Şimdi Ara

Samsung G8 QD-OLED Kullanıcılar Kulübü (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.343
Cevap
56
Favori
52.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 1604 güncellemesi geldi sonunda.  

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Neler değişmiş acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

Teknik iyileştirmeleri bilemiyorumda, menülerde bakım modu diye bir parametre gelmiş. Ayarlarını usb belleğe kaydetmeye yarıyor gözüküyor, hani ürün servise gittiğinde veya sıfırladığında tekrardan tek tek ayar yapmaya uğraşma vs diye.Arka planda iyileştirme vs yapılmıştır sanırım, pek gözüken bir fark göremedim.

• Bu yeni çıkan g8 serisi gerçekten ces'te tanıtıldıktan 1 sene sonramı gelicek?

Şu an oled monitör alma arefesindeyim acayip karasız kaldım.

Dell de 32 inçlik version çıktı 240hz.Bunumu beklesem? Sanki daha erken gelicek gibi bu dell panel.Yurt dışında dağıtılmaya başladı bir süredir.Tr yede 1-2 ay sonra gelir?

• belmondoneo kullanıcısına yanıt

G8 ilk çıktığında yurtdışında alakalı alakasız az sayıda ülkede satılıyordu. Bize gelmesi 1 yıla yakın sürdü. Dell bu paneli samsungda alarak ilk satan firma oldu. Olaya bak, paneli samsung üretiyor ama dell ondan önce bu monitörleri üreterek satıyor. :)) Dolayısıyla dell sanırım cestye duyurulup eylül-ekim gibi gelmişti. Lakin orada dikkat edilmesi gereken şey yaygın bir kanalda satılmamıştı, itoyopa satmıştı. oda tabi yazı turalık bir firma. az sayıda gelip kısa sürede bitmişti. tabi o zamanın şartlarıyla bu zamanınki ne olur bilemiyorum. Şahsi olarak bekle veya bekleme diyemem.

• En iyisi 1-2 ay daha bekliyim.Eğer dell dwf serisi eski oled ekranda güzel bir indirim olursa onuda düşünebilirim.G8 deki problemlerden ötürü pek yanaşasım gelmedi.Baya bir okudum bu konuyu :)

Hoş bende MacBook m2 pro var ve diğer laptopumda hdmi 2 portu var dp yok.Yani yenisi çıksada vadettiği hz yi alamayacam gibi de duruyor.Bilemedim bende napsam :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belmondoneo -- 30 Ocak 2024; 14:4:14 >
  • belmondoneo kullanıcısına yanıt

G8 oledin ne sorunu varmış şuan.

• smart özelliğinden ötürü sıkıntı yaşanlardan tutta gri renk muhabbetinde sorun yaşayanlara hdmi veya dp portlarda sorun yaşayanlara kadar bissürü şey okudum bu konuda.aynı panel olmasına karşın dell dwf modeli daha sorunsuz görünüyor.

• Yok arkadaşım öyle bir şey hepsi eski sürümlerde yaşanan ve herkesin değil bazı kişilerin yaşadığı sıkıntılar ama bu sorunlar çözüleli aylar oluyor. Gri renk muhabbeti dediğin şey tüm oledlere özgü bir şey zaten dwf de msi oled de asus oledde bu sorunu yaşıyor.. Oledler gri renkleri homojen dağıtamıyor ki bu model en iyi homojenliğe sahiplerden ki bundan rahatsiz olduğundan dolayı @-SKYNET- garantiye başvurdu samsung ücretsiz panel değişimi yaptı. Dwf modeliyle ilgili redditte tonla kötü yorum da bulabilirsin issue diye arat neler neler çıkıyor. 1 kişide sorun yaşadı diye ne dwf ne de g8 oled kötü değildir ki firma bu sorunları yazılım ile aştı. Smart özelliğiyle ilgili tek bir sorun yok istediğin uygulamayı aç kullan. Ben aktif olarak amazon prime, Disney+ kullanıyorum sorunsuz.

Sana tavsiyem garanti koşullarını ve vereceğin fiyatı göz önünde bulundur. Monitörü kullanmamış kişilerin sağdan soldan duyduğu bu monitörün şurası bozukmuş lafına inanma. Bu monitör hakkında bu forumda samsung panel garantisi vermiyor değişim yapmaz bile dendi ama arkadaşın monitörünün paneli ücretsiz değişti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 30 Ocak 2024; 16:6:16 >

• Smart özelliği monitöre ekstra değer katan bir özellik hocam, harici tv box+ hoparlör almak gibi. Akıllı tv olması başlarda veya ara ara sorun oluştursada bir şekilde orta yol bulunuyor. Uyum sorunları elbet geçmişte oldu, lakin bir şekilde halledildi zaten. Şuan DP 1604 sürüm ile 175hz 10bit.1604 sürümünü daha yeni kendi kendine kurdu.Dosya aramaydı, usb bellek ayarlamaydı vs uğraşmadan. Tabi bu tercih meselesi, artıdır eksidir kişiye göre değişir.

