Şimdi Ara

SAMSUNG ÇİFT SİMLİ TELEFON İŞİNE EL ATTI. İŞTE YENİ D880 (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.717
Cevap
2
Favori
207.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: krakurt99

ArkaDaŞLAr BeN 2 SeFeRdİr MeSaJ AtIYoRuM KiMsE BaNa CeVaP YaZmIYoR İlKiNdE SoRdUĞuM GiBi GeNe SoRuYoRuM iKİSiNİdE 1.BeNiM İkinci hattımda karşıdaki konuşanda bazen yankı yapıyor bazende olmuyor bunun çözümünü bilenaA rkadaşalr warsa 2. bunun yeni wersiyon yazılımı nasıl yükleniyor onunuda bilen arkadaşşlar warsa cvplamanızı rica ediyorum özelikkle TuRaN.z arkadaşalr gibi bilen arkadaşalr lütfen yardımcı olurmusunuz.

valla kardeş sorularının çözümünü bilmiyorum, bende yankı olayı oluşmadı, belki bulunduğun yer ile ilgilidir,belki de versiyonla ilgili, hangi operatördesin?? yer neresi, o bazen kelimesinin sıklığı nedir?

versiyon güncellemesi bende de merak konusu, henüz bir hata görmedim, güncelleme ihtiyacım yok ama bilmekde fayda var tabi.

bu arada bende birkaç soru sormuştum, yanıt gelmedi henüz:( pek takip eden yok sanırım topic'i, ben sürekli bakıp elimden geldiğince bilgileri paylaşmaya çalışıyorum, biryerlerde rastlarsam sorununun çözümüne iletirim.

• quote:

ArkaDaŞLAr BeN 2 SeFeRdİr MeSaJ AtIYoRuM KiMsE BaNa CeVaP YaZmIYoR İlKiNdE SoRdUĞuM GiBi GeNe SoRuYoRuM iKİSiNİdE 1.BeNiM İkinci hattımda karşıdaki konuşanda bazen yankı yapıyor bazende olmuyor bunun çözümünü bilenaA rkadaşalr warsa 2. bunun yeni wersiyon yazılımı nasıl yükleniyor onunuda bilen arkadaşşlar warsa cvplamanızı rica ediyorum özelikkle TuRaN.z arkadaşalr gibi bilen arkadaşalr lütfen yardımcı olurmusunuz.

Kardeş, öncelikle cevap isterken kullandığın smile uslubun yanlış burda senin gibi bir kaç soru sorup istediğini aldıktan sonra ortadan kaybolanların hatti hesabı yok belliki art niyetli değilsin ama soru sormanında uslubu olur burdaki smile ler zırt pırt kullanılsın diye koyulmuyor sanırım, neyse şimdi soruna bildiğimiz kadar cevap vermeye çalışalım...
    *#0206*8378# ile kodlar bölümüne gir ordan H/W test oradan 2.sıradaki Audio Setting ayarları yazan bölüme gir ordan 15.sıradaki Audio Amp yazan bölüme gir aşağı doğru in SLAVE_IOM2 NORMAL değerini 16 yada 17 yapmayı seçip kaydetmeyi kabul edersen sanırım sorunun çözülür tabi kodları değiştirmek sana kalmış kafana yatıyorsa değiştir yoksa değiştirme şu an için bizim forumda bulduğumuz çözümlerden birisi bu gibi, diğer soruna gelince versiyon yükseltmek için teli servise vermen lazım bilinen başka bir yolu yok gibi ayrıca samsungta yeni versiyonla çokta fazla bir değişiklik olmuyor samsunglarda genelde yazılım problemi sık yaşanmıyor gibi bu nedenle olsa gerek, kolay gelsin...

