Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.343
Cevap
56
Favori
52.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bunun sebebi tam fatura kesildiği günü bilmemeleriymiş

• falkan12 F kullanıcısına yanıt

Fatura tarihinin üzerine 3 yılsa zaten sıkıntı yok :) Acaba garanti 2 sene olarak belirtildikten sonra alanlarda, bu bölümde 2 sene mi, 3 sene mi gözüküyor.

• Bu durumu ilk gördüğümde direk samsung.com.t nin chatinden sorduğumda bana bizler tv ve monitörlere 2 yıl garanti veriyoruz, bu hep böyleydi dediler. Lakin ben durumu detaylandırdığımda ise numaramı isteyip bu durumu araştırıp size döneceğiz dediler. Döndüklerinde ise müşteri temsilcisi diğerinin dediğini tekrar söyledi, tv ve monitrölerimiz 2 yıl garanti sunmaktadır, dedi yine. Bende dedim ki, ben bu ürünü alırken sitenize girdiğimde 3 yıl garanti yazıyordu, sizlere sorduğumda sizlerde sayfaya bakıp evet 3 yıl garantiniz var dediniz, öyle aldım dedim. O zamanda çamura yattı, yok efendim siz yanlış yere bakmıştırsınız diye. Hatta dedim ki acaba yeni alacaklara mı 2 yıl garanti, eskiden alanlara mı 3 yıl verdiniz hani kampanya ayağına falan dedim ama ama ısrarla 2 yıl dedi müşteri temsilcisi. O yüzden konudada yazdım sizlerden sorun bakalım, müşteri temsilcisi mi bilmiyor yoksa göz göre göre 3 yıldan 2 yıla düşürüp yok biz hiç 3 yıl vermedik ayağına mı yatıyorlar diye. Çünkü temel sıkıntı ne biliyor musunuz?Ürünlerin garanti belgesindede ta baştan beri 2 yıl yazıyor olması.

3 yıl garanti firmanın orada verdiği insiyatifti, hani aynı paneli kullanan diğer markalardan gelince bunlarda böyle jest yaptılardı sanki.

Samsung ne garantide ne oled ekran yanığı konusunda net olamayan bir firma, insan rengini belli eder bu nedir arkadaş bir öyle diyorlar bir böyle. Müşteri temsilcilerinin iş güzarlığıyla onlara bir ayar çeksinler bir zahmet.

• monitörün içinde garanti belgesinde kaç yıl yazıyorsa o kadar yıl garantiniz vardır. garanti belgesi önemli. internette ne yazdığının üreteci ve son kullanıcı tarafında bağlayıcılığı yok. firma yazım hatası der geçer. önemli olan garanti belgesi kaç yıl düzenlenmiş?

• Ben bu olayı sordum ilk aldığım ay. Garanti belgesi hazır şablon mu acaba sitenizde 3 sene belgede 2 sene yazıyor dedim. Müşteri hizmetleri model kodunu sistemden tarattım fatura tarihimizden itibaren 3 yıl demişti. 2023 şubat ayında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemden bakınca bize 3 yıl çıktığına göre o zaman başlarda firma kendi insiyatif kullanmış ilk zaman alanlara, şimdi alacak olanlara ise 2 yıl veriyor gibi gözüküyor. Büyük ihtimal sıfır alacaklara 2 yıl verecek. Gerçi bu samsungun işine belli olmuyor, net değiller.

Geriye sadece oled yanıklarını garantiye alıp almayacağı kalıyor gibi. Orasıda saçmalık zaten, sen paneli üret, kendin monitörünü yap. Hatta ürettiğin paneli başka firmalarada sat. Sattığın firma aynı panelendeki yanığı garantiye alsın, sen alma. Gerçi almıyorum veya alıyorum diye resmi bir açıklaması yok.Eğer kanunlarda 1 piksel hatası bile kusurlu ürüne giriyorsa yanıkta piksel sorunu olduğundan onunda mantıken garantiye sokmaları gerekiyor. Sokmuyoruz derseler sadece iş uzar gibime geliyor.

• Arkadaşlar, bu modelin 4k versiyonu ne zaman gelecek bilgisi olan var mı? 4k model oled olsa direk alıp geçeceğim ama şuanda böyle bir alternatif yok galiba.

Ayrıca kullanan arkadaşlar uzun dönem kullanım sonrası tavsiye ediyorlar mı?

Amazon üzerinde samsun g8 oled 34000tl fiyat gördüm bütçeme uygun. Vatan bilgisayarda dell alienware ise 37000tl. Hangisini tercih ederdiniz?

teşekkürler.

• hamzarat H kullanıcısına yanıt

Garanti mevzusunda dell bariz daha iyi şuan için. Geri kalan tüm donanım özelliklerinde g8 oled daha iyi.

benim önerim Dell Alienware AW3423DWF olur. Uzun süredir kullanıyorum. Tak çalıştır mantığında. Herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok. Klasik monitör çıkışlarına sahip. Dolayısıyla ekstra masrafa girmeden HDMI ya da Display Port ile kullanabilirsiniz. Smart özellikleri olmadığı için klasik monitör ayar menüsüne sahip. Bundan dolayı forum konusuna konu olan monitör de yaşanan sorunların hiç birini yaşamazsınız. ama sizin için Smart menüsü önemliyse ve netflix gibi uygulamaları bilgisayarınız kapalıyken de izlemek istiyorsanız tabi ki Smart özellikli bir monitör almanız gerekli.

