Devletin ele geçirdiği kaçak gelen cihazlardan. Bir süre sonra devlet satıyor bu cihazları satarken de ithalat yolu ile gelen cihaz olarak kaydediliyor. Sizin cihaz muhtemelen tam Türkçe değil. Ayarlar da bazı yerler İngilizce dir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy Note 10 / Note 10+ [ANA KONU] (660. sayfa)
-
-
Evet hocam onu demeyi unuttum ayarlar kısmı ingilizce, bazı uygulamalar ingilizce, telefon tam Türkçe değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
bu konuda da kimse yok çernobil gibi terk edilmiş
-
Çok iyi 🙂...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
S penler lityum iyon pil yerine süper kapasitör pille çalışırlar. Bu kapasitörlerin ömrü var, maalesef ömrünü tamamlamış. Her Note 10 sahibinin başına bir süre sonra geliyor. Temassız işlemler sizin için önemliyse yeni kalem alın ama bilin ki orijinalini fahiş fiyatlara satıyorlar. Ucuz ise büyük ihtimal orijinal değil; bluetooth ve jiroskop özelliği yoktur. Diğer türlü temassız özelliğini kapatıp yazma, çizme işleri için kalem özelliğini kullanmaya devam edebilirsiniz...
sanıırım dediğiniz gibi pili bitiyor ondan dolayı sürekli bağlantı kopuyor. diğer işlevleri çalışıyor kalemin. temassız özelliklerini zaten kullanmıyorum. bu şekilde kullanmaya devam edebilirim. belki çözülebilecek bişeydir diye yazmıştım. teşekkürler hocam.
-
bu sorunun kalem piliyle alakalı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. kalemi tab s9'un arkasına yaklaştırınca, pil seviyesini 100% olarak okuyor. daha çok yazılımsal bir sorun gibi düşünüyorum, çok fazla kişide yabancı forumlarda da aynı problem var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hatırlamıyorum hangi güncelleme ama bir güvenlik güncellemesinden sonra patlamıştı bu kalem sorunu.
İnternette yazan tüm çözümleri denedim ama düzelmedi. Temassız işlemleri kapattım öyle kullanıyorum. Pil ile mi alâkalı yoksa başka problem mi var emin değilim. Pili tamamen bitse kalem kullanılabilir mi? Temassız işlemler hariç her şey çalışıyor. Pili tamamen bitse üstündeki tuş çalışmazdı herhalde
Telefonu yeni almıştım şimdiye kadar sıkıntı yoktu birden oldu. Güncelleme felanda yapmadım en son gelen güncellemeler yüklü
Sayfadaki eski kullanıcılardanım. Çoğu arkadaş benden önce bu sorunu yaşadı burada