Şimdi Ara

SAMSUNG ÇİFT SİMLİ TELEFON İŞİNE EL ATTI. İŞTE YENİ D880 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.717
Cevap
2
Favori
207.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sungur 13

şunu merak ediyorum.Şarj süresi ne kadar gidiyor.tamam pili çok kuvvetli ama aktif kullanımda pili 4 günü rahat bulması lazım.tasarımı gayet güzel.Zaten tek sıkıntısı şarjı samsungun ama bu modelde onu bir ölçüde aşabilmişlerse ne mutlu.

4 gün ? imkansız Keşke 4 gün görebilsem. Aktif kullanımda 2 - 2.5 (belki) ama net 2 gün. Pil diğer modellerin boyutlarına göre daha buyuk.Avantaj olabilir mi bilmiyorum. Ama dediğim gibi 2 - 2.5 gün dahası yok. Diğer modellerdeki pil performansını bilemeyeceğim arkadaşlar.

• WAP ve MMS ayarları icin
    1-mesaj yaz WAP D600 ----- ) 2222 gonder
    2-mesaj yaz MMS D600 ----- ) 2222 gonder

sorunsuz calısıyor..

E- Posta ayarları manuel yapılıyor...Bu bilgi icin POP3 ve SMTP ayarlarını bilmeniz lazım..
    Gerisi kolay..samsung musteri hizmetleri de yardım ediyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mymobile

quote:

Orjinalden alıntı: yorumcu71

2 hafta önce telefonu gördüm. nokia 5110 ve motorola triband telefondan sonra ısrarlı bir samsungcu olduk. d410, x460 ve son olarak da u700 aldım. samsungdan gayet memnunum. neyse 2 hafta önce telefonu gördüm. hoş bir telefon. ama 3G ihalelerinin yapılacağı bir senede UMTS olmayan telefon bence baştan demode olur gibi düşündüm. satıcıya da söyledim, o da herkes her özelliği kullanıyor mu ki falan dedi. hani herkes mms atıyoru gibisinden. hem avea hem turkcell kullanıcı olarak 2 telefon taşımaktansa almayı isterdim, ama 3 ay geç kaldı maalesef

3g ihalesi yapılıp, başlayıp, kullanıncaya kadar 1 yıl geçer.
    Kimse boşa heyecanlanmasın
    Hatta 7 il haricine yayılması 2 yılıda geçer
    Ozaman 100 samsung daha çıkar

mymobile haklı bız 3g yı kullanana kadar baya zaman gecer...

• webelectronics'e:
    Pil sizin de bildiginiz gibi standard 800mAh civari yerine 1200mAh ama cift hat bekleme durumunda. Kisaca ne abartildigi gibi 4 gun gitmeli ne de su anki diger Samsunglar kadar kisa olmali kanimca. Tabii kisiye/kullanimina gore degisir o baska...

Sanirim SIM degisim tusu ergonomik acidan yanlis yerde. Bence temel dusunceleri SES acayim derken HAT degistirmesinler diye ses tusuna gore KUCUK yapilmis. Ama bastan daha uygun bir yere konulabilirmis gibi gibi...

Menu gecisleri icin "klasik" (vb.) secenegi acarsaniz kayma olmayan menuler hizli bir sekilde aciliyor. Menu degisimi can sikici olabilse de sanirim yeni alanlara bu model "gelistirilmis" hissi uyandirmak icin yapilmis bir taktikten (eyecandy) baska birsey degil...

suko'ya:
    Arkadasa dun aldik ve WAP ayarlari hazir geliyor zaten...

sungur 13'e:
    Pahali model Samsung'lar da durum oyle olabilir ama ucuz modelleri dediginiz kadar dayanikli degil (Tecrube)...

