mesajları ozel değilde burdan atsanız herkez okusa ben tamamen bu başlık için üye oldum misal googlede aramalarda en bilgi verici yerlerden birisi burasyıdı
telefon hakkında bilgi alınıcak en iyi kişi kulanıcılardır 600lira civarı para vericez bana gore az bi para değil bilgi edinmek en iyisi diye düşünüyorum
benımde aklıma takılanlar gpsin dahili olup olmadığı internete girme konusunda nasıl olduğu
yani wireless bulduğumuz anda direk bağlanıp rahat rahat gezebilirmiyiz siteleri browseri nasıl kotuyse başka browser yuklenebilrmi msn yuklesek wirelessdan girebilirmiyiz msne
cevap verirseniz teşekkür ederim iyi günler
quote:
Orijinalden alıntı: kırocan
mesajları ozel değilde burdan atsanız herkez okusa ben tamamen bu başlık için üye oldum misal googlede aramalarda en bilgi verici yerlerden birisi burasyıdı
telefon hakkında bilgi alınıcak en iyi kişi kulanıcılardır 600lira civarı para vericez bana gore az bi para değil bilgi edinmek en iyisi diye düşünüyorum
benımde aklıma takılanlar gpsin dahili olup olmadığı internete girme konusunda nasıl olduğu
yani wireless bulduğumuz anda direk bağlanıp rahat rahat gezebilirmiyiz siteleri browseri nasıl kotuyse başka browser yuklenebilrmi msn yuklesek wirelessdan girebilirmiyiz msne
cevap verirseniz teşekkür ederim iyi günler
belki manitası warmı diye soruyo adam allah allah
valla arkadaşlar telefonu aldım ama bilgisizliğim yüzünden bir şey yapamıyorum..
wi-fi açınca hemen 2 3 tane yer buluyor bunlardan birine girmek istediğimde AP yanıt vermiyor diye bir oyarı veriyor, bende yardım bekliyorum, internete giremdimden dolayı diğer özelliklerinide kullanamıyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: tımestop
valla arkadaşlar telefonu aldım ama bilgisizliğim yüzünden bir şey yapamıyorum..
wi-fi açınca hemen 2 3 tane yer buluyor bunlardan birine girmek istediğimde AP yanıt vermiyor diye bir oyarı veriyor, bende yardım bekliyorum, internete giremdimden dolayı diğer özelliklerinide kullanamıyorum..
diyor ki power saver mod açıksa wireless çalışmaz,çalışması için power saver mode kısmında ki tiki kaldırmanız gerekir,yapmanız gereken ise ;
Go to the Settings -> System -> Power and navigated to the WiFi tab. after this uncheck the “Enable WiFi power saving-mode” option from there. Now you can connect to the Wireless network.
Arkadaşlar bende bugün gidip hem bu teli hem 5800 ü denedim. Öncelikle corbyde flash özelliği var tarayıcsında. İki telde de kapalı alanda olduğu için gps i deneyemedim. Wireless için ise şifre istiyordu o da o yüzden kaldı. Ama kullanılabilirlik ve ekran boyutu açısından ben 5800 daha çok beğendim açıkcası ve onu almayı düşünüyorum şu anda...
prestor ozel msjla bana açıklama yapmış saolsun onun yazdıklarını yazıyım sizlerde orenebilesiniz
HOCAM TLF SIPARISTE HENUZ ELIME ULASMADI AMA HB NIN YAPTIGI ACIKLAMAYA GORE YURTDISINDA SATILAN URUNLERDE GPS ALICISI VARMIS, LAKIN URUNU ALAN BI ARKADASDA TELEFONDA GPS AYARLARI VS DIYE BISEYLERIN OLDUGUNU SOYLEDI, BANA SORARSAN GPS OLSUN OLMASIN, TELEFONDA ZATEN GOOGLE MAPS VAR, GPS OLMASA BILE YETERLI BIRSEY BUDA, telpa nin sitesinden kullanma kilavuzunu indirdim, turkce kilavuzda gps ayarlari vs diye birseylerde anlatmis, sanirim gps alicisi var
demiş bende 5800 la bunun arasında gidiyorum 5800 ın ekranı büyük ve bence en büyük artısı symbian os olması ama ben telefonu konuşmaktan cok yazmak için kulandığım için corbynınde klavyesi cezbediyor dahada açık konuşmak gerekirse slak die klavye açmakta bence guzel gozukur :D keza 5800da 3310 kıvamına gelmeye başladı herkezde var
eğer dahili gps var ve tarayıcısı wifisi iyi ise ben corbyi alacağım gps yoksa 5800 a kayabilirim yada tarayıcısı sorunluysa ekran buyukluğu kamera pikseli cok onemli değil benım için
TELEFON SUAN ELIMDE KABAK GIBI GPS VAR
hayırlı olsun prestor gule gule kullan
peki tarayıcısı nasıl bu foruma girebiliyormusun rahat bi şekilde youtubedan vidyo izleyebiliyormusun msn programı bulabildnmi falan
tabi daha bir hevesini al mıncıkla telefonu cevaplarsın :D acelemiz yok
quote:
Orijinalden alıntı: kırocan hayırlı olsun prestor gule gule kullan
peki tarayıcısı nasıl bu foruma girebiliyormusun rahat bi şekilde youtubedan vidyo izleyebiliyormusun msn programı bulabildnmi falan
tabi daha bir hevesini al mıncıkla telefonu cevaplarsın :D acelemiz yok
Abi klavyeye bittim oncelikle catir cutur yaziyosun :) tarayici gayet iyi goruldugu uzere rahat bi sekilde dh girilebiliyo youtube msn denemedim, gpsi actim deli kontor gitti ama kapali ortamdayken yani evde yerimi tak diyede buldu ort. 7 8 saniye cok buyuk sayfalarda ekran yetersiz gelebilir ama her turlu isinizide halledebilir. kamera idare eder wifi cidden gayet iyi cekiyo bu arada akliniz kalmasin :) bu arada klavye isikli feci gozukuyo :D
kontor gittiyse o gps değil a-gps dir. yani internet yardımıyla ulaşır konumlama bilginize. buda demektir gps yok ?
