Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.342
Cevap
56
Favori
51.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

öncelikle geçmiş olsun. sorununuzun halledilmesine sevindim.

sanırım yukardaki imalı sözleriniz bana. bilmediğim ve güvenlik uyarısı veren programları kurmadığım için galiba. canınız saolsun. ama acıklamasını yapmıştım. monitorum yayın bilgisayarıma bağlı ve yayın bilgisayarına harici hicbir program kurmuyorum diye. neyse yinede sorununuz cözüldüğüne sevindim. keşke yeni monitor verselerdi.

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, hayır genel manada söyledim hocam. Sorunu yaşadığım zamanda buraya test videosu atmıştım. Neredeyse kimse 2dksını ayırıp tam ekran olarak testi yapıp sonucu atmaya uğraşmadı ve benzer sonuçla karşılaşmaktan çekinde de diyebilirim. Lakin korkunun ecele faydsı yok orası ayrı. Bunuda şundan istedim, sizlerdede benzer sonuç var mı yoksa benimkisinde mi sadece sorun oluştuğunu görmek için. Servise referans olarak gösterebilmek için..(Çünkü servis bu sorunu servis arayüzünde göremediği için kabul etmiyor, zora sürüklüyor. )Alt tarafı bir videoyu 2dk tam ekran oynatıp karanlık ortamda birkaç foto atılacaktı.Bu kimse için zor olmasa gerek. Hem sizlerde kendi monitörünüzün güncel durumunu görmüş olurdunuz. Oledlerin genel olarak gri fonlarda başarısız olduğunu hatta berbata giden performans verdiklerini biliyoruz.(%2.5 grey testinde çoğu şey kendini belli ediyor)

Sizede kurun dediğim program, deep webden çekilme bir program değil hani, elinizdeki video oynatıcıyla tam ekran yapamadıysanız dünyada kabul gören "Klite codec" lerini indirip onun kendi media playeriyle denemenizdi.Çünkü onla basitçe tam ekran yapabiliyorsunuz.

İkinci metotsa program kuramıyorsanız youtube üzerinden test videolarına bakın dedim, bu videoları tam ekran oynatmak içinde "Zoom to fill" eklentisini denemenizdi.

Valla hocam yanlış anlamayın ama çok fazla kasıyorsunuz, bu şekilde bırakın yayıncılığı internete girmeniz bile başarı. :))

Monitörü değiştirmeyi geçtim, paneli bile değiştirmelerinin garantisi yoktu. Ben olay tüketici hakem heyetine kalır, 3-5 ay daha kullanır değiştiririm diye düşünüyordum ama samsun müşteri politikası gereği mağdur etmemeyi tercih etti. Ha direk işlem açmadı, yaklaşık 1 ay oyaladı, doğruya doğru. Hiçbiri babamın firması değil. Monitörde önemli olan zaten paneldir, panel yenilenmesi monitörün yenilenmesi gibidir aslında. Şimdi elimdeki artısı ise aynı sorun 2.5 yıl içinde tekrarlarsa direk değişim isteyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 11 Aralık 2023; 12:33:19 >

• @-SKYNET-

''Valla hocam yanlış anlamayın ama çok fazla kasıyorsunuz, bu şekilde bırakın yayıncılığı internete girmeniz bile başarı. :))''

valla cok ayıp şunu yazarken . hala sizin icin çektiğim ekran görüntüleri telefonumda duruyor. hala yazışmalar duruyor. size yardım edebilmek icin ogün bana mesaj attığnızda şehir dışından gelmiştim. daha evimde sofraya oturmadan size resim atmıştım.

ben sana sadece yayın icin kullanıyorum dedim ama tabikide yayın icin kullanmıyorum. banka işlemlerim icin kullanıyorum vs vs. ben senin illegal siteden attığınız (gezginler) bilmediğim bir programı niye kuruyum bilgisayarıma ya? neden kendimi riske atayım senin monitorunde sorun varmı yokmu diye illegal bir programı kurayım? bence sen o monitörü sat .sende kurtul insanların da kalbini kırma. ben senin icin bişeyler yapmaya çalıştım elimde kanıtımda duruyor buraya eklemedim daha. :) ve senden rica etmiştim bana bu illegal programı kurdurtma diye. sende tamam anlıyorum seni demiştin. şimdi arkamdan konuşuyor gibi isim vermeden laf yapman hiç hoş olmadı.

tekrar yazıyorum cok ama cok ayıp ettin bunlarıyazarken. karşılığı bu şekilde olmamalıydı.!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 11 Aralık 2023; 16:8:33 >

Yukarıda da dediğim gibi kişisel olarak bir kişiye sitem etmedim, biz nasıl ki burada yardıma ihtiyacı olana yardımcı olmaya çalışıyorsak, aynı şekilde bizde yardıma ihtiyaç duyduğumuzda yardım beklememiz en doğal hakkımız değil mi? Orada birkaç kişi dışında yardımcı olmaya çalışan çıkmadı, sadece ona sitem ettim. Hatta burada megiji arkadaş bile yardımcı olmaya çalıştı, önceden ufak sürtüşmemiz olmuş olmasına rağmen. Madem olayı kişisel algılanız ona göre cevap vereyim. Evet, sizde yardımcı olmak niyetiyle hamle yaptınız ama olmadınız, olamadınız. Alt tarafı tam ekranda gri ekran foto atacaktınız hocam. Atmanız gereken 21:9 olarak ekranı kaplayan gri fonda ekranın görüntüsü. Bana attığınız 16:9 formatta foto. 16:9da bende de bir şey gözükmüyordu zaten. Elinizdeki programla yapamayınca benim en az 15-20 senedir kullandığım KLİTE CODEC önerdim, kendi sitesinden.