Mesudum'a:
    BT uzerinden kumanda SonyE'lere has bir ozellik ama Java ile bunu sanirim Samsunglara da kazandirmak mumkun. Sesli arama ile onceden kaydedilmis ismi telefona soyleyerek aramayi kasdediyorsaniz ne D880'de ne D840'da ne de E250'de (Hepsi Samsung) YOK bu ozellik (Ama sanirim SE'de var ;-)). Samsunglarin OpenWave web tarayicilari bazen sorun yaratabiliyor ama siz de OperaMini yuklersiniz olur biter...

slicer1'e:
    Telefon ucuza satiliyor diye her siteye atlamamak lazim. Icabinda birkac lira fazladan verilecek para ileride garanti vb. olaylarda hizmet anlayis farki olarak geri donebiliyor. O yuzden kazik da yemeden bildiginiz ya da hakkinda iyi yorumlar okudugunuz guvenilir alisveris sitelerini tercih etmeye calisin... (webelectronics +1)

istman , Sal2003'e:
    Yazdiginiz dogru AMA birincil hattinizi oteki olarak ayarlardan degistirirseniz o saniyeleri yeniden acilma olarak bekliyorsunuz. Gerekli mi? Bir hattinizi agirlikli olarak kullanmiyorsaniz ve her seferinde degisim tusuna basmaktan kurtulmak istiyorsaniz olabilir... (Not: General Mobile'da JAVA yokmus ??!?)

eengin60 , istman'a:
    O is icin Java programlari mevcut. Bunlar sayesinde ekran beyaz tonda devamli yanik kalarak el feneri vb. isler icin kullanilabiliyor...

istman'a:
    Pek acik yazmadiginiz icin tahminen; telefon hatti isimlerini ekran ORTASINA aldiysaniz o zaman 'hucresel bilgi' her ikisinin altinda kalmis olabilir (Normalde ustundedir). Bazen bulundugunuz yerin baz istasyonu dogru hucresel bilgi vermek yerine sapitabiliyor (bulundugum yerden tecrubeyle sabit) O zaman yer ismi yerine salt rakam (250 gibi) gorunebiliyor. Mesaj ayarlarindan hucresel bilgiyi kapatmayi bir deneyin. Umarim yardimci olmustur...

gokhan08torun'a:
    YENI cikan hersey pahalidir ki cift hatlilar arasinda bu PAHALI sayilmaz. Ayrica kardes Samsung modelleri ile kiyaslanirsa CIFT hat icin fiyat farki o kadar abartili degil. Kulaklik girisi gordugum tum Samsung'larda ayni durumda, gul-diken hikayesi...

seagleye , hkhkhk'a:
    webelectronics +1. Kulagin yaninda bir de herkesin cift hat operatorleri farkli. Telefonu suclamadan once acaba AYNI operatorden iki kart takip sonra yerlerini degistirip bogukluk olayina baktiniz mi?...

bir_dost , ominous , kolluk:
    Bu biraz kafa karistirici. Arkadasa telefonu dun aldigimizda bizde saticiya ayni soruyu sorduk ve TEK telefon icin TEK IMEI oldugunu soyledi biz de ustelemedik. Arkadasin telefonunun batarya altina bakmadim ama CIFT HAT icin HAT basina IMEI verdiklerini de zannetmiyorum. Ama ote yandan dusununce FARKLI hatlar icin operatorlerde AYNI IMEI gozukurse kopyalama olarak algilanabilir mi? Veya operatorlerin IMEI havuzunda zaten CIFT hatli IMEI'ler onceden belirlendigi icin bir sorun yaratmiyor da olabilir mi? Kafam karisti yahu... Isi bilen bir arkadas zahmet olmazsa aciklar mi?...

utarid58'e:
    Onun icin bekle, sunun icin bekle, yeni cikacak model icin bekle, hayat geciyor ama sen gine bekle...

izzetke'e:
    Bildigim kadariyla Samsung sarj standi turu seyler uretmiyor ama cin/kore/uzakdogu sitelerinde bu telefonlar icin uretilen boyle cihazlar mevcut (baska bir samsung modeli icin bakmistim). Israrliysan interneti bir tara derim...

