Şimdi Ara

Samsung Galaxy FİT S5670 ANA KONU (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.638
Cevap
11
Favori
132.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bunela?

quote:

Orijinalden alıntı: KİNG__

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar internetten indirdiğim herşey telefon hafızasına yükleniyor bunu nasıl değiştirebilirim ? bide telefon hafızasının doluluk oranını gösteriyo, nelerin bukadar telefon hafızasını doldurduguna nerden baka bilirim silmek için yani? görev yöneticisinde ram belleğini sildikten sonra benimki ram belleği 118 sizdede aynımı yoksa daha mı düşük

arkadaşlar bu soruları sormuştum cevap verebilcek kimse yok mu?

Root atarak uygulamaları sd karta taşıyabılırsınız. Ayalar>Uygulamalar>Uygulamaları yönet kısmından hangi uygulama kaç mb ve sd karttamı yoksa telefon hafızasındamı görebilrsiniz. RAM kullanımı telefondan telefona göre değişiklik gösterebilir benim telefonum güne 90mb ram kullanımıyla başlıyor gece oldugunda yani telefonu kapatırken max:130 mb oluyor.(düzenli olarak belleği siliyorum ve advanced task killer kullanıyorum.)

root telefonu garanti dışı bırakırmı ? root nasıl atılır

Garanti dışı bırakır ama istersenız root atabıleceginiz bir link verebilirim pm'den

verirseniz sevinirim yardımlarınız için tşkr ederim

• Hareketli duvar kagidi yapiyorum tlf acip kapatinca eski haline donuyor neden
  • arkadaşlar benim bu android veri bağlantısı açık olduğunda tüm güncellemeleri kapatsam arka plan veri uygulamalarını kapatsam dahi çok cüzzi miktarda veri transferi yapıyor. öyleki ben ücretsiz olarak facebook a bağlanmak istediğimde bu harcanan küçük veri yüzünden tl kaybı yaşıyorum. telefonundaki veri akışını izleyebilmek için traffic monitor programını kurdum.
    programdan veri aktarımı yapan işlemleri görebiliyorum, ancak bu işlemleri yapan uygulamaları bir türlü bulamadım. bu yüzden veri dolaşımını açtığımda yapılan küçük veri transferleri yüzünden 50 kuruş gidiyor.
    quick office bazen gözüküyor. güncellemesimi ne varmış
    android.uid.system
    bide adnroid uid sistem benzeri bir tane daha işlem gözüküyor. bunlar mb falan harcamıyor 8kb falan veri aktarıyorlar. ama o da benim ücret ödememe neden oluyor. bu konu hiç dikkatinizi çekmedi mi

bir de bunda ekran parlaklığı otomatik kendisi ayarlayamıyor mu. sistemin androis 2,2 froyo

ve de bu root atma işlemi nasıl oluyor. root yapınca garanti bozulmaz mı eminmisiniz. bazı forumlarda garanti bozulur demişler. eğer garantisine bir zarar gelmiyeceğinden emin olursa root atmayı düşünüyorum. ama şu çekincem var, bu işlemi yapınca telefonumdaki uygulamalarım silinirmi malum igo falan yükledim bunlar uğraştırıcı şeyler . daha bir çok uygulamam var.

yardım edecekler çok teşekkür ediyorum şimdiden...

• flv müzik dosyalarım var video falan değil. ben bunları telefonumda açamıyorum. mobo yüklü o açmıyor. marketteki tüm flv oynatabilen uygulamaları denedim olmadı.sadece bi yürütmeyi başardı o da yarıda kesiliyordu. biriside ağır ritm de çalıyordu. bu yürütücüler flv dosya oynatabiliyor. peki benim flv dosyalarım neden çalışmıyor.

birde opera mini deneyen varmı. ben denedim hızlı baya ama facebookta falan fotografları bulanık gösteriyor. opera mobili yükledim o gayet iyi ama çok fazla yer kaplıyor ve işlemci harcıyor.

