam aekran yapamıyorum 1680/1050 olarak ayarladım tam ekran yaptım fakat görüntü net değil eski mönütorum inca 20 inc 1680/1050 de daha netti ekran kartım hd 5770 kutudan çıkan dönüştürücüyde kullandım HDMI-HDMI da aldım şuan o takılı tecübeli arkdaşlardan yardım samsung yardım şuan kapalı bu saat itibariyle -
quote:
Orijinalden alıntı: ferdinec
selam arkadaşlar ankara elektroworld dan yeni aldım ancak monitörümü rahat 1920/1080 de tam aekran yapamıyorum 1680/1050 olarak ayarladım tam ekran yaptım fakat görüntü net değil eski mönütorum inca 20 inc 1680/1050 de daha netti ekran kartım hd 5770 kutudan çıkan dönüştürücüyde kullandım HDMI-HDMI da aldım şuan o takılı tecübeli arkdaşlardan yardım samsung yardım şuan kapalı bu saat itibariyle
Monitörün üstündeki tuşlardan menüye girin, setup & reset ( kurulum & sıfırlama) ya girin oklarla aşağı gelin.
PC/ AV modu var onu PC yapmayı deneyin.
Daha sonra ATI Catalyst paneline gelin, My digital flat panels(benim digital ekranlarım) menüsünde Scaling Options(ölçekleme seçenekleri) var onu da %0 a yani Overscan e çekin.Olmazsa burdayız
Benimde ekran kartım 5770 hayırlı olsun :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: procaptain
quote:
selam arkadaşlar ankara elektroworld dan yeni aldım ancak monitörümü rahat 1920/1080 de tam aekran yapamıyorum 1680/1050 olarak ayarladım tam ekran yaptım fakat görüntü net değil eski mönütorum inca 20 inc 1680/1050 de daha netti ekran kartım hd 5770 kutudan çıkan dönüştürücüyde kullandım HDMI-HDMI da aldım şuan o takılı tecübeli arkdaşlardan yardım samsung yardım şuan kapalı bu saat itibariyle
Monitörün üstündeki tuşlardan menüye girin, setup & reset ( kurulum & sıfırlama) ya girin oklarla aşağı gelin.
PC/ AV modu var onu PC yapmayı deneyin.
Daha sonra ATI Catalyst paneline gelin, My digital flat panels(benim digital ekranlarım) menüsünde Scaling Options(ölçekleme seçenekleri) var onu da %0 a yani Overscan e çekin.Olmazsa burdayız
Benimde ekran kartım 5770 hayırlı olsun :)
çok çok teşekkür ederim hızlı cevabın için dediğini yaptım tam ekran oldu sendeki kontrast ayarları felan nasıl en iyi görüntü için şimdi çok sevdim monitörü sayende işte paylaşım bu yardımlarınız için teşekkürler saygılar
-
Ati panelinde My digital flat panels(benim digital ekranlarım) menüsünde Pixel Format sekmesine girip
RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB) seçeneğini işaretleyin.
ATI panelinde renklerle ayarlarıyla falan oynama gereği duymadım.
Ekranda Brightness 70
Contrast 75
Sharpness 60
HDMI Black Level : Low (bunu mutlaka yapın)
Gamma mode3
Renkler 50 de
Response time faster
Biraz kurcalayın zaten ortam ışığınıza vs. göre şunu da şöyle yapsam derken kendinize en uygun ayarı bulmaya başlayacaksınız :) -
quote:
Ati panelinde My digital flat panels(benim digital ekranlarım) menüsünde Pixel Format sekmesine girip
RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB) seçeneğini işaretleyin.
ATI panelinde renklerle ayarlarıyla falan oynama gereği duymadım.