mymobile'a:
    Ya hocam sevabina ya da yeni bir baslik ile ilgilenebilecek baska bir arkadasa; Bu basliktaki İŞE YARAR bilgileri ILK MESAJ altinda DA yazarsaniz HERKESIN yararina olur kanisindayim. E250 basliginda vb.de oldugu gibi basibosluk yuzunden ilgilenenleri simdi kisa GOZUKEN ama ileride basedilmeyecek olcude sayfa dolusu yazi/yorum okumaktan kurtararak sevaba gecebilirsiniz... ;-)

Soru:
    Bilen varsa lutfen telefonun herhangi bir islem yaptiktan sonra ONAY icin verdigi ses tonu nereden kapatiliyor? Bir de batarya kapagini zorlanmadan cikarmak icin hangi nokta/lara nasil basmak gerekiyor? Simdiden tesekkurler...

• Sağlam döktürmüşsün abicim , helal

IMEI numara olayı 2 tane , seri gibi dursada farklı. mesela XXXXY XXX XXX (salladım) ikincisi XXXXZ XXY XYX gibi... O yüzden için rahat olsun Zaten mantik olarak çift IMEI olmak durumunda yoksa telefon 3 gün sonra kapanır.

Ses tonu derken , kısa yol gibi bir tuşu yok , direk sessiz moda geçiş yok diye biliyorum... Yanda ki ses tuşuna basarak kısıyorsun Batarya kapağı çok kolay şekilde çıkıyor lakin zorlanma olayını anlamadım. kapağın alt kısmında web adresinin olduğu yerde çıkıntı var daha doğrusu çukur oraya bas ve it "tık"diye çıkıyor kapak

quote:

sungur 13'e:
    Pahali model Samsung'lar da durum oyle olabilir ama ucuz modelleri dediginiz kadar dayanikli degil (Tecrube)...

sende mi

• Aga bir bilsem nasıl yapıldığını, Raks konusu 45 sayfayavadır, yapalım dedim ama yardım goremedim. Bana birisi anlatsa nasıl olacak, dediginiz gibi f,ihrist yapsak iyi olur
  • Birisi bu telefondaki geçerli Bluetooth servislerini listeleyebilir mi?

Bendeki SE K700i desteklenen servisleri:
    - Çevirmeli
    - Dosya aktarma
    - Handsfree
    - Kulaklık
    - Görüntüleme
    - Madde push
    - Seri port
    - Senkronizasyon
    - HID

Billionton BT adaptörüm ve PC:
    - Kulaklık
    - Senkronizasyon
    - Madde push
    - Dosya aktarma

BT kulaklığımdaki servisler (IQUA BH301):
    - Kulaklık
    - Handsfree

SE T-610:
    - Madde push
    - Dosya aktarma
    - Görüntüleme

.oO°Oo.
  • webelectronics'e;
    Sagol ;-). Dediginiz gibi actik baktik bugun ve Cift IMEI numarasini da gorduk. Aman zaten Vatan'daki reyon saticisina inananda kabahat. Reyon sorumlusunun tek isi telefon satmak oldugu halde ne sattigindan bir haber. Ustune bir de tersine aciklamalarda bulunma curetini gosteriyorlar. Tavsiyem alisverislerinizde "salt" saticilarin sozuyle hareket etmeyin ve mumkunse kendiniz de arastirin yaniltilmamak icin...

mymobile'a:
    Oncelikle alakadar oldugunuz icin tesekkur ederim. Ne yapilabilecegine gelince; dedigim
    quote:

Giriş
    2 Ekim 2007; 6:00:30

Önce çin firmaları,ardından philips derken bir gözü karada koreden çıktı. Samsung firması D900kasasını biraz genişleterek oturtuğu d880 hem çift kartlı hemde diğer 2 simkartlılar gibi büyük ekranlı ......

seklindeki ILK mesajinizi zaman zaman kayda deger bilgiler eklendikce degistirip eklemeler yapmanizdi. Bunun icin mesajinizin basinda, tarihin hemen saginda siralanan email / PM / Adres / Blok / Sil / Cevap / Alinti / Degistir / Yonlendir ikoncuklarindan Degistir'e basarak yeni bilgileri ekleyebilirsiniz. Bu sayede basligi ilk okuyanlar veya sayfa sayisi kabardiktan sonra devam etmeye calisanlar "sizin" mesajiniz sayesinde onemli bilgileri atlamamis olurlar. Tabii sizinde ugrasmaktan sikilmadan zaman zaman ilgilenmeyi istemeniz kosuluyla. Bir de yarari olacaksa asagida verecegim linklere de bir goz atin...

