Şimdi Ara

Samsung BX2450 Renk ayarı yardım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
10.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamam siyahlık ayarından başka bişi yapmama gerek var mı
  • Gözüne göre monitörün renk ayarlarını yapabilirsin biraz kurcala ztn kaparsın
  • Ya hala aktif edemedim ben bu hdmı siyahlık düzeyini
  • Şu HDMI siyah işini ben de beceremedim!?
  • Beyler ne tür kablolar kullandınız hdmi,dvi v.s monitörde 2 tane Hdmi giriş var ikisinede takıp denedinizmi yani hiç detay vermeden olmaz,bu olayı çözmek zorlaşır.
  • HDMI to HDMI kablo almanız gerek.Dönüştürücülerle ve içinden çıkan kabloyla olmuyor.
    Samsung müşteri hizmetlerini(444 77 11) aradım bu konuyla ilgili adam çok yardımcı oldu , anlattı falan sonrada bir dk ben gidip ürün üstünde dönüştürücülerle oluyor mu diye deneyim dedi gitti denedi geldi hayır olmuyormuş dedi, sadece HDMI to HDMI kablo ile aktif oluyormuş dedi.
    Bende 25 TL ye goldmaster ın HDMI to HDMI kablosunu aldım, dediği gibi özellik açıldı.
  • Mini HDMI-HDMI olmazı mı acep!? Ben bir deneyeyim. Ekran kartının HDMI çıkışı şu an TV'ye gidiyor. Mecburen HDMı-DVI bağladım.
  • HDMI - HDMI denedim yine olmadı, bunun kablo ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Mutlaka bir seçenek diğerini kapatıyordur!?
  • Samsung Müşteri hizmetlerini ve samsung teknik servislerinden birini arayıp sorabilirsiniz tamamen kullandığınız kablo ile ilgili.
    Aldığınız HDMI to HDMI kablo 1080p desteklemiyor olabilir.Mini HDMI ise zaten olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 15 Şubat 2011; 21:30:37 >
  • Bakın kitapçık ne diyor;

Bu işlev yalnızca harici cihaz <HDMI> ile bağlandığında etkindir. <HDMI Siyahlık Düzeyi> işlevi tüm cihazlarla uyumlu olmayabilir !?*

Ekran kartı mı seçiyor monitör hazretleri!?

MSI HD 6870
  • Kullandığım ekran kartı Gigabyte gtx460.Kutunun içinden çıkan hdmi-dvi kablosunu monitördeki hdmi-1 bağlantı noktasına takarak kullanıyorum. Diğer ayarları yukarıda yazdım. Bu şekilde oluyor. Aynı ayarlarda kutudan çıkan analog bağlantı kablosunu kullandığımda hdmi siyahlık düzeyi aktif hale gelmedi.

İllaki yeni kablo alınarak hdmi siyahlık düzeyinin aktif hale getirilebileğini düşünen varsa video ya da fotoğraflarını çekip yollarım yardımcı olması açısından. Saygılar.
  • HDMI Siyah Düzeyi ayarlayamayanlar kart modellerini yazsalar iyi olur. Acaba AMD tabanlı olanlarla mı ilişkili bir durum var!?

Ayrıca benim HDMI kablo geçen hafta satın aldığım, yine Samsung'a ait BD-C6900 model Bluray oynatıcıya ait. Dandik bir HDMI kablo koyduklarını sanmam.

Dipnot; oynatıcıyı tavsiye ederim; Bluray-DVD-Audio CD gibi disk özelliklerinin yanı sıra, harici bellek ya da HDD'lerden MKV vs. formatları sorunsuz oynatıyor. Altyazı sorunu yok. DTS vs. formatlarda sorun yok (optik bağlantı ile harici bir cihaza bağlıyorum) 599 TL'ye Optimum AVM - Samsung mağazasından aldım. Teknosa satış fiyatı 899 TL görünüyor. En son MediaMarkt'te de 899 TL'ye gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 15 Şubat 2011; 22:10:18 >
  • Bende HD5770 kullanıyorum ati kartlarla alakası olduğunu sanmam.
    Ben müşteri hizmetlerinin yalancısıyım , boşa para verip kablo almamak için adamı terletircesine bir sürü soru sordum, hepsine kararlı bir şekilde cevap verdi dediği gibi de oldu :)
  • Nedir bu HDMI siyahlık düzeyine takıntınız anlamadım doğrusu ben monitörün siyahlarında bir sorun göremedim. Ne gibi bir artısı oluyor bu özeliğin.Monitör DVI -HDMI baglı. Çünkü Ekran kartımda sadece DVI çıkışları var.ATI x1950.