Hatta orada sanki diyalog öyle bir ilerlediki kendimi sanki sizin pc hackleme çalışan birisi gibi hissettirdiniz bana...

hizliresim.com
    areq7su.png
    https://hizliresim.com/areq7su

hizliresim.com
    9sb9otg.png
    https://hizliresim.com/9sb9otg

www.hizliresim.com
    j4oijas.png
    https://www.hizliresim.com/j4oijas

Buda sizin attığınız foto,

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/174409/7feb9252-769a-4894-8e8e-de21dcfedd3d.jpeg

Bu önerdiğim video codec programı ve sitesi

codecguide.com
    Download K-Lite Codec Pack
    https://codecguide.com/download_kl.htm

Buda youtube için tam ekran yapma eklentisi:

İyi bakarsanız 100 bin kullanıcı sizin kadar kuşkulu bakmamış buna.

Elinizdeki video programıyla tam ekran yapıp foto çekemediniz

genel, geçerliliği olan codec paketi yükleyin. Onun kendi media playerıyla deneyin dedim, virüs çıkar o çıkar bu çıkar diye bahane edip kurmadınız bile.

Peki dedim, o zaman youtubede test videosu açıp tam ekran yapın(kendi kullandığım bir uzantı, bu işleri bilen arda505 arkadaşın önerdiği Zoom to Fill,) uzantısını önerdim. En azından bunu chrome mağazadan yükleyip 2dk foto çekin diye, onuda yapmadınız.Siz bana yardımcı olmadınız hocam, kusura bakmayın. Burada gelip alınganlık yapmaya gerek yok. Alınacak birisi varsa ben olurdum, sadece genele ufak bir bozuk attım o kadar hani...

Yahu riske atmak nedirya, harbiden çok ilginç bir insansınız. En ufak monitör sorununda karaları bağlayan birisi gelmiş burada en iyisi siz o monitörü satın, kurtulun diyor. Aslında siz ayıp etmişsiniz, kanıtım duruyor veriri dergi tehdit etmişsiniz. Evet, kanıtından birkaç parça yukarıda.İsterseniz hepsinii paylaşın. En ihtiyacım olan zamanda böyle ufak bir işi yapamadınız, yapmadınız. Yardımcı olamadınız, lakin yazım zaten direk size değildi. Burada herkes başı sıkıştığında yazıp çizip yardım bekliyor. Lakin işini gören tekrardan bir daha uğraşmıyor. Benim monitörü alalı 7-8 ay olmuş, ben niye burada dolanıyorum, yardım isteyene yardımcı oluyorum?

Bu fotolar ne işime yarayacaktı? Servis eve geldiğinde yaşadığım sorunun normal olmadığını, aynı monitöre sahip arkadaşların monitöründen örnekler sunup onlara ikna etmem kolaylaşacaktı.(Adamlara yaşadığım sorunu kabul ettirmem 1 ayımı aldı..) Hem sizlerde kendi ürününüzü test etmiş olacaktınız.

Neyse hocam, uzatmaya gerek yok.Kırgınlık yoktu ama oluşmasın isterseniz.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

hic bir acıkalamanız yukarda bana söylediğiniz sözü örtemez. orda hakaret bile var.neyse ben konuyu uzatmak istemiyorum. yolunuz acık olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 11 Aralık 2023; 18:28:19 >

...Valla hocam yanlış anlamayın ama çok fazla kasıyorsunuz, bu şekilde bırakın yayıncılığı internete girmeniz bile başarı. :))...bunuda hakaret aldıysanız yani :), burada olaylara karşı çok çekinceli davrandığınıza değindim. Öyle yaparsam bu olur mu, böyle yaparsam şu mu olur vs gibisinden hareket ediyorsunuz diye. Siz zamanında hdmı 2.1 alıp denemeye bile çekinmiştiniz hani...

Sizi yıllardır az çok forumdan tanırım, hatta elinizdeki eski asus rog almadan önce acer xb271hu almayı düşündüğünüzde bile banada danışmıştınız, bende o monitörle ilgileniyordum. yeterince uzun, yukarıda o kadar açıklama yaptıysam değer ve saygıdandır. Daha günlük hayattan tabirde kullanabilirdim.

Neyse, sizede hayatta kolaylıklar; sizinde yolunuz açık olsun.