quote:
Orijinalden alıntı: SezerEkrem
kontor gittiyse o gps değil a-gps dir. yani internet yardımıyla ulaşır konumlama bilginize. buda demektir gps yok ?
a gpsi iptal edip (sebekeyi iste) tekrar deniycem ama iyice kurcalamam lazim, telefonda tahmin ediyorum gps alicisida var, neden dersen samsung orjinal sitesinde 2 sinide icerdigini yaziyo, hb ye gore 2 side yok yani 2 side sadece 1i var digeri yok demiyo, neyse beyler 4 de sinavim var, telefon genel olarak cok hosuma gitti, mp3 icin ayri mp3 player kullanmanizi gerektirmeyecek kadar da iyi bir playera sahip, bu arada muzik tanima olayida cok hos
quote:
Orijinalden alıntı: weneorn
Arkadaşlar bende bugün gidip hem bu teli hem 5800 ü denedim. Öncelikle corbyde flash özelliği var tarayıcsında. İki telde de kapalı alanda olduğu için gps i deneyemedim. Wireless için ise şifre istiyordu o da o yüzden kaldı. Ama kullanılabilirlik ve ekran boyutu açısından ben 5800 daha çok beğendim açıkcası ve onu almayı düşünüyorum şu anda...
5800 ile ilgili dh başlığına bakarsanız,makinede yığınla problem olacağını göreceksiniz.Ben de 5800 niyetlendim ancak,sorunları ve estetik kaygı taşımayan formu nedeni ile vazgeçtim,ekranı büyük,kendi de büyük,taşımam mümkün değil,elde malboro paketi ile üstüste telefon taşıyan tiplerden de hiç haz etmediğimden,aynı duruma düşmek istemem :).Daha önce symbianlı 6630 kullandım,sürekli kullandığım programlar ,turbo msn,blackballer dı,bi ton program yükledim ama heves geçince ,çoğunun bir işe yaramadğını da gördüm.Corby de zaten arama engelli listesi var,palringo messenger yüklü geliyo,java olarak ebuddy yükledim mi tamamdır.
gps konusnda tartışmalar devam ediyor :D kulanıcılarda tam bilmiyor
tarayıcısında flaş desteği var dendi ama kullanıcılar bi yorum yapmadı youtube falan girmeyi denediklerinde orenıcez
şarjıda iyi gider heralde tamamen sana bağlı açıp otobuste film izlersen cabuk biter haliyle :D bekleme suresi falan googlede yazıyor ordan bilgi edinebinirsin
quote:
Orijinalden alıntı: kırocan
bildiklerimi ben cevaplıyımda kulanıcılar yorulmasın insanları aldıklarına pişman etmeyelim
symbian oyunları çalıştırmaz ayrı bi işletim sistemi o
gps konusnda tartışmalar devam ediyor :D kulanıcılarda tam bilmiyor
tarayıcısında flaş desteği var dendi ama kullanıcılar bi yorum yapmadı youtube falan girmeyi denediklerinde orenıcez
şarjıda iyi gider heralde tamamen sana bağlı açıp otobuste film izlersen cabuk biter haliyle :D bekleme suresi falan googlede yazıyor ordan bilgi edinebinirsin
Arkadaslar telefonda GPS VAR ama baglandigimda kontor gitti, a gpsi kullandi ama uydulari goruntule vs falanda var, acik hacada deneme firstaim olmadi ama tahminim gps de var
kesin bilgiler daha yararlı olur:) prestor bı kac gun ıncelede ayrıntılı bı bılgı ver bize....hepimiz seni bekliyoruzzzzzzzzzz.