Mesudum'a:
    Sahibi olmadigim icin bulabildigim kadariyla;
    http://www.gsm.bg/reviews/single/?ID=5110&page=3 ve
    http://www.sotovik.ru/catalog/reviews/samsung_duos.html
    'den ozetlersem;
    Bluetooth v2.0 EDR'den
    * Dial Up Networking Profile
    * File Transfer Profile
    * Generic Access Profile
    * Service Discovery Application Profile
    * Headset Profile
    * Handsfree (Car Kit) Profile
    * Generic Object Exchange Profile (OBEX)
    * Object Push Profile
    * File Transfer Profile
    * Basic Printing Profile
    * Audio Video Remote Control Profile
    * Advanced Audio Distribution Profile
    * Enhanced Data Rate
    * Dual Profile Bluetooth (Voice & Data)
    * vNote
    Hangileri sizin mevcutlarla calisir size kalmis...

Yukaridaki linkler her ne kadar Rusca olsalarda goz atmaya deger incelemeler. Mesela pil saheseri Philips Xenium 9@9w ile kiyaslamislar ama 9@9w kapat-ac tipi bir cift-sim ki D880'in eline su dokemez...

Ilginc olan bir baska noktada;
     SAMSUNG ÇİFT SİMLİ TELEFON İŞİNE EL ATTI. İŞTE YENİ D880

resmini incelerseniz (resmi goster ile buyuterek bakiniz) pil 1200mAh olmasina ragmen D880'in 800mAh ihtiyac duydugu (yan duran etiketin rated kisminda) anlasiliyor. ;-))). Yani pil olayi sanirim genel samsunglara gore daha iyi denilebilir bir daha...
    *** Ucan en kotu resim bu cunku kucuk resimde ayrinti belli olmayabilir. Kendi D880'inizin kapagini acip siz de bakabilirsiniz...

Daha da ilginci arkadasin D880'inde 4 tema vardi. Fazla kurcalamadim ama;

var miydi goremedim?!?...

Ve hatta eminim ki;

arasindan sadece off, slide ve door'u gordum (diger 2 tanesi nerede?)...

Ve daha da ilginc;

resminde sol ust ikonun hemen altinda web tarayici icin dunya ikonu yok muydu???

Ozellikle 2. inceleme anlasilmasa da bence resimler vb. acidan altin degerinde. Potansiyel aliciya tum menu ekranlarini gostermis. Hatta bizde satilan D880'lerde olmayanlari bile. Rusca bilen bir arkadas varsa ve yardimci olabilirse cok iyi olurdu... ;-)

Son olarak da arkadasin D880'ine google.com/gmm'den Google Maps (Java) yuklemeye calistik ama olmadi, bir yolunu bilen var mi acaba?...

Not: Son 'degistir' ucan resimler icindir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t1470258 -- 25 Ocak 2008; 22:08:50 >

• Abi senin dediğin olay sürüm farklı Örnek vermek gerekirse , adam bir sürüm yapar 1.0.0.3 diye bunu japonya ya gönderir , avrupaya 1.0.0.5 i gönderir. Yani bunu bilemezsin , çok sağlam bir araştırma sonucu ancak anlayabilirsin. Versiyonlar farklılık gösterebilir bu yuzden bu örnekleri burada aramamız anlamsız olur.

