Şimdi Ara

Samsung ES 6140 Hakkında Bilgi Arayanlar İçin (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
21
Favori
133.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tiesto06

quote:

Orijinalden alıntı: djvietnam

merhaba arkadaşlar ses sistemlerinden anlamadığım için şunu sormak istiyorum bu tvnin optik ses çıkışı var ve benim elimde ise logitech x540 5+1 ses sistemi var bu sistemi tvye 5+1 olarak nasıl bağlarım bunun için ayrı aparat yada dönüştürücü varmıdır bilenler yardım ederse çok sevinirim (x540 5+1in ptik çıkışı yok)

senin almak istediğin sese göre değişir stereo ses istiyorsan 3 giriş 1 çıkış kablo var senin turuncu yeşil siyah jakı ona takarsın 1 çıkışı da tv nin kulaklık çıkışına onunla bütün uydulardan ses alabilirsin. Yok ben öyle değil de 5.1 kanal ses istiyorum dersen yani sinema sistemi onun için de decoder var http://www.playvision.com.tr/playvision-hda-51a-decoder.php#menu ben aldım Logitech z506 var onunla kullanıyorum filmlerde güzel oluyor dts sesleri çözüyor

logitech z506yı nasıl olduysa z906 okumuşum diycektim z906da optik çıkış var niye decoder kullanıyosun bi daha okuyunca z506ymış ya şimdi bu ürün 185 tl şöyle kararsız kaldım 400 tlye optik ses çıkışlı 350 watt 5+1 ses sitemi gördüm bu ürünü görünce kafam iyice karıştı anlaşılan bu ürün işimi görür öyle değilmi ben bu konuda ister özel mesajla bana daha detaylı anlatırmısın arkadaşım istersen burdanda yazabilirsin

• PC ve oyun konsollarıyla kullanmak üzere 24" Acer marka LED monitörüm yerine 32" Samsung ES6100/ES6140 veya ES6710 LED TV almayı düşünüyorum. Benzer şekilde kullanan arkadaşlar input lag hakkında bilgi verirse sevinirim. TV %90 oyun için (online oyun da dahil) kullanılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

PC ve oyun konsollarıyla kullanmak üzere 24" Acer marka LED monitörüm yerine 32" Samsung ES6100/ES6140 veya ES6710 LED TV almayı düşünüyorum. Benzer şekilde kullanan arkadaşlar input lag hakkında bilgi verirse sevinirim. TV %90 oyun için (online oyun da dahil) kullanılacak.

deli gibi ps3te oyun oynuyorum inputl laga hiç denk gelmedim ps3 tvde oyun modunda takılı gayet güzel bu tvde öyle bir sorunla karşılaşmazsın sanmam
  • Arkadaşlar merhaba..
    Ben de yaklasık 15 gun once 46es6140 alarak aranıza katıldım.Ancak iş durumları nedeniyle seyahatler,eğitimler derken cihazı yeni test etme, inceleme fırsatım ve de uydu baglatma sansım oldu.Biraz da aceleye gelerek aldık,ve sonrasında karsılasılan sorunları,şikayetleri okudukca aklım bulandı.(tüplüden de yeni gectik cok da anladıgım söylenemez).Bir ay dolmadan da herşeyi test edip ona göre gerekırse değişim talebinde bulunacagım veya satmayı düşünücegım.LG LM640s veya LM660S alsa mıydık diye sorgulamaya basladım.Kafamda deli sorular anlayacagınız o yüzden yardımlarınızı istiyor ve bekliyorum :) Bu yüzden de biliyorum forumda konular geçmiş ama hem cok vakit bulamadgımdan hem de kafam cok basmadıgından bilen arkadaşların bi el atmasıyla beraber kurcalasak makıneyı içim daha rahat edecek sanırım..

Öncelikle;
    1-)3D, bulutlanma,ışık süzmesi,ghost,ölü piksel testlerini ve daha yapmam gereken diğer testleri? nasıl yapabilirm nasıl anlarım?(Panelin kenarlarına bakmaktan tv izleyemiyorum)
    2-)sahneler bazen hızlı geçiyor.Bunun bir ayarı var mıdır?Tv de mi sorun var?
    3-)Daha öncede bahsedilmiş ama yapamadım karanlık sahnelerde cok kararıyor göruntu anlasılmıyor karanlıktan
    4-) En önemlisi de ideal izleme ayarları verebilir mısın?cok parlak yapmacık renkler gibi geliyor su an
    5-)Galaxy S2 var nasıl akıllı kumanda yapabilirim?telefonu ve laptopu nasıl tanıtabilirım kablosuz baglantı icin?
    6-)3.5' luk harici var servis montajda en üst girişe takarsanız sorun olmaz demiş.Dogru mudur sizce yoksa anakartı yakma ihtimali var mı?