• Merhaba arkadaşlar;
    Buradaki olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi okudum; emeği geçen herkese teşekkür ederim.
    Bir sorum olacak;
    Bu telefonun ekran ayarlarında Bekleme Modu Saati görünüyor mu?
    Benim D520 nin bekleme modunda soldaki ses tuşuna bastığınızda ekran saati, cevapsız aramalar, mesajlar falan gibi özetleri görebiliyorum.
    Bu telefonda o özellik var mı, resimlerde göremedim,?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
  • Merhaba

dün samsung d880 aldım ve sizinle paylaşmak istedim :)

430 ytl ye istanbul doğubanktan spot aldım. imei noları kayıtlı.(1 pil var ve hafıza kartı yok, kulaklık, data kablosu, şarj aleti var)

kamerası gayet güzel. gece çekimleri kötü. 3 mp nin hakkını veriyor.

evet diğer arkadaşların dediği gibi 2. sim kartında ses biraz daha boğuk geliyor. ses seviyesini yükselttim ama umarım başka bir çözüm bulunur...

daha önce de piranha twix almıştım ve geri vermiştim. çok da iyi yapmışım. piranha çok büyükte ve kamera kalitesi kötüydü. ayrıca gprs mms ayarları onda biraz problemli diye duydum.. ama aynı şekilde onun da 2. sim kartında ses kalitesi kötüydü.. samsung ile karşılaştırınca kesinlikle samsung daha güzel.

sanırım 2 hatlı telefonların hepsinde bu problem var ? ne dersiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: edwin

Merhaba

430 ytl ye istanbul doğubanktan spot aldım. imei noları kayıtlı.(1 pil var ve hafıza kartı yok, kulaklık, data kablosu, şarj aleti var)

evet diğer arkadaşların dediği gibi 2. sim kartında ses biraz daha boğuk geliyor. ses seviyesini yükselttim ama umarım başka bir çözüm bulunur...

daha önce de piranha twix almıştım ve geri vermiştim. çok da iyi yapmışım. piranha çok büyükte ve kamera kalitesi kötüydü. ayrıca gprs mms ayarları onda biraz problemli diye duydum.. ama aynı şekilde onun da 2. sim kartında ses kalitesi kötüydü.. samsung ile karşılaştırınca kesinlikle samsung daha güzel.

Selam,

2. sim deki ses sorunu açıkçası benim canımı çok sıkıyor, 2 hatlı telefonların hepsinde bu sorun var mı bilmiyorum ama samsun d880 kullanıcılarının bazıları bu sorunu yaşadıklarını söylerken bir kısmı da kendilerinde böyle bir sorun olmadığını yazmışlar, bu gerçekten sorun olmadığı anlamına mı geliyor yoksa herkesin kulağının aynı hassasiyette olmamasından mı kaynaklanıyor çözemedim, sorun yaşamayan bir d800 ile kendiminkini karşılaştırmak istedim ama şu ana kadar böyle bir imkan bulamadım. Ben bu sorunla ilgili olarak telefonu aldıktan 3 gün sonra servise (telpa) verdim, sadece yazılımı güncellemişler ve sorun aynen devam ediyor, eğer gerçekten sorunsuz çalışan d880'ler olduğuna emin olsam telpa'dan telefonu değiştirmelerini talep edeceğim, sonuç olarak iyi bir rakam ödeyerek aldığım bir telefonda böyle bir sorun olması gerçekten can sıkıcı.Kaldıkı sorun sim kart yuvası ile de ilgili değil, sim yuvalarını değiştirseniz bile ikili mod ayarları bölümünde hangi sim'i ikinci olarak seçerseniz problem o sim'de oluyor, yani sorun tamamen yazılım sorunu gibi... Siz ne dersiniz ?

• kusura bakma TuRan.z kardeş msj yazıyorum cevap werlmidiği için dikkat çekmesi için öle yaptım kötü bir niyetim yoktu. bide benim karakurt70 diye bir nickim wardı teğmen olmuştum onun şifresini unuttum ne yapabilirim..
  • quote:

kusura bakma TuRan.z kardeş msj yazıyorum cevap werlmidiği için dikkat çekmesi için öle yaptım kötü bir niyetim yoktu. bide benim karakurt70 diye bir nickim wardı teğmen olmuştum onun şifresini unuttum ne yapabilirim..

rica ederim nick için şifremi unuttum bölümüne gir e mail adresini yaz bilgilerini iste, çözülmesi lazım...
  • merhaba arkadaşlarben de d880 kullanıcısı olarak size birsoru sormak istiyorum
    rehberdeki kişilere atadığımız arama melodisinde sorun yaşamıyorum lakin aynı kişiye msj sesi atadığımda standart melodi çalıyor bunu farkeden ve çözen oldu mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KoVBoY47

quote:

