Şimdi Ara

Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: abzek_06 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.737
Cevap
75
Favori
116.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kargo bugün geldi arkadaşlar, kurulumunu yaptım uygulamaları yükledim, androidi güncellemesini yaptım. Diğer cihaz çok eski olduğu için whatsapp aktarmak biraz uğraştırdı ama onu da yaptım.

Genel izlenimim, herşey gayet güzel şu an. Yalnız kasası baya büyük, bilginiz olsun. Ben anneme aldım bikaç sene sorunsuz kullanır inşallah.
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun. Cihaz küçük bir cihaz değil ki zaten günümüz de artık küçük telefon bulmak imkansız hale geldi. Biraz ağır ama kullandıkça alışırsınız.

• mert1907 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Evet cihazlar git gide büyüyor. Daha bikaç sene önce 7 inç tabletler vardı bu telefon 6.7 inç. Olsun zararı yok sonuçta ekran/çerçeve oranı gayet iyi en azından şu düğmeleri falan kaldırdılar.

büyütüp şimdide katlanır yapıyorlar, çünkü büyük telefon taşımak zor, ama ekranın büyük olması güzel, buyrun katlanır telefon alın (yakında mandra filozofu gibi iki inek alıp köye yerleşecem) adamlar ne düzen kurmuş

• abzek_06 A kullanıcısına yanıt
    Katlanan ekranlar şu an ne kadar dayanıkllı bilmiyorum ama sağlam bi seviyeye gelirse bence o yone doğru gider cihazlar. Çünkü hem mobiliteyi hem büyük ekranı bir arada sunuyor.

doğru, dayanıklılık şu an nasıl bilmiyorum bende ama hanımın a52 yi geçen sene Ankara'da servise götürmüştüm o ara bi kadın geldi, Samsung un katlanan bi modeli hangsi bilmiyorum kaç kere getirdim falan diye kızıyordu.

• abzek_06 A kullanıcısına yanıt
    İlk çıkanlar faciaydı ondan almıştır o. Bu tür büyük yeniliklerde biraz beklemek lazım.

Ekranların büyümesi bence iyi oldu sonuçta artık eskisinden daha çok içerikler ve oyunlar var bunları ufak ekranda oynamak artık işlevsel olmaz. Dediğiniz gibi yine ekran kasa oranlarının iyileşmesi bir nebze kullanımı kolaylaştırıyor.

• Bende bugün A55'e geçtim hemde 15 pro max'ten :) Exynos işlemciye bir şans verip denemek için aldım. Şimdilik çok güzel bir cihaza benziyor A55 ama bu telefonada galaxy ai geldi diye okumuştum fakat son güncelleme 6.1 sanırım, bundada galaxy ai yok doğru mu acaba?
  • WebServisi kullanıcısına yanıt

Bu cihazda AI yok hocam evet. Circle to search var sadece. 7.0 güncellemesi ile gelme ihtimali var ama kesin değil.

Bu cihazda bulunan Exynos orta sınıf bir Exynos, açıkçası iPhone Pro Max'ten sonra size objektif bir fikir verme olasılığı pek yok. S24 serisi kıyas için uygun olurdu zannımca. Tam yetişemese de eşdeğer Snapdragonlara - 8 gen 3 - yakın bir profil çiziyor Exynos 2400.

• Team McLaren kullanıcısına yanıt
    Geçen ay s24 ultra aldım cihaz çok kaba ve ağırdı geri sattım sonra 15 pm'ye döndüm ama androide geçesim vardı, Exynosa pek güvenmediğim için s24 veya plus almak istemedim o nedenle a55 aldım şuan için a55'ten memnunum ama galaxy ai geldi diye okumuştum meğerse gelmemiş, mesela s24 ultra One UI 6.1.1 alalı 1 ay oldu, a55'e de One UI 6.1.1 ile gelir sanırım ai özellikleri

görünürde böyle bir plan yok hocam yani 6.1.1 gibi bir güncellemeden bahsedilmiyor.

tabi ki arada böyle bir güncelleme olasılığı var ama bundan sonra beklenen şu anda direkt olarak 7.0, dediğim gibi onunla birlikte AI gelip gelmeyeceği de muamma

Bu sene S24'ler AI ile birlikte çıktı ve aynı anda S23 serisine de 6.1 ile AI hemen geldi. Eğer bu cihaza 6.x versiyonlarla komple AI gelecek olsaydı şu ana kadar gelmiş olurdu açıkçası.

Sizin düşünce şeklinizi az çok anladım sanırım bundan dolayı belirtme ihtiyacı duyuyorum: A ve S serisi arasında klasman farkı olduğundan düşündüğünüz şekilde paralel ilerlemiyor gelişmeler ve güncellemeler.

Yani 6.1.1 ile buna da gelir gibi düz mantık bir beklentiniz olmasa daha gerçekçi olur

Keza saf işlem gücü anlamında Exynos 1480 ile 2400 arasında çok ciddi bir fark var. Yine S serisi amiral gemisi olduğu için ona gösterilen özen ve öncelik de daha farklı elbette.

aslında telefon almadan da detaylı karşılaştırmaları incelemeniz mümkündü. şu linklerdeki videoları sabırla izlemenizi tavsiye ederim, aklınızdaki bütün sorulara yanıt bulacaksınız:

Galaxy S24 After 10 Months: Exynos vs Snapdragon – A Day in the Life!

Exynos vs Snapdragon in S24 After Updates | Which is Better?

