Şimdi Ara

Samsung Galaxy FİT S5670 ANA KONU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.638
Cevap
11
Favori
132.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    @kursad9 kardesim umarım faydalı olur paylaşımın
    @delimavii67 gönlünüzden geçen telefonu almanızda fayda var, 2 gün sonra neden bunu aldım demeyin, ayrıca kızınızında fikri önemli onada sorduktan sonra internetteki telefon kullanıcılarının yorumları doğrultusunda karar vermeniz sizler için iyi olacaktır :)
    @Taken51 deneyeyim dedim dediğinizi fakat sanırım kulaklığımı kaybetmişim şimdi farkettim :( hay kahretsin :(

birde arkadaşlar merak ettiğim birşey var gelen/aranan aramaları konuştuktan sonra nasıl kapatıyorsunuz ? orta tuşa basıyorum kapanmıyo, konuştuğumuz menüden çıkıp masaüstüne dönüyor ve yukarıdan aşağıya indirdiğimiz kayar menüden kapatmak zorunda kalıyorum. Ekranın bize göre sağındaki kapatma/kilit tuşuna basıyorum fakat telefon kilitleniyor, tekrar ona basıp kilit açtıktan sonra kapatabiliyorum ancak. Yok mu tek tuşa basınca kapatabileceğim bi yöntem ? Çaldır kapat yapamıyorum bu yüzden. Çok sinir bi durum. Tam çaldırdım kapatcam bi bakıyorum ekran sönmüş kilit kapanmış, kilidi açıp bitircem çağrıyı, derken karşıdaki açmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabik -- 20 Nisan 2011; 17:37:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yabik

@sanal arkadasım rica ederim
    @delimavii67 gönlünüzden geçen telefonu almanızda fayda var, 2 gün sonra neden bunu aldım demeyin, ayrıca kızınızında fikri önemli onada sorduktan sonra internetteki telefon kullanıcılarının yorumları doğrultusunda karar vermeniz sizler için iyi olacaktır :)
    @Taken51 deneyeyim dedim dediğinizi fakat sanırım kulaklığımı kaybetmişim şimdi farkettim :( hay kahretsin :(

birde arkadaşlar merak ettiğim birşey var gelen/aranan aramaları konuştuktan sonra nasıl kapatıyorsunuz ? orta tuşa basıyorum kapanmıyo, konuştuğumuz menüden çıkıp masaüstüne dönüyor ve yukarıdan aşağıya indirdiğimiz kayar menüden kapatmak zorunda kalıyorum. Ekranın bize göre sağındaki kapatma/kilit tuşuna basıyorum fakat telefon kilitleniyor, tekrar ona basıp kilit açtıktan sonra kapatabiliyorum ancak. Yok mu tek tuşa basınca kapatabileceğim bi yöntem ? Çaldır kapat yapamıyorum bu yüzden. Çok sinir bi durum. Tam çaldırdım kapatcam bi bakıyorum ekran sönmüş kilit kapanmış, kilidi açıp bitircem çağrıyı, derken karşıdaki açmış oluyor.

aramaya başlayınca ekranda kırmızı kare içinde KAPAT çıkması lazım.

• işte benim problemimde o, ordan değil tuşla kapatmak istiyorum. Oraya basana kadar yukarıda yazdıklarım oluyor ve anında kapatamıyorum. Şu anda o dediğiniz Kırmızı Kare içindeki Kapattan kapatıyorum fakat basılabilir tuşlarla kapatmamız mümkün değil mi ? Ayarların Erişebilirlik kısmında "Güç Tuşu Çağrı Bitirir" gibi bi seçenek var fakat işe yaradığını zannetmiyorum. Çünkü sadece ekran açıkken çağrı bitirebiliyor Güç Tuşu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabik -- 20 Nisan 2011; 19:22:31 >
  • quote:

işte benim problemimde o, ordan değil tuşla kapatmak istiyorum. Oraya basana kadar yukarıda yazdıklarım oluyor ve anında kapatamıyorum. Şu anda o dediğiniz Kırmızı Kare içindeki Kapattan kapatıyorum fakat basılabilir tuşlarla kapatmamız mümkün değil mi ? Ayarların Erişebilirlik kısmında "Güç Tuşu Çağrı Bitirir" gibi bi seçenek var fakat işe yaradığını zannetmiyorum. Çünkü sadece ekran açıkken çağrı bitirebiliyor Güç Tuşu.