Son Firmware güncellemesi ile DW modelinde ki HDR özelliklerine de kavuştu. TrueBlack 400 ve HDR 1000 sertifikalarına sahip.

Ayrıca artık HDR modunda 8-10 bit sınırlaması zorunluluğu da kalkmış durumda. Hoş insanların 10 ve 12 bit konusunda ısrarcı olmalarını da anlamış değilim. Dünya üzerinde sadece 1 oyun 10 bit destekliyor. 12 bit destekli oyun yok. Filmler zaten genellikle 10 bit çıkıyor.

Monitör sürücü ekran kartı sürücüden bağımsız stabilliğini koruyor. Yani güncel nvidia driver'ları ile de sorunsuz kullanabilirsiniz. Eğer benim gibi güncel oyunları takip etme durumunuz varsa zaten nvidia sürücülerini güncellemeniz zorunlu.

yeni firmware ile bu arada AMD ekran kartlarında ki HDR kalibrasyon ve oyun modu özellikleri de daha basit şekilde ayarlanabiliyor.

Panel 165HZ Samsung 175hz. bu konuda Samsung tarafı daha iyi. yalnız 10hz konusunu anlayabilecek göz varsa zaten monitör almayın :)

bunun dışında Samsung da olmayan özellik olarak Hoparlörler mevcut. Ayrıca ses ve mikrofon çıkışı da mevcut. bağlantı portları olarak USB 3.2 5 adet port bulunmakta.

Panel soğutucusu hem aktif hem pasif olarak mevcut. Dolayısıyla diğer pasif soğutmalı ekranlardan serin çalışıyor. Bu özellikle HDR performansında gözle görünür bir stabilite sağlıyor. Bununla ilgili testler mevcut. Daha az ısındığından monitör ışığını kaybetmiyor. Bildiğim kadarıyla Samsung ve diğer pasif soğutmalı panellerde bir süre sonra logo yanığı önlemek için ışığı kısıyor. Aktif + pasif soğutmalarda bu ışık kısma olayı yaşanmıyor. Dell gerek duymamış.

Bunun dışında ki tüm logo yanığı önleme sistemleri bu monitörde de mevcut. Her 4 saatte bir piksel yenileme ve 1500 saatte bir panel refresh yapıyor.

garanti konusunda ise hem Türkiye de hem Yurt dışında ürün garantisi hemde ayrıca panel oled yanığı garantisine sahip. 3 yıl garanti sunuyor. OLED yanığı da bu garantiye dahil tutuluyor. Herhangi bir servise bırakmanız gerekmıyor. Dell yetkili servisi evinize gelip teslim alıyor. Ki bence en önemli alım kriteri bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 23 Kasım 2023; 20:28:34 >

• mageji kullanıcısına yanıt
    Oldukça güzel şeyler yazmışsınız. Rtx 4080 ekran kartı ile oyun ve dizi,film için kullanacağım. Günde 3 saat belki açık kalır belki kalmaz. Tek yaşıyorum.

Teknoloji işleri elbette şans işi ama bu kadar fiyata çıktıktan sonra sorun çıkma ihtimalini en aza indirmek istiyorum. Şuanda Samsung g7 2k 240hz va panel monitör kullaniyorum, ekran değişimi gerekti, oldukça sıkıntılı bir süreç yaşadım. Şuanda acayip bir ghosting var yeni ekranda. Yetkili servisler çok yetersiz kaldı benim gözümde. Monitör saglam olduktan sonra sorun yok tabiki ama, servise mecbur kalınca işler Samsung tarafında çok iyi değil gibi tecrübeme göre. Dell 3k daha pahalı ama sonuçta o paralara çıkınca çok da dert edilecek bir para değil.

Her neyse yarın vatan bilgisayara gidip bakayım dell'e. Yazdiklarinizdan sonra onda karar kilacagim gibi. Alternatif monitör tavsiyeniz varsa duymak isterim. Özellikle 4k tarafında.

Not: hatta şuanda monitör 35bin TL'ye düşmüş, Samsung ile arasında 1000tl var.