• Merhaba bende Amazon üzerinden indirimli olarak monitörü aldım aldım ve aranıza katıldım. İki sorun olacak.
    1) monitörü Dp üzerinden 1444 sürümü ile kullanıyorum. Ancak HDR ı açamadım. Kart 4070 ve win11 kullanıyorum. Tavsiye edeceğiniz ayarlar var mıdır?
    2) Ps5 e bağlamak için bir mikro hdmi to hdmi 2.1 kabloya ihtiyacım var. Konu başında belirttiğiniz kablodan bulamadım, tavsiye edebileceğiniz başka bir 2.1 kablo var mıdır ?
    Teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emre_mech kullanıcısına yanıt

Ekran kartınız son sürücüde olsun. Hdr'ı açabilmek için zaten önce windows ayarlarından hdr etkinleştirmeniz gerekiyor. Windows etkin olmadan monitörden hdr açamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    Selamlar aslında açtım. Bilgisayarın başına geçince size ilgili ayarları yollayım. Ekran kartı sürücüsü de güncel. Bir menü falan mı var anlamadım. Tekrar kontrol edeyim.

Cevabınız için teşekkürler. Kablo öneriniz olur mu PS5 için?

• Yanma olayı olmasa elimde ki huaweı mateview 28.2 4 adet ekranı satıp gececegim ama pc başında 10 saat kadar duruyorum en az 4 saat yazı yazıyorum bundan ötürü oled bana gelmez herhalde arkada video dönüyor sürekli degişen videolar her bir ekranda farklı video dönüyor

• Merhaba bu monitörden almak istiyorum aslında birara alıp pc hazır olmadığı için iade etmiştim.şimdi 4070 ti ekran kartlı pc var.merak ettiğim 4k ile bariz fark olur mu 3440*1440 çözünürlükte bu boyutta bir monitör için.İleriye dönük 4k oled monitör tercih etmek mi gerekir ?3.4 sene kullanayım görüntü kalitesi 4k yı fazla aratmasın razıyım .yardımcı olursanız memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSuites -- 22 Aralık 2023; 2:18:11 >
  • CaptainSuites kullanıcısına yanıt

Merhaba, 4K hiç kullanmadım doğrusu, arada farkın pratikte nasil yansıdığını bilemiyorum maalesef. Teknik olarak illaki fark olacaktır.

Sistemin müsaitse(en az 4090 gerekir, 4080 var bende 3440x1440 da fulll ayarda anca yetiyor), 4k modelleri gelirse denenebilir. Ama işte ne zaman gelir, kactan gelir, gelecek model nasıl olur bilemiyorum

• Arada çok bariz bir fark yok. 1080p ile 2k arasındaki değişim gibi değil. Bu monitör 2.5-3k olarak geçiyor. Ayrıca 4070 ti ile 4k çok mantıksız olur. 1 sene sonra ayar kısmaya başlarsın.

• emre_mech kullanıcısına yanıt

Ben amazondan herhangi bir ürünü almıştım ama linkini kaybettim. Amazonda mikro hdmi 2.1 diye aratıp bulursunuz hocam.

• Sasua S kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler Rx 7900 xtx e geçebilirim yakın bir zamanda 4k için yeterli bir kart.Aradaki fark bariz değilse önemli değil illa 4k olacak diye şartlanma yok.Ama 42 inch Oled de Playstation 5 kullandım ayrıca bir süre 4k oyun oynadım 4070 ti ile alınca bilgisayar ağırlıklı kullanım olacak.görüntüyü yadırgamaktan 4k dan sonra çekindi.sizce sorun olmazmı?

Ben sizin yerinizde olsam bunu şuan almak yerine 4k 240hz 32inç modeller çıkıcak yakında onları bekyip fiyata göre karar verirdim. Ama siz illa 21:9 istiyosanız bu ekranda bu çözürnürlikte nerdeyse hiç fark yok 4k bir ekranla. 3 sene 28 inç 4k ekran kullandım beni çözünürlük rahatsız etmedi.

Valla bence bi gidip görün. Çok absürt fark olacağını sanmıyorum. İkinci nesil qd oledler geliyor ama yerinizde olsam o zaman kadar para biriktirir onları alırdım.

• Benim G8 de dün geldi. Monitöre diyecek yok gerçekten nirvana. AMD 6900xt ile birkaç saat kullandım. Kaç yıllık Metro 2033 bile bambaşka bir oyun gibi :) 1504 fw ile geldi. Bir sorun yaşamadım yazılımsal olarak.

• Amazon dan aldım 2 gündür kullanıyorum gerçekten hoşuma gitti monitör.4 oyun denedim bazı oyunlarda ara sahneler 16.9 ama oyunda tam ekran oluyor yalnız Rachet clank rift apart ta tam ekran ve özel tam ekran modunda da denedim oyunici ekran ayarlarında21.9 format seçili olmasına rağmen yanda siyah çerçeve oldu.acaba tam ekranı desteklemiyor mu?birde YouTube da ultrawideo uzantısı ile tam ekran açtığım 4k hdr videolar 4k tv deki gibi keskin gelmedi.oyunlardaki keskinlik gayet yeterli 4k tv ile kıyaslayınca

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.