selamlar arkadaşla uzunca bir araştırma sonucu bende bir d880 aldım. burdaki yorumlardan ürktüğüm için ikinci el aldım aslında o almayı düşünüyordum. 2 haftadır kullanıyorum. bu forumda bekirtilen şikayetlerin hiçbiriyle karşılaşmadım. duyrulur. samsung kalitesi yeter.
Zaten burada yazılanlar öyle sık karşılaşılan hatalar değil. Ben de 1 senedir kullanıyorum telefonu, şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım. Diğer çin malı çift hatlı telefonlardan 1000 kat daha iyidir.
tabii ki iyi olacak,çünkü diğer çift hatlı çin telefonlarından 1000 kat daha pahalı. benim asıl üzerine düştüğüm, "SAMSUNG" isminin bu telefondaki yazılım hatalarından karalanıyor olması ve samsung'un bu olaya hiçbir ses çıkarmaması.benim anlattığım rehber karıştırma test edildi ve onaylandı,ve ben 1 yıl sonra paramı faizi ile birlikte geri aldım.üstüne üstlük 190 TL avukat ve mahkeme masrafı cabası.
quote:
Orijinalden alıntı: dispiacere
Zaten burada yazılanlar öyle sık karşılaşılan hatalar değil. Ben de 1 senedir kullanıyorum telefonu, şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım. Diğer çin malı çift hatlı telefonlardan 1000 kat daha iyidir.
selam, arkadaşlar. 2 ay kadar önce d880 aldım. benim sorunum; kendi sesim karşı tarafa, kim olursa olsun boğuk gidiyor ve söylediklerimi 2 defa tekrar etmek yada bağırarak konuşmak zorunda kalıyorum. ses yükseltmesi ayarlarından yapabilme şansım var mı? benim sorunum sesimin iyi gitmemesi. lütfen yardım...
3 aydır D880 kullanıyorum. Hiç bir sorunum yok. Boğuk ses, 2. hat, rehber karışması vbg. Telefondan çok memnunum. Arkadaşların bu şikayetlerinin benim kullandığım yazılımda düzeltilmiş olduğunu düşünüyorum. Benim kullandığım yazılım versiyonu D880JVHF1 Versiyonunuzu *#1234# yazarak bulabilirsiniz. Belki bu hataların kaynağı hakkında bir fikir verir. Sağlıkla kalın.
rehber karıştırması için şunu uygula;AAAAA sana cevapsız çağrı gönderirken(çağrı devam edecek)BBBBB aynı anda mesaj göndersin.mesaj alındıktan sonra AAAAA çağrıyı sonlandırsın.ama zamanlamaya dikkat et. telefonda BBBBB 1 cevapsız arama yazacak(halbuki mesaj göndermişti sadece).hemen yeşil tuşla direkt BBBBB'yi aramaya çalışırsan BBBBB aranıyor diyecek ama BBBBB adı altında AAAAA'nın numarasını yani AAAAA'yı arayacak. lütfen 1 kez dene.sana D880'den başka 2 ayrı telefon daha lazım ve 1 tanede mesaj harcayacaksın.sonra burada yaz lütfen.
quote:
Orijinalden alıntı: esman
3 aydır D880 kullanıyorum. Hiç bir sorunum yok. Boğuk ses, 2. hat, rehber karışması vbg. Telefondan çok memnunum. Arkadaşların bu şikayetlerinin benim kullandığım yazılımda düzeltilmiş olduğunu düşünüyorum. Benim kullandığım yazılım versiyonu D880JVHF1 Versiyonunuzu *#1234# yazarak bulabilirsiniz. Belki bu hataların kaynağı hakkında bir fikir verir. Sağlıkla kalın.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: fikretkurt
rehber karıştırması için şunu uygula;AAAAA sana cevapsız çağrı gönderirken(çağrı devam edecek)BBBBB aynı anda mesaj göndersin.mesaj alındıktan sonra AAAAA çağrıyı sonlandırsın.ama zamanlamaya dikkat et. telefonda BBBBB 1 cevapsız arama yazacak(halbuki mesaj göndermişti sadece).hemen yeşil tuşla direkt BBBBB'yi aramaya çalışırsan BBBBB aranıyor diyecek ama BBBBB adı altında AAAAA'nın numarasını yani AAAAA'yı arayacak. lütfen 1 kez dene.sana D880'den başka 2 ayrı telefon daha lazım ve 1 tanede mesaj harcayacaksın.sonra burada yaz lütfen.
quote:
İstediğiniz denemeyi üç telefon ile iki şekilde yaptım.