Orjinalden alıntı: edwin

Merhaba

Selam,

2. sim deki ses sorunu açıkçası benim canımı çok sıkıyor, 2 hatlı telefonların hepsinde bu sorun var mı bilmiyorum ama samsun d880 kullanıcılarının bazıları bu sorunu yaşadıklarını söylerken bir kısmı da kendilerinde böyle bir sorun olmadığını yazmışlar, bu gerçekten sorun olmadığı anlamına mı geliyor yoksa herkesin kulağının aynı hassasiyette olmamasından mı kaynaklanıyor çözemedim, sorun yaşamayan bir d800 ile kendiminkini karşılaştırmak istedim ama şu ana kadar böyle bir imkan bulamadım. Ben bu sorunla ilgili olarak telefonu aldıktan 3 gün sonra servise (telpa) verdim, sadece yazılımı güncellemişler ve sorun aynen devam ediyor, eğer gerçekten sorunsuz çalışan d880'ler olduğuna emin olsam telpa'dan telefonu değiştirmelerini talep edeceğim, sonuç olarak iyi bir rakam ödeyerek aldığım bir telefonda böyle bir sorun olması gerçekten can sıkıcı.Kaldıkı sorun sim kart yuvası ile de ilgili değil, sim yuvalarını değiştirseniz bile ikili mod ayarları bölümünde hangi sim'i ikinci olarak seçerseniz problem o sim'de oluyor, yani sorun tamamen yazılım sorunu gibi... Siz ne dersiniz ?

merhaba kovboy :)

seni çok iyi anlıyorum. bende benzer şeyleri düşünüyorum.

bence sen farklı lokasyonlarda, farklı telefon modellerini arayarak deneme yapmalısın(2.sim için). belki anlık bir problem yaşadın sen ?

böyle olmasını ümit ediyorum ben de ama sanırım 2 sim kartlı telefonların ortak kaderi bu :(

senin telefonunu özel bir sorun değil bence. ben de senin gibi çok dikkatliyim, aradaki ses farkını ve kalitesini ayırt ettim hemen ama yapacak bir şey yok. telpa nın bunu bir hata olarak göreceğini zannetmiyorum.

ki zaten benimkinin garantisi yok :)

• fiyatının 600ytlye düşmesiyle bende ciddi ciddi düşünmeye başladım bu telefonu ama yinede genel olarak ikinci hattaki ses sorunu problemi biraz kafamı karıştırdı. bazı arkadaşlar değerleri değiştirerek sanırım normale döndürmüşler ama acaba biraz daha mı beklesem yoksa alsam mı karar veremedim.. ilk defa samsung kullanıcam eğer alırsam ama hep samsung denemek istemiştim. çift sim kart olayı gerçekten çok güzel diğer güvenemediğim markaları zaten almam ama işte şu ses sorunu gerçekten düşündürücü
  • herkeste olan bir durum değil bu ses sorunu sanırım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuRaN.z

herkeste olan bir durum değil bu ses sorunu sanırım...

İşte buna emin olabilsem hemen telpaya telefonu değiştirmesi için bastıracağım.

Bu forumda kaç kişide 2.sim de ses boğuk değil ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnypeR

fiyatının 600ytlye düşmesiyle bende ciddi ciddi düşünmeye başladım bu telefonu ama yinede genel olarak ikinci hattaki ses sorunu problemi biraz kafamı karıştırdı. bazı arkadaşlar değerleri değiştirerek sanırım normale döndürmüşler ama acaba biraz daha mı beklesem yoksa alsam mı karar veremedim.. ilk defa samsung kullanıcam eğer alırsam ama hep samsung denemek istemiştim. çift sim kart olayı gerçekten çok güzel diğer güvenemediğim markaları zaten almam ama işte şu ses sorunu gerçekten düşündürücü

Valla bende senle aynı durumdayım.. 10-15 gündür bu forumda takip ediyorum, bu ses problemi yüzünden epey tereddüte düşüyorum.. Dün bimeks e uğradım, şimdiye kadar böyle bi şikayet gelmedi bize falan dediler, ne derece doğru bilemiyorum.. bide tabi bu ses problemini önemsemeyen yada dikkate almayan kullanıcılarda vardır mutlaka.. başka bi telefoncuya sorduğumdada yazılım problemi, servise yollayıp çözüyoruz yanıtını aldım..

