Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY ACE (S5830) [ANA KONU] ★★ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.002
Cevap
72
Favori
1.495.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: grimer

quote:

Orijinalden alıntı: telit35

yüklediğim programlar hafıza kartına değilde telefonun hafızasına yükleniyor
    hafıza kartına yükleyebilmek için ne yapmak gerekiyor
    ayrıntılı olarak anlatabilecek arkadaşlar arıyorum

Bende App2sd diye bir program var çoğu programı sd karta taşıyabiliyor.

app2sd bende de kurulu yalnız şimdiye kadar 15 program yüklemiş isem bunun sadece 2-3 tanesi hafıza kartında ve yüklenirken kayıt yerini hiç sormadan direkt telefonunun hafızasına kopyalıyor böyle devam ederse telefonda yer kalmayacak
    bu işin mutlaka çözümü olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: applause

quote:

Arkadaslar bu market acmanin sanirim *#272*imei numarasi# bunun bir zarari varmidir telefona? Birde ana ekranda ortadaki tusa basili tutunca cikan uygulamalar bende internet, ayarlar, gorev yoneticisi falan var bunun fazla olmasi normal midir? Sizde de ayni sekilde midir acaba?

Ben uyguladım, hiçbir zararını görmedim. Android market de Applanet'de çatır çatır çalışıyor.

Alıntıları Göster
    Skyfire yüklendiğinde java sorununun çözüldüğüne emin misiniz? Ben de yükledim ama çözülmediğini düşünüp silmiştim. Mesela yıldız tv çalışıyor mu?

Hazır foruma girmişken bir haftalık kullanım sonrasında değerlendirmemi yapayım, almayı düşünenlere yardımcı olsun.

Öncelikle beğendiğim özellikleri;

1. Dokunmatik performansı beklentimin üzerine iyi.
    2. 3G ve wi-fi performansı çok iyi, hemen bağlanıyor ve hızlı.
    3. Wi-fi hot spot olabiliyor. Alırken bu özelliğini bilmiyordum, sürpriz oldu, çok da güzel oldu.
    4. GPS performansını da beğendim. Aracımdaki sırf bu iş yapılmış navigasyon cihazı ile aşağı yukarı aynı sürede sinyal buluyor.
    5. Tasarımı çok hoş, şık bir telefon.
    6. Memory card girişi yanda, kolayca erişilebiliyor.

Olumsuz yanları;

1. Dahili hafızası düşük. Esasında ihtiyacım olan tüm uygulamaları yükledim, daha üçte biri boş ama oyun falan doldururdum daha yer olsaydı.
    2. Video çekimi hoşuma gitmedi. Çok kullanacağım bir özellik olmadığı için bunu dert etmiyorum.
    3. Ekranı bana küçük geliyor. 3.7" falan olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
    4. Flash çalıştıramadım. Eğer skyfire yüklediğimde çözülmüş olursa yazarım.
    5. Henüz uygun şeffaf koruma bulamadım. Iphone için üretilmiş bazı kılıflar buna uyuyor diyorlar, haftasonu teknosadan bakacağım.
    6. Ön kamerası yok. Uzun bir süre 5800 kullanıp bir kez bile görüntülü görüşme yapmadığım için bu da benim için mühim değil açıkçası.

Bunların ufak detaylar olduğunu düşünüyorum. Bence bunlar bu fiyata göz ardı edilebilecek handikaplar. Her türlü işimi görüyor, bunun iki katı pahalı bir telefonum olsa şu an yaptıklarımın üzerinde bir şey yapmazdım sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: DHD

Skyfire yüklendiğinde java sorununun çözüldüğüne emin misiniz? Ben de yükledim ama çözülmediğini düşünüp silmiştim. Mesela yıldız tv çalışıyor mu?

Hazır foruma girmişken bir haftalık kullanım sonrasında değerlendirmemi yapayım, almayı düşünenlere yardımcı olsun.

Öncelikle beğendiğim özellikleri;

1. Dokunmatik performansı beklentimin üzerine iyi.
    2. 3G ve wi-fi performansı çok iyi, hemen bağlanıyor ve hızlı.
    3. Wi-fi hot spot olabiliyor. Alırken bu özelliğini bilmiyordum, sürpriz oldu, çok da güzel oldu.
    4. GPS performansını da beğendim. Aracımdaki sırf bu iş yapılmış navigasyon cihazı ile aşağı yukarı aynı sürede sinyal buluyor.
    5. Tasarımı çok hoş, şık bir telefon.
    6. Memory card girişi yanda, kolayca erişilebiliyor.

