Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (30. sayfa)
-
-
merhabalar Cihazı satmak isteyen arkadaşlar pm yoluyla iletişime geçebilir iyi pazarlar
-
TV Calibration with DarkoyoutubeA collection of grayscale and color pattern ideal to check OLED screen uniformity. Very useful if you are purchasing OLED TV that was displayed in the store or a second-hand product. Note: It is normal for OLED displays to exhibit vertical lines on dark gray patterns. This should not be visible in bright gray and color patterns. On the other hand, all traces of objects like logos, texts and lines should not be visible unless a temporary image retention or permanent burn-in is present on the display. Video with further explanation coming soon. Additional info and links: Reviews (in written form): http://www.hdtelevizija.com/en For more tips and tricks as well as reviews of modern TVs, please visit my YouTube channel: https://goo.gl/uksz2V Visit my calibration store: https://payhip.com/tvcalibrationwithdarko Buy TVs on Amazon: Germany: http://amzn.to/2saHNmr UK: http://amzn.to/2srJLhp France: http://amzn.to/2t9vh7Y US: http://amzn.to/2tuVv7X Follow me on Twitter: https://twitter.com/darkohlusicka Follow me on Facebook: https://goo.gl/DYD2cwhttps://www.youtube.com/watch?v=LNdt7TzJbhU
Şu testi tam ekran yapıp foto atabilecek, monitörüne güvenen var mı? G8'ler şimdiden dökülmeye başladı. :)
redditFrom the ultrawidemasterrace community on Reddit: G8 Oled burn in - somebody knows if Samsung offers burn in warranty?https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/15gyi9j/g8_oled_burn_in_somebody_knows_if_samsung_offersredditFrom the ultrawidemasterrace community on Reddithttps://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/14g9p7p/oled_g8_burnin_in_4_month3 yıl olarak satılan sonradan 2 yıla düşürülen kazık yetmediği gibi birde böyle kusuru çıktı, yeni çıkan bir ürünün alınmaması gerektiğini net bir şekilde görüyoruz malesef.
-
Yeni sürüm var ama nedense auto update de gözükmüyor. 1520.9 versiyonunu elle indirip kurmak lazım
-
Gri Tekdüzelik testi deniyor buna. %100 başarılı bitiren bir panel yok. Burada ortalarda daha koyu köşelerde daha açık olması durumu normal. Bunu şu şekilde de test edebilirsiniz. ister %50 gri örnek görüntüyü küçük açın aynı derecelendirmeyi yaşarsanız. İsterseniz full ekran açın yine aynı sonucu verir. bunun derecelendirmesine göre yüzde olarak skalalar belirlenir.
bu test de çıkan sonuç OLED yanığı değildir. yalnız reddit de gösterilen durumlar evet OLED yanığı. genelde bunlar Panel Refresh ile düzelir. Düzelmezse kalıcı yanık olarak sınıflandırılır.
-
Merhaba bende yeni monitör alacağım. Başta Neo g8 bakıyordum ama bu oled leri görünce birkaç gündür videoları vs derken dün geceden beri buradaki mesajları okuyorum. Alanların ya da alacak olanlar gibi benim de en büyük endişem burn in. Yani sadece ben kullansam sorun etmem ama işteyken eşim ve çocuklarım da pc yi kullanıyor ve benim kadar dikkat etmeyeceklerdir bazı hususlara. Kısaca akşam eve gidince minika tv logosunu ekrana yapışmış olarak görmem pek hoş olmaz benim için. Gelen sürümlerle kablo, yazılım vs. gibi sorunların çözüldüğü yazıyor. en son 1520 den bahsedilmiş ama şu an samsung un sitesinde 1602 sürümü mevcut. Bu yazılıma geçen ve farkları nedir bilen varsa yazarsa sevinirim. Birde samsung tr sayfasında 0.03 ms gecikme hızı yazıyor gen2 panel mi diyeceğim ama 175hz olmaması lazım ne alaka onu da anlayamadım. Bir diğer hususAlienware in dwf modeli mi almalıyım acaba hem 3 yıl garanti ( samsung da veriyor vermiyor epey sorunsal olmuş burda o da etkili oldu ) ama 10 bit de 100hz düşürmesi elle yükseltilmesine rağmen yine kafamda soru işareti olan kısım oldu. DWF yi uzun süredir kullanan biri varsa o da tecrübelerini yazarsa mutlu olurum açıkçası. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için müteşekkirim.