Samsung S23 vs S24 Exynos vs S24 Snapdragon Battery Drain Test

Snapdragon vs Exynos on Galaxy S24 | Exynos is Burning?

Galaxy S24 vs S23 | Exynos vs Snapdragon Battery Test

Şunları da ekleyeyim tam olsun:

Techmoyoutube
    Samsung S24 FE vs. S24 vs. A55: Battery, Camera, Performance!
    https://www.youtube.com/watch?si=Uj1OK6Jk2lTMqqEu&v=GX6nN7Y7fY0&feature=youtu.be

Techmoyoutube
    Samsung Galaxy A55 vs. S24: Italy Camera Test Reveals the Best!
    https://www.youtube.com/watch?si=u1SVrr3XmT7ZxF6G&v=SGH0FjeCIHM&feature=youtu.be

Bundan sonrası için benim tavsiyem size eğer illaki Samsung istiyorsanız çıkışı yaklaşan S25'e kadar A55 ile idare etmeniz sonra S25'in durumuna göre karar vermeniz olurdu. A55'in AI alıp almayacağı da zaten netleşmiş olur o zaman.

S25 için komple bütün seri Snapdragon ile de gelebilir, hatta Dimensity de ihtimal dahilinde deniyor.

Bunun haricinde Xiaomi, Pixel vs gibi seçenekler de var Çinli markalar da alternatifiniz ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team McLaren -- 5 Aralık 2024; 0:51:58 >

• Yine de Galaxy AI büyü yapmıyor şu anda, herhangi bir telefonda ChatGPT, Gemini, Copilot kullanabilirsiniz. Veya istediğiniz özelliklere yakın üçüncü parti uygulamalar bulabilirsiniz.

• Ben nedense hala daha AI geleceğini düşünüyorum kısıtlı da olsa. Tabi bu benim şahsi düşüncem somut bir şey yok ama en azından fotoğraf yetenekleri falan gelmeli. Gelmemesi cihazı öldürmez yada çok eksik bırakmaz ama meraklısı için gelmesi tabi ki avantaj olur. Bekleyip göreceğiz henüz Kasım güncellemesi bile gelmedi ki belki başka bir güncelleme verirler ama bende direkt olarak One UI 7'nin geleceğini düşünüyorum.

İnternete bağlı kalarak kullanılabilen server tabanlı özelliklerin çoğunu isteseler anında verebilirler, tek sorun maddiyat. Ücretli olacağı zaten en başından söylenmişti bu yüzden ücretli getireceklerse hiç getirmemeliler bence, telefonda boşuna yer kaplamasın, ağırlaştırmasınlar.  

Bana da %51 gelir %49 gelmez gibi geliyor. Biraz da A56'ya bağlı, o eğer AI ile çıkarsa hemen bir önceki model ve sizin belirttiğiniz gibi AI çipi de var diyerek verebilirler. Öyle veya böyle çalışır belki buluta daha bağımlı kılarlar S serilerinde bulutu komple kapatma seçeneği oluyor onu koymayabilirler vs

Fotodan obje silme olayı falan baya iyiydi ama özelliklerin bir çoğu özellikle ihtiyacı olmayan kimseler için emin olun bir kaç kere deneyip sonra bıraktığınız şeyler olarak kalıyor. Keza @aydogan arkadaşın dediği gibi internet sayfa özeti mesela Microsoft Edge zaten çıkarabiliyor, Chat GPT uygulaması gayet güzel çalışıyor, Swiftkey imla kontrolü ve yazı tonu ayarlaması yapabiliyor derken gayet iyi alternatifler var şu anda da AI özellikleri için. Bir kısmı daha iyi hatta. Samsung AI çeviri mesela en son bildiğimiz Google çeviri kadar iyi çeviremiyordu. Chat GPT zaten ayrı bir dünya.

Çok öyle sihirli değnek gibi bir şey değil, geçen de konuştuğumuz gibi cihazın ağırlaşmaması hakkaten daha önemli. Bakalım ne çıkacak sürpriz :)

• @aydogan Öyle de yapabilirler artık nasıl bir planlama yapar Samsung bilemiyorum ama özellikle Apple AI konusunda düz modelleri heba etmişken belki Samsung farklılık yapabilir o anlamda.

@Team McLaren Benim için hayati şeyler değil AI olmasa da olur ama günümüzün trendi bu ve Samsung'da bakın ben orta segmente bile bunu getiriyorum diyebilir reklamsal açıdan da. Tabi cihazın düzeni bozulacaksa performansı yada pili olumsuz etkilenecekse bir özelliğin gelmemesi gelmesinden her zaman daha iyidir.

• Team McLaren kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok hocam s24 ultrada varkende zaten sadece denemek için kullanmıştım ai'yi bir daha ihtiyacım olmamıştı, ayrıca düz s24 veya plusa vereceğim parayla a55 + tab s9 aldım zaten :) tab s9'da galaxy ai var ama daha onda da kullanmadım iki cihazıda dün teslim aldım, ai'ye ihtiyacım da olmayacak ama olursa tab s9'la hallederim onuda :)

Tüm cevaplarınız için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WebServisi -- 5 Aralık 2024; 7:53:9 >
  • Arkadaşlar merhaba telefonumdan memnunum fakat 1 haftadır telefon 4g ve 3g arasında geçiş yaparken çok takılıyor ve bekletiyor bazen de uçak modunu aç kapa yapınca anca düzeliyor , sinir etti gerçekten 4g kapattım öyle kullanıyorum ,bu sorunu nasıl çözeriz güncellemeler ile çözülür mü ?
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.