Lcd veya plazma tvlerin garanti süresi bitince veya garanti kapsamına girmeyecek şekilde (vurma, kırma, düşürme) paneli zarar görür ve değişmesi gerekiyorsa yapılaşak en mantıklı şey :
1. Tvyi ikinci el satış sitelerinde "arızalı tv" olarak satmak
2. Elde edilen para ile yeni tv almaktır.
Sizin paneli arızalı tvnizin anakartı , besleme (power supply) , led aydınlatma sistemi gibi ana parçaları ve uzaktan kumanda, gözlük gibi akseuarları tvlerinde arıza olan kişilerin işine yarayacaktır. Hatta bazı elektornik servisleri bu parçaları alarak , arızalı parçanın değişmesini bekleyen müşterileri için değiştirirler.
Tvlerin panelini değiştirme işi yetkili serviste bile ne kadar sağlıklı yapılır tartışmalı konu iken başka yerde değiştirilmemelidir. Genelde panel fiyatı tv fiyatının yüzde 80 'i civarındadır. Üzerine servis-işçilik bedeli eklenince yeni tvden pahalıya gelir. Bu yüzden de kimse değiştirme yoluna gitmez ve yeni tv alır. Hani denir ya " Alan razı satan razı" burada bunun tam tersi bir durum vardır. Ne servis değiştirmekle uğraşmak ister , ne tv üreticisi firma ne de müşteri. Sanki değiştirme ile uğraşılmasın gibi bir durum vardır ve bu yüzden fiyatı çok pahalıdır.
Lcd ve plazma tvlerin içinde zaten 4-5 tane parça vardır. İçlerinde en pahalısı paneldir. Bu arada arkadaşımıza verilen fiyat (2500) lira çok uçuk bir fiyattır. Genelde 1500 lira civarı fiyat istendiğine ilişkin başka arkadaşlarımızın mesajlarını forumda görmüştüm. 1500+işçilik ile zaten yeni tv parasına denk gelir. Yapacak birşey yok, geçmiş olsun ...
quote:
Orijinalden alıntı: ender123
Arkadaşlar ,
Lcd veya plazma tvlerin garanti süresi bitince veya garanti kapsamına girmeyecek şekilde (vurma, kırma, düşürme) paneli zarar görür ve değişmesi gerekiyorsa yapılaşak en mantıklı şey :
1. Tvyi ikinci el satış sitelerinde "arızalı tv" olarak satmak
2. Elde edilen para ile yeni tv almaktır.
Sizin paneli arızalı tvnizin anakartı , besleme (power supply) , led aydınlatma sistemi gibi ana parçaları ve uzaktan kumanda, gözlük gibi akseuarları tvlerinde arıza olan kişilerin işine yarayacaktır. Hatta bazı elektornik servisleri bu parçaları alarak , arızalı parçanın değişmesini bekleyen müşterileri için değiştirirler.
Tvlerin panelini değiştirme işi yetkili serviste bile ne kadar sağlıklı yapılır tartışmalı konu iken başka yerde değiştirilmemelidir. Genelde panel fiyatı tv fiyatının yüzde 80 'i civarındadır. Üzerine servis-işçilik bedeli eklenince yeni tvden pahalıya gelir. Bu yüzden de kimse değiştirme yoluna gitmez ve yeni tv alır. Hani denir ya " Alan razı satan razı" burada bunun tam tersi bir durum vardır. Ne servis değiştirmekle uğraşmak ister , ne tv üreticisi firma ne de müşteri. Sanki değiştirme ile uğraşılmasın gibi bir durum vardır ve bu yüzden fiyatı çok pahalıdır.
Lcd ve plazma tvlerin içinde zaten 4-5 tane parça vardır. İçlerinde en pahalısı paneldir. Bu arada arkadaşımıza verilen fiyat (2500) lira çok uçuk bir fiyattır. Genelde 1500 lira civarı fiyat istendiğine ilişkin başka arkadaşlarımızın mesajlarını forumda görmüştüm. 1500+işçilik ile zaten yeni tv parasına denk gelir. Yapacak birşey yok, geçmiş olsun ...
öncelikle bilgiler için teşekkürler.
Samsung Kocaeli yetkili servisi ile görüştüm ve numarasını 444 le başlayan samsung dan aldım. o fiyatı duyunca anlam veremedim bende 444le başlayan numaradan müşteri temsilcisiyle görüştüm. tvnin fiyatından fazla olması normal, onlar yurt dışından geliyor dedi. bahaneye bakar mısınız, sanki tvler ankaradan geliyor.
neyse artık kullanamayacağız gibi duruyor. hangi sitelerde satılabilir peki ve ederi ne olabilir acaba?
mesela philips almayı düşünüyorum bu hadiseden sonra, ondada aynı problem olsa yine böyle tvnin fiyatından daha pahalı bir işlem mi olacak yaptırmak.