1.D880 dışında nokia ve LG kullandım. 2. D880 de Avea 1. hat, Turkcell 2. hat
DENEME 1:Nokia, D880 Avea hattını ararken; LG, D880 Avea hattına mesaj gönderdi. Mesaj alındıktan sonra Nokia aramasını sonlandırdı.
DENEME 2:Nokia, D880 Avea hattını ararken; LG, D880 Turkcell hattına mesaj gönderdi. Mesaj alındıktan sonra Nokia aramasını sonlandırdı.
OLANLAR: 1. Her iki denemede de D880; Nokia aramasını "cevapsız çağrı" olarak, LG nin mesajını da mesaj var olarak gösterdi.(cevapsız çağrılar arasında SMS gönderen LG numarası çıkmadı) 2. Nokia "cevapsız aramasını" yeşil tuş ile aradığımda Nokia numarasını aradı.
Kısaca bir sorun yok. Ben daha önce yazdığım gibi sizdeki hataların yazılımdan kaynaklandığı düşüncesindeyim. Onun için gene yukarıda verdiğim benim versiyon numarama göre kontrol edilmesinin faydalı olduğu düşüncesindeyim. Sağlıkla kalın.
katılıyorum,
bende merak ettim ve denedim, 1. telefon ile çağrı başlattım, diğeri ile sms attım, çağrı devam ederken sms ekranda belirdi, sonra çağrı yapan telefon aramayı sonlandırdı, baktığımda cevapsız çağrı yapan numara doğru idi, direkt yeşile basarak arama yaptım ekranda yazan doğru telefonu aradı, sms 'e baktığımda onun numarası da doğru idi,
yani esman arkadaşa katılıyorum ve bu tarz sorunların kesinlikle yazılımsal olduğunu bende düşünüyorum, belki bir versiyon değişikliği ile hallolacaktı bu sorununuz,
benim tel version: D880JVGK6
quote:
Orijinalden alıntı: esman Kısaca bir sorun yok. Ben daha önce yazdığım gibi sizdeki hataların yazılımdan kaynaklandığı düşüncesindeyim. Onun için gene yukarıda verdiğim benim versiyon numarama göre kontrol edilmesinin faydalı olduğu düşüncesindeyim. Sağlıkla kalın.
bende yazılım hatası olduğunu Samsung'a,Başarı Teknik servise,Telpa'ya defalarca anlattım.ama o zamanlarda anlattıklarımı "MİİYAAWWW" olarak algıladılar.3 defa tam tam 30 gün telefon servise gitti,o zamanki yazılımlarla yapamadılardı.olayı belgelendirdim,ispat ettim verdim tüketici hakem heyetine paramı geri aldım. Belkide şimdiki yazılımlarla sorunu çözdüler.çünkü enson Samsung mühendislerine,Nokia mühendis yardımcılarına danışmalarını önermiştim.belkide öyle çözdüler sorunu.ama ben kurtuldum takoz gibi telefondan.şimdi GM DST12 kullanıyorum.Dandik bir telefon ama ne kadar köfte o kadar para hesabı.idare ediyorum işte.
bana tam tersi gibi geldi, 2008 Şubattan beri telefonu kullanıyorum ve bu forumuda takip ediyorum, o zamanlarda da kimse böyle bir sorundan bahsetmemişti, ilk defa sizden okudum bu problemi, önceden düzgünde sonraki çıkan versiyonlardan birinde bu hata var gibi geldi bana,
neyse sizin için zaten artık çok geç, diğer telefonunuzdan memnunsanız hiç takmayın kafanıza, bende nokia N82 aldım 4-5 ay önce, pabucu biraz dama atıldı haliyle bu telin:)
quote:
Belkide şimdiki yazılımlarla sorunu çözdüler.