bimekste düşmüş fiyatı 599 a bu arada ve tek çekimede %10 iskonto var.. taksit düşmanı biri olarak cazip bir fiyat ve heran alabilirim, alırkende simleri takp denicem bimekste ve sorun olursa orada hemen çözmeye çalışıcam.. bide GM ın yeni bir PDA çift hatlı telefonu gelecek.. onuda merak etmiyo değilim..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TuRaN.z

herkeste olan bir durum değil bu ses sorunu sanırım...

İşte buna emin olabilsem hemen telpaya telefonu değiştirmesi için bastıracağım.

Bu forumda kaç kişide 2.sim de ses boğuk değil ?

valla bende yok, yani op yada yer kaynaklı ses gidip gelmeler var mutlaka, ama zaten o artık normal bir durum, çift sim'e özgü değil,
    bende sizin yorumlarınızdan sonra psikolojik mi nedir sorun aradım ama, özellikle aradım sağı solu, pek net bişey farkedilmiyor, yani ses kalitesi iyi,

sizde nasıl oluyor, mesela karşıdakinin konuşması anlaşılmayacak kadar mı kötü? yada çok mu tiz yada kalın? yada ne bileyim biraz daha tarif diycem de ses nasıl tarif edilir:)

bu arada Istanbuldayim, bulundugum yerde Edge yayını var, 2 hatda en yüksek seviyede çekiyor, 1. turkcell 2 vodafone, eklemek istedim bu bilgileride,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginmxp -- 3 Mart 2008; 11:48:06 >

• karşı taraf eliyle burnunu kapatmışta o şekilde konuşuyor sanki. Bence tam tarifi bu şekilde.
  • quote:

karşı taraf eliyle burnunu kapatmışta o şekilde konuşuyor sanki. Bence tam tarifi bu şekilde.

aaa evet, bu tarifi okumuştum burada daha önce, yok, kesinlikle öyle birşey yok bende, aynı kişiyle sabit telden veya 1. veya 2. hatdan konuşmamda ses tonu hiç değişmiyor,

ya zaten çok genel bir problem olsa bu kadar az kişi değil 100 lerce kişi yazardı herhalde buraya yada diğer forumlar, tek alan bizler değiliz herhalde dimi.
    gerçi ben şu ara sadece bu forum'u takip ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enginmxp

quote:

karşı taraf eliyle burnunu kapatmışta o şekilde konuşuyor sanki. Bence tam tarifi bu şekilde.

aaa evet, bu tarifi okumuştum burada daha önce, yok, kesinlikle öyle birşey yok bende, aynı kişiyle sabit telden veya 1. veya 2. hatdan konuşmamda ses tonu hiç değişmiyor,

ya zaten çok genel bir problem olsa bu kadar az kişi değil 100 lerce kişi yazardı herhalde buraya yada diğer forumlar, tek alan bizler değiliz herhalde dimi.
    gerçi ben şu ara sadece bu forum'u takip ediyorum.

Ayarları yükselttiğimde benim telefonun seside düzelmişti. Fakat şimdi bakıyorumda yine bazen ses kötü gibi geliyor. Acaba başka ayarlarla mı ilgili. Hiç şikayeti olmayan arkadaşlar kendi telefonundaki bu sesle ilgili bütün ayarları buraya yazsalarda şikayeti olanlarlar kendi ayarları ile karşılaştırsalar diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: mdy

Ayarları yükselttiğimde benim telefonun seside düzelmişti. Fakat şimdi bakıyorumda yine bazen ses kötü gibi geliyor. Acaba başka ayarlarla mı ilgili. Hiç şikayeti olmayan arkadaşlar kendi telefonundaki bu sesle ilgili bütün ayarları buraya yazsalarda şikayeti olanlarlar kendi ayarları ile karşılaştırsalar diye düşünüyorum.

sorun yok diyen bir tek ben varım sanırım, bende kendimden şüphelenmeye başladım:) bende ki tüm ayarlar orj, hiç değiştirmedim, daha önce forumda yazılan değerleri iletiyorum, orada bir sürü parametre var, diğerlerini yazarsanız kontrol ederim,