Sıfırı 1700tl lerde bulunur sanirim :)
500tl üste para verirsen ben alırım
Sayın goqmen,
Marka model , plazma-normal lcd-led aydınlatmalı lcd tv , ekran ebatı 32 olmuş 55" olmuş farketmez. Hepsinde pane değiştirme yerine yeni tv almak daha mantıklıdır. Başka firmadan tv almak , eğer ilerde bu tip sorunla karşılaşırsanız size avantaj sağlamayacaktır.
Tvnizi ne kadar bir fiyata satabileceğiniz konusunu bilemiyorum ama belki konuya tersten yaklaşmak fayda sağlayabilir. Yani siz internette arızalı-hurda tv başka marka ve modeller üzerinden araşatırma yaparak genel olarak piyasa değerini bulmaya çalışın ve bu fiyatlar üzerinden tvnizi satmaya çalışın. Özellikle İngilterede sıfır tv yedek parçaları satan siteler var. Onlardaki sıfır anakart , power supply gibi parça fiyatını öğrenip yarısına satmayı deneyebilirsiniz.
İkinci el olarak bu forumdan , gitti.., sanalpaz.. gibi yerlerden satmayı deneyebilirsiniz. Bu piyasa mutlaka 2 taraflıdır. İllaki arızalı tv için yedek parça arayan olacağı gibi sizin gibi tvyi satması gerken kişiler olacaktır. Onlarda sizin gibi arama yapacakları için mutlaka bir yerde yolunuz kesişir.
konu hakkında bilgisi olan yok mu acaba? her marka böyle mi samsung mu bizi düdüklemeye çalışıyor acaba
Aslında 3D tv almanız için bir bahane olmuş sizede
quote:
Orijinalden alıntı: B.C.G
quote:
Orijinalden alıntı: goqmen
konu hakkında bilgisi olan yok mu acaba? her marka böyle mi samsung mu bizi düdüklemeye çalışıyor acaba
Aslında 3D tv almanız için bir bahane olmuş sizede
vallahi 3d olanları hiç incelemedim bile, bir kaç ay sonra yeni bir tv alıcam gibi görünüyor ekonomik olarak. o yüzden acele etmiyor hatta hiç bakmıyorum bile.
eskiden grundig tvler vardı taş gibi, eşşek gözü gibi kocamandı onlar gibi sağlam tv yok artık =)
CI+ slot var tamam ama ne işe yararki? örneğin digitürk CI+ modul aldık,tv nin dvb-s yokki (içinde uydu alıcısı) Dvb-T var buda ne işe yarar bilmıyorum edindiğim bilgiye göre bi işe yaramıyormuş:),yayın yokmuş yani trt1-2-3 dışında.
digitürk geçtik d smart modul alsak yine bişi seyredemicez öyle değil mi? dvb-t olduğundan,
o zaman bu CI+ slotu yapmanın mantığı nedir? biri açıklayabilir mi?
Kablolu yayın desteği için. Conax Modul ile Teledünya kullanabiliyorsunuz.
Tv yi alalı 1 seneden fazla oldu. Ortak düşüncemizin şu olacağı kanısındayım: "muhteşem"
quote:
Orijinalden alıntı: M`Shinoda
Tv yi alalı 1 seneden fazla oldu. Ortak düşüncemizin şu olacağı kanısındayım: "muhteşem"
CI+ slot var tamam ama ne işe yararki? örneğin digitürk CI+ modul aldık,tv nin dvb-s yokki (içinde uydu alıcısı) Dvb-T var buda ne işe yarar bilmıyorum edindiğim bilgiye göre bi işe yaramıyormuş:),yayın yokmuş yani trt1-2-3 dışında.
digitürk geçtik d smart modul alsak yine bişi seyredemicez öyle değil mi? dvb-t olduğundan,
o zaman bu CI+ slotu yapmanın mantığı nedir? biri açıklayabilir mi?
Pardon Hocam ben benim tv yi gözönüne alarak söylemiş oldum, c6200 içinde hd uydu alıcısı bulunan model...
beyler 1 yıldır bende kullanıyorum c6000 i arkasında ethernet ile kablosuz modemime baglı DLNA ile çok rahat kullanabiliyorum hatta telefonum desire s onunlada dlna özelliğini kullanabiliyorum ancak samsungun ve birkaç firmanın android için yapmış oldugu wi-fi üzerinden kumanda özelliğini çalıştıramıyorum deneyen başaran oldumu acaba ?