Soru: Asus Rog swift pg27aqdm'de 35bin TL yani aynı fiyat. Bu monitorle alakalı bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzarat -- 24 Kasım 2023; 0:22:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sasua S kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkür ederim. Yazılarınızı büyük bir dikkatle okuyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Parlaklık bilgisi yanlış. Samsung g8 oled ile istersen 24 saat full parlaklıkta takılabilirsin. Kendi kendine Parlaklık kısma diye bir şey yok. Opsiyonel ayarı var istersen açabiliyorsun otomatik olarak. Ekstra dellde olan tüm koruma önlemleri zaten burada da var. Ayrıca hem daha ucuz, ister dell gibi ister tak çalıştır kullan, ister smart tv özelliklerini kullan. Disney+,netflix,amazon prime, youtube, ip tv, bein vs... kullanan bir insan için samsung g8 oled ayrı bir seviyede. Fabrikadan kalibrasyonlu gelmesinin dışında samsung telefondan da kalibrasyon edilebiliyor. Pahalı kabilrasyon cihazlarına gerek de duyulmuyor. Monitör şuan kusursuz seviyede. Dell'in tek artısı garantisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 24 Kasım 2023; 1:35:44 >

Aciliyeti yoksa bence ikinci nesil qd oledleri bekleyin. Şuan sıfırdan monitör alacak olsam ne samsung ne de dell almazdım şahsen.

hocam para kolay kazanılmıyor. o yüzden alırken iyi düşünün, tartın. senden ricam bu forumu ilk sayfasından son sayfasına kadar oku ( bu forumun bir diğeri de var aynı şekilde )

sonra kendin görecek ve karar vereceksin sorunsuzluk önemsiz bir konumu diye.

eğer 4K istiyorsan DELL AW3225QF 32” 3840x2160 240Hz QD-OLED monitör geliyor 2024 ilk çeyrek de. acelen yoksa bekle.

Şahsen OLED monitör alacak olsam Samsung tercih etmezdim. Hem servis açısından problem yaşanacak ( dürüst marka değil ) hemde garip port sorunları ile boğuşmaca ile monitörün keyfini çıkaramayacaksın.

ürün + oled garantisi veren markalara yönelmen daha mantıklı. onları da araştırabilirsin. özellikle reddit oled forumlarını takip et. çok daha objektif yorumlar görebilirsin buranın aksine. hatta reddit'e girdiğinde bu foruma konusu geçen monitör ile ilgili açılan başlıkları da okuyabilirsin.

paranı harcamadan önce iyice araştır. kafanda sorman gereken konular olursa da özel den yazabilirsin. forumda konu karmaşasına neden olmayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 25 Kasım 2023; 9:59:51 >

• Yaklaşık 40 günlük servis sürecim Allaha şükür güzel sonuçlandı. Şahsen THH'lik olurum diyordum ama Samsung müşteri memnuniyetinden yana seçim kullandı gözüküyor. Bilenler bilir, benim G8'de gri alanda ekranda sorun oluşmuştu.Birkaç arkadaş hariç kimsenin de ilgilisini çekmemişti, insanlar yardım etmeye değil yardım almaya yaklaşıyorlar nedense.Hafızamız sağlamdır çok şükür... Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü  Neyse bende işi servise götürmüştüm, başlarda ne kadar kabul etmek istemeselerde sonunda kabul ettiler ve paneli değiştirdiler. Jelatinini evde açtık, şahsen TR'de panelinin olduğunu da düşünmüyordum. Sanırım fazla antipati kurmuşum firmaya karşı.

Üründeki sorun:

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü

Değişimden sonra,

Şunu söylemeliyim, yanımda jelatini çıkarılan sıfır panelde bile bu gri alanda diğer renkler gibi çok güzel bir homojen dağılım olmadığını gördüm, hatta karanlıkta baktığınızda tonaj farkları bile gözüküyor, hafif belli belirsiz dikey çizgilenme ise anca kafanızı monitöre 2 karış yaklaştırınca görebiliyorsunuz. Yani tüm oledlerde aynı durum var mı bilmiyorum ama bu oyuncu serisi 34 oledlerde olduğu kesin(markaları farklı olsada hepsinde Samsung panel var bildiğim kadarıyla). Yani grilerde diğer renkler gibi on numara bir dağılım beklemeyin derim. Eski sorun yok, tekrarlar mı bilemiyorum ama tekrarlarsada ne yapacağımı çok iyi biiyorum artık.Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü Kaldıki aynı sorundan ikinci defa gidersekte direk değişim alacağım, en azından tümünü yenilemiş oluruz. :))

Garanti sürem hakkında üzerinde daha detaylı araştırdığımda, sistemden kontrol ettiğimde 3 yıl garantim olduğu gözüküyor. Sitesindeki 2 yıl garanti sanırım yılın ikinci yarısından sonra alanlar içinde olabilir, emin değilim.

İlgilenen, ilgilenmeye çalışan herkese buradan tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 6 Aralık 2023; 19:54:7 >

• Demek ki neymiş? Samsung yanıkları dahil kapsıyor. Dell ile arasında fark yok.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

bu bahsettiğiniz sorun 16/9 içerik kullanımından doğmuşa benzeyen burn in değil mi?

• falkan12 F kullanıcısına yanıt

Oledlerin hemen hemen hepsi gri fonda bu tür izlere karşı çok zayıflar. Mümkün mertebe oyun hariç kullanılmamalı.yine aşırı uzun süreler kullanılmamalı, lakin sadece oyun için çok masraflı bir monitör :)

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun. değiştirmeleri iyi olmuş uğraştırmalarına rağmen.

teşekkürler Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü 

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.