Gri uniformaty sorunu tüm oledlerde az çok olan bir sorun. Kullanım sürenize göre erken veya geç illaki çıkıyor. Redditte g8den tutta, lg 27 oled modeline kadar, dellden , msı 34 inç modellerine varana kadar örnekler gördük.Tvlerde de var bu durum, monitörlerde de var bu.Çift monitör kullanırsanız daha geç çıkar büyük ihtimalle, tek monitöre oranla. Sorun olarak görmek için çizgilenme veya alan oluşumunu günlük kullanımda görmeniz gerek. Ha sadece testlerde görüp günlükte görmüyorsan bence bir sıkıntı değil. Bende işte günlük kullanımada yansımıştı, servise verdik işte panel değiştirdiler. Değiştirmeselerdi yine thh ile değiştirtecektim. Neden halen bu gri ekranda oluşan izler sorununa çözüm bulamadılar anlamıyorum

Temelde sanki yanık gibi alan veya çizgi oluşuyor. Lakin normal bir logo yanığı gibi birkaç renkte gözükme veya görüntü tutulması gibi bir şey değil. %2.5-5 gri fontta tam ekranda ekranda çizgilenme şeklinde veya alan şeklinde gözüküyor. Buna rağmen oyunda görmek çok zor. Benim işte servise verdiğim panelde alan oluşmuştu bildiğin. Lakin ne oyunlarda ne normal kullanımda göremiyordum. Normal kullanımda gri fonlarda gözüküyordu sadece.Yani koyu mod web sayfalarında vs. Tekrar oluşursa bu sefer aynı sorundan 2.defa olduğu için direk iade hakkım oluyor. Öyle bir durumda iade edeceğim. Haa o durumda alacağım para şuanda 27 inç oled bile almaz orası ayrı. :))

Şuan için bu durum bizde kesin yok diye bir firma duymadım, görmedim..

Dellin iyi tarafı açık açık yanma garantisi veriyoruz demesi. Bir samsung g8 kullanıcısı olarak bundan dolayı dell saygı duyuyorum. Ha samsungta değiştirdi işte paneli ama o demedi bunu.

İstersen yeni modelleri bekle, lakin fiyatları kurun gidişine göre ve firmaların fiyatlandırmalarına göre yüksek olma ihtimali fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 30 Ocak 2024; 18:42:14 >

• yeni update gelmiş. batu hocamdan öğrendiklerimizi sizinlede paylaşalım. monitoru sıfırlayın ve yeniden ayar cekin bence. batu hocam neler geldiği daha önce paylaşıyordu samsung bunda bir acıklama yaptılarmı? @Sasua

• Monitörü 2 haftadır kullanıyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Yanlız beyaz renkler tam beyaz değil sanki soluk gibi. Benmi alışamadım herkezde mi böyle acaba?

Birde 2 sorum olacak:

Smart içindeki youtube 21.9 oranına çekmenin bir yolu var mı?

Masaüstü uygulamalarında 3440X1440 Benim için fazla. Bir alt çözünürlük olan 2560X1080 ise desteklenmiyor. Bunu Nvidia denetim masasından elle girsem sorun olur mu?

• IPS'den geldiysen onlar kadar parlak değil maalesef, maksimum 260 nit işte. Beyazlar öyle güçlü bir parlaklıkta değil, lakin güzel ve yeterli bence. TN'den geldiğim için bana yeterli geliyor. :))

Smartta tam ekran youtube yok,pc tarafında da yok. Sadece eklentilerle tam ekran yapıyorsun işte.21:9 oranında içeriklerin azlığı 34 inçlerin maalesef en büyük eksiği...

Masaüstü için ölçeği %100den %125 çıkarmayı dene. Ben öyle kullanıyorum, %100 olunca oturma mesafeme göre çok küçük kalıyor iconlar vs

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Smart özelliklerinin iyileşmesi demişler.

• hharas kullanıcısına yanıt

Hdr kullanıyorsan hdr kalibrasyonunu yap, ayarlardan en yüksek tepe parlaklığını yükseğe çek, güç tasarrufu ayarlarına bir bak.

• Arkadaşlar kedim ekranı çizmiş bir çok yerini. Siyah ekranda dikkat edince belli oluyor. Rahatsız etmeye başladı. Garantili veya ücretiyle ekranı yani paneli değiştirmem mümkün mü?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dr.halil kullanıcısına yanıt

Muhtemelen kullanıcı hatası diyip garantiye sokmazlar ama ücretiyle değiştirir servis

• Sasua S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam . Galiba panel değişimide sıfır almaya yakın fiyat tutar diye hatırlıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dr.halil kullanıcısına yanıt

size bir fiyat verirler hocam da ne olur bilemem. En iyisi kediyi odaya kapatın :D

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.