Fazla sordum bir anda ama özellıkle kullanan arkadaslar yardımlarını esirgemezse cok sevinirim herkese iyi aksamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: mmss48

Arkadaşlar merhaba..
    Ben de yaklasık 15 gun once 46es6140 alarak aranıza katıldım.Ancak iş durumları nedeniyle seyahatler,eğitimler derken cihazı yeni test etme, inceleme fırsatım ve de uydu baglatma sansım oldu.Biraz da aceleye gelerek aldık,ve sonrasında karsılasılan sorunları,şikayetleri okudukca aklım bulandı.(tüplüden de yeni gectik cok da anladıgım söylenemez).Bir ay dolmadan da herşeyi test edip ona göre gerekırse değişim talebinde bulunacagım veya satmayı düşünücegım.LG LM640s veya LM660S alsa mıydık diye sorgulamaya basladım.Kafamda deli sorular anlayacagınız o yüzden yardımlarınızı istiyor ve bekliyorum :) Bu yüzden de biliyorum forumda konular geçmiş ama hem cok vakit bulamadgımdan hem de kafam cok basmadıgından bilen arkadaşların bi el atmasıyla beraber kurcalasak makıneyı içim daha rahat edecek sanırım..

Öncelikle;
    1-)3D, bulutlanma,ışık süzmesi,ghost,ölü piksel testlerini ve daha yapmam gereken diğer testleri? nasıl yapabilirm nasıl anlarım?(Panelin kenarlarına bakmaktan tv izleyemiyorum)
    2-)sahneler bazen hızlı geçiyor.Bunun bir ayarı var mıdır?Tv de mi sorun var?
    3-)Daha öncede bahsedilmiş ama yapamadım karanlık sahnelerde cok kararıyor göruntu anlasılmıyor karanlıktan
    4-) En önemlisi de ideal izleme ayarları verebilir mısın?cok parlak yapmacık renkler gibi geliyor su an
    5-)Galaxy S2 var nasıl akıllı kumanda yapabilirim?telefonu ve laptopu nasıl tanıtabilirım kablosuz baglantı icin?
    6-)3.5' luk harici var servis montajda en üst girişe takarsanız sorun olmaz demiş.Dogru mudur sizce yoksa anakartı yakma ihtimali var mı?

Fazla sordum bir anda ama özellıkle kullanan arkadaslar yardımlarını esirgemezse cok sevinirim herkese iyi aksamlar...

öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan

Samsung 40ES7000[Kullanıcı Kulübü]
    http://forum.donanimhaber.com/m_64329899/mpage_3/tm.htm#67393331

C530
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=43075391

D2011
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=56636989

tvyle ilgili bulabilceğin başlıkların linkini verdim (başlıklarda ayar kısımları görüntü ayarları v.s v.s) hepsi var

