< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Haziran 2023; 14:49:28 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy A34 5G [Ana Konu] (13. sayfa)

-
-
Hocam gsmarena da lityum polimer şeklinde gösteriyor bende bir kullanıcı yorumunda görüp daha sonra oradan baktım. Ancak biraz araştırınca Samsung un çıkarttığı son 1 yıl içindeki orta alt segment bütün telefonlarda lityum polimer pil gösteriyor gsmarena da. İnternette biraz araştırma yaptım YouTube teardown videolarına baktım A34-A54 aynı bataryayı kullanıyor eb-ba546aby kodu ile lityum ion olarak karşıma çıktı. Bence Samsung risk alıp lityum polimer kullanmaz. Lityum polimer piller zaten daha pahalı diye biliyorum ve özel tasarımlı telefonlarda kullanılıyor. Şuan için lityum ion pil olarak gözüküyor farklı bir bilgi bulursam burada paylaşırım i.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu telefon için Type-C den 3.5 Jack dönüştürücü arıyorum. Her türlü dönüştürücü çalışmıyormuş galiba. Bilen, tavsiyesi olan var mı?
-
-
-
merhaba, 7 plus kullanıyormuşsun benim elimdeki telefon şu an 6s. iPhone den devam etmek istiyorum 7 plus almak istiyorum ama cihazın eski olması kafamı kurcalıyor. Elimdeki 6s 2016 dan beri benimle şarj hariç hiç bir problemi yok. Şu an tabii şarjı gitmediği için değiştirmek istiyorum. Benim için kamera önemli a34 mü a54 mü 7 plus mu almalıyım?
-
Kamera için alıyorsan 7 plus çok memnun bırakır, fakat onda da ısınınca da donmaya başlama problemi var. A34 kamerası aman aman değil günlük kullanım için iyi. A54ün kamerasını görme fırsatım olmadı fakat o fiyat bandında s20 FE çok öneriliyor. Ben aslında s20fe alacaktım fakat vatan sadece a34'e nakit taksit yaptığı için a34 tercih ettim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yanıtın icin tesekkur ederim. 7 plusta pil sagligi 100 ken aldigin ekran suresi neydi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam pil sağlığım 100'ken hiç kullanmadım, ikinci el kullanmıştım pil sağlığı 78'di ekran süresi ağır bir iş yapmazsam (oyun, 60fps video kaydı vs.) 4 saat anca götürüyor. 100 olsa taş çatlasın 6 saat verir bence.
2. el 7 plus alacagim su an gidisatim o yonde eski olmasi disinda bana gore bir dezavantaji yok. A54 e baktım alan 10 kisiden 9 u pilden dolayi feryat ediyor. Exynosdandir dedim a34 e dustum bu sefer de kamera performansi dustu. Cok kotu piyasa maalesef
Ben 7 plus cihaızmı satıyorum ama alan kişiye olumsuz her şeyini sayıyorum elimde kalırsa da ah almam 3 kuruş için, şarjı çabuk bitiyor ısınınca instagramda videolar donuyor vs.
sizin cihazda problem var. 6s'te oyun olarak mobile legends oynuyorum 40 dakika isiniyor ama kasma yasamadim. (Oyundan ciktiktan sonrada) Gunluk olarak instagramda bayagi vakit geciririm evet isiniyor ama rahatsiz etmeyecek sekilde ve donma gibi sorunlar yasamiyorum. Muhtemelen cihaziniz islemli.
Eşimde a34 bende a54 var. Pil olarak a34 bir tik daha iyi ama a54 pilden dolayi feryat ettiriyor demek dogru degil. Evet pili cok iyi gitmiyor ama bir gunu cikariyor. 10 yil ios cihazlar kullandim. İPhone 7 plus, a54'un batarya performansinin yanindan gecemez. Hatta arkadasimda suan iphone 11 var yeni aldi sayilir. Batarya performansi a54 den cok daha kötü. Illa ios bir cihaz alacaksaniz en az iphone 11 alin ama onunda seneye destegi bitecek. Yani destegi kesilen bir eko sistemi ustelik cihaz teknik anladam da gerideydeyken 7 plus icin konusuyorum neden almayi dusunuyorsunuz? 5-6 nesil eski iphone kullanmaktan orta segment Android cihaz kullanmak daha her turlu daha dogru tercih olur. Tabi karar sizin.