Menbu geçişleri dediğin gibi 2 adet. Belki yurtdışından indirilen versiyon ile bu güçlendirebilir lakin erken. Güzel noktalara değinmişsin ama dediğim gibi bunların bizde olmaması gayet normal. Samsung değil bir çok marka , dünyaya verdiği ürünlerin içini her zaman için bölgesel olarak değiştirir.Bu da bir gerçektir.

Şu an piyasa da pili yok. Araştırmalarıma göre , 3 gündür harıl harıl arıyorum , yakın bir zaman da gelecek ve edindiğim bilgiye göre (deneme şansım olmadı)

C450 - D880 - F210 - M600 - L760 - G600 Şarj cihazı buna oluyor bunun anlamı 5 YTL lik bir şarj cihazı alıp iş yerine koymak iyi olur derim.

U700 - L760 pilleri de yuzde 50 ihtimalle oluyor. Orjinal ya da değil ama bu telefon 2. pil istiyor. Neden istiyor , stand by süresinde sorun yok , aktif kullanımda sorun var. 2 gün gitmesi de bundan dolayı.

Pil konusunda biri gidip denerse sevinirim arkadaşlar. Pil kodları çok yakın ama ben deneyemedim henuz...

• Tamam abi sağol, ben sayfalara link vereceğim sandım da. Keskopyala yapıştır yapacakmışız
  • arkadaşlara bu model için extra tema bulan oldu mu? ben halen bulamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumru -- 23 Ocak 2008; 14:51:57 >
  • bu arada şarj işini şu şekilde hallettim.
    şarj süresi 2,5 ila 3 gün gitmekle birlikte, normal şarj cihazını evde,
    data kablosunu işyerinde bıraktım usb den şarj için,
    birde C450 - D880 - F210 - M600 - L760 - G600 modelleri ile uymlu olan
    (Acad300sbec) model orjinal araç şarjınında arabaya takınca çok fazla sorunu kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumru -- 23 Ocak 2008; 14:53:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cumru
    data kablosunu işyerinde bıraktım usb den şarj için,

Bir abimiz USB den şarj olmuyor demişti ben henüz denemedim...
  • oluyor bizzat denedim...
  • slm
    arkadaşla bu cihazın sesi nasıl yükselir bilen varsa Allah rızası için söylesin gürültülü ortamda telefon çaldığında ses hiç duyulmuyor
  • ya bilen varmı samsung wep210 blutut kulaklığım e890a tanımlıydı şmdi bu d880e tanıtamıorum ne yapmam gerekir acil yardım lütfen.....
  • tamam arkadaşlar.bişey demedikBiz ailecek samsung kullanıyoruz şimdiye kadar bir sorun çıkmadı.
    ondan öyle demiştim.
    not:e900,d900i,t100 ve c260 var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 4 Şubat 2008; 19:12:46 >
  • şimdi arkadaşlar her yorumu okudum bu telle alakalı

bi arkadaşa çift simli tel düşünüyo

ya samsun d880 yada gm dst22

anlaşılan dst 22 nin bataryası az gidiyor

yedek batarya var diyosunuz ama yinede teli hergün şarj etme gibi bir sorunumuz var yinede

onun dışında ses kalitesi gmde daha iyi deniyor ve d88 de 2.hattın sesi kıısk geliyomuş acaba ne kadar kısık zormu duyuluyor sviye nedir yani

kamera d88de daha iyi

yazılım desteği yok dst22nin

pc senkronizsayon vs yani

fiyat olarak d88 640 dst22 575e bulunuyor

samsung daha kaba ama sorunsuz gibi görünüyor

keza dst22de öyle şarjı saymazsak

kafa karışıyor yani

bi +- kıyaslaması alabilirmiyiz acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels
    bi +- kıyaslaması alabilirmiyiz acaba

