Bu Amazon taksit mevzusu Oppo Reno 11F satışa başlayacağı zaman bir hafta ya da 10 gün önce ''ön sipariş'' aldıklarında dikkatimi çekmişti. Sonra başka ön sipariş şeklinde satılan cihaz var mı ? diye baktım ama o sıra bulamadım malum Amazon'un efsane ! bir site yapısı ve efsane ! arama sonuçları var :) İlerleyen zamanda yine bir ''ön sipariş'' cihaz gördüm onda da yine taksit olayı altta yazıyordu sanırım ön sipariş şeklinde satışa sunulan cihazlarda sistemsel bir durumdan taksit görülebiliyor hatta sonra yine Oppo Reno 11F sayfasına yine baktım,ön sipariş bitip normal satışa geçince de bir süre daha taksit olayı gözüktü şimdi bakınca taksit olayı onda kalkmış. Sanırım 14T'de aynı şekilde ön sipariş sürecinden sonra öyle kaldı o yeni çıktı sayılır ama Nothing Phone 2A Mayıs ayında çıkmış hala taksit kısmı onda devam ediyor. Yani 2-3 ay arada kaynayıp öyle kalıyor diyeceğim ama Nothing olmuş 6 ay neyse yeni bir ön sipariş cihaz durumu olursa bakalım bari :) |
Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (77. sayfa)
-
-
Bugün sipariş verecektim bu ekran koruyucuyu fakat amazon prime olmasına rağmen kargo ücreti kesiyor 110 küsür lira. Bir de ithalat ücreti gibi bir şey diyor. Prime olmasına rağmen niye hâlâ kargo ödüyorum?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yurt dışından gönderilen ürünlerde sepet tutarı 400 tl altında ise kargo ücreti ödersiniz. Prime üyesi olmanız bir şeyi değiştirmez. İthalat Ücreti Depozitosu da gümrük vergisidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forgottenh -- 5 Kasım 2024; 20:53:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım teşekkürler.
Bir şey dikkatimi çekti taksit yapılabilen telefonların satıcıları Amazon değil.
-
Arkadaşlar selam, konuyu ilk sayfadan itibaren okudum ve sonrasında A55'te kadar kıldım. Başta konunun müdavimleri olmak üzere herkese değerli paylaşım ve deneyimleri için çok teşekkürler. Yarın elime geçmesini bekliyorum.
Sormayın valla,arkadaşımızın da yanıtladığı gibi sepet tutarı olayı ve vergisi nedeniyle çöp alsak x2 durumu burada da var :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdiden hayırlı olsun diyelim,bende bir kaç başka marka/model macerasından sonra yeniden A55'e dönüş yaptım.
Garip bir ilişkimiz var sağolsun :) İçindeyken bazı şeyler (ağırlık kısmı) batıyor zaman zaman ama başka cihazları kullanırken de özletiyor kendini
İşin özü özellikle şu an Amazon 256 fiyatıyla ve cihaz da verdikleriyle tam bir f/p oldu,güzel cihaz,güzel tercih olmuş sizin içinde.
Hayırlı olsun güle güle kullanın pişman olmazsınız.
Sizi honor 200 konusundan tanıyorum. Tekrar A55'e geçme sebeplerinizi öğrenebilir miyim sakıncası yoksa? Ağırlığa bir süreden sonra alışıyor insan 😁
Yakalandık eyvah eyyvah :) Ya ben Honor 200 öncesinde yaklaşık 4-5 ay A55 kullandım sonra denk gelince ergonomik hali nedeniyle Honor'a geçtim toplamda 2 ay kadar kullandım.
A55'de zaman zaman beni deli eden ağırlık anlamındaki hantallığıydı ama başka cihazlar kullanırken de Samsung'un gerek arayüzü gerekse elinizde tuttuğunuz cihazın malzeme kalitesini ya da nedense markanın verdiği hissiyatı arıyorsunuz.
Yeniden dönüş nedenim ; bana göre gülün dikeni olan hantal gelme kısmını diğer tüm olumlu kısımlarıyla fazlasıyla unutturduğu oldu,çift tıkla uyutma,uyandırma,kendi uygulamalarına verdiği önem misal Honor'da garip arayüzü olan bir müzik çalar vardı yani tamam dert edilecek bir durum değil bari uygulamanın ikonunu biraz sempatik yapın :) özellikle always on display kısmında "yeni bildirim gelince aktif olma"ayarını seviyorum Honor'da bu yoktu ya dokunacaksın ya sürekli açık olacak.
İşin en özet hali ben özellikle arayüz olarak one ui ve oppo/realme arayüzlerini severek kullandım ve alıştım,Honor arayüzü de hızlı,stabil ok ama biraz görsellik,kullanım kolaylığı vs topluca bakınca çok "çin malı"bir hali vardı evet çin malı ama söylemdeki kastım anlaşılmıştır :)
Uzadı ama döküldük madem bitirelim :) Bir günde S24 FE kullandım telefon iyi,hoş ama ben günlük klasik kullanıcıyım oyun vs işim yok yani işlemcinin ateş etmesi çok da önemli değildi,günlük kullanımda benim kullanım şeklimde baktım ki arada vereceğim 8-9 bin lira farka hiç gerek yoktu,A55 beklentilerimi karşılamış bir süre kullandığım cihazdı açıkcası f/p olarak da benim kriterlerimde beklentimi karşılıyordu derken bugün yeniden döndüm.