Oyun kasıyor demedim ki. Instagramda videolar kasıyor ses ilerden görüntü geriden geliyor
İlk a54 un pilinden gireyim konuya. Ben bayagi arastirdim bu telefonu. Youtube olsun teknoloji siteleri vs.. kullanicilarin cogu isinma ve pil diye ikiye ayrilmis. Ve bu konu canimi cok sıktı. Bu benim ilk inceledigim telefon degil hayatimda ilk defa boyle kronigi ( su an kronik duzeltilmedigi surece ) onemli olan cihaz okudum. Samsungun vaad ettigi pil yanilmiyorsam 2 gun diye biliyorum. Evet 2 gun demis olabilir ama bari 12 saati cikarsin. Okuyorum okuyorum yani şans mi desem ne desem bilmiyorum 1 Kisi gunu cikartiyor diyor digerleri 4 saat gidiyor diyor guncelleme umutlarini bekliyorlar. İphone konusu ise benim elimdeki 6s 2016 yilindan beri benle bunla cikan androidler miladini doldurmuş. Bunda ise hic bir sorun yok. O yuzden iphoneye yanasiyorum guveniyorum.
2016 yilinda sifir aldigim iphone 6s'i 2020 yilinda xiaomi mi note 10 lite alana kadar 4 yil araliksiz bende kullandim. Hatta telefon suan evde cocugun elinde YouTube'da çizgi film izliyor. Ama bu telefon sorunsuz diyemem. Bir kere uzun bir zaman kullanip pil sağlığının %80'in altina dusmemesi imkansız. Zaten bu durumda pil sagligi icin servis yazisi cikiyor. O zamanda da malum islemci kisitlaniyor. Pil eger degistiyse saglikli halinde dahi isinan bir cihazdi. Dawn of titans oynarken elimin isidan sipir sipir terledigini bilirim. Yani 6s'i birakin a54 ile kiyaslamayi, 2020 yilinda cikan orta segment andorid cihazlarla dahi kiyaslanamaz. Ne pil, ne kamera, ne performans bakimindan. Esimde bir kac yil oncesine kadar 7 plus kullandi. 6s ile pil haric aralarinda cok bir fark yoktu.
A54 mevzusu da milletin ne dediği vs'den daha onemlisi kendi kullanim tecrubemdir. Onceki mesajimda da belirttim, pili cok iyi dayanmiyor evet. Ama feryat ettiriyor vs bir durum yok. Mesela 3 yıldır kullandigim mi note 10 lite'in pili bu surede performans olarak dussede a54'den hala daha basarili ama onun pili cidden cok iyiydi. Bir de miui, one ui'ye gore pil konusunda daha verimli. Sarj tuketiminin ben guncellemeler ile oturacagini dusunuyorum. Yine de bir gunu cikariyor. Isinma durumuda normal seviyede, ekstra bir ısınma gormedim. Ayrica a34 ile pil performansı olarak suan aralarinda %10 ancak fark vardir. Pil konusu kafaniza takiliyorsa xiaomi cihazlara bakin veya yakinda tr'ye gelecek m54'u bekleyim derim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar hepsiburada da 7000tl üzeri için 350tl kupon sürekli güncellenmiş fakat bugün itibariyle samsung telefonlar için yok görünüyor, acaba bu kupon tekrar güncellenirmi? geçmiş kuponlara baktığımda sürekli güncellendiği görünüyor.
-
Verirler hocam yine.
Corning Gorilla Glass 5 ne kadar dayanıklıdır? Uzun süre ekran koruyucu olmadan kullanabilir miyim?
Corning markasinin cikardigi camlarin oyle dusunuldugu gibi muthis bi korumasi yok hocam her turlu cam oldugu icin kirilir yani. Ama dikkatli bir kullaniciysan koruyucusuz kullabilirsin sahsen ben telefonda koruyucu sevmiyorum orjinalligi bozuyor ve dokunmatigi de bozuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi churchil -- 13 Haziran 2023; 7:43:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X