Bir hafta General Mobile DST22 kullandım.
    Son 1 haftadır da Samsıng D880 kullanıyorum.. Her ikisi arasında kıysalama yapmaya gerek yok,DST22 nin tek özelliği Dokunatik ekran olmasıdır.Diğer yönlerini ben beğenmedim..
    Örneğin:
    1-Toplu Dosya Gönderim olayı yok...
    2-700 adet rehberi,Blootod ile göndermek istediğimm zaman telefon ,sapıttı,dondu kaldı(10 kez denedim hepsinde aynı)
    3-Ayrıca blootod ile aldığı her rehber kaydını ayrı ayrı onaylaman gerekiyor kayıt için..(bu durumda tek tek elle yazmak daha iyi)
    4-Rehbere kayıtda 14 harf ile sınırlıv e sadece isim katagorisi var.(soyisim bilgisi yok) (samsungda isim:24 harf Soyisim:24 harf alıyor)
    Ş,Ö,Ü gibi harfleri tanımıyor.. Ö harfi ile olan kayıtlarınız / olarak çıkıyor (örneğin öğretmen=/retmen olarak çıkıyor)
    5-Tuşları çok küçük,el ile numara çevirmek ,nerede ise olanaksız.
    6-Dokunmatik ekran ile işlemler yaptığın zaman,ekran sürekli kirli ve parmak izi ile çirkin görüntü veriyor..
    7-Ağır(çelik kasa olduğundan) ve pantolonunun ön cebine koyduğunuz zaman,ağırlığından dolayı,farkedliyor.
    8-Cihaz için herhangi bir PC Suite yazılımı yok,usb ile sadece memory kartına bağlanabiliyorsunuz.
    9-Kamerası 2mp
    En güzel tarafları, kalemi ile mesaj yazmak,çok kolay ve zevkli..
    Aramalarda,hat değiştirmek yok,sadece numarayı çevirip,soldaki yada sağdaki çevir tuşuna basmak o kadar..
    Not: DST22 Hakkındaki yazdıklarım benim kişisel fikrim,benim hoşuma gitmeyen özellikler,başka bir arkadaşın çok hoşuna gidebilir..

Gelelim Samsung D880,e
    1-Görünüm olarak küçük ,kibar
    2-aramalarda hat değiştirmek çok kolay(sol üstdeki tuşa dokunman yeterli)
    3-Menüsü yeni,ve normal hızda (slayt seçeneğininde kısmen yavaş)
    4-Aramalarda hiçbir sorun yok.
    5-Toplu qutlook ve rehber transferi,senkronize yapabiliyorsun.
    6-Usb ile pc ye çok rahatlıkla bağlanabiliyorsun,ve her türlü işlemi kolaylıkla yapabiliyorsun.(cihazın yedeğini alabiliyorsun)
    7-D900 da yaptığın tüm işlemleri yapabiliyorsun..
    9-Kulaklıkda radyo sesi çok güzel,Telefon görüşmeleri çok güzel(ikincil hatta,1 basamak kısık)
    10-3mp kamerası çok net parlak resimler çekiyor(flash olmamasına rağmen)
    Ben yaklaşık 8-9 yıldır Nokia telefonlar kullanmama rağmen,Samsung,a çok çabuk alıştım..Özellikle Menü ve kızaklı kapağı çok güzel..

Beğenmediğim tarafı ise,menülerde gezerken tuş sesleri çan gibi çalıyor(yankılı) ben rahatsız oldum..(yazılım ile değiştrilebileciğini söylediler)

Benim Kıyaslamam Bu şekilde..Şarj olayında Her iki telefonda aynı,ortalama 2,5 - 3 gün gidiyor..

• ben cevap vereyim yine

dst 22 almaktan vazgeçtik çünkü ürün gm değil bildiğimiz çin malı telefon

bugün teknosada inceledik telefonu ve turkcell bayisindeki çin malı superfone marka telefonun aynısı olduğunu gördük

yani ürünü gm olarak değilde bildiğimiz piranha vs gibi bi marka olarak düşünün

birebir aynı nerdeyse

o yüzden bu tele 650 felan vereceğine 500e satılan superfone u alın derim

samsung almaya karar verdik ama oda vatanda kalmamış bitmiş istanbulda

teşhirler kalmış sadece

aynı fiyata ereyonda var ordan sipariş edicez artık
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.