Şimdi Ara

Samsung Evo 860 SSD Düşük Hız Sorunu (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün sistemi bilgisayarcıya toplattım, akabinde tüm güncellemeleri ve Bios update'leri yaptım. SSD'lerin (2 Tane SSD kullanıyorum ikisi de Samsung Evo 860 ve Farklı yerlerden satın aldım ikisini de) Hızları aşağıdaki gibidir. Lütfen yardım edin çok huzursuzum.

2'SİDE GARİPTİR AYNI SONUÇLARI VERİYOR.

SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Ryzen 3700X İşlemci
    Anakart X570 Gaming Edge Wifi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgespear101 -- 19 Temmuz 2019; 20:54:0 >

• Ortalama 400MB read/write görünüyor bu o kadar da düşük değil. 450-480MB civarı okuma hızı olabilirdi fakat tahminen anakartla alakalı biraz hız düşüklüğü var.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Bios güncellemeleri ile düzelir mi peki sizce?
  • Bunlar yüklü değilse yükleyip öyle dene birde.
    https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570
  • edgespear101 E kullanıcısına yanıt
    Kullandığım NVMe'nin hızı olması gerekenden oldukça düşüktü ve BIOS güncellemesi sorunu düzeltmişti. Sizin sorununuz farklı görünüyor fakat BIOS'u güncelleyip deneyebilirsiniz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Yani SSD'lerde garantilik bir durum yok değil mi? En kötü formatla çözmeye çalışırım. Şuan SSD'ler Tak Çıkar yani Flash Bellek gibi gözüküyor sistemde bundan olabilir mi? Öyleyse bunu nasıl devre dışı bırakabilirim?
  • Sonuçlar düşük.. Gerekli chipset ve sata sürücülerini yüklemediysen yükle, ve SSD'in güncellemesi var mi diye kontrol etmeyi unutma.. Samsung Magician yazılımını mutlaka kurup bi kontrol et..

Ve unutmadan sürekli sürekli yapilan test SSD'nin ömrünü yalar yutar yok eder.. Kullandiğiniz programlar Çok çok çok hızlı biçimde 1 dk gibi bi süre içerisinde 40 50 GB veri Yaz-Sil yapiyor SSD'e.. Bu testleri çok yapmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 23 Temmuz 2019; 1:44:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SSD'ler sata1 ve 2 portuna takılı ise ASM1061 kontrolcüsüne bağlıdır.Ortalama 400 mb okuma/yazması var.
    Başka portları dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 23 Temmuz 2019; 3:33:46 >
  • edgespear101 E kullanıcısına yanıt
    Garantiden kastınız SSD'lerde bir sorun olma ihtimali ise sanmıyorum. SSD'nin sistemde nasıl göründüğü önemli değil eğer SATA 3 porta bağlandıysa ve sürücü problemi yoksa hız sorununu bununla ilişkilendirmek pek mümkün değil. Sizin hız sorununuz anakartla alakalı gibi anlaşılıyor eğer Windows ve BIOS sürücüleri güncelse pek yapılabilecek bir şey yok. BIOS ayarları değiştirilmişse default ayarlara döndürüp denenebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.