Fotoğraf odaklı da değilim olsam Honor cidden çok iyiydi,oyun da oynamam bana çok güçlü değil pil verimliliği veren,sosyal medya,web ağırlıklı kullanımda üzmeyecek bir işlemci yeterdi derken açıkcası bana göre başka bir alternatif zaten yoktu aklın yolu şeklinde yeniden A55 ile buluşmuş olduk :)
Fazlasıyla uzunca da olsa cevap bunlardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İşte bende yazılımsal olarak Samsung'dan devam etmek istediğim için Çinlileri direkt elemiştim.
-
Oppo/Realme/Oneplus grubunu kenara alarak geri kalan Çinlilere aynen katılıyorum :) Bazen aylık güncellemeleri ya da yeni android yükseltme geçişlerinde gecikiyorlar ona ok ama görsel olarak da yazılım olarak da çok iyidir akar gider :)
Ama aylık/yükseltme güncelleme olayını da işin içine katarsak Samsung o kısımda rakipsiz ve toptan bir yorumlarsam one ui bir numaradır ama Coloros/Realme Ui kesinlikle ikiye yazarım,kalanlar ilgi alanıma girmiyor :)
-
Bu yorumu da ilk sayfaya eklicem :))
Şaka bi yana böyle güzel inceleme yazıları bilgi paylaşımları varsa gözümden kaçan eklemeye çalışacağım fırsat buldukça.
-
Haha aman üstat Honor 200 forumundan özelden ya da genelden beni topluca linçlemeye gelirler valla :))
Sonuçta bazen anlık bazen uzun süreli gözlem ve tecrübelerle bir cihaz özelinde ya da cihazımız özelinde memnuniyette oluyor sıkıntılar da olabiliyor,sonuçta hiçbirimizin ne Samsung ne Honor'la bir ortaklığı yok :)
İkisinin de kendilerince artı ve eksileri var gerisi kendi terazimizde hangisinin olumlu açıdan daha ağır bastığı,benim içinde ergonomi ve benim çok odağımda olmayan fotoğraf kısmında evet Honor ama geri kalan noktalarda A55 zaten tek batan şey bana göre hantal hissettirmesiydi geri kalan herşeyinden memnundum gerçi Iphone tayfası da kılıf,koruyucu dahil 300 grama yakın cihaz kullanıyorlar onlar ne yapsın,sıkıntı bende kabul :
Merhaba. Recovery menüsüne bir türlü giremiyorum. Tüm yöntemleri denedim. Kablo ile pc'ye bağlı, power + volume up tuşlarına basıp samsung logosu çıkınca birini bırakma, ikisini bırakma vs. Son güncellemeyi yapan arkadaşlar sizde de durum aynı mı, ben mi bir hata yapıyorum?
-
Aman hocam realme deme bana :) Daha geçen sene aldığımız (çoğul yazdım çünkü bir sürü insan aynı dertten muzdarip oldu) GT 2 Pro'nun ekranında çıkan dikey yeşil çizgiyi parça yok diye tamir etmediler, yenisini de vermediler çünkü sıfır kutusu da yokmuş artık. Yerine de GT 2 Pro'dan epey aşağıda kalan bir ürünü teklif ettiler veya para iadesi dediler. Acil ihtiyacım olduğu için kendim tüketici hakem heyetine gitmek gibi işlerle uğraşamadım ve parayı kabul edip üzerine de biraz ekleyip Samsung A55 aldım. Bir daha Oppoymuş, Realme imiş tövbe ettim Ayrıca Realme'de beş saat ekran süresi alabilirsem bayram ediyordum, A55 ile 8 saati geçebildiğimi görünce halay çekesim geldi
-
Şansa ilk ve son tecrübeniz Realme'nin tek sorunlu modeline denk gelmiş,ben ki uzun seneler Oppo ve Realme kullandım,Oppo üst segment cihazlarını Türkiye'ye getirmediğinden ilgi alanımdan çıktı,GT2 Pro'yu ise almadım çünkü kronik sorunlarına yani işlemcisi kaynaklı kötü pil performansı olayına vakıftım.
Sonra da dediğiniz gibi ekran sorunları çıktı orada çuvalladılar ama o hariç Realme 3 Pro'dan başlayarak en sonda çok kısa sürede olsa GT6T modelini kullandım sonra o gereksiz pahalı olacak diye vazgeçtim.
Marka olarak ikisinin de ülkemizde uyguladığı model getirme ve fiyatlandırma kısmı da bence facia Samsung,Honor vs onlara yöneldim ama arayüzüyle ilgili sorunum hiç olmadı o kısmını seviyorum hala :)
-
Selam hocalar. 2 gün sonra hesap kesimi oluyor ben de a55’de karar kıldım. Güzel bir kılıf-ekran koruyucu öneriniz varsa sevinirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X