birde bu widgetlar ekstra pil harcarlarmı acaba. örneğin program monitörü widget i pil harcar mı

telefonun tek olmayan özelliği beni üzüyor o da ekran çözünürlüğü. akranlarıyla karşılaştırdığımda onların ekranları böyle pürüzsüz gözükürken bunda bazen pikselleri sayıyorum. ha bi eksisi varmı benim için yok. ama angry bird oynarken bazen kasıyordu. çözünürlük yüksek olsa tadından durulmazmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acar20 -- 31 Ağustos 2011; 9:43:35 >

• Arkadaslar bir sure DH Mobil'i kullanmak zorunda oldugum icin sizlere link yardımında ve uzun konularda destek olamıyacagım. Root isleminden dolayı telefonunuza zarar gelirse garanti dısı kalır yani rootlu telefon batarya sorunlarından bozulup açilmazsa bu suç sizin ya da root isleminin olmaz :) Ayrıca teknik servisiniiz kıllık cıkarınca un-root ile bazı root izlerini silebilirsiniz.
  • bi root işleminden sonra garanti dışı kalır demişsiniz bir de root işleminin ve sizin suçunuz değil demişsiniz. daha açıkca lütfen garanti dışı kalır mı kalmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: revelax

Hareketli duvar kagidi yapiyorum tlf acip kapatinca eski haline donuyor neden

quote:

Orijinalden alıntı: johann sebastian

quote:

Advantec task killer widgeti bende gitmiyor :S (acip kapayinca)

biraz araştırınca öğrendim ki uygulamaları hafıza kartından telefona taşımak gerekiyor. uygulama eğer sd karttaysa açılıp kapandıktan sonra o "widget, animasyonlu duvar kağıdı, antivirüs-advantec task killer...gibi" artık her neyse o uygulama gözükmüyor ana ekranda, telefonun açılışı ile başlamıyor... işte bu yüzden yapılması gerekenler(benim gibi pek bu işlerden anlamayan arkadaşlar için):

Ayarlar-uygulamalar-uygulamaları yönet-"sd kartta" olanları aç-sd kartta olan uygulamayı :telefona taşı- widgeti ekle ...bu kadar. artık telefonun açılışı ile o uygulama da başlayabilecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: acar20

flv müzik dosyalarım var video falan değil. ben bunları telefonumda açamıyorum. mobo yüklü o açmıyor. marketteki tüm flv oynatabilen uygulamaları denedim olmadı.sadece bi yürütmeyi başardı o da yarıda kesiliyordu. biriside ağır ritm de çalıyordu. bu yürütücüler flv dosya oynatabiliyor. peki benim flv dosyalarım neden çalışmıyor.

birde opera mini deneyen varmı. ben denedim hızlı baya ama facebookta falan fotografları bulanık gösteriyor. opera mobili yükledim o gayet iyi ama çok fazla yer kaplıyor ve işlemci harcıyor.

birde bu widgetlar ekstra pil harcarlarmı acaba. örneğin program monitörü widget i pil harcar mı

telefonun tek olmayan özelliği beni üzüyor o da ekran çözünürlüğü. akranlarıyla karşılaştırdığımda onların ekranları böyle pürüzsüz gözükürken bunda bazen pikselleri sayıyorum. ha bi eksisi varmı benim için yok. ama angry bird oynarken bazen kasıyordu. çözünürlük yüksek olsa tadından durulmazmış.

mobonun codecleri var, onları yükledin mi?

valla biraz araştırırsan skyfire var. onu yükle derim, flash desteği de var. operada yok. puffin'de de flash desteği var ama skyfire kadar kullanışlı değil.

her türlü widget'in pil kullanımını arttırdığını gözlemledim. golauncher ve goweatheri yükledim, bataryayı tüketmiyor, içiyor adeta. hareketli masüstü resimleri de dahil buna.

juicedefend' in bataryanın kullanımında faydalı olduğu söyleniyor, internette birçok kişi bunu dillendirmiş hatta ama ben açıkça gözlemlenecek bir faydasını göremedim. çok karmaşık ayarları var ve ingilizce. battery indicator diye bir eklenti var. üste simge atıyor minicik, oldukça faydalı. pil ömrünüzü sayısal olarak gösteriyor.ama kurarken telin hafızasına atın, yoksa telefon açılıp kapanınca gidiyor.

