Şimdi Ara

Samsung Galaxy 10.1 2014 Edition [ Ana Konu ] (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.506
Cevap
64
Favori
207.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 602 modeline lolipop hiç gelmiyecekmi. yada uygun sürüm nerden indirilir. tablet kaldı böyle. samsung neden bunu yapıyor anlamadım. müşteriye doymuş sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, p600 için orjinal batarya nereden bulabiliriz, servis dışından. dışarda bulunamıyorsa servisten satın alma şansımız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemil&mustafa

merhaba, p600 için orjinal batarya nereden bulabiliriz, servis dışından. dışarda bulunamıyorsa servisten satın alma şansımız var mı?

Samsung Note 10.1 2014 Batarya olarak aratın sahibinden, gittigidiyor, n11 gibi pekçok sitelerde var. Fiyatı 75-100 TL arası değişiyor, bazısı yanında montaj setide hediye ediyor. Biraz maharetiniz var ise Youtube'den bulacağınız montaj videosu ile sizde değiştirebilirsiniz. Yanlız kapak açılma esnasında kenarlardaki parlak metalik renkteki boylarda çatlamalar, ardındanda soyulma oluyor. Kaçınılmaz bu son ile ilgili sorumluluğu servis bile üzerine almıyor tecrübe ile sabittir.

Batarya değiştirme videosu:
    NewLife2OldStuffyoutube
    How to Replace Your Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Battery
    https://www.youtube.com/watch?v=y7PP4tCJGAQ

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, peki bu bataryaların performansı nasıl? bu bataryaları görmüştüm bahsettiğiniz sitelerde ama işe yarar olarak düşünmemiştim
  • Benimkinin pili bitmedi, denemedim; deneyen var ise yorum yazabilir ama:
    Sahibinden GET'li satan yerler var. Mesajla orjinal, orjinal mi; değilse üzerinde yazan akım değerleri doğru mu diye sorulur. Ürün geldiğinde montaj yapmadan önce bir elektronikçiye ölçtürürsünüz değerleri, yazıldığı gibi değilse iade edersiniz.
    Orijinal olması sizin için önemli ise: orijinal olduğunu yazan ilanlar var, onlar diğerlerinden biraz daha pahalı; yine onlardan teyit alınır, güvence ve iade garantisi verdiklerinde tercih edilebilir.
    Bulunduğunuz şehir uygun ise elden almanız dahada mantıklı tabiki
  • Yelefon özelliğini bi türlü yükleyemedim ben buna. Geçenlerde flashfire ile yüklemiştim telefon menüsü geldi ama arama yapmıyor. X kat 1 yükledim arama yapıyor ama donuyor ha bire. X kat 2 ve 3 te ise recoveryden reset dediğimde hep recovery ye giriyor.yardımcı olacak var mı?

Sn tayaydin benim p600 son 2 şarjı çok geç sürede bitirdi.
    Hele sonuncusu akşam 22.de taktım ertesi gün öğlen hala %70 şarj olmuş.
    Üstündeki Vatandan ilk aldığımdaki orijinal pil.Cihazı yaklaşık 2 senedir kullanıyorum.

Ama tam şarj olduğunda dayanma süresi uzun sayılır.Standby da 7-8 gün gidiyor.
    Ya da 5 adet 2 saatlik sinema filmi seyredebiliyorum.

Şarjın dayanma süresi ortalama değerde olduğunu var sayarsak son şarjların bu kadar uzun sürmesinin sebebi nedir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 11 Mart 2017; 14:8:40 >
  • turoktr kullanıcısına yanıt
    Bataryalar hiç kullanılmasa bile durduk yerde ömürleri kısım kısım azalıyor. Kullanıldıklarında bu süreç hızlanıyor. Yıpranma oranına göre bir yere kadar normal sürede şarj olurken o yerden %100 olana kadarki süre uzayabiliyor. Örneğin %70 kadar beklendiği gibi 3 saatte şarj olurken %70'den %100 kadar geçen süre ise 2 saat olabilir. Demekki o bataryanın %30'luk kısmı kimyevi olarak aktifliğini kaybetmiş.
    Bazende şarj ve deşarj verileri karışabiliyor, cihaz batarya verileri sağlıklı göstermiyor. Batarya harici olunca çıkartıp veri resetlemesi olabilirken dahili bataryalı cihazlarda malesef bu biraz meşakkatli... Benim daha önce kullandığım, yine bataryası dahili olan Samsung Galaxy Note 8.0 formunda arkadaşlar paylaşmışlardı. Bataryaların performansları düştüğünde arka kapağını açıp bataryanın soketini çıkarıp yarım saat beklemişler sonra tekrar taktıklarında çok ciddi performans artışına şahit olmuşlar.
    Bazen batarya tamamen bitirilip cihaz kendi kendine kapandıktan sonra cihaz kapalı iken akşamdan sabaha kadar şarjda bırakmakta işe yarayabiliyor.
    Benim tecrübelerim bunlar; farklı tecrübesi olan arkadaşlarda paylaşımlarda bulunursa istifade etmiş oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

Sn tayaydin benim p600 son 2 şarjı çok geç sürede bitirdi.
    Hele sonuncusu akşam 22.de taktım ertesi gün öğlen hala %70 şarj olmuş.
    Üstündeki Vatandan ilk aldığımdaki orijinal pil.Cihazı yaklaşık 2 senedir kullanıyorum.

