Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.342
Cevap
56
Favori
51.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oyun desteklemiyordur hocam. Bazı oyunlarda ekstra uygulama ile yapabiliyorsunuz misal sekiroda var araştırmanız lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba , yeni G8 LS32BG850NPXUF aldım (oled değil) bu monitörleri windows üzerinden kontrol etmek için yazılım bulamadım bana çok saçma geldi.Pu kadar pahalı monitörler için bir yazılım ekibinin olmaması çok büyük sıkıntı.Hata mı ettik acaba....

Şunu windows mağazasından kurup kullanmayı denedim resimdeki ksır döngüye giriyor belki dessteği de yoktur eski bir yazlım bilemedim.

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 31 Aralık 2023; 19:36:7 >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

batu hocam selam. monitorun surumunde bi değişiklilk yok değilmi?

• 1603.1 firmware ı samsung un sitesinde gözükmüyordu. Son versiyona 1504 den geçiş yapınca güzel oldu. Monitörün tek eksisi bence gri ekranlarda verdiği renk dengesi bozukluğu. Orada bir sorun var gibi. Yukarıda da bir arkadaş aynı sorundan bahsedip iade etmiş ama bende de az da olsa bu sorun mevcut. Onun dışında çok memnunum büyük ihtimal ömrü bitene kadar ya da çok daha iyisi gelene kadar kullanmaya devam ederim ki gelebileceğini şu an düşünmüyorum. Baya sağlam kalitede renkler alıyorum.

• defaulticus kullanıcısına yanıt

Grey uniformity olayı panellerin çoğunun sınıfta kaldığı bir durum zaten. Benim G8 %25,50,75 gri de gayet homojen duruyor. WOLED paneller çok daha kötü bu konuda, vertical banding sorunu çok göze batıyor. Bir de oled paneller kullandıkça gri homojenliği daha iyiye doğru gidiyor.

• @defaulticus, @BurakBilgin Gri uniformity sorunu oledlerde yaygın olduğunu gördüm, özellikle vertical banding olarak ortaya çıkıyor. %2.5-5 arası gri tonlarında rahatça kendini belli ediyor, tam ekran olarak test etmelisiniz bu arada.Benim eski panelde berbat bir haldeydi, servisle panel değişimi yaptırdıydım. Yeni panelde eskisi kadar olmasada hafif dikey çizgiler illa var, oda kafayı ekrana yaklaştırınca belli oluyor. Yine diğer modelleride araştırdığımda çoğunda aynı durumun olduğuna rastladım. Normal kullanımda ekrana yansımadığı sürece kafaya takmıyorum, yansırsa tekrar servise gider zaten. Tvler bu konuda nasıl merak ediyorum, onlardada var deniyor ama yok diyeen bir arkadaşda varda forumda, bilemiyorum.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Aynen hocam çok yaygın bir durum. Her güzelin bir kusuru var işte. OLED TVlerde de var bu. Redditi sıkı takip ediyorum, LG olsun Sony olsun farketmiyor, WOLED paneller bu konuda daha da kötü. QD-OLED Samsunglar daha homojen çıkıyor testlerde. Birkaç pixel refresh sürecinden sonra WOLED paneller kendine geliyormuş, LG forumunda böyle söylüyorlar redditte. 200 saat civarı bir kullanımdan sonra homojenliği toparlıyor paneller, rodaj gibi birşey. Bu süre içinde parlaklığı yüzde yüz kullanmayın diye tavsiye ediyorlar.

Şahsen ben G8 den çok memnunum, diğer panellerin onlarca kusuru varken varsın yüzde 5 gride mükemmel olmasın. Günlük kullanımda asla farkedilecek birşey değil ki zaten, geri kalan her konunda harika iş çıkardıktan sonra :)

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Vallahi ben eski sürümdeyim bakmadım hiç.

• Merhaba, 8 aylık kullanım deneyiminiz nasıldı? Ben de G8 ya da G9 almayı düşünüyorum. Ghsoting var diyenler olmuş. Sizin herhangi bir şikayetiniz var mı?

• ekrem816 kullanıcısına yanıt

Oledlerde ghosting olmaz var diyenler va sanıyordur.

• Şu videoyu görmüştüm hocam buna istinaden sordum

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar KulübüVadim A Petrovyoutube
    Shot on iPhone 11 Pro, Slo-mo, 240 fps. Settings used: 5120x1440p, 240hz Black Equalizer: 14 Response Time: Faster Adaptive-Sync: Off Low Input Lag: On
    https://www.youtube.com/watch?v=xyBiK05LNLc&t=34s

Hocam bu oled değil va panel. Bu konuda geçen g8 oled paneldir.