-
Oledlerde yanma sorunu önceden beri var olan bir sorun, diğer panel türlerine göre daha hassas oldukları için yıllarca yapılan çalışmalara rağmen bu tamamen ortadan kalkmış değil. Sadece bu riski azalttıklarını söylüyorlar, getirdikleri yeni teknolojilerle. Lakin hiçbir firmanın bu teknolojilerinin işlevsellisi doğrulanmadı, daha yeni yeni piyasada oldukları için. Dolayısıyla hiçbir firma benim malın yanmaz diyemez, diyemiyorda. Sadece bazı firmalar elini taşın altına koyup cesurca, yanarsa sorunu çözeriz diyebiliryor. Hangileri diyor derseniz ilgili klasmanda hangi montörler varsa onları üreten firmalara sorun, çünkü firmaların bile bir dedikleri bir dediğini tutmuyorken bir öneride bulunmak çok zor.
Evde ailecek kullanılacak bir monitör olarak, özellikle çocuklarda kullanacaksa OLED önermiyorum şahsen. Hatta oled monitörünüz varsa gündelik işler için ayrı bir monitör bile kullanmakta fayda var.
Samsung g8 modeli kağıt üzerinde ve sahip olduğu artılarıyla diğer modellerden üstün. Lakin bu sizi, bizim gibim yanılgıya sürüklemesin. Düşünün, bir firma koskoca global çaptaki bir firma bir panel üretiyor. Bunu hem kendi monitörlerinde kullanıyor, hemde başka firmaların monitörlerinde kullanılmak üzere satıyor. Lakin sattığı firma o oled panele yanmaya karşı garanti verirken bu bizim samsung firması vermiyor, net birşey söyleyemiyor. Öyleki bizde zamanında alırken bunu çok araştırdık, çok defa firmaya, müşteri temsilcisine sorduk birisi yanma garantiye girmez derken diğeri girer diyor... Yani samsung g8 oledde yanma garantiye girip girmeyece muallak. Bu bile baştan elemeye yeterlidir.
İkinci olarak yine neden samsung g8 almamalıyım, firma ürünü bizlere satarken sitesinde, ürünün sayfasında ürüne 3 yıl garanti verdiğini yazmıştı. bu 3 yıl garanti birkaç aya kadar öyle duruyordu. lakin sonradan bunu 2 yıla düşürüp, yok hacı biz ne zaman 3 yıl dedik, sen rüya görmüşsüne yattılar. Bunu koskoca samsung yapıyor, hani tr yeni giren adı sanı bellli olmayan bir firma değil.
Neden samsung alınmaz, samsung g8 sahibiyim. Görüntüde oluşan bir bozukluk sebebiyle şuan servisle uğraşıyorum. Sorunu görmemek için ellerindne geleni yapıyorlar. Lakin aynı modelin aynı sorunu için İspanyada direk ürünü servise alıp panel değişimi yapıp göndermişler bile. Bir haftadır servisle uğraşıyorum, halen merkezden yanıt gelecekte panele müdehale edecekler.
O yüzden ne kadar özellik bakımında G8 diğer 34 oledlerden üstün olsada SAMSUNG G8 ÖNERMİYORUM.
Size önerim, madem ailecek kullanacaksınız iyi bir araştırmayla mini ledli başka model bir monitröre yönelin.
-
Teşekkürler cevap için, sizin cevabınız ve daha önceki thread lerle birlikte ben bir süre daha bekleyeyim. En azından 32" 4k modelleri umarım daha güvenilir ve iyi çıkar.
-
Öncelikle kolay gelsin elimde 4 adet huawei mateview 28.2 var bunları degiştirmek istiyorum ama pek fazla model bulamadıgımdan ötürü bu ürüne karar kıldım 27” ViewFinity S9 Yüksek Çözünürlüklü Monitör lakin merak ettigim bir konu var bendeki ekranlar 3.2 orana sahip samsunglar ise 16:9 acaba oran acısından bir sorun olurmu ben dört monitörde video oynatıyorum videoların hepsi 3.2 oranına sahip birde parlaklık sorunu yaşarmıyım samsunga gecince...
-
ileride mahkemeye verebilmeniz için elimde kanıt var bu konuyla ilgili. üretici kendi sitesinde ki ürünün garanti süresini değiştiremez. çünkü 3 yıl ifadesinden dolayı satın almış bir kişi olabilir. üretici sonradan 2 yıl olarak güncelleyemez.
bilindiği üzere internette yapılan her şey arşivleniyor. herhangi bir firma bu arşivlere dışarıdan müdahale edemiyor. yani aslında internette resmi bir kanıt olarak saklanıyor.
sizin beni gömerek eleştirmenize rağmen ben her zaman kullanıcı yanındayım.
bu sayfayı mahkeme dosyanıza ekleyin. çünkü ekran görüntüleri mahkeme de kanıt olarak sunulmaz. ama aşağıda ki adres kanıt olarak sunulur. zaten dünyada ki tüm üreticiler web.archive.org sitesinin kapanmasını istiyor. sebebi de tam da bu dediğim konu.