Olumsuz yanları;

1. Dahili hafızası düşük. Esasında ihtiyacım olan tüm uygulamaları yükledim, daha üçte biri boş ama oyun falan doldururdum daha yer olsaydı.
    2. Video çekimi hoşuma gitmedi. Çok kullanacağım bir özellik olmadığı için bunu dert etmiyorum.
    3. Ekranı bana küçük geliyor. 3.7" falan olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
    4. Flash çalıştıramadım. Eğer skyfire yüklediğimde çözülmüş olursa yazarım.
    5. Henüz uygun şeffaf koruma bulamadım. Iphone için üretilmiş bazı kılıflar buna uyuyor diyorlar, haftasonu teknosadan bakacağım.
    6. Ön kamerası yok. Uzun bir süre 5800 kullanıp bir kez bile görüntülü görüşme yapmadığım için bu da benim için mühim değil açıkçası.

Bunların ufak detaylar olduğunu düşünüyorum. Bence bunlar bu fiyata göz ardı edilebilecek handikaplar. Her türlü işimi görüyor, bunun iki katı pahalı bir telefonum olsa şu an yaptıklarımın üzerinde bir şey yapmazdım sanırım.

Alıntıları Göster
    app2sd'nin calismasi icin hafiza kartinda ext2 formali bir bolum olusturmaniz gerekmekte. telefonda recovery menu yoksa bunu ancak ya ubuntu'dan ya da easus gibi disk araclariyla windows uzerinden yapabilirsiniz. ext2 bolum en cok 1024 mb, lvm ve primary olmali.

• quote:

Orijinalden alıntı: positroN

app2sd'nin calismasi icin hafiza kartinda ext2 formali bir bolum olusturmaniz gerekmekte. telefonda recovery menu yoksa bunu ancak ya ubuntu'dan ya da easus gibi disk araclariyla windows uzerinden yapabilirsiniz. ext2 bolum en cok 1024 mb, lvm ve primary olmali.

Alıntıları Göster
    hafiza kartindaki ext2, ext3 veya ext4 formatli bolum

★★ SAMSUNG GALAXY ACE (S5830) [ANA KONU] ★★

bakin apk'lar oldugu gibi usulca duruyor

karttaki dosya yapilandirmasi boyle. bende ext3 ve swap bolumu de var.

froyo'daki hafiza kartina tasima ozelligi app2sd kadar efektif calismiyor. telefon hafizasini da kullaniyor. app2sd ise apk dosylarini oldugu gibi hafiza kartina atiyor ve bunun icin hafiza kartinda ext2/3/4 dosya sistemli bir bolum SART!

• quote:

Alıntıları Göster
    ext 2 bolum en fazla 1 gb yapabilirsin demişsin. o 1 gb lik alana mı kuruluyor programlar. öyleyse 4 tane ext2 bölüm oluştursak 4 gb lik bir alanımız oluşa bilirmi...

bu arada daha alamadım telefonu ama kısmetse haftaya alacağım maaş durumları...

• quote:

Orijinalden alıntı: MTNKRC

Merhaba Arkadaşlar;
    bende bir kaç gün oldu ACE alalı.
    benim için tek sıkıntı telefon kapalıyken kurulan alarmın çalmaması.

Bende Galaxy Ace almayı düşünüyor ve çalar saat'i çok kullananlardanım. Acaba böyle bir durum söz konusu mu? Bu telefonu kullanan arkadaşlar 5 dakikasını ayırıp bu durumu test edebilirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilonemsi

ext 2 bolum en fazla 1 gb yapabilirsin demişsin. o 1 gb lik alana mı kuruluyor programlar. öyleyse 4 tane ext2 bölüm oluştursak 4 gb lik bir alanımız oluşa bilirmi...

bu arada daha alamadım telefonu ama kısmetse haftaya alacağım maaş durumları...