Ayrıca monitörün ayarlı şudur budur demekte nekadar doğru. Kullanım amacınıza ve ortamdaki ışığa göre ayarları değiştirmezseniz, Monitörden randıman alamazsınız. Tek bir ayar yapıp öyle kullanmak doğru değil. Ben gündüz farklı ayarlarla gece farklı ayarlarla kullanıyorum. Oyunda başka ayarlarla filmde başka ayarlarla. Temel prensip bu büyüklükte bir monitor kullanırken aranızda aşağı yukarı75 santim mesafe olmalı. Film izlerkende imkanınız varsa bir koltuğa oturup 1,5 - 2 metreden izlemelisinizki monitorden keyif alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 15 Şubat 2011; 23:39:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TimFx

Nedir bu HDMI siyahlık düzeyine takıntınız anlamadım doğrusu ben monitörün siyahlarında bir sorun göremedim. Ne gibi bir artısı oluyor bu özeliğin.Monitör DVI -HDMI baglı. Çünkü Ekran kartımda sadece DVI çıkışları var.ATI x1950.

Denemeni tavsiye ederim, görüntünün tozu alınmış gibi oluyor sanki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: procaptain

Bende HD5770 kullanıyorum ati kartlarla alakası olduğunu sanmam.
    Ben müşteri hizmetlerinin yalancısıyım , boşa para verip kablo almamak için adamı terletircesine bir sürü soru sordum, hepsine kararlı bir şekilde cevap verdi dediği gibi de oldu :)

Sorununuz çözüldüyse sevindim sizin adınıza :) Var bir bit yeniği ama neden bazen oluyor bazen olmuyor anlamış değilim. Yapamayan arkadaşlar da yaparlar umarım.
  • Ekran kartım imzamda,Dvı-Hdmi olarak monitörün yanında verilen kablo ile bağlantı yapıyorum bir sorun olmadı aynı şekilde hdmi to hdmi kablo ilede denedim ondada bir sorun yok,bence sorunu çözemeyen arkadaşların ayarları Hdmi siyahlık düzeyi ayarlamaya ters düşüyor kısacası çakışıyor olabilir..
  • bence muhtemelen kitapcıktaki sebepten(bu özeliği kartın desteklemesi gerekiyor)

Bu işlev yalnızca harici cihaz <HDMI> ile bağlandığında etkindir. <HDMI Siyahlık Düzeyi> işlevi tüm cihazlarla uyumlu olmayabilir Senin ekran kartı bayağı yeni bişey sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 16 Şubat 2011; 0:33:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Ekran kartım imzamda,Dvı-Hdmi olarak monitörün yanında verilen kablo ile bağlantı yapıyorum bir sorun olmadı aynı şekilde hdmi to hdmi kablo ilede denedim ondada bir sorun yok,bence sorunu çözemeyen arkadaşların ayarları Hdmi siyahlık düzeyi ayarlamaya ters düşüyor kısacası çakışıyor olabilir..

Katılıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: theblackfx

quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Ekran kartım imzamda,Dvı-Hdmi olarak monitörün yanında verilen kablo ile bağlantı yapıyorum bir sorun olmadı aynı şekilde hdmi to hdmi kablo ilede denedim ondada bir sorun yok,bence sorunu çözemeyen arkadaşların ayarları Hdmi siyahlık düzeyi ayarlamaya ters düşüyor kısacası çakışıyor olabilir..

Katılıyorum..

Konun bukadar basit olduğunu düşünüyorsanız Tüm ayarlarınızı yazın bizde inceleyip deneyelim. Ben hiç sanmıyorum ayarlarla ilgili olduğunu, beni mahcub ederseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 16 Şubat 2011; 9:37:10 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.