quote:
fikretkurt Tarih 16 Eylül 2009; 14:50:58
bende yazılım hatası olduğunu Samsung'a,Başarı Teknik servise,Telpa'ya defalarca anlattım.ama o zamanlarda anlattıklarımı "MİİYAAWWW" olarak algıladılar.3 defa tam tam 30 gün telefon servise gitti,o zamanki yazılımlarla yapamadılardı.olayı belgelendirdim,ispat ettim verdim tüketici hakem heyetine paramı geri aldım. Belkide şimdiki yazılımlarla sorunu çözdüler.çünkü enson Samsung mühendislerine,Nokia mühendis yardımcılarına danışmalarını önermiştim.belkide öyle çözdüler sorunu.ama ben kurtuldum takoz gibi telefondan.şimdi GM DST12 kullanıyorum.Dandik bir telefon ama ne kadar köfte o kadar para hesabı.idare ediyorum iş
Elektronik aletler gerçekten bir şans işi. Bir akşamüstü Bimeks'ten aldığım Piranha telefonu evde açtım 2. SIM i tanımadı. tırnaklarında bir eksiklik vardı. Ertesi sabah Bimeks'e götürdüm. Sevis bakıp karar verecek dediler. Telefonu hiç kullanmak nasip olmadan 26 gün serviste bekledi. Sonra servis evet hatalı kararı verdi. Telefondan soğudum iade etmek istedim. Olmaz, siz iade değil değişim talep etmişsiniz dediler. Sert tartışmalar oldu. İade almadılar zorla çek verdiler, başka mal almamı istediler. Hukuki yolları biliyorum ama ruh sağlığım açısından başka bir şey aldım. Kısaca size olanlar sanırım herkesin başına bir kere gelmiştir. Dilerim biz artık sıramızı savmış olalım. Sağlıkla kalın
ben aynı sorunu yaklaşık 10 adet telefonda denedim ve aynı şey oldu.hatta en son denememi yeni çıkan D780'de yaptım.ondada aynı sorun var!haaa ben bunu kıllık olsun diye yapmadım,bir yılbaşı gecesi yoğun mesaj ve çağrı alırken AAAA'yı arayayım derken BBBB' çıkınca anladım.ama önce çok mahçup oldum,çünkü beni elektronikten anlayan biri olarak biliyorlar,nasıl böyle hata ediyorum diye.sizin bu yazıdan sonra sizin sürüm'e ait telefonda deneyeceğim.aynı şey olacakmı bakacağım.çünkü bu forum sitelerindede firma servis elemanları,firma satış elemanları tarafından yanlı yazlılar olduğunuda düşünüyorum.Mesela hepsiburada ve teknosa ürünler hakkındaki olumsuz yorumları yayınlamıyorlar.çünkü onların tek derdi ürünü satmak!!! ilgin ve cevapların için teşekkürler.
quote:
quote:
fikretkurt Tarih 16 Eylül 2009; 14:50:58
bende yazılım hatası olduğunu Samsung'a,Başarı Teknik servise,Telpa'ya defalarca anlattım.ama o zamanlarda anlattıklarımı "MİİYAAWWW" olarak algıladılar.3 defa tam tam 30 gün telefon servise gitti,o zamanki yazılımlarla yapamadılardı.olayı belgelendirdim,ispat ettim verdim tüketici hakem heyetine paramı geri aldım. Belkide şimdiki yazılımlarla sorunu çözdüler.çünkü enson Samsung mühendislerine,Nokia mühendis yardımcılarına danışmalarını önermiştim.belkide öyle çözdüler sorunu.ama ben kurtuldum takoz gibi telefondan.şimdi GM DST12 kullanıyorum.Dandik bir telefon ama ne kadar köfte o kadar para hesabı.idare ediyorum iş
Elektronik aletler gerçekten bir şans işi. Bir akşamüstü Bimeks'ten aldığım Piranha telefonu evde açtım 2. SIM i tanımadı. tırnaklarında bir eksiklik vardı. Ertesi sabah Bimeks'e götürdüm. Sevis bakıp karar verecek dediler. Telefonu hiç kullanmak nasip olmadan 26 gün serviste bekledi. Sonra servis evet hatalı kararı verdi. Telefondan soğudum iade etmek istedim. Olmaz, siz iade değil değişim talep etmişsiniz dediler. Sert tartışmalar oldu. İade almadılar zorla çek verdiler, başka mal almamı istediler. Hukuki yolları biliyorum ama ruh sağlığım açısından başka bir şey aldım. Kısaca size olanlar sanırım herkesin başına bir kere gelmiştir. Dilerim biz artık sıramızı savmış olalım. Sağlıkla kalın
evet onu yazdım ben önceki sayfalarda.2008 yılından önceki versiyonlarda rehber karıştırma yapmıyor,ancak AAAA'nın cevapsız çağrısını bilinmeyen numara olarak gösteriyor.ama 2008 ikinci yarısından sonra bu sorun var. tekrar belirteyim önceki sayfalarda yazmıştım.2 adet eski versiyon,10 adet yeni versiyon yazılımlarda denedim.yeni sürümlerin hepsi hatta D780(1 tane de denedim)aynı sorunu verdi.