onu tam bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: apoxlost

multi touch paint - ekranı parmagınızla yazı tahtası gibi kullanabilirsiniz
    iligtr- çakmak
    solo lite - gitar çalmak için
    bunlar çok hoşuma giddi

Arkdaşlar bu uygulamaları free olarak ereden bulabilirim ve bunları 5670 e nasıl yüklüyoruz yardımcı olabilirmisiniz
    Teşekkürler
  • internetten arattığınız takdirde veya applanet marketinizden (bu marketide internette bulabilirsiniz) arattığınız takdirde bunları indirebilirsiniz. şayet applanetten indirirseniz kendisi otomatik kurulum ekranına alacaktır sizleri fakat internetten indirirseniz hafıza kartınızın herhangi bi dosyasına attığınız takdirde menüden "dosyalarım" kısmına girin ve attığınız dizindeki attığınız program dosyasına bi kere tıklayın. .apk uzantılı olan android uygulamanız için telefonunuza yükle veya iptal butonları gelecektir, yükle dediğiniz zaman uygulama artık telefonunuzda :)
  • Arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucunda en son galaxy ace almaya karar verdim birnumaram.com dan sipariş edeceğim...

Birnumaram.com dan sipariş verenler alanlar fikir belirtirse ayrıca fit değilde ace kullananlar varsa aranızda sizce fitten daha iyi bir seçim mi yapıyorum?

Fiyatı biraz bütçemi aşacak ama öderim umarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyraz15

quote:

multi touch paint - ekranı parmagınızla yazı tahtası gibi kullanabilirsiniz
    iligtr- çakmak
    solo lite - gitar çalmak için
    bunlar çok hoşuma giddi

Arkdaşlar bu uygulamaları free olarak ereden bulabilirim ve bunları 5670 e nasıl yüklüyoruz yardımcı olabilirmisiniz
    Teşekkürler

applanet
    slideme
    ve android market
  • insanımızın çoğu zaman mutsuz oluş sebebi doyumsuzluk, almışken en iyisi olsun vs sanki ömürlük kullanacaksınız. Gideceği 2 yıl maximum. 1 yıl sonra bile yepyeni çok iyi modeller çıktığında elinizdekinden zarar edip satmaya çalışıp yenisini almaya çalışacaksınız. Fiyatı/özellik oranına baktığımızda Fit gerçekten muhteşem bir cihaz. Tabikide son tercih sizin :)
  • quote:

insanımızın çoğu zaman mutsuz oluş sebebi doyumsuzluk, almışken en iyisi olsun vs sanki ömürlük kullanacaksınız. Gideceği 2 yıl maximum. 1 yıl sonra bile yepyeni çok iyi modeller çıktığında elinizdekinden zarar edip satmaya çalışıp yenisini almaya çalışacaksınız. Fiyatı/özellik oranına baktığımızda Fit gerçekten muhteşem bir cihaz. Tabikide son tercih sizin :)

Yabik sevgili kardeşim ben Sony ericsson kullanısıydım K700 aldım 4.5 sene kullandım onu kullanırken bide W200i aldım yine Sony Ericsson onuda 3.5 sene kullandım her ikiside bozuldu kullanılmaz hale geldi öyle bıraktım hele w200 i ekran ışığı gitti hoparlör bozuldu öyle bıraktım.

Benimki doyumsuzluk değil aksine 27 yıllık hayat tecrübem bana kanaatkar olmayı öğretti. ama kuzenim bi kısmını ben karşılarım deyince ace'te karar kıldım. ama şunu söleyeyimki senin videon etkili oldu samsung almamada yoksa sony ericsson x10 mini alacaktım .... alana kadar kararsızdım ama galaxy mini bile alsam ben mutlu olurdum

Ayrıca biraz önce kadıköye indim 720 TL ye ace aldım çokta memnunum :) uygulama tavsiylerinizi burdan takip etmeye devam edecem :)
    Bu telefonu en az 4 yıl kullanırım kırılıp bozulup pert olmazsa. Gerçekten tek kelime ile harika :) yarın öbürgün izlenimlerimi aktaracağım.
    yabik kardeşim sana ayrıca teşk ederim ....