29/01/2023 tarihli resmi Samsung sayfası aşağıdadır.
.
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 3 Kasım 2023; 10:4:46 >
-
Valla değiştirdiler, arayıp sorduğumda ise siz yanlış yerden bakmıştırsınız diye tereyağı gibi yukarı çıkmaya çalıştılar, kabul etmiyorlar. Ben bunu kabul etmem, 2.yıldan sonra ürünümde bir sorun olursa ve garanti hizmeti vermezseniz sizi THH elimdeki görüntülerle birlikte şikayet ederim, dediğimde yapabilirsiniz, dediler. Şu konuda en az 5-10 kişi Samsung G8 oled almıştır, bu farkkettiğim detayı yazmama rağmen kaç kişi aradı, sordu bu konunun üzerinde durdu? Ben eleştiride yakın uzak ilişki ayırt etmem, gördüğüm neyse bildiğim neyse ona göre kendimi ifade ederim, kimse kusura bakmasın.
Bu görüntü, ürünü alırken fiyat karşılaştırması yaparken almış olduğum bir görüntüydü, böyle bir durum olup Samsung böyle hareket edebileceğimi tahmin bile etmiyordum.
Buda güncel hali:
Buda sizin yönlendirdiğiniz sitedeki kayıt
Gördüğünüz gibi önce 3 yıl garanti olarak lanse edilen ürün, şimdi 2 yıl olarak çevrilmiş ve biz öyle bir iddiada bulunmadık diyor müşteri temsilcileri. Herkes bu durumu kabullenmiş ki kimseden ses çıkmıyor. Durum böyle olunca yapacak bir şey yok, herkes kendi hakkını yeri gelince aramak zorunda kalacaktır.
Eleştiri konusu sizle özelde uzun uzandıya konuştuk, tekrardan burada dile getirmeniz kusura bakmayın ama art niye aratır. Orada da dediğim gibi ben sizi tanımam, eleştirdiğim şey fikrinizdi. Ben kendi çapımda yapığım araştırmalarda üretilen 34 inç oled monitörler arasında fiyat performans olarak en iyi olan ürünün Samsung g8 olduğuna kanaat getirmiştim. Bu sadece benim fikrim değil, sitedeki monitörler hakkında bilgisi olan, ilgisi olan herkesin ortak kanısıdır zaten. Yinede yanlış olur, doğru olur o pay her zaman vardır. Bizler teknoloji destek ekibi değiliz, ilgili meraklı kendi çapımızda araştırıp bir şeyleri birleştirmeyi seven kişileriz.Kimseye bunu alın şunu alın demem, sorarsa doğru yanlış kendi fikrime göre öneri verebilirim. Burasınında amacı o değil mi zaten? :)
Sizle burada tartıştığımız iki konu vardı, birincisi g8 mi dell mi konusuydu. Neden g8 tutuğumu belirtim. Fiyatının diğerlerinden uygun olması ve daha çok özellik sunması. İkincisi bu yanma olayının garantiye girip girmemesi konusuydu. Sizin araştırmanızda samsung yanmayı garantiye sokmuyor şeklindeydi, ben olsun sasua olsun müşteri temsilcileriyle farklı farklı servislerle bu konuyu konuştuğumuzda net olmamakla birlikte destek sağlayabileceği belirliyordu. Hatta sasusa müşteri temsilcisiyle olan konuşmasının görüntüsü atmıştı konuya. yine sorduğu servislerin bir kısmı garantiye dahil olduğunu demiş bir kısmı dememiş. Biz zaten kesinlikle garantiye girer diye bir iddada bulunmadık.Lakin benim savunduğum şey, ölü piksel, piksel kusurları, panel sorunları garantiye giriyorsa yanmayada garanti vermeleri gerektiğiydi. Vermiyorlarsa thhde hakkımızı aramamız gerektiğiydi. Oradan olumsuz sonuç çıkıyorsa yapacak bir şey yoktu tabi. Siz net olarak yanmaya garanti vermediğini, g8 alınmayıp ondan özellik olarak düşük dell modelinin alınmasını sürekli sürekli yazıp tekrarlayınca ister istemez anlaşamama olmuştur.Bunlar forumlarda olan olağan şeyler, kin tutacak olsam zaten o zamanda sizi engeler geçerdim, mesajınızı görmezdim bile. Benimde size tavsiyem böyle şeylerden etkileniyorsanız forumları kullanmayın. Bak daha geçende konuştuk, hallettik sanıyorken burada tekradan laf sokuyorsunuz. Anlamadım valla...