Ama tam şarj olduğunda dayanma süresi uzun sayılır.Standby da 7-8 gün gidiyor.
    Ya da 5 adet 2 saatlik sinema filmi seyredebiliyorum.

Şarjın dayanma süresi ortalama değerde olduğunu var sayarsak son şarjların bu kadar uzun sürmesinin sebebi nedir sizce?

Bana da oldu nedeni kabloymuş farklı şarj kablosu ile deneyin.

Nihayet 35 saatte şarj tamamlandı. Şimdilik sorun yok.
    saydam330 arkadaşımızın bahsettiği kablo sorunu bende yok.Zira 3 kablo var 3ü de aynı durumda ve J7 yi sorunsuz şarj ediyorum.

Sizlerden ricam pil durumunu gözleyecek ve çalışmasını istemediğim uygulamaları arka planda kapatacak etkin bir smart manager uygulaması tavsiyesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

Benimkinin pili bitmedi, denemedim; deneyen var ise yorum yazabilir ama:
    Sahibinden GET'li satan yerler var. Mesajla orjinal, orjinal mi; değilse üzerinde yazan akım değerleri doğru mu diye sorulur. Ürün geldiğinde montaj yapmadan önce bir elektronikçiye ölçtürürsünüz değerleri, yazıldığı gibi değilse iade edersiniz.
    Orijinal olması sizin için önemli ise: orijinal olduğunu yazan ilanlar var, onlar diğerlerinden biraz daha pahalı; yine onlardan teyit alınır, güvence ve iade garantisi verdiklerinde tercih edilebilir.
    Bulunduğunuz şehir uygun ise elden almanız dahada mantıklı tabiki

Teşekkürler
  • Xda sitesinde okumustum. samsungparts.com sitesinden batarya alanlar olmus. Site orjinal samsung parcalari satiyormus. Samsungun musteri temsilcileri de o siteyi oneriyolarmis. Ben de P600 tabletim icin buradan batarya aldim. Gayet memnunum. Pahali ama iş görüyor. Amazon, ebay ve gittigidiyorda satilanlarin orjinal batarya oldugunu sanmiyorum. ilgilenenler icin bataryanin linki:

www.samsungparts.com
    - Original Samsung Parts & Accessories and Products
    http://www.samsungparts.com/mobile/Products.aspx?part=PID-GH43-03998B.aspx&model=SM-P6000ZKPXAR

• antutu tester battery test %4 ile 6150 puan aldı 2 yıllık note, deneyen var mı?
  • Battalgazi1905 B kullanıcısına yanıt
    Hocam google play den ücretsiz antutu tester uygulaması ile bataryayı test edebilirsiniz. %4 ü seçip yapasanız test kısa sürüyor. Benim batarya 6150 puan aldı. Bir de youtube dan izlmiştim, bataryayı değitirmek kolay ama temiz çiziksiz olarak kapağı açmak zor siz nasıl değiştirdiniz, bir tamirciye mi yaptı.

• arkadaşlar benim tablet aşırı şekilde ısınıyor boşta yani tablet fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra bile 65-75 derecelrde seyrediyor oyun vs açılmadan, garantisi devam ediyor ne yapılmalı sizce?
  • Garantiye, hiç uğraşma

• Arkadaşlar herkese merhaba
    Bende ikinci el bu tabletden aldım üzerindeki son sürüm 4.4.2 UDOI2 görünüyor.Sizdeki aynımı yoksa mesela almanyaya 5.1.1 yayınlanmış onumu kullansam daha iyi.
  • grolof kullanıcısına yanıt
    türkiyede ki cahazlar p600 (wifi) ve p602 (3g) versiyonlardır. türkiyede ki cihazlar 5.1 güncelleme almadıği için bizim cihazlar 4.4.2 de kaldı. eğer p600 modeli varsa elinizde sammobile vs yollarla güncelleyebiliyorsunuz ama p602 versiyon ise güncellemeyi alternetif yollar da dahil başarabilen yok. cynogen mod, lienage os vb alternatif romlar yüklenerek güncelleyenler var ama o romlarda da spen ve note özellikleri kayboluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: recooz

türkiyede ki cahazlar p600 (wifi) ve p602 (3g) versiyonlardır. türkiyede ki cihazlar 5.1 güncelleme almadıği için bizim cihazlar 4.4.2 de kaldı. eğer p600 modeli varsa elinizde sammobile vs yollarla güncelleyebiliyorsunuz ama p602 versiyon ise güncellemeyi alternetif yollar da dahil başarabilen yok. cynogen mod, lienage os vb alternatif romlar yüklenerek güncelleyenler var ama o romlarda da spen ve note özellikleri kayboluyor.

Bilgi için teşekkür ederim .Bendeki P600 modeli ve almanya için olan yazılımı indiriyorum.Galaxy telefonlardan pek farkı olmadığı için biraz tecrübem var.Sizde onaylamış oldunuz,çok sağolun.

NOT:Bendeki şarj cihazı orijinal değil,P600 ün orijinal şarj cihazının değerleri nedir yani kaç amperliktir acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grolof -- 24 Mart 2017; 15:32:50 >
  • Rica ederim

• 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.