inanın ki bu fiyata bu ekran çözünürlüğü iyi gibi geliyor bana. gönlümden htc almak geçerdi, üç boyutlu video çekiyormuş ama fiyatları malum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johann sebastian -- 31 Ağustos 2011; 14:39:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: revelax

Hareketli duvar kagidi yapiyorum tlf acip kapatinca eski haline donuyor neden

???????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revelax -- 31 Ağustos 2011; 14:48:28 >

• ???????

yukarda vermiştim ama cevabı dostum.telefon hafızasına taşı uygulamaları.masaüstü resimlerini vs...açılışta bir daha gitmez.sd karttan tel hafızasına taşıyacaksın uygulamalardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johann sebastian -- 31 Ağustos 2011; 15:06:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: johann sebastian

quote:

flv müzik dosyalarım var video falan değil. ben bunları telefonumda açamıyorum. mobo yüklü o açmıyor. marketteki tüm flv oynatabilen uygulamaları denedim olmadı.sadece bi yürütmeyi başardı o da yarıda kesiliyordu. biriside ağır ritm de çalıyordu. bu yürütücüler flv dosya oynatabiliyor. peki benim flv dosyalarım neden çalışmıyor.

mobonun codecleri var, onları yükledin mi?

valla biraz araştırırsan skyfire var. onu yükle derim, flash desteği de var. operada yok. puffin'de de flash desteği var ama skyfire kadar kullanışlı değil.

her türlü widget'in pil kullanımını arttırdığını gözlemledim. golauncher ve goweatheri yükledim, bataryayı tüketmiyor, içiyor adeta. hareketli masüstü resimleri de dahil buna.

juicedefend' in bataryanın kullanımında faydalı olduğu söyleniyor, internette birçok kişi bunu dillendirmiş hatta ama ben açıkça gözlemlenecek bir faydasını göremedim. çok karmaşık ayarları var ve ingilizce. battery indicator diye bir eklenti var. üste simge atıyor minicik, oldukça faydalı. pil ömrünüzü sayısal olarak gösteriyor.ama kurarken telin hafızasına atın, yoksa telefon açılıp kapanınca gidiyor.

inanın ki bu fiyata bu ekran çözünürlüğü iyi gibi geliyor bana. gönlümden htc almak geçerdi, üç boyutlu video çekiyormuş ama fiyatları malum...

skyfire yüklü zaten ama flash desteğinin ekstra bi marifetini görmedim. onun açtığı videoları telefonun kendi tarayıcısıda açıyor. ama opera mini daha hızlı. ama ondada fotograflar bulanık. bataryanın fazla gitmesi için arka planda çalışan uygulama az olması lazım. marketten indirilen uygulamaların bazıları zaten telefon hafızasına kaydediliyor. örneğin traffic monitor programı widget olarak çalışıyor. kurduktan sonra baktığımda telefon hafızasına atılmış. ve sd karta taşınamıyor.

Aslında benim esas sorunum küçük miktarlarda olan veri aktarımları. bu benim kontrolum olmadan gerçekleşiyor. arada quick office programının bu veri aktarımını yaptığını görüyorum. birde sistem 6-8 kb lık veri aktarımı yapıyor. açılışta. bunu nasıl durdurabilirim. kontrolüm haricinde hiç bir şekilde veri aktarılmasını istemiyorum

birde vodafonlular için kalan dakikaları öğrenmek için *123#34# yapmam gerekiyor. ancak bunu yaptığımda mmı kodu reddedildi diye bir uyarı alıyorum.

