son güncellemeden sonra daha akıcı oldu arayüz. |
Samsung Galaxy A34 5G [Ana Konu] (177. sayfa)
-
-
Android 14 son sürümde antutu ve geekbench skoru ne durumda acaba ? Yapan var mı bu testleri ?
-
Sildiğiniz uygulamaların listesini paylaşabilir misiniz ve adb kodlarını? A55 için uygulamak istiyorum. size özel mesaj attım mümkünse bakabilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HepDüşünceli -- 28 Ağustos 2024; 14:48:12 > -
Geekbench 6 CPU:
Single Core: 1037 (Epey sitesindeki eski skor: 1055)
Multi Core: 2531 (Epey sitesindeki eski skor: 2570)
Geekbench 6 GPU: 2327
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler. Pek bir değişim olmamış ben hala android 13 kullanıyorum merak etmiştim gelişmeler ne yönde diye.
-
Hocam o konuda net liste veremem çünkü kişiden kişiye değişiyor. Benim devre dışı bıraktığım sizde işe yaramaz bilemem bunu. Neyi devre dışı bırakmak istediğinize siz karar vereceksiniz altta uygulamasını yazacağım. Package name viewer programını yükleyin orada uygulamaların com ile başlayan isimleri olacak. Karar sizin burada.
Önce bilgisayara samsung android usb driver kuruyoruz (SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones)
Daha sonra bilgisayara platform-tools-latest-windows için indiriyoruz ve bunu rardan çıkarıp c diskine kopyalıyoruz
Daha sonra telefonda geliştirici seçenekleri açıyoruz usb hata ayıklamaya tıklıyoruz açıyoruz
Telefonu bilgisayara bağlıyoruz
Platform-tools-latest-windows klasörüne girip shitf tuşuna basılı halde sağ fare tuşuna basıp oradan komut pencerisini açıyoruz
Daha sonra gelen yere adb devices diyoruz telefona bir uyarı gelecek kabul ediyoruz
Daha sonra komut penceresine adb shell yazıyoruz
Şimdi
Kullandığım komut devre dışı bırakmak için olan komut ben tamamen uninstall komutu ile iş yapmadım şimdiye kadar ihtiyaç olursa enable komutu için rahatça açmak için. Bu sebeple disable komutu iyidir bana sorarsanız.
pm disable-user –user 0
Örnek olarak; pm disable-user –user 0 com.samsung.android.bixby şeklinde biz yazıyoruz 0 dan sonrasını.
Peki bu 0 dan sonraki kodları nereden bulacağız derseniz. Google playden "package name viewer" indiriyorunuz kolayca isimlerini buluyorsunuz devre dışı bırakmak istediğiniz uygulamaların com ile başlayan hallerini.
Sonra enter diyorsunuz her komutu yazdıktan sonra. Altta yeni durumunun disable olduğunu yazacak sistem. Zaten telefonun içinde uygulamalar bölümünde de sağ tarafında devre dışı yazacak hale geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkbskc -- 29 Ağustos 2024; 9:5:42 >
-
Sağolun. İlk amacım güncelleme bildirimlerini kapatmak. Eski telefonumda denedim kod işini sorunsuz yaptım. Şimdi samsung telefonda deneyeceğim. Sonrasında gereksiz uygulamaları dediğiniz gibi diasble yapacağım. Teşekkürler.
-
Benim telefonda geekbench deniyim dedim telefon tek çekirdekte normal skorları görüyor ama çoklu çekirdekte 2200 puan üstünü göremiyor çok ilginç :)
Dayanamadım android 14 son sürümü yükledim onda da aynı 2200 puan üstüne hiç çıkamıyor telefon :) Çakma a34 mu la bu dlkfşldskfd :) Şaka bi yana ilginç geldi bu durum.
-
Hiç bir şekilde 2230 puanı geçemiyor telefon çok garip. Buzun üstüne koydum ısınıyor mu diye onda bile geçemedi buz gibi telefon.
Youtube da bile 2500 civarı herkes. Tek çekirdek skorum herkesle aynı ama çoklu çekirdek skorunu hiç anlamadım.
Yeni formatlı telefon. Android 13 ve 14 aynı skorlar hiç birşeyi de kapamadım. Çok ilginç. Başka puan sorgulayan var mı ? Acaba işlemci mi gidik bende ?
-
Benim gibi geekbench skoru alanlar var mı ? Nedenini çözmeye çalışıyorum. Çok garip bir durum bu.
-
İlginç bir durum. Ben testi yaparken pil koruması, güç tasarrufu kapalıydı, arka planda çalışan uygulama yoktu. Muhtemelen siz de böyle test yapmışsınızdır.
Acaba pil ile alakalı bir durum mu var? Iphone'larda pil zayıflayınca işlemcinin gücü kısılıyor, android de böyle bir durum var mı bilmiyorum. Bir de A34'te Çinli ve Hintli piller kullanılıyor, bu durumla alakalı bir durum da olabilir belki.