benim tavsiyem ise 1.4 hdmıa kablosu alıp onu takman ve tvde standart ayar konumunda tvyi izlemeni tavsiye ederim (görüntü kalitesi açısından) testlere hiç girmeden direk şunu yap gece ışıkları söndür ve usbye simsiyah bir fonda çekilmiş bir resim koy ve bunu tvye tak ışıklar sönük bir şekilde siyah fotğrafı izle tvnin kenarlarına bak beyaz ışık süzmesi varmı çok az olabilir sorun değil ışık çok fazlaysa bu bir sorun demektir azsa veya hiç yoksa diğer tüm testleri unut gitsin tvde sorun yok demektir için rahat olsun sahne hızlı geçiyor derken ghost buna ghost denir bu tvde ghost olmaz çok fazla tv 200 hz çünkü 400 veya 800 hz yüksek hızlı sahnelerde işlemciye yük binceği için olabilir adamarın suratı maç izlerken topun gelişi gidişi bulanıklaşır böyle bi sorun varsa ben bu sorunu 1.4 hdmı kablosuyla deneme yanılma çözdüm 1.4 hdmı kablosu (25 _30) tl 2bin tlye tv alan 25 _30 tlyemi bakıcak harici 3.5 disklerde adaptör bağlantılı olduğu için tvye extradan elektrik yükü bineceği için evet tvnin ankartı yanma riski yüksektir (tvnin anakartı değişimi garanti dışı olup ücretide 800 1000 tlye varan bir maliyeti vardır (allah korusun) 3.5luk harici disk kullananlarda evet dediğiniz gibi anakart yanma olayıyla bi çok arkadaşımız mağdur olmuştur servis 3.5luk harici diski en üste takın demiş ona fazla güvenme ne olur ne olmaz ama 2.5luk harddiski gönül rahatlığıyla takabilirsin hatta bunun için usb girişi bile tvnin arkasında üstünde yazar usb girişinin üstünde yazar harddisk gibi bir yazı olması lazımdı o usb girişine takabilirsin telefonu bilemiycem ama kablosuz modemin (vifi) destekliyse modemde vifi yapılandırlmışsa tv modemini direk görür şifreyi yazar girersin başka soruların olursa biz hep burdayız dilimiz sürçtüyse affola yanlışımız olduysa affola

• Merhaba, video oynatma ile ilgili aşağıdaki sorunlarım hakkında yardımınızı rica ediyorum.

-Video dosyalarının bir kısmını oynatıyor, bir kısmını oynatmıyor. Örneğin 2 mkv dosyasının birini oynatırken diğerinde bu dosya desteklenmiyor diyor. Convert yaparak her türlü codec ile denemeye çalıştım ama doğru olanı bulamadım. MKV ve avi’nin çalışması için dosya özellikleri tam olarak ne olmalı ?
    -Allshare üzerinden izlediğim videoları ileri geri alamıyorum.
    tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: ares74

Merhaba, video oynatma ile ilgili aşağıdaki sorunlarım hakkında yardımınızı rica ediyorum.

-Video dosyalarının bir kısmını oynatıyor, bir kısmını oynatmıyor. Örneğin 2 mkv dosyasının birini oynatırken diğerinde bu dosya desteklenmiyor diyor. Convert yaparak her türlü codec ile denemeye çalıştım ama doğru olanı bulamadım. MKV ve avi’nin çalışması için dosya özellikleri tam olarak ne olmalı ?
    tşk

bende açmayan MKV formatı olmadı sadece fazla sıkıştırılmış MP4 videolar vardı onları açmadı diğer MP4 leri açtı. Açmayan MP4 ü de Wondershare Video Converter Ultimate ile MKV yaptım onu da oynattı. AllShare ile uzun süreli video izlemedim kısa Videolar oldu onlarda da ileri geri sardırma gereği görmemiştim. AllShare kullanarak değil de usb ye atıp ta izlemeyi tercih ediyorum filmlerde

• quote:

Orijinalden alıntı: ares74

tşk

Allshare ile telefonumdan video yollayarak TV de izlediğimde ileri geri alabiliyorum ancak sadece telefondan ileri geri yapıyorum. Aynı zamanda telefonun sesini açınca TV nin seside açılıyor. Sanırım aynı olay PC içinde geçerlidir onu denemedim.

Siz bu kontrolü TV den yapmak istiyorsanız, işte onu yapmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfaydin

Arkadaşlar diğer arkadaşların yaptığı gibi bende video çözürnürlük ayarını "Kaynağa göre" yaptım. Gerçekten SD yayınların kalitesi arttı. Sadece HD yayınlara geçerken 2-3 saniye bekleyip çözünürlüğü ayarlayıp geçiyor. Aynı şey HD'den SD yayına geçince oluyor. Birde kanal logolarının görünümü biraz tırtıklı gibi oldu.

nasıl yaptığınızı anlatırmısınız menüyü karıştırdım ama bulamadım.
  • servis panelin siparisini vermisti..bugun aradi gelmis yarin sabah tv yi alip paneli degistirecekler. ayni zamanda bellek hatasinida test edeceklermis..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu bellek hatası olayı bir çözüme kavuşsun artık
    yeni yazılımlarla alakalıdır diye güncellemiyorum tvyi hala
  • geçen hafta içinde netten film izlerken ortalama 20 dakikada bellek hatası veren tv.