• valla bu türk film diye bir eklenti kurdum internetten(android marketten) film izliyorsun hiç verim alamadım, ses önden görüntü arkadan geliyor. codec de işe yaramadı. aynı yerden film izle adlı eklentiyi yükledim onda problem çıkmadı. bir filmi bitirdiğimi bile hatırlıyorum. ama özel olarak hiçbir filmi sdye atıp izlemedim.

bunela daha tecrübeli, daha çok bilgisi var ama ben de yardımcı olmaya çalışıyım...
    zaten biliyorsun da ama yine kontrol etmende fayda var bence ayarlardan-kablosuz ve ağ ayarları-ordan mobil ağlar-ordaki bütün tıkları kaldır. senden habersiz hiçbir şekilde veri alışverişi olmaz. için rahat olur. sadece wirelessi kullanırsın.

skyfire ve puffin dışında internetten video izlenemiyor ama, youtube dışında...çünkü telefonun flash desteği yok. misal puffinde çoğu videoyu izleyebiliyorsun skyfireda onu da izleyemiyorsun. yalnız puffin'de de ekrandan taşıyor verim alamıyorsun tam olarak. goweaatheri kaldırdım, kastı teli, bataryayı çabuk tüketiyor.

• malesef ya zaten dediklerini yapıyorum. mobil ağlardaki her şey kapalı olduğunda tabiki aktarım olmaz. benim sorunum açtığımda paket veriyi mesela ücretsiz face e girecem ama arka planda az miktarda veri yiyen bir şey yüzünden( sistem, vs) tl gidiyor boşuboşuna
  • quote:

bi root işleminden sonra garanti dışı kalır demişsiniz bir de root işleminin ve sizin suçunuz değil demişsiniz. daha açıkca lütfen garanti dışı kalır mı kalmaz mı?

Pasta aldınız dukkandan cıkarken dukkan calisanlarindan biri size carpti ve pasta dustu yani garanti kapsamına girdi :D root attıktan sonra root yuzunden birsey olursa telefon garanti dısi ama yok rootla alakasizca garantili :)
  • quote:

malesef ya zaten dediklerini yapıyorum. mobil ağlardaki her şey kapalı olduğunda tabiki aktarım olmaz. benim sorunum açtığımda paket veriyi mesela ücretsiz face e girecem ama arka planda az miktarda veri yiyen bir şey yüzünden( sistem, vs) tl gidiyor boşuboşuna

APN on/off widget kullanin
    Tek tusla mobil veri kullanimini açmaniza ya da kapatmaniza yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bunela? -- 31 Ağustos 2011; 20:05:02 >
  • Orijinalden alıntı: johann sebastian

???????

yukarda vermiştim ama cevabı dostum.telefon hafızasına taşı uygulamaları.masaüstü resimlerini vs...açılışta bir daha gitmez.sd karttan tel hafızasına taşıyacaksın uygulamalardan.

Johann sebastian hakli; sd kartta olan uygulamalarin kisa yollari ve widgetler telefon yeniden baslatildiginda calistirilmaz. Masaustunuzde kisa yolu olan uygulamalarinizi ve masaustunde kullandiginiz widgetlarinizi sd karttan telefon hafizasina tasiyin.
  • demekki tehlikeli olabiilr bu root işlemi yükleme sırasında oluşan bir hasar baş ağrıtacak.
  • Orijinalden alıntı: johann sebastian

???????

Saol hocam da bide telefon hafızasına nasil aticam onuonuda yazarmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revelax -- 1 Eylül 2011; 18:16:14 >
  • quote:

demekki tehlikeli olabiilr bu root işlemi yükleme sırasında oluşan bir hasar baş ağrıtacak.

Sorunsuza rootladim ve sorunsuzca kullaniyorum telefonumu root isleminden kaynakli bir sorun olusmadi telefonumda
  • galiba ne demek istediğimi anlatamadım, ben zaten istediğim zaman açıyorum veri aktarımını ama açtığımda ücretsiz olarak 0.facebook a girmek istiyorum.ana sayfam zaten 0.facebook a ayarlı. ama internet veri aktarımını açtğımda 3-5 kb sistemmin veri aktarımı yüzünden tl gidiyor. yani sistem kendisi için 3-5kb veri aktarıyor. bu da 50 krş günlük gitmesine neden oluyor. bende 0.facebook a girmem bir işe yaramamış oluyor. çünkü mesela turkcellde ilk veri aktarımında 50 krş kesiliyor sonra gncturkcelliye internet ücretsiz. analıyacağınız hep tl gidiyor. anlatabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acar20 -- 2 Eylül 2011; 17:11:37 >
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.