Ekranda Brightness 70
Contrast 75
Sharpness 60
HDMI Black Level : Low (bunu mutlaka yapın)
Gamma mode3
Renkler 50 de
Response time faster
Biraz kurcalayın zaten ortam ışığınıza vs. göre şunu da şöyle yapsam derken kendinize en uygun ayarı bulmaya başlayacaksınız :)
dediklerini yaptım HDMI BLACK LEVEL (LOW) YANİ DÜŞÜK YAPTIM BUNUN ANLAMI NE ACABA BEN HDMI+HDMI KABLOSU BAĞLADIM
ayrıca contrast felan çok değilmi özellikle gece rahatsız olunmazmı resmen bir lamba gibi oldu
-
quote:
dediklerini yaptım HDMI BLACK LEVEL (LOW) YANİ DÜŞÜK YAPTIM BUNUN ANLAMI NE ACABA BEN HDMI+HDMI KABLOSU BAĞLADIM
ayrıca contrast felan çok değilmi özellikle gece rahatsız olunmazmı resmen bir lamba gibi oldu
valla HDMI black level ın tam ne olduğunu bilmiyorum ama düşük yapınca görüntünün tozu alınmış, parlaklığı alınmış gibi oluyor daha bir gerçek gözüküyor
Filmlerde falan siyahlar falan daha iyi oluyor denersiniz bakarsınız :)
Benim oda ışığımda beyaz ve 20w(normal 100watt ın tasarruflusu) olduğu için öle çok parlak gelmiyor. -
quote:
quote:
valla HDMI black level ın tam ne olduğunu bilmiyorum ama düşük yapınca görüntünün tozu alınmış, parlaklığı alınmış gibi oluyor daha bir gerçek gözüküyor
Filmlerde falan siyahlar falan daha iyi oluyor denersiniz bakarsınız :)
Benim oda ışığımda beyaz ve 20w(normal 100watt ın tasarruflusu) olduğu için öle çok parlak gelmiyor.
yanıt süresi ne olmalı
-
quote:
yanıt süresi ne olmalı
ben daha hızlı da kullanıyorum.En hızlı da da çok farketmiyor gibi oyunlarda falan denedim birkaç kez ama farkı pek çözemedim. -
quote:
Orijinalden alıntı: cybernoid
Özel Metin boyutunu 120 % yaptım ve tam gözüme göre. Fakat yinede rahatsız eden bir durum vardı. Monitör ekranı çok büyük. Bu nedenle önerim şu; monitörün tam merkezi göz hizanızda olsun. Yani oturma durumunuza göre monitör biraz aşağıda kalıyorsa, ekranın bazı bölgelerindeki yazıları okumakta zorlanıyorsunuz (benim gibi gözlük kullanıyorsanız; çok dereceli bir bozukluk yok ama, yinede gözlüksüz monitöre bakmıyorum) Bu sebeple masama ait yükseltme aparatını tekrar kurdum. Şöyle;
Aparatı monitörün altına yerleştirmek sureti ile yaklaşık 5-6 cm yükselttim. Dolayısı ile monitörün tam merkezi göz hizamda ve hemen her köşesi aynı netlikte ve uzaklıkta. Monitörün alt kenarına gelen yazıları okumakta zorlanıyordum (kendi göz durumumdan dolayı) ancak şu an hiç sorun yok. Öne eğilsemde, arkaya yaslansamda görüş netliğimi kaybetmiyorum. Benzer sorun yaşayanalar olursa aynı şekilde monitörü göz hizalarına yükseltsinler.
Benzer sıkıtıyı ben yaşıyorum boynum tutuldu aşağı bakmaktan ama benım masada oyle bir aparat yok. :) eski monitorumde 3 kalın ansiklopedi vardı monitorun altında ancak öyle göz hizama geliyordı :) (boy uzun) Yeni monitorun estetiği bozulmasın diye altına kitap falan koymadım ama koyacagım bu gidişle :) yada yeni masa alıcam. Şimdi monitoru farklı bir açıda kullanıyorum biraz daha geriye yasladım. Belki biraz böyle fark eder.Zaten genelde üreticinin resimlerinde monitor dik açıda durmuyor. Biraz geriye meyilli duruyor.Adamların bir bildigi vardır. (yazıları büyütmedim sadece kullandıgım browserda gezerken ctrl + - ile sayfaya zoom yapıyyorum. windowsta ihtiyac hisetmedim.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 19 Şubat 2011; 1:27:18 >
-
Ayaralarda kayboldum diyenler, şunları bir deneyip sonucuda yazın :)
monitör - win 7 - catalyst
HDMI Black - Düşük
Resim :
Parlaklık - 50
Kontrast - 56
Netlik - 48
Magic Bright - Kişisel
Magic Angle - Kapalı
Renk :
Magic Color - Kapalı
Kırmızı - Yeşil - Mavi - 50
Renk Tonu - Normal
Renk Efekti - Kapalı
Gamma 2
Güç Tasarrufu - Kapalı
win 7
Kişiselleştir - Görüntü - Rengi Ayarla
Ufak Bir gamma ayarı, bir sonraki pencerede bir kademe kırmızı düşür. En sonda yazı tiplerini gözünüze göre seçin.
