< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy A52s 5G [ANA KONU] (18. sayfa)
-
-
Gördüğüm kadarıyla P Smart 2019'da nano SIM yuvası var, eğer bu şekildeyse A52s 5G'nin sim yuvası da nano boyutta olduğu için doğrudan takıp kullanabilirsiniz.
-
Anladım. Hocam. Bu arada baya bi mağazaya sordumda kapış kapış gidiyor telefon istanbulda pekte stok kalmamış haftasonu alacağım artık siyah renk kovalıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
A52s hem tam olarak beklediğim özelliklere sahip hem de beni üzüyor. 4500 mAh batarya, 120 Hz ve 5G nin etkisiyle 1 seneye kalmaz çöp olur. En azından 5000 mAh batarya olmalıydı. Bu yüzden M52 yi, A52s in 7000 mAh bataryalı versiyonu olarak bekledim ama nafile. A52s in aynı özelliklerinin olduğu 7000 mAh bataryalı cihaz çıksa gözüm kapalı alırım. Şu an M30s kullanıyorum ve 6000 mAh bile yetmiyor bazen. A serisi cihazları denedim ve bataryaları kesinlikle yetersiz. 1 seneye kalmadan bataryadan ek kayıplar olduğunu da düşünürsek üzücü bir durum. Ha M52 mi A52s mi diye sorarsanız kesinlikle A52s ama batarya düşündürücü. Şu M51 i geliştiremediler bir türlü gitti.
-
Batarya olayı düşündürücü ancak içerisindeki işlemcinin bataryayı verimli kullanma durumunu da düşünmek lazım. Yeni nesil işlemciler sayesinde daha düşük mah değerleri ile daha yüksek performanslar alınabiliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
778G pili çok verimli kullanıyor doğru ama kapasite burada en büyük pay. 5G ve 120 Hz tazelemeyi düşünürseniz 4500 mAh yetmeyecektir. Kullandıkça da pil verimi eskisi gibi gitmeyeceğinden her ne kadar diğer alanlarda kusursuz olsa da A52s, batarya anlamında eksik. Batarya hariç kusursuz bir telefon ama dediğim gibi her şey çok iyi olsa da batarya çok önemli detay benim için.
Evet haklısınız. Malum satış stratejisi olarak bir telefonda illaki bir şeyi veya bir şeyleri eksik bırakıyorlar. Bu telefonda da bataryayı bu durumda düşünebiliriz. Ancak telefonu yoğun olarak kullananlar için pek de uygun bir seçenek gibi durmuyor maalesef.
-
Hocam benim simde mi yoksa yuvasinda mi bir sıkıntı var bilmiyorum ama simi lg g4te kullandığım simi takmakta zorlandım. Sim kart yuvaya kalin geliyordu bu yuzden takamadim. O yüzden birinci sim yerine degil ikinci sim yerine taktım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
LG G4'te nano değil de micro SIM kart kullanılıyordu, eğer elinizdeki SIM kartın çerçevesi çıkartılarak nano'ya küçültülemiyorsa bu nedenle takamamış olabilirsiniz.
-
Ben erteledim hocam çok aciliyetim yoktu zaten.. dolar 9.95 oldu 5bin normal şuan için
Aynen bu fiyatlara ben de almam. Doların 4 günde fiilen bu kadar etki yapması mümkün değil de, işte fırsatçıların bahanesi...Uyanık çok malesef...🤬
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sim yuvasının içini biraz ince yapmışlar Bende 10ddak uğraştıktan sonra takabildim. Hatta önce boş sim tepsisinni içine bir kaç defa sokup çıkardım sonra simi takıp yanlardan değilde ortadan bastırınca anca girdi.
Gerçi çözümü bulmuşsunuz 2. sim yuvasındada kullanmanız sorun olmayacaktır Tabi başka sim yada hafıza kartı kullanmayacaksanız.
-
Şuan değil ama ilerde bu pil olayı ömrünü tamamlaya yakın yetmeyebilir. Always on ve 120hz açık şekilde gündelik kullanımda zorluyor 1 günü tabi herkesin kullanımı farklı, Ben 60hz tazeleme ve Always on kapalı kullanıyorum şuan için 2 günü çıkarıyor benim kullanım alışkanlıklarıma göre..
Kendi kullannım alışkanlıklarıma göre her ikisi açıkken 1 gün yetmedi mesala...
-
Hocam siz mi ekran fotoğrafı atmıştiniz 10 saat ekran suresi diye? O durumda 60hzde mi kullandiniz? 120hz ve always on sadece basinca acik kullaniyorum benim ekran suresi 6 saat civarindaydi. Tabii kullanima gore degisir ama bu kadar fark beklemiyordum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makaramasuko -- 11 Kasım 2021; 19:36:51 >
Aynen ben atmıştım da silinmiş... Gerçekten fark var bizzat deneyip görmüştüm.
Ayrıca çok fazla firmanın yani Samsung'un uygulaması var store hariç hepsini kaldırmıştım. Zaten Samsung Members'a girdiğinizde mesala çoğu kişi benzer farklı modeller ile ilgili aynı şikayetleri yazmış Uygulamalardan ''Kaldır'' seçeneği aktif olan çoğu uygulamayı sildim arka planda çalışmasın diye buna members uygulamasıda dahil.
Oyun bir önceki tlf oynamadım hiç bu tlf oynamadım benim için en önemli özellik Dizi,film ve youtube kullanım için ekran üzerine kurulu.. Watsap, instagram ve banka uygulamaları kullanıyorum. Zaten işte çalıştığım için tlf fazla bakılmıyor O yüzden always on kapalı ve 60hz kullanıyorum.
Eksileri bana göre 120hz yerine 90hz olmalıydı yada ilerleyen zamanlar da bununla ilgili optimizasyon güncellemesi gelebilir. Pil konusunda 5000 daha mantıklıymış gibi geldi.
Klavyesini hiç beğenmedim. Başka klavye kullanıyorum. Tlf açıkken şarj konusunda bariz hissedilir ısınma var. Ancak bunun nedeni plastik kasa kullanımı ve amoled ekran
Onun harici ekran ve ses kalitesine ise bittim. IPS'den Amoled'e geçtiğim için memnunum. Kulaklığım okadar iyi değil ona rağmen harika ses veriyor aralık ayındda güzel kaliteli bir kulaklık alacağım çünkü telefon bunu hak ediyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 11 Kasım 2021; 20:10:14 >
-
Ben almayacaktım sırf plastik kasa ve kötü tasarım diye, ancak bugün doların artması ve 2022 öngörülerinde de artacağı söylentileri yüzünden bi daha alamam korkusuyla gittim aldım.
Daha 1 saat olmadı inceliyorum. İlk izlenimlerim
Xiaomi 11 lite 5g ne'nin ekran kalitesi kesinlikle daha iyi.
A52 hoparlörü de pek tatmin etmedi, sesi açınca kasanın titremesi de beklenilir bir şey ama hoş değil.
Kulaklık performansı muazzam ya. Sırf şunun için iyi ki aldım dedim.
Kamerasını henüz denemedim.
Korktuğum kadar kaba kalın ve ağır değilmiş yine iyi. Kardeşimde mi 10t var onun yanında iyi kalıyo yani 😂
Dolar düşünce fiyatlar gerilemiyor ama artınca hemen aynı gün fiyatları şişiriyorlar malesef.
Bende şuan M51 var ve A52s 5g'ye göre daha kalın, daha uzun ve daha ağır olmasına rağmen insan kısa sürede alışıyor. Büyük ekranın keyfi de işin cabası....
Güle güle kullan...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X