Şimdi Ara

Samsung BX2450 Renk ayarı yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
10.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kare_-_as

Ben en hızlıda oyun oynarken ve hd film izlerken özellikle dikkatlice bakmıştım fark oluyormu diye herhangi bir renk sorunuyla karşılaşmadım ekran kartından diyeceksek benim ekran kartım okadar iyi bişeyde değil 4730 ekran kartım var oyunları full hd oynadığımda bile renk sorunu yaşamadım monitör servisten dönünce tekrar deneyecem

ama kullanım klavuzunu okuduysanız tepki süresini sürekli en hızlı ayarda tutmamayı önermiş birde en hızlıda tutunca ekran kartı dahada ısınıyordu belkide bana öyle gelmiştir deneyen olursa daha hızlıdayken bir süre sonra birde en hızlıdayken ısıları kontrol etsin

Ben ekran kartı derken ekran kartının kalitesini ve performansını kast etmemiştim.Kartın renk ayarlarını kastetmiştim ama en hızlı ile daha hızlı arasında pek fark yok gibi.

• Ben daha hızlıya çevirdim şuanlık. Bence daha hızlı ve en hızlı farkını biz anlayamayız. Psikolojik olarak en hızlı daha iyi geliyor olabilir...
  • arkadaslar bende bu monıtoru almayı dusunuyorum fakat sızın yazdıkalrınızı okuyunca ıkılemde kaldım px2370 ve bx2450 arasında suankı 24" ledlerın cogunda bu bahsettıgınız kalıbrasyon sorunu varmıs full led olmadıkları ıcın ben alıcagım monıtoru hem xbox hemde pcde kullanıcagım.monıtoru bu sekılde konsola baglayıp kullanan arkadasımzı varmı okudugum bı kac yabancı forumda xbox ıle kullananlar oyunlarda sıyah ve beyazlarda sorunlar yasıyolarmıs bazıları px2370 ıle deıstırıp daha memnun kaldıklarını soyluyolar sızın fıkrınızde onemlı bx2450 kullanıcısı olarak tavsıye edermısınız bu monıtoru?yarın sıparıs vermeyı dusunuyorum.
    ps:birde su testi yapıp sonuclarını soyleyebılırmısınızhttp://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php

edit:link duzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addntox -- 30 Ocak 2011; 12:47:39 >

• Bendeki monitöre bx2450 yi xbox da kullanan bir arkadaşım var ve görüntüsünde bir problem yok
  • pekı usta bu yasadıgınız kalıbrasyon sorunlarını rayına oturta bıldınız mı mesela bı oyun ıcın duzgun ayarları elde ettıgınızde masaustune dondugunuzde tekrar ayrı bı ayar yapmanız gerekıyomu yaptıgınız ayarlar stabıl mı onu ogrenmek ıstıyorum
  • arkadaşlar herhangibir kalibrasyon sorunu yaşamıyorum ben sadece daha hızlıyı tercih edin dedim çünkü en hızlıda bende ve diğer arkadaşların söylediği gibi renkler biraz daha kötü gözüküyor yoksa monitörde renkler gayet iyi hem ps3 hem xbox360 hemde pc'yi kullanıyorum bu monitörde renkler çok güzel sadece benim tavsiyem daha hızlıyı kullanmanız yukarıda bir arkadaşımız bahsetmiş zaten bendede en hızlıyla daha hızlı arasında bir fark yoktu en azından ben göremedim farkı herkese iyi günler dilerim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: addntox

pekı usta bu yasadıgınız kalıbrasyon sorunlarını rayına oturta bıldınız mı mesela bı oyun ıcın duzgun ayarları elde ettıgınızde masaustune dondugunuzde tekrar ayrı bı ayar yapmanız gerekıyomu yaptıgınız ayarlar stabıl mı onu ogrenmek ıstıyorum

Sadece film izlerken bir değişiklik yapıyorum onun dışında kendime belirlediğim sabit bir ayarım var sizde monitörü kullandıkça kendinizi en uygun ayarları bulursunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Ben ekran kartı derken ekran kartının kalitesini ve performansını kast etmemiştim.Kartın renk ayarlarını kastetmiştim ama en hızlı ile daha hızlı arasında pek fark yok gibi.