IOM2_NORMAL_1 : 18
    IOM2_NORMAL_2 : 26
    SLAVE_IOM2_NORMAL : 13
    DSP_ISS_RINGER_LOUD_SPEACKER: 24

ayrıca orada slave audio settings gördüm, yani ikincil ses ayarları, 2. sim'in ses ayarları bu menü altında değilmidir ki???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginmxp -- 3 Mart 2008; 14:15:54 >

• 540 ytlye geliyo ki alınabilir bi fiyat bence ama işte aynen takıldım kaldım bimekste deneme imkanı olacağını pek sanmıyorum gerçi ordan hiç telefon almadım ama genelde kapalı olduğu için kutular satış gerçekleştikten sonra kutuyu açmaya izin veriyolar. bide bimeksin memnun kalmazsanız 12 gün içinde iade gibi bişeyleri vardı belki o şekilde - sorun çıkarsa - hemen geri verilebilir.. zor bi karar
    GM hakkında pek bilgi sahibi olmadığım için nokia yada sonyericssonun böyle bir modeli çıkmazsa samsung tercih sebebi olabilir benim için.

quote:

Orjinalden alıntı: dartacer

quote:

Orjinalden alıntı: SnypeR

fiyatının 600ytlye düşmesiyle bende ciddi ciddi düşünmeye başladım bu telefonu ama yinede genel olarak ikinci hattaki ses sorunu problemi biraz kafamı karıştırdı. bazı arkadaşlar değerleri değiştirerek sanırım normale döndürmüşler ama acaba biraz daha mı beklesem yoksa alsam mı karar veremedim.. ilk defa samsung kullanıcam eğer alırsam ama hep samsung denemek istemiştim. çift sim kart olayı gerçekten çok güzel diğer güvenemediğim markaları zaten almam ama işte şu ses sorunu gerçekten düşündürücü

Valla bende senle aynı durumdayım.. 10-15 gündür bu forumda takip ediyorum, bu ses problemi yüzünden epey tereddüte düşüyorum.. Dün bimeks e uğradım, şimdiye kadar böyle bi şikayet gelmedi bize falan dediler, ne derece doğru bilemiyorum.. bide tabi bu ses problemini önemsemeyen yada dikkate almayan kullanıcılarda vardır mutlaka.. başka bi telefoncuya sorduğumdada yazılım problemi, servise yollayıp çözüyoruz yanıtını aldım..

bimekste düşmüş fiyatı 599 a bu arada ve tek çekimede %10 iskonto var.. taksit düşmanı biri olarak cazip bir fiyat ve heran alabilirim, alırkende simleri takp denicem bimekste ve sorun olursa orada hemen çözmeye çalışıcam.. bide GM ın yeni bir PDA çift hatlı telefonu gelecek.. onuda merak etmiyo değilim..

• quote:

Orjinalden alıntı: enginmxp

sorun yok diyen bir tek ben varım sanırım, bende kendimden şüphelenmeye başladım:) bende ki tüm ayarlar orj, hiç değiştirmedim, daha önce forumda yazılan değerleri iletiyorum, orada bir sürü parametre var, diğerlerini yazarsanız kontrol ederim,

IOM2_NORMAL_1 : 18
    IOM2_NORMAL_2 : 26
    SLAVE_IOM2_NORMAL : 13
    DSP_ISS_RINGER_LOUD_SPEACKER: 24

ayrıca orada slave audio settings gördüm, yani ikincil ses ayarları, 2. sim'in ses ayarları bu menü altında değilmidir ki???

Sizden başka bir kişi daha sorun yok demişti saha önce, ama verdiğiniz değerler default değerler. Normal_1 ve Normal_2 neyi ifade ediyor bimiyorum ama Slave_iom2_Normal değeri sesi yükseltiyor galiba, ve bu değeri yükseltince volume yükseliyor ama arka planda bir gürültü de oluşuyor.

Ben de auido slave settings değerlerinin ikinci sim ile ilgili olduğunu düşünüyorum, hatta ayarları aynen birinci sim ile aynı duruma getirmek istedim ama birebir karşılıklarını bulamadım.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.