dün geçe uykum gelip kendim kapatana kadar 47 dakika kesintisiz film izlememe müsaade etti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandeniz

quote:

Orijinalden alıntı: mfaydin

Arkadaşlar diğer arkadaşların yaptığı gibi bende video çözürnürlük ayarını "Kaynağa göre" yaptım. Gerçekten SD yayınların kalitesi arttı. Sadece HD yayınlara geçerken 2-3 saniye bekleyip çözünürlüğü ayarlayıp geçiyor. Aynı şey HD'den SD yayına geçince oluyor. Birde kanal logolarının görünümü biraz tırtıklı gibi oldu.

nasıl yaptığınızı anlatırmısınız menüyü karıştırdım ama bulamadım.

gerçekten SD yayınların görüntüsü değişiyor. Receiver dan yapacaksınız görüntü ayarları yanlış hatırlamıyorsam çözünürlüğü seçtiğiniz yer var ya 1920 1080p oraya by sourch yaptım. En iyi çözünürlüğü kendisi buluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KnghtER

şu bellek hatası olayı bir çözüme kavuşsun artık

Güncelleme yüklemediniz ve interntte gezinirken yada youtube da video izlerken bellek hatası vermiyor öyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnitude35

Aklıma gelmişken sizlerden ricam bellek hatası olayını sizde denermisiniz? Youtube üzerinden yaklaşık 10-15 dk lık bir video yu kesintisiz izleyebiliyormusunuz? Yada online film izleme?

Youtube dan birkaç defa video izleyebildim. bunlardan birinde sizin dediğiniz gibi video takılıp kaldı bellek hatası gibi bir uyarı ekranı gelmişti. sonra aynı videoyu başka bir linkten buldum sorunsuz izledim. Ama çok canım sıkılmıştı bu olaya. Bu konuda çözüme ulaşan bir arkadaş varsa bizimle paylaşırsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fırtına333

Youtube dan birkaç defa video izleyebildim. bunlardan birinde sizin dediğiniz gibi video takılıp kaldı bellek hatası gibi bir uyarı ekranı gelmişti. sonra aynı videoyu başka bir linkten buldum sorunsuz izledim. Ama çok canım sıkılmıştı bu olaya. Bu konuda çözüme ulaşan bir arkadaş varsa bizimle paylaşırsa çok sevinirim.

Teşekkür ederim.. Servise sürekli baskı kuruyorum. Konuyu hala araştırdıklarını söyledi. En son panel değişimi için TV'yi bugün alacak ve kendiside hata olayını test edecekmiş. Sonucu sizlerle paylaşacağım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fırtına333

Teşekkür ederim.. Servise sürekli baskı kuruyorum. Konuyu hala araştırdıklarını söyledi. En son panel değişimi için TV'yi bugün alacak ve kendiside hata olayını test edecekmiş. Sonucu sizlerle paylaşacağım.

Sonucu merakla bekliyorum. Teşekkürler.

• quote:

quote:

Güncelleme yüklemediniz ve interntte gezinirken yada youtube da video izlerken bellek hatası vermiyor öyle mi?

aldığımdan beri hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım
    tv bir süredir kendini güncellemiyor kendim güncelleyeyim dedim baktım burada bellek sorunundan bahsedilmeyece başlanmış ve sizler hep son sürüme güncellemişsiniz bende bir bağlantı vardır diye güncellemiyorum hatta sondan iki önceki sürüm filan galiba benim 1025 idi sanırım

• quote:

quote:

quote:

tv bir süredir kendini güncellemiyor kendim güncelleyeyim dedim baktım burada bellek sorunundan bahsedilmeyece başlanmış ve sizler hep son sürüme güncellemişsiniz bende bir bağlantı vardır diye güncellemiyorum hatta sondan iki önceki sürüm filan galiba benim 1025 idi sanırım

hocam tvyi güncelle güncel kalması iyidir bi sorun çıkmasın sonra

• quote:

quote:

quote:

Yok hocam bencede güncelleme.. Dediğin gibi son güncelleme öncesi böyle bir sorun yaşamadım, ya denk gelmedi yada güncelleme nedeni ile böyle bir hata vermeye başladı.

Servisten gelecek yanıtı bekle ister..

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.