• quote:

internetten arattığınız takdirde veya applanet marketinizden (bu marketide internette bulabilirsiniz) arattığınız takdirde bunları indirebilirsiniz. şayet applanetten indirirseniz kendisi otomatik kurulum ekranına alacaktır sizleri fakat internetten indirirseniz hafıza kartınızın herhangi bi dosyasına attığınız takdirde menüden "dosyalarım" kısmına girin ve attığınız dizindeki attığınız program dosyasına bi kere tıklayın. .apk uzantılı olan android uygulamanız için telefonunuza yükle veya iptal butonları gelecektir, yükle dediğiniz zaman uygulama artık telefonunuzda :)

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
    Solo lite indirdim telefondan ve yükledim.Ancak açmak istediğmde update ve cancel seçenekleri çıkıyor; update tıklarsam hata veriyor,cancel da ise uygulamadan çıkıyor.Birkaç versiyon denedim aynı sonuç çıkıyor.Çalışan bir link varsa verebilirmisiniz.Ayrıca sizin verdiğiniz liktekini ki umarım vardır,öceki yüklediğimi silmemmi lazım nereden?
    Teşekkürler

• sevgili abicim sizin gibi bilinçli kullanıcıların olduğunuda görmek gerçekten güzel :) sözlerim için özür dilerim

gerçekten canımı sıkıyorlar artık doyumsuz kullanıcılar çünkü, okulda arkadaşlarımın elinde her 5 ayda bir yeni telefon görmekten sıkıldım, benim 3 yılda bir telefon değişişimi görenler ise "sen teknolojiyi hani seviyodun","az para harca da teknolojiyi takip et" laflarını söylüyorlar, ben gerçekten böylelerinin eline ne teknolojiyi yakıştırıyorum ne de herhangi bir yeniliği. Paramın olmayışından değil lüzumsuz bulduğumdan, her teknolojiyi elde etmek istersen ohooo işimiz var. Gerçi parasızlıkda ayıp olarak görülmeye başlanıyor gitgide ama o ayrı konu, buda cok yanlıs. Yaşım 17 ve etrafımdaki çoğu insandan daha bilinçli olduğuma inanıyorum, ev kirası parası kadar parayı tutupta cep telefonuna yatıran mı dersiniz, her ay bilgisayarına yeni parça alan mı dersiniz, bu doyumsuzluk gerçekten canımı çok sıkıyor. ha parası vardır harcar, orası seni ilgilendirmez dersiniz; haklısınızda fakat benim gözümde israftan başka birşey yerine geçmiyor bunlar. Afedersiniz konu nerdeeen nereye geldi.

Değerlendirmelerinizi okumayı çok isterim, yeni telefonunuz hakkında gözlemlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. tekrar özür dilerim ve hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sairinelinde

quote:

insanımızın çoğu zaman mutsuz oluş sebebi doyumsuzluk, almışken en iyisi olsun vs sanki ömürlük kullanacaksınız. Gideceği 2 yıl maximum. 1 yıl sonra bile yepyeni çok iyi modeller çıktığında elinizdekinden zarar edip satmaya çalışıp yenisini almaya çalışacaksınız. Fiyatı/özellik oranına baktığımızda Fit gerçekten muhteşem bir cihaz. Tabikide son tercih sizin :)

Yabik sevgili kardeşim ben Sony ericsson kullanısıydım K700 aldım 4.5 sene kullandım onu kullanırken bide W200i aldım yine Sony Ericsson onuda 3.5 sene kullandım her ikiside bozuldu kullanılmaz hale geldi öyle bıraktım hele w200 i ekran ışığı gitti hoparlör bozuldu öyle bıraktım.