Yok hocam sizin dediğinize yönelik demedim zaten
    Benim demek istediğim ekran kartı performansından kaynaklanır dersek yani öyle bir ihtimal varda diye dedim

Daha hızlı ile en hızlı arasında büyük bir fark yok arkadaşın dediği gibi belki psikolojiktir :)) yani en hızlıyı enbaştan en hızlı kabullendim diye beklentim o yönde olduğundan öyle algılamış olabilirim bu da birbakıma doğru bir yaklaşım olur.:)

@addntox

Monitörü kurdum kullandım herhangi bir renk kalibrasyonu ile hiç uğraşmadım istediğim renkleri abartmadan veriyordu elbette daha iyileri vardır belki o senin kararına bağlı. Ayrıca alacaksan eğer imkanın varsa internetten siparişle alma git yerinde gör öyle al ölü piksel sıkıntısı yaşamaman için söyledim. Ben o şansızlığa uğrayanlardanım.

• Monitör bence süperde fakat 720p 1080p filmlerde görüntü 19'' Flat mönitörümden daha kötü oluyor :)
  • arkadaslar sagolun sızın onerılerınız dogrultusunda ınternetten sıparısı verdım eksenden kapıda nakıt odemeyle aldım.takıp kurucam herhangı bır olupıksel durumunda gerı yollarım parayı vermem.memnun kalınmazsa 7gun para ıadesı varmıs zaten.salı gunu elımde olur herhalde tesekkur ederım msglarınız ıcın
  • Benim standart aldığım günler eski 17 inç'e göre tuaf geldi monitörden kaynaklanmıyordu sanırım pinpirikliyimdir. :) Monitör gayet iyi oyun, filim, masaüstü herşeyim bu ayarda.

Parlaklık : %85
    Kontrast : %75
    Netlik : %60
    Magic Bright : Kişisel
    Magic Angle : Kapalı
    Yanıt Süresi : Daha hızlı
    HDMI Siyahlık Düzeyi : Düşük
    Magic Color : Kapalı
    Kırmızı. yeşil,mavi : %50
    Renk Tonu : Normal
    Renk Efekti : Kapalı
    Gamma : Mod 2
    Bide nvidia denetim masasından renk tonu'nu 50'den 57'e çıkardım. Sizde bu şekil bir deneyin isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 30 Ocak 2011; 21:28:10 >
  • bakalım bende elıme gecınce hem pc de hemde xboxtakı ayarlarımı paylasırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: addntox

bakalım bende elıme gecınce hem pc de hemde xboxtakı ayarlarımı paylasırım

hayırlı olsun inşallah ölü piksel çıkmaz hiçbir sorun yaşamazsın monitör gerçekten çok güzel pişman olmayacağına eminim ama netten monitör siparşinin mutlaka riskleri var iki-üç gün kullan bakalım 7 gün içinde iade hakkın var
  • evet geri iade hakkımı kullanırım zaten memnun kalmazsam veya olu pıksel cıkarsa musterı haklarımızı kullanmak lazım sonucta az buz deıl 600e yakın para verıyoruz:)
  • Bende vatan indirimiyle aldım bugün fakat şu yenileme hızı en hızlı da nasıl bir sorun yaşadığınızı tam anlamadım.
    1080p filmler açıyorum renklerde hiçbirşey fark etmiyor hatta görüntü az daha güzelleşiyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 31 Ocak 2011; 20:52:19 >
  • En son vatanda bx2450 yoktu kaça aldınız ?
  • İnternette yok evet ama gittiğim izmir şubesinde vardı 530 TL ye aldım %25 indirimli hali
    bestbuy da 520 tl ama hiçbirşeye garanti vermiyorlar değişim falan yok sattıktan sonra bizden çıkar garantiye gönderirsiniz diyorlar.
    Vatan zaten 30 gün birebir değişim garantisi veriyor o yüzden ordan almayı bekledim :)
    Aslında PX2370 almaya gittim ama sadece teşhir ürünü kalmıştı,stokta yoktu.Bende BX2450 aldım.
  • iyi fiyat ben 550 tl nakit'e aldımıştım eksenden :) Bx2450 varken niye 23 olan Px2370 almak isteyenler oluyor onu çözemedim gitti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

iyi fiyat ben 550 tl nakit'e aldımıştım eksenden :) Bx2450 varken niye 23 olan Px2370 almak isteyenler oluyor onu çözemedim gitti :)

O da bişeymi en fazla kazığı ben yemişim ürünü saturn de buldum sadece ölü piksel testi de yaptılar 580tl ye 1 veya 1,5 ay önce aldım...
  • Otomatik ayar tuşuna basınca otomatik ayar mevcut değil diyor herkesde böyle mi :)
    Nasıl çözeceğiz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.