SAMSUNG B5310 GENEL IZLENIMLERIM
KUTUDAN NELER CIKTI? Usb Baglanti Kablosu (veri transferi ve sarj icin) Sarj aleti 2 adet program cd si 1 adet Kulaklik 2 adet extra arka kapak (biri duz siyah digeri beyaz uzerine yesil gri baloncuklu) 1 Adet batarya Kullanma kilavuzu
KASA: Ben beyaz klavyeli olani aldim. klavyenin kirmizi ve mavi harf isiklandirmalari var, tuslar son derece rahat. Siyah arka kapak kullaniyorum. beyaz klavyeyle beraber son derece sik gozukuyor. Klavye olmasi durup durup insana msj atasini getiriyo, cok rahat
DOKUNMATIK EKRAN: Daha once iphone 3g s kullanma deneyimim olmustu. dokunmatik ekrani iphone a nazaran daha fazla basincla calisiyo. zaten ekran resistive. Genel olarak Internete gezinme disinda son derece hassas ve duyarli, bazi internet sayfalarinda zoom in yapmassaniz kucuk ikonlari tiklamaniz zor olabiliyor.
WIFI: Cekim gucu gayet iyi arkadaslar. Yan binada oturan arkadasa gitigimde dahi kendi modemime zayifda olsa baglanabiliyorum. hizi zaten 7.2 mbps.
BROWSER: Browsera gelince, donanim haber cok rahat bir sekilde kullanilabiliyor, ama cok genic capli sitelerde ornegin haberturkde haberler liste seklinde siralanmis. facebookda instant message olayini beceremedim. Telefonun hemen altinda yer alan ses tuslari zoom in out yapiyor,(fena degil, kullanisli) malum multitouch yok ekranda
MSN: Telefonla Internet ten Ebuddy programini indirip kurdum. rahat bir sekilde msne girdim, hatta utc 1296 nickli arkadasla konustum.
GPS: Arkadaslar normal gps alicisini (yani ucretsiz olani) deneyemedim. ama haftalik 8 kontore avenin 5 mb internet paketini aldim. evdeyken google maps uzerinden yerimi net olarak buldu. hatta eskisehirden istanbula yol tarifide aldim. hem harita uzerinde yolu kirmizi bir cizgiyle gostermis hemde ayrintili olarak yazili bir sekilde, ( orn. 4.4 km sonra bulvar uzerinden saga donun 0.8 km su yola sapin vs diye.) en kucuk sokaklar bile ayrintili bir sekilde gozuyor normal gpse baglanma suresi ort 5 dakika arkadaslar malum. beklemek yerine haftada 8 kontore int paketi almak cok karli, sadece gps icin degil, internettede gezinebilirsiniz.
KAMERA: Malum 3.2 megapixel flassiz kamerasi mevcut. Flassiz olmasi her zaman dezavantaj, gunduz cekimleri net.
EXTRA OZELLIKLER: *Harekete duyarli bir ekrana sahip. fotograflarda dolasirken ekrani saga veya sola egerseniz resimleri o yonde egim acisina gore hizli veya yavas geciyor *Cagri geldiginde telefonu ters cevirirseniz, ses ve titresimi tamamen kapatiyor. *Muzik tanima uygulamasini baslattiginizda 10 sn boyunca ortamdaki sesi kaydederek Sanatci ve Sarki ismini buluyor ve tek tusla hafizasina aliyor. *Widget ile ekrana, bloomberg, hava raporlari, youtube,my space,facebook, not gibi eklentiler birakabiliyorsunuz. (lakin youtube engelli)
Bilmekte Fayda Var: -Mesaj yazmak icin klavye kullanmak zorunda degilsiniz -Ses seviyesi guclu, Titresim yetersiz geldi Mont cebindeyken farkedemeyebilirsiniz. -Batarya sanki az goturecek gibi, Yogun kullanilmaz ise belki 3. gunu gorebilir. -Dikkat telefon hafizasi 120mb, extradan harici micro sd kart almaniz gerekiyor. -Ekran buyuklugu daha buyuk olsaydi, browser icin daha kullanisli olabilirdi
Umarim Aklinizdaki sorular icin yardimci olmusumdur, Sorulariniz varsa cevaplayabilirim. Kisisel tavsiyem, bu fiyat icin takoz 5800 yerine corby produr. Telefon cidden cok hos gozukuyor ve klavyesi cok kullanisli
quote:
Orijinalden alıntı: hellstar71
quote:
Orijinalden alıntı: tımestop
diyor ki power saver mod açıksa wireless çalışmaz,çalışması için power saver mode kısmında ki tiki kaldırmanız gerekir,yapmanız gereken ise ;
Go to the Settings -> System -> Power and navigated to the WiFi tab. after this uncheck the “Enable WiFi power saving-mode” option from there. Now you can connect to the Wireless network.
teşekkür ederim..
wi-fi çalışıyor, 3 tane adres buluyo bunlardan biri arkadaşımın, bağlanmaya çalışınca ap yanıt vermiyor diyor, arkadaşımınki şifreli şifreyi verdı bügün bana, şifreyi kayedettim tekrar denedim bu sefer bağlanıyor dedi 5 6sn sonra başarısız dedi..