Benimki doyumsuzluk değil aksine 27 yıllık hayat tecrübem bana kanaatkar olmayı öğretti. ama kuzenim bi kısmını ben karşılarım deyince ace'te karar kıldım. ama şunu söleyeyimki senin videon etkili oldu samsung almamada yoksa sony ericsson x10 mini alacaktım .... alana kadar kararsızdım ama galaxy mini bile alsam ben mutlu olurdum

Ayrıca biraz önce kadıköye indim 720 TL ye ace aldım çokta memnunum :) uygulama tavsiylerinizi burdan takip etmeye devam edecem :)
    Bu telefonu en az 4 yıl kullanırım kırılıp bozulup pert olmazsa. Gerçekten tek kelime ile harika :) yarın öbürgün izlenimlerimi aktaracağım.

ace hayırlı olsun . fit le kardeş sayılabilecek telefonl . ilk önce imei numarısını kontrol et ace lerde sorun çıkabiliyor.

• şu anda yüklü olan Solo Lite programınızı silin lütfen ve şu verdiğim linktekini deneyin. Belliki hatalı veya eksik dosya çekmiş internetten. Sizde bir hata yok merak etmeyin. Silme işlemini görev yöneticisinin 2. sekmesinden (paket sekmesi) yapabilirsiniz. Yükleme işlemini ise daha önce anlattığım gibi inen dosyayı hafıza kartınızın ana dizinine atın ve "Dosyalar" menüsünden yüklemenizi yapın.

http://www.freewarelovers.com/android/download/temp/1288189595_Guitar_Solo_Lite_1.27.apk

Umarım olur :)

• quote:

şu anda yüklü olan Solo Lite programınızı silin lütfen ve şu verdiğim linktekini deneyin. Belliki hatalı veya eksik dosya çekmiş internetten. Sizde bir hata yok merak etmeyin. Silme işlemini görev yöneticisinin 2. sekmesinden (paket sekmesi) yapabilirsiniz. Yükleme işlemini ise daha önce anlattığım gibi inen dosyayı hafıza kartınızın ana dizinine atın ve "Dosyalar" menüsünden yüklemenizi yapın.

http://www.freewarelovers.com/android/download/temp/1288189595_Guitar_Solo_Lite_1.27.apk

Umarım olur :)

Maalesef kardeşim soru aynı :(

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sairinelinde

quote:

ace hayırlı olsun . fit le kardeş sayılabilecek telefonl . ilk önce imei numarısını kontrol et ace lerde sorun çıkabiliyor.

Çok teşekkür ederim. Uyarın için ayrıca teşk ederim telpa sitesinden baktım aşağıdaki iletiyi verdiğine göre herşey yolunda :)
    IMEI No'lu telefon
    SAMSUNG tarafından ithal edilmiş olup
    TELPA Güvencesindedir.

• quote:

sevgili abicim sizin gibi bilinçli kullanıcıların olduğunuda görmek gerçekten güzel :) sözlerim için özür dilerim

gerçekten canımı sıkıyorlar artık doyumsuz kullanıcılar çünkü, okulda arkadaşlarımın elinde her 5 ayda bir yeni telefon görmekten sıkıldım, benim 3 yılda bir telefon değişişimi görenler ise "sen teknolojiyi hani seviyodun","az para harca da teknolojiyi takip et" laflarını söylüyorlar, ben gerçekten böylelerinin eline ne teknolojiyi yakıştırıyorum ne de herhangi bir yeniliği. Paramın olmayışından değil lüzumsuz bulduğumdan, her teknolojiyi elde etmek istersen ohooo işimiz var. Gerçi parasızlıkda ayıp olarak görülmeye başlanıyor gitgide ama o ayrı konu, buda cok yanlıs. Yaşım 17 ve etrafımdaki çoğu insandan daha bilinçli olduğuma inanıyorum, ev kirası parası kadar parayı tutupta cep telefonuna yatıran mı dersiniz, her ay bilgisayarına yeni parça alan mı dersiniz, bu doyumsuzluk gerçekten canımı çok sıkıyor. ha parası vardır harcar, orası seni ilgilendirmez dersiniz; haklısınızda fakat benim gözümde israftan başka birşey yerine geçmiyor bunlar. Afedersiniz konu nerdeeen nereye geldi.