• Ben de OLED panelle ilgileniyorum da hocam siz nasıl anladınız videodakinin VA panel olduğunu?

Video 3 yıl önce çekilmiş, o zaman G9 OLED diye bir monitör zaten yoktu. VA panel G9 o. OLED de ghosting olmaz olamaz panelin çalışma mantığına aykırı bir kere. Pikseller kendi ışığını üretip anında renk değiştiriyor, nasıl ghosting olabilir? Overdrive ayarı bile olmuyor OLED monitörlerde, gerek yok çünkü.

• Olan sürüm daha bu sene çıktı. Ghosting yapması imkansız ki 1 senedir g8 oled kullanıyorum memnunum.

• G9 düşünüyordum ama sanırım rahatsız edecek kadar büyük. İnsanlar genellikle gamepad ile kullanıma uygun şeklinde yorumlamışlar. Tabii gamepadle oynayacağım oyunlar olacak horizon gibi ama klavye mouse ile kullanım için de uygun olsun istiyorum. G9u deneyimlemek adına bugün Gaziantep'de nerdeyse tüm teknoloji mağazalarını gezdim ama hiçbirinde cihazı bulamadım. Samsung müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmede 3 yıl burn-in garantisini teyit ettiremedim. Biri 2 diyor diğeri 3 diyor yani emin olamadım. Ya başım ağrımasın diye müşteri memnuniyeti konusunda mükemmel olan Amazon'dan piyasa fiyatından 2k fazla ödeyip bu modeli alacağım ya da farklı bir markaya yöneleceğim. Rekabetçi oyunlar ve gündelik kullanım için 2 adet 1440p monitöre sahibim yani bu monitörü sadece oyun oynayacağım zaman açacağım şekilde kullanacağım ama yine de bu garanti olayı kafamı karıştırıyor. Ne kadar kullanım ihtiyaçlarıma uymasa da 49 inç G9 ile 34 inç G8in fiyatlarının aynı olması da ister istemez insanı enayi gibi hissettiriyor. G8 bir 4-5k daha ucuz olmalıydı diye yorumladım.

G8 zaten ucuzdu. Muadilleri 35,40 bin arası iken g8 oled 31 bine satıldı aylarca. G9 oled de çok güzeldir hatta g8 olede göre daha çok keyif verir horozun,witcher gibi oyunlarda ama günlük kullanım olsun, filmler olsun problem yaşarsınız. Bence g8 oled boyut olarak ideal. Rekabetçi oyunlarda bile sırıtmaz. Fiyat olarak aynıymış ama magic satıcı güvenilir mi bilemiyorum. Biz g8 oledi aldığımızda 3 sene garanti ve burn in kapsıyor dediler. Hatta forumda bir arkadaş panel değişimi yaptırdı ama şimdi 2 yıl diyormuş samsung. Kanunen burn in kapsamaktadır zaten rahat olsun içiniz. Eğer ki benim rekabetçi oyunlar, günlük kullanım vs... monitörüm olsaydı ve g8 oled ile g9 oled aynı fiyatta olsaydı g9 oledi seçerdim ya da 2. Nesil qd oledleri beklerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 10 Ocak 2024; 9:19:41 >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

Hocam ben seri numarasıyla ürünü kaydettiğimde garantisi 3 yıl olarak çıktı ama orda yazanın bir önemi var mı bilmiyorum tabi.

• Ultra gelişmiş dünya şehrimiz Gaziantep'de hiçbir yerde G9'u deneyimleyebileceğim bir teşhir ürün bulamadım. Hatta direkt ürünü bulamadım. İki tane 1440p monitörümü yan yana koyup 60 cm derinlikteki masada karşıma koyup kullanabilir miyim ona bakacağım tabi ne kadar ölçüt olur bilmiyorum. Ayrıca şu an bu ürün 3 ayrı fiyattan satışa sunulmuş, aralarındaki farkı anlamadım. Teknik özellikleri aynı görünüyor. https://www.epey.com/monitor/karsilastir/872973-893860-894937/samsung-odyssey-oled-g9-49-ls49cg954suxuf-s49cg954s_samsung-odyssey-oled-g9-49-ls49cg934suxuf-s49cg934s_samsung-odyssey-oled-g9-49-ls49cg950suxuf-s49cg950s/

• Arkadaşlar bu monitorden aldım 1 saattır ne yaptıysam goruntu alamadım.

USB ıle 1602 guncellemesınıde yaptım.

Ekran kartım 3080 kendı dısplay port kablosu ıle denıyorum olmuyor.

Sadece bir keresınde anakart uzerınden bagladıgımda goruntu aldım oradada ayarlardan HDR ac dıyınce yıne goruntu gıttı.

Varmı bunun bır yontemı yardım lutfen iade etmek ıstemıyorum.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.