Alıntıları Göster
    4 tane bolum olusturmak biraz sark kurnazligi oluyor. o sekilde calismaz.
    1024 mb'nin sinir olmasinin nedeni daha yuksek olursa stabilitenin bozuluyor olmasi. 1024 bile fazla 512mb ideali. mesela bende 54 uygulama olmasina ragmen 177mb gitmis. geriye 310 mb kalmis. bir telefona 1000 tane uygulama kuran cikmayacagina gore 512 mb yeter de artar.
    telefon hafizasindan yine biraz harciyor cunku cache ve konfigurasyon dosyalari var. o da cok degil. cache cleaner ile cache temizlenebiliyor. 54 uygulama yuzunden telefondan 9 mb gitmis. geriye daha cok var.

• quote:

1024 mb'nin sinir olmasinin nedeni daha yuksek olursa stabilitenin bozuluyor olmasi. 1024 bile fazla 512mb ideali. mesela bende 54 uygulama olmasina ragmen 177mb gitmis. geriye 310 mb kalmis. bir telefona 1000 tane uygulama kuran cikmayacagina gore 512 mb yeter de artar.
    telefon hafizasindan yine biraz harciyor cunku cache ve konfigurasyon dosyalari var. o da cok degil. cache cleaner ile cache temizlenebiliyor. 54 uygulama yuzunden telefondan 9 mb gitmis. geriye daha cok var.

Alıntıları Göster
    :D bilgilendirme için cok saols.... sadece sorayım dedim..

• quote:

paylasimicin tesekkurler ,bu olyin root yapmakla bi lakasi varmi ?garantiden falan cikarirmi cihazi?yani girdik android alemine bi ton bilmedigimiz sey var ondan soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklord28 -- 11 Mart 2011; 19:51:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darklord28

quote:

paylasimicin tesekkurler ,bu olyin root yapmakla bi lakasi varmi ?garantiden falan cikarirmi cihazi?yani girdik android alemine bi ton bilmedigimiz sey var ondan soruyorum

Alıntıları Göster
    evet root olmak gerekir.

• quote:

evet root olmak gerekir.

hocam yani once root denen islemimi yapmamiz gerekiyo yapmak icin yosa bu islem rootmu rootun bi parcasimi oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklord28 -- 11 Mart 2011; 19:57:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord28

quote:

evet root olmak gerekir.

hocam yani once root denen islemimi yapmamiz gerekiyo yapmak icin yosa bu islem rootmu rootun bi parcasimi oluyo

Alıntıları Göster
    flash desteklememsi kotu ,ama guncel kullanımda bi sıkıntı yaratmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: exerion

flash desteklememsi kotu ,ama guncel kullanımda bi sıkıntı yaratmıyor

Alıntıları Göster
    cihazı bugün aldım ilk işim mobil neti actırdım fakat telefonun marketini acmak için yapılan işlemi bitirdikten sonra nete baglanamıyorum nasıl yaparım yardım plsss
  • quote:

Orijinalden alıntı: eselamm

cihazı bugün aldım ilk işim mobil neti actırdım fakat telefonun marketini acmak için yapılan işlemi bitirdikten sonra nete baglanamıyorum nasıl yaparım yardım plsss

Alıntıları Göster
    Beyler telefonu yeni aldım ilk dokunmatik ve ilk androidli telefonum neler yapmam gerekiyor... Birde wifi ile bir kablosuz ağa bağlandım en azından bağlandı yazıyo facebook sitesine internet yazan yerden girdim. Bekledim giriş yapmadı sonra çıktım bir baktım kullanım miktarı 1 tl diyor nasıl oluyor bu iş...

• quote:

Orijinalden alıntı: applause

DHD arkadaşın yazdıklarını aynen yaptım ve oldu...
    Teşekkürler

Alıntıları Göster
    olmadı yhaa :( yapamadım yardım edermisin lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasvet

quote:

Orijinalden alıntı: MTNKRC

Merhaba Arkadaşlar;
    bende bir kaç gün oldu ACE alalı.
    benim için tek sıkıntı telefon kapalıyken kurulan alarmın çalmaması.