Değerlendirmelerinizi okumayı çok isterim, yeni telefonunuz hakkında gözlemlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. tekrar özür dilerim ve hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın :)

Ben senin iyiniyetle yazdığının farkındayım o nedenle teşk bile ediyorum yazdıkların için tabiki doyumsuzluk kötü birşey..

Telfda ilk izlenimlerim: Öncelikle içindeki şarjı bi türlü bitmiyor bence gayet iyi gidecek şarjı 1350mAh pil
    ilk defa dokunmatik kullanıyorum ama kapasitif ekranı doyurucu, hızlı ve keyifli ayrıca ekran görüntüsü gayet kaliteli
    symbiyanlarda gezinmiştim biraz dağlar kadar fark var android gerçekten iphone'a rakip
    Telfda mesaj yazmak çok keyifli qwerty klavyede tuşlar küçük olduğu için zorlanacağımı düşünmüştüm ama
    kesinlikle çok kolay ve keyifli. Doğrusu ben bi çok şeyi iphonedan farksız olduğunu gördüm ...
    İphone sadece arkadaşlardan görmüştüm arada gezinmiştim tabiki kendim kullanmadım
    ayrıca fit ten tek farkı görünüşü ve kamerada flaş var.

Şimdilik olumsuz tek bi nokta yok. birkaç gün içinde daha ayrıntılı izlenimlerimi paylaşacağım

• Arkadaşlar ben de bugün telefonu almayı düşünüyorum.

İlk defa samsung kullanacak olmama rağmen dokunmatik ekranına ilk denemelerimde rahatlıkla alıştım.

Sadece tek takıntım ekran çözünürlüğü oldu. İnternet sayfalarındaki yazılar nasıl olduğu göze batıyor.

5 mp kamera ile resim çektiktan sonra farkettim ki resmi bilgisayara aktardıktan sonra telefonda bulunduğu halinden daha kaliteli göründüğünü farkettim.

Android işletim sisteminin sürümü internetten okuduğum kadarıyla tatmin edici.

Sizlerden tek ricam telefona uygun kılıf örneklerini buradan paylaşabilir misiniz?
  • quote:

telefonu almayı düşünüyorsanız cidden çekinmenize gerek yok alırken

tek eksiği telefonun flash player desteği olmaması ki onuda sitelerin mobil görünümüyle ve skyfire problemiyle rahatlıkla hallediyorsunuz.

2. olarak gio mu fit mi sorusuna gelirsek neden fit demek istediğimi belirteyim

1.si fitin ekranı daha rahat ve dokunmatiği bana daha iyi geliyor + ekran genişliği sayesinde telefonu kullanırken gerine gerine kullanmanıza hiç bir şey engel değil

2.si fitin bataryası gerçekten muhteşem ve 600 mHZ işlemci hızıyla çok daha az batarya tüketiyor, telefonumda dün yaptığım gözlem sonucu birgün içinde toplam 3 saat oyun oynadım, 2,5 saatlik bir film izledim, telefonla konuştum, sürekli mesaj attım, gün bitti bunları yapınca. Akşam eve geldiğimde telefonda hala %10-15 şarj vardı. Sanmıyorum gionun bu kullanabilirliği vereceğini.

3.sü fitte multitouch var fakat gioda yok ki bu size tam bir iPhone havası katıyor

4.sü fitte hem XHTML tarayıcı hemde HTML tarayıcı varken gioda sadece HTML tarayıcı mevcut

5.si Fitte 5MP kamera varken GIOda 3.2

İkiside Flash Player Lite Destekliyor.

ben Fit tercih ettim ve memnunum, Gioyla Fit arasında zamanında bende gidip gelmiştim.

Pardon Gio hiç kullandınız mı?

Neye göre kime göre Multitouch yok. Multitouch yok ise ben pinch zoom u nasıl yapıyorum.

Fit kamera yönünden daha iyidir. Onun dışında tasarım kişiye göre değişir. Geri kalan her alanda da Gio daha üstün.