quote:
Orijinalden alıntı: enginmxp
bana tam tersi gibi geldi, 2008 Şubattan beri telefonu kullanıyorum ve bu forumuda takip ediyorum, o zamanlarda da kimse böyle bir sorundan bahsetmemişti, ilk defa sizden okudum bu problemi, önceden düzgünde sonraki çıkan versiyonlardan birinde bu hata var gibi geldi bana,
neyse sizin için zaten artık çok geç, diğer telefonunuzdan memnunsanız hiç takmayın kafanıza, bende nokia N82 aldım 4-5 ay önce, pabucu biraz dama atıldı haliyle bu telin:)
quote:
Belkide şimdiki yazılımlarla sorunu çözdüler.
ESMAN ve ENGİN arkadaşlar; sizin ürün hangi yıl alınmıştı? yazılım sürümünden biryere varamıyorum çünkü samsungun bu üründe çok fazla yazılım seri nosu çıkıyor.
valla kardeş dediğim gibi, 2008 Şubat ayında aldım telefonu.
Haziran 2009 da aldım Sağlıkla kalın
benim ürün 2008 ekim. sizin ürünlerde de cevapszı çağrıyı bilinmeyen numara aramış olarak kaydeder.rehberdeki ismi bulamaz.numara çıkar direkt.cevapsız çağrılara dikkatli bak.
quote:
Orijinalden alıntı: enginmxp
valla kardeş dediğim gibi, 2008 Şubat ayında aldım telefonu.
sonuç olarak şunu anlıyoruz ki şikayetçi olanlar hep aynı kişiler yani 10 u geçmez yüzbinlerce satan bir model için 10-15 tane arıza normaldir. samsung gibi büyük bir marka bunu değerlendirmeli ve bu 10-15 telefonu derhal yenisi ile değiştirmeli ve bu arkadaşları da mağdur etmemeli diye düşünüyorum ben. samsung.tr yönetimine duyurulur. bilindiği gibi şu an samsung nokia ile beraber türkiye cep telefonu pazarında liderliği oynuyorlar. bence samsung burun farkıyla önde gibi görünüyor.
bende almak istiyorum 409 tl ye uygunmu sizce?
birde çok mesaj atıyorum gece gündüz ama hep trkcll den atıyorum yani aveadan değil mesaj atarken sorun oluyormu yazımı falan rahatmı şarj ı çabuk bitermi ?
arkadaşlar mesaj konusu çok önemli her seferinde sormuyor değilmi hangi hattan atıcaksın diye ?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: aykutkk
bende almak istiyorum 409 tl ye uygunmu sizce?
birde çok mesaj atıyorum gece gündüz ama hep trkcll den atıyorum yani aveadan değil mesaj atarken sorun oluyormu yazımı falan rahatmı şarj ı çabuk bitermi ?
arkadaşlar mesaj konusu çok önemli her seferinde sormuyor değilmi hangi hattan atıcaksın diye ?
Siz baştan 1.hatta ve 2. hatta hangi operatörun olacağını tesbit ediyorsunuz. Her şeyi, siz aksini istemedikçe 1. tesbit edilen operatörden yapıyor. Sizin örneğinizde 1. hattı Turkcell olarak tesbit edersiniz. SMS ler Turkcell den gider. Sol kenarda üstte bir düğme var ona basarak işlem yapacağınız operatörü 2. operatöre alabilirsiniz. bu düğmeye basmadıkça herşeyi 1. operatörden yapar. sağlıkla kalın.