Bende Galaxy Ace almayı düşünüyor ve çalar saat'i çok kullananlardanım. Acaba böyle bir durum söz konusu mu? Bu telefonu kullanan arkadaşlar 5 dakikasını ayırıp bu durumu test edebilirler mi?

androidli telefonlar kapalı iken alarm çalmıyo diye biliyorum:(programla falan halledildiğinide görmedim şuan galaxy acemiwireless modem olarak kullandığım için bir ara deneriz

• quote:

quote:

quote:

yüklediğim programlar hafıza kartına değilde telefonun hafızasına yükleniyor
    hafıza kartına yükleyebilmek için ne yapmak gerekiyor
    ayrıntılı olarak anlatabilecek arkadaşlar arıyorum

Bende App2sd diye bir program var çoğu programı sd karta taşıyabiliyor.

app2sd bende de kurulu yalnız şimdiye kadar 15 program yüklemiş isem bunun sadece 2-3 tanesi hafıza kartında ve yüklenirken kayıt yerini hiç sormadan direkt telefonunun hafızasına kopyalıyor böyle devam ederse telefonda yer kalmayacak
    bu işin mutlaka çözümü olmalı

Alıntıları Göster
    bu uygulama ve programları apk dosyası olarak bilgisayara indiriyorum telefonu bi ara bilgisayara bağlayınca telefonun anasayfasında bilgisayar ile dosya transferi için usb bellek olarak gör diyo direk hafıza kartına atıyorum
    eğer uygulama hafıza kartından çalışan bi uygulama ise ordan devam ama micro sd ye attığım widget,duvar kağıtları ve canlı duvar kağıdını kuraraken kendi telefon hafızasına kuruyo oda pek bi yer kaplamıyo şu an 120 mb hafızada boşluk var

• quote:

Ayarla -> Kablosuz ve ağlar ->Mobil Ağlar-> Erişim noktası ağları
    menü tuşuna basıp Yeni APN'yi tıklıyoruz. Şu parametreleri girdim, çalıştı:

İsim: Vodafone internet
    APN: Internet
    Proxy: Ayarlı değil
    Bağlantı noktası: Ayarlı değil
    Kullanıcı adı: vodafone
    Şifre: vodafone
    Sunucu: ayarlı değil
    MMSC: ayarlı değil
    MMS vekil sunucu : ayarlı değil
    MMS bağlantı noktası: ayarlı değil
    MCC: 286 (bu kendiliğinden seçiliydi)
    MNC: 02 (bu da kendiliğinden seçiliydi)
    onaylama türü: yok
    APN türü: internet

eğer türkcell veya avea ise bilemicem:(

• Bende Turkcell ve Avea'nınkileri veriyim

İsim :Turkcell WAP
    APN :wap
    Proxy: Ayarlanmadı
    Bağlantı
    noktası : Ayarlanmadı
    Kullanıcı adı :gprs
    Şifre :gprs
    Sunucu: Ayarlandı
    MMSC :http: //mms .turkcell .com. tr /servlets /mms
    MMS prox 'si : 212 .252.169.217
    MMS bağlantı
    noktası : 8080
    MCC :286
    MNC :01
    Kimlik doğrulama
    türü: Ayarlanmadı
    APN türü:mms

AVEA İNTERNET AYARLARI:
    ayarlar> kablosuz ve ağ> mobil ağlar>erişim noktası adları kısmına gir. 'menu' tuşuna bas ve 'yeni APN' ye gir ve şu ayarları gir.
    name(isim): aveanet
    apn(erişim noktası ismi): internet
    mcc(gezgin ülke kodu):286
    mnc(gezgin ağ kodu):04
    authentication type(doğrulama türü):pap
    apn type(erişim noktası ismi türü): default
    quote:

Orijinalden alıntı: ahwet79

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak3810

Bende Turkcell ve Avea'nınkileri veriyim

İsim :Turkcell WAP
    APN :wap
    Proxy: Ayarlanmadı
    Bağlantı
    noktası : Ayarlanmadı
    Kullanıcı adı :gprs
    Şifre :gprs
    Sunucu: Ayarlandı
    MMSC :http: //mms .turkcell .com. tr /servlets /mms
    MMS prox 'si : 212 .252.169.217
    MMS bağlantı
    noktası : 8080
    MCC :286
    MNC :01
    Kimlik doğrulama
    türü: Ayarlanmadı
    APN türü:mms

AVEA İNTERNET AYARLARI:
    ayarlar> kablosuz ve ağ> mobil ağlar>erişim noktası adları kısmına gir. 'menu' tuşuna bas ve 'yeni APN' ye gir ve şu ayarları gir.
    name(isim): aveanet
    apn(erişim noktası ismi): internet
    mcc(gezgin ülke kodu):286
    mnc(gezgin ağ kodu):04
    authentication type(doğrulama türü):pap
    apn type(erişim noktası ismi türü): default
    quote:

Orijinalden alıntı: ahwet79

quote:

Alıntıları Göster
    Sorun cozulduu eyw.it

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.