Ayrıca multitouch yorumunuzdan sonra xhtml olmadığına nereden vardınız.

quote:

550 TL'me kıydım aldım mutluyum, daha ne diyeyim :)
    Gayet stabil, henüz kuramadığım android uygulaması yok (dediğim gibi flash dışında, onu hala araştırıyorum)
    Skyfire ile gayet "yoğun" bir şekilde telefonunun internetini (3 G hızıyla) veya wifi'ı kullanabilirsin.
    Oyun kullanımı enine geniş ekranı sayesinde kesinlikle bir zevke dönüşüyor, bilmiyorum veya ben hiç bi zaman uzun ekranlı telefonları sevemedim :)

Tekrar bilgilendireyim.

Gio, Ace ve Fit hatta LG P503. Bunlardaki ARM işlemciler Flash desteği sunmamakta. Gerekli komut setlerine sahip değiller. Yani bunlara flash player kurmanın yolu yok. Ha hack vb yollar ile çok zor da olsa belki ama ondan da sonuç çıkmaz zira donanımsal destek olmadan basit flashlar bile 600-800MHz deki bu eski işlemcilere ağır kaçacaktır, yani olmasının bir manası kalmaz.

Kısacası sadece kısıtlı sürüm FlashL desteği var. O da gayet yeterli.

Aslında flash olmaz ise olmazdı ama pahallı modellere baktım onların bile işlemcisi düşük geliyor benim oynamak istdiğim flash oyunlara o yüzden amaaaaan olsa da nasıl olsa kullanamayacağız nasıl olsa diyip Gio aldım. Yani çok kafaya takmaya gerek yok. Flash tabanlı oyun istiyorsanız tavsiyem çift çekirdekli modellere ya da var ise tarayıcıya GPU desteği sunan modellere bakın.

quote:

anlamadımki ekran çözünürlüğünde ne buldunuz :S benim telefonda mı hata var ? Gayet güzel gözüküyor ekran

Eğer daha iyi ekrana sahip bir cihaz kullandı isen çok rahat farkediyorsun. 5800 a gelince. Onun ekranı İPhone 3GS den bile fazla çözünürlüğe sahip. Yan yana koyunca daha iyi anlıyorsunuz.

He dip not.

Düşük ekran çözünürlüğününün 1 artısı bir de eksisi var.

+ Sı : GPU daha az yorulur. Yani kasma ihtimali daha düşük ya da daha az enerji harcar.

- Si : Git gide daha yüksek çözünürlük için oyunlar çıkıyor. Kaliteli oyunlar genelde daha yükse çözünürlüğe sahip oluyor. Yani GPU nun fazlalık gücü bir işe yaramıyor.

Ayrıca düşük çözünürlük nette gezinmede sorun olabilir.

quote:

@sanal arkadasım rica ederim

Telefonu yüzüne götürdüğünde telefon ekranı söndürür. Hem tasarruf hem de yüzünü algılayıp tuş basımını engellemek için. Yüzünden uzaklaştırmadan orta tuşa basarsan kapatmaz tabi. Telefon çalmaya başladığında yüzünden uzaklaştır hemen ekran gelir zaten ve kırmızı butona bas ekranda. Hay seni.

=================

Bunun dışında bazı sorularınıza Gio başlığında da cevap bulabilirsiniz. Zira telefonlar aynı. Sadece bazı donanımlar farklı onun dışında menuler ve kullanım aynı.

Mesela şu kies güncellemesini soran arkadaşın sorusu gio başlığında cevaplanmış durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 22 Nisan 2011; 5:06:56 >

• Gio başlığı altında kies probleminin çözümünü bulamadım sevgili dostum, link atman mümkün mü ?
    + Gio elime geçmedi internetteki incelemelerden yola çıkarak bir kaç şey söyledim ki bunu belirtmiştim ben onların yalancısıyım.

+ biraz salaklığımdan sanırım ama yinede söyleyeyim 20 snden uzun konuşmalar yaptığımda telefonu yanağımdan çektiğimde bile telefon kilitlenmiş olyor ve telefon kilidini açmakla uğraşıyorum, ben bunu istemiyorum sorunum bu. Telefon ben konuşurken kitlenmesin.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.