Bana göre yinede şuan en iyi 34 qdoled samsung g8dir, bunu hem fiyatıyla hem sunduğu özellikleriyle görüyoruz. MEvcut olarak sorun yaşasamda, garanti olayında bu haksızlığa uğrasamda. NE demişler yiğidi öldür hakkını yeme.Ha şuan tekrar 34 qdoled alacak olsam g8 alır mıyım? Servis tutumları, garanti süresi hareketi,yanma konusunda net olamamaları sebeyile almazdım. Zaten uzun süredir önermediğimi konuya yazmıştırım geçmiş sayfalarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 3 Kasım 2023; 11:38:12 >
-
Tam olarak ne yapıyorsunuz anlamadım ama eğer sorunuz g8 alıp sürekli 16:9 yayın yapmaksa bunun içn 34 inçleri ben olsam almazdım diyebilirim.21:9luk içerik oynatacaksanızda sürekli bu şekilde çalışma oledin ömrünü kısaltacağından yine tercih etmezdim. Samsung g8 modeli daha çok oyun, film ağırlıklı narin kullanıma yönelik bir monitör. Gündelik işlerde kullanımı bile aslında pek yapmamak gerek.
-
Kusura bakma hocam sorumu tam anlatamadım anlatim size derdimi
Elimde Huaweı Mateview 28.2 4 adet var ben bunları 1 senedir nerede ise kullanıyorum artık degiştirmek istiyorum pek model bulamadım sıfır cerceveye sahip enson ise bu model cıktı 27” ViewFinity S9 5k lakin benim merak ettigim şu bendeki modeli bunla degiştirmek iyi bir secim olurmu 27” ViewFinity S9 5k oled almam 7 24 video dönüyor ekranlarda hemen yanar oled benim kullandıgım ekranda 3.2 orana sahip
-
Hocam monitör konusunda hem burada, hem technopatta bir konu açın bunun için. Belki benzer kullanımda kullanan çıkar, dediğiniz modeli bilmiyorum, sürekli kullanımda durumu nasıldır gibisinden.
-
hocam ben takılıyorum esprisi olsun diye ve tam tersi size yardım olsun diye arşiv dosyasını sunuyorum ne art niyeti ne laf sokması :) emin ol burada ki bir çok insanın yaşından daha çok forum geçmişim var. donanımhaberde 2003 den beri yazıyorum. darkhardware den tut çoğunuzun internet ile tanışmadığı dönem de www.sanane.com ve türevlerinde editörlük yapmışlığım var. ben böyle şeyleri niye takayım :) çok şükür işim var gücüm var. daha yeni eve girdim yazını şimdi görüyorum. tam tersi teşekkür edeceğine laf sokuyorsun diyorsun. burada en iyi monitör bu yarışması yapmıyoruz ki hem? herkesin kullandığı en iyisi zaten :)
neyse geçmiş olsun sizlere :) web arşiv dosyasını mahkemeye sunun. ekran görüntüleri kanıt olmaz bu tarz davalarda :) tecrübeyle sabittir bak bu dediğim aksini savunmayın.
-
Teşekkürler
-
anladım samsung daha önce denedim ama üst düzeyleri apple gibi parlak olmuyor 600 nits düşük kalıyor bundan deneyecek yerde yok bu ürünü teste acmamışlar ama pahalı oldugu icinde denemeden almak istemiyorum
-
konu actım ama cevap veren yoktu 1 senedir 7 24 video dönmesine ragmen huawei lerde hiç bir sorun yok ekran konusunda ülkemiz biraz geri kalmış inceleemek icin ürün bulmak zor bulsan o gördügün yerde sana güzel gelen evde gelmeye biliyor yogun ışık altında oldugu icin samsung o modeli incelemek icin acsa iyi olur ama nerde
-
Valla hocam, bahsettiğiniz kullanım şekli anladığım kadarıyla mağza camlarındaki şu reklam için çalışan monitörler sanırım. Dolayısıyla seçeceğiniz ürün hem enerji tasarruflu olmalı hem de uzun süre çalışmaya dayanıklı olması gerek. Daha önce böyle bir şey hiç araştırmadığımdan bir bilgim yok maalesef. Teknoloji mağazalarını bir dolaşın derim, bahsettiğiniz kullanım senaryosunu anlatın. Bakalım hangi modelleri önerecekler, hangi modeller bu iş için daha doğru yine bir fikir oluşur. Görüntü, renk aşağı yukarı bellidir. Lakin dayanıklılık ve garanti olayı ve enerji tüketimini göz ardı etmeyin diyebilirim sadece.Misal bende Philps 19 inçlik monitör var, maşallahı var halen çalışıyor.15-18 seneyi geçmiştir. Zamanında artık 300-500tl mi aldıydık ne yaptıydık. Lakin daha 7 ay önce aldığım son teknoloji üründe sıkıntı çıktı bile. Yani bu işler pek bellide olmuyor. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X