Ben pili çok temiz kullandım. Pek oyun oynamam, telefonu genelde %20~%85 %20~80 arasında şarj ettim, hiç hızlı şarj etmedim. Şarj aletim bile 9 voltluk eski Samsung şarj aleti.
Bu arada, son güncelmeyle birlikte telefon daha atik oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güç tasarrufu kapalı. Arkada çalışan hizmette yok. Hiç anlamadım durumu ben. İşlemci hızlarını kontrol eden program indirdim.
6 çekirdek 2.0
2 çekirdek 2.6 ghz hızda çalışıyor hızlarda sonunu görüyor onda bir sorun yok.
Ama testlerde çok garip tek çekirdekte hiç bir sorun yok normal puanlar alırken çoklu çekirdek skorum a24 gibi resmen :) çok ilginç bir durum.
Hızlı şarj kullanmam çok düzgün şarj ederim pil sağlığım iyi ona da baktım. Şarj ederken telefon ısınmaz bile yavaş şarj ediyorum samsung note 3 ten kalma şarj cihazı var 5w ile şarj ediyorum o kadar yavaş yani.
Hiç anlamadım ya. Kafa karıştırıcı bir durum. Telefona karşı hevesimi çok kırdı bu.
Altına buz koyarak denedim telefon 15 20 derecede çalıştı yok yine çoklu çekirdek puanları 2250 falan.
Acaba pili çok yavaş şarj ettiğim için mi oluyor anlamadım valla çıkamadım içinden.
-
Bugün ben de kurup denedim a34 mc 1600 civarı alıyor. s23u da 4500 civarı alıyor. siz bazı uygulamaları devre dışı bırakmıştınız diye hatırlıyorum buna rağmen düşük olduğuna göre ya bu uygulama ya da kurulan başka bir yazılımdan kaynaklanma durumu olabilir mi?
-
Uygulamalar devre dışı denedim 2250 çoklu çekirdek (android 13)
Telefonu formatladım ham haliyle 2250 çoklu çekirdek (android 13)
Android 14 ham haliyle 2250 civarı yine çoklu çekirdek
Hiç birşey anlamadım. Prize takılı denedim benzer puanlar. Altına buz koydum 10 15 derece sıcaklıkta da aynı puanlar yani sıcakla da ilgisi yok
Aida 64 indirdim kurdum cpu frekanslarında sıkıntı yok. 2.0 ve 2.6 ghz olan bölümler full güç çalışıyor çekirdeklerde bi kısma yok.
Çıkamadım valla işin içinden pili hep 5w ile şarj ettim acaba ondan mı pil güç veremiyor dedim ama cpu frekansları 2.0 ve 2.6 ghz da çalışıyor zorladığım zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkbskc -- 31 Ağustos 2024; 13:16:48 > -
Başka geekbench 6 yapan olursa skorunu rica ediyorum çoklu çekirdek ve tekli çekirdek şeklinde.
-
Bazı uygulamaları adb ile kaldırıp wipe cache yaptım. s23u s.c/m.c 1579 / 4774 oldu. a34 1025/2469 oldu. @brkbskc
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 31 Ağustos 2024; 13:41:41 > -
Bizdeki cihaz
1040/2550 aldı.
Testin stabil olduğunu düşünmüyorum. Bence cihazınızda sorun yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 31 Ağustos 2024; 13:58:21 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar, DH'ye telefon onayı yapmadığım için mesajları göremiyorum, mesaj atamıyorum. Burdan yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-959C58CEC -- 31 Ağustos 2024; 14:8:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefonu 10 ay önce satın aldım ve hep bu şarj aleti ve oppo'nun 2 amperlik data kablosuyla şarj ettim. Muhtemelen aynı şarj aletini kullanıyoruz. Yavaş şarj ile alakalı bir durum değildir. Pilin ömrüyle alakalı bir durumdur diye tahmin etmiştim ama siz de benim gibi şarj ediyormuşsunuz. Telefonda performans ve kullanış açışından bir fark yok ise dert etmeye gerek yok bence. Ayrıca bu test programlarına da pek güvenmiyorum ben. Misal amiral gemisi telefonlar ile A34'ün arasında dağlar kadar fark olduğunu gösteriyorlar ama kullanışta pek fark yok. Zaten o programları anlaşmalı markalara göre veya işlemcilere göre özel optimisazyon yapıyorlar.
A54 ve A35'te Samsung Exynos 1380 var, kağıt üzerinde A34'te ki MediaTek Dimensity 1080'den daha fazla puan almışlar ama A34'ün oyun performansı daha iyi.
Aida64 verileride aynı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-959C58CEC -- 31 Ağustos 2024; 15:0:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X