Catalyst : Piksel ayarları - Full RGB
Sakın ola parlaklığı vs. kastırmayın, inanılmaz yoruyor. Eski monitörümde 75'ti, bunda da 75 yapayım filan demeyin. Bunun parklaklığı ile eski monitörünüzün ki başka...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 22 Şubat 2011; 1:13:08 >
-
Bu monitörü almak istiyorum.Çok fazla oyun oynamam sadece Counter strike arada oynarsam nfs. Genelde film izliyorum ve onun için almak istiyorum. TV'ye bağlamak eziyet geliyor. 1080p ya da 720p filmlerde memnun musunuz monitörden ? Bu kullanım amacına göre tavsiye edermisiniz ? Monitörü bimeksten 596 tl'ye alıcam. Bu fiyat iyi mi ? (Ekran kartımda 5870 dvi to hdmi önerirsiniz herhalde ? ) -
DVi - HDMI önermiyorum. Mümkün oldukça 1080p destekleyen HDMI çıkış kullanın. -
quote:
Orijinalden alıntı: addntox
bakalım bende elıme gecınce hem pc de hemde xboxtakı ayarlarımı paylasırım
hocam xbox ta nasıl oldu ben sadece xbox da kullanıcam da acaba herhangi bir sorun oldu mu görüntü iyi mi ? -
Monitörü aldığım gün baya uğraştım ve standart olarak bu ayarlarda kullanıyorum uzun süredir.
Parlaklık : %65
Kontrast : %75
Netlik : %60
Magic Bright : Kişisel
Magic Angle : Kapalı
Yanıt Süresi : Daha hızlı
HDMI Siyahlık Düzeyi : Düşük
Magic Color : Kapalı
Kırmızı. yeşil,mavi : %50
Renk Tonu : Normal
Renk Efekti : Kapalı
Gamma : Mod 1
Bide nvidia denetim masasındaki Digital Vibrance ayarını 50'den 57'e çıkardım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 23 Şubat 2011; 23:57:10 > -
quote:
Orijinalden alıntı: JeaLeusy
Monitörü aldığım gün baya uğraştım ve standart olarak bu ayarlarda kullanıyorum uzun süredir.
Parlaklık : %65
Kontrast : %75
Netlik : %60
Magic Bright : Kişisel
Magic Angle : Kapalı
Yanıt Süresi : Daha hızlı
HDMI Siyahlık Düzeyi : Düşük
Magic Color : Kapalı
Kırmızı. yeşil,mavi : %50
Renk Tonu : Normal
Renk Efekti : Kapalı
Gamma : Mod 1
Bide nvidia denetim masasındaki Digital Vibrance ayarını 50'den 57'e çıkardım.
Benim ayarlarda böle sadece parlaklık %20 bende gözlerimi çok ağrıyo parlak olunca.Sadece oyun oynarken oyun moduna alıyorum.Film yada nette kişiselde duruyo. -
Aslında göz ağrıtan parlak olması değil. Parlaklık ve kontrastı yanlış karıştırırsak başlıyor o gözme yorma işi. Tabi aşırı keskinlik eklerseniz o da yoruyor. Beyaz bir ekranda siyah yazılar aşırı keskinlikte göz kaslarınızı fazlasıya zorluyor odaklama için. Netlik ayarı için 52 yeterli geliyor bana. -
quote:
Orijinalden alıntı: kare_-_as
Arkadaşlar hazır samsung bx2450 kullanıcıları burda toplanmış bir sorum olacak öncelikle bende bx2450 kullkanıcısıyım sizin monitörlerde sol tarafta beyaz veya diğer açık renklerde monitör boyunca dikey hafif gölgeli bir çizgi varmı bu çizgi çok gözükmüyor ama yan taraftan izleyenler daha net görebiliyor bu ölü piksel gibi normalmi sayılıyor yoksa direk değişime gidermi çünkü monitörü alalı iki hafta oldu
bende rastlamadım ama ölü piexel var önerim değiştirilerse başka monitör al lcd led olmasın -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kare_-_as
Arkadaşlar hazır samsung bx2450 kullanıcıları burda toplanmış bir sorum olacak öncelikle bende bx2450 kullkanıcısıyım sizin monitörlerde sol tarafta beyaz veya diğer açık renklerde monitör boyunca dikey hafif gölgeli bir çizgi varmı bu çizgi çok gözükmüyor ama yan taraftan izleyenler daha net görebiliyor bu ölü piksel gibi normalmi sayılıyor yoksa direk değişime gidermi çünkü monitörü alalı iki hafta oldu
bende rastlamadım ama ölü piexel var önerim değiştirilerse başka monitör al lcd led olmasın
catalst piexel format full rgp yoksa studio mu
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X