32C6000 Kullanıcısıyım,Film performansı falan gayet başarılı.Yalnız bi sorunum var TV ile alakalı.Ben TV'yi aynı zamana PC Monitör olarak ta kullanmaktayım ve MOUSE hassasiyeti konusunda ciddi bi sıkıntım var.Aynı mouse'u( Logitech G5) bundan önce ki 22" monitörümde hiç bi sıkıntı yaşamadan kullanıyodum.Fakat burda mouse hakimiyeti konusunda garip bi problem var,Adeta yolda durmayan ARABA misali mouse elimden kayıp gidiyo,nokta atışları yapamıyorum.Sayfda bi noktaya tıklıcam ; ilk olarak 3cm yanına getirip uzun uğraşlar sonrası noktayı ancak tututrabiliyorum.Koyu bi Online FPS oyuncusuyum düşünün ne ızdırap çekiyorum.İşin garibi kimsenin böyle bi şikayette bulunduğunu okumuş da değilim.Evet dostlar tecrübesi önerisi fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim....
quote:
Orijinalden alıntı: QbLaY!!!
32C6000 Kullanıcısıyım,Film performansı falan gayet başarılı.Yalnız bi sorunum var TV ile alakalı.Ben TV'yi aynı zamana PC Monitör olarak ta kullanmaktayım ve MOUSE hassasiyeti konusunda ciddi bi sıkıntım var.Aynı mouse'u( Logitech G5) bundan önce ki 22" monitörümde hiç bi sıkıntı yaşamadan kullanıyodum.Fakat burda mouse hakimiyeti konusunda garip bi problem var,Adeta yolda durmayan ARABA misali mouse elimden kayıp gidiyo,nokta atışları yapamıyorum.Sayfda bi noktaya tıklıcam ; ilk olarak 3cm yanına getirip uzun uğraşlar sonrası noktayı ancak tututrabiliyorum.Koyu bi Online FPS oyuncusuyum düşünün ne ızdırap çekiyorum.İşin garibi kimsenin böyle bi şikayette bulunduğunu okumuş da değilim.Evet dostlar tecrübesi önerisi fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim....
Bende pc bağlıyorum tv ye ve hiç böyle bir sorun yaşamadım. Ekran çözünürlüğünü değiştirip deneyin.
HDMI bağlantısı ile mi bağlıyorsunuz yoksa VGA kablosu mu?
ben VGA dan bağladım hiç sıkıntı yok ama HDMI da mouse kullanmak baya bi maharet istermiş( arkadasım dedi)
quote:
Orijinalden alıntı: r_samur
HDMI bağlantısı ile mi bağlıyorsunuz yoksa VGA kablosu mu?
ben VGA dan bağladım hiç sıkıntı yok ama HDMI da mouse kullanmak baya bi maharet istermiş( arkadasım dedi)
Latopumda dvi ve vga çıkışı var. Ben dvi dan alıp hdmi olarak veriyorum tv ye. Dvi to hdmi kablo ile..
Sonra 1920 1080 yapıyorum, cam gibi bir görüntü alıyorum.
Ve hiçbir sorun yaşamıyorum. Oyunlarda harika oluyor özellikle..
Dual filmlerde bazı sahnelerde alt yazı görünmüyor,örnek 2012 ice age filminde ilk baştaki telsiz konuşmaları ingilizce.Filmi laptoptan izlerken alt yazı görünüyor,ama tv de alt yazı görünmüyor.Başka filmlerde de oluyor.Ayarlardan alt yazı seçeneği açık.
Tv yi alalı 1 yıl oldu fakat şimdi yorum yapıyorum. Sebebine gelince, ben Samsung 40c 6000 i İstanbul Bilişim den çok çekinerek almıştım. Çeşitli mağduriyetlerden korkmuştm fakat sonunda uygun fiyat sebebiyle ürünü aldım. Aldıktan 1 hafta sonra ekranda beyaz görüntü var iken ekranı dondurdum ve 2 adet ölü piksel tespit ettim. Servisi çağırıp rapor tutturdum ve İstanbul Bişim ile irtibata geçerek Tv yi geri gönderdim. Kısa bir süre içinde yeni bir tv gönderdiler. Üzerinden bir yıl geçti ve tv yi yeni aldığım lcd masasına monte edecektim ki masanın yanında gelen bazı vidalar uyuşmadı ve İst. Bilişimden askı aparatı ile alakalı bu vidalardan istekte bulundum. Adamların böyle bir sorumluluğu olmadağı halde anında tüm vidaları gönderdiler. Diyiceğim o ki ben İstanbul Bilişm den çok memnun kaldım ve bu yazıyı da içimden gelerek reklam amaçlı olmadan bir vefa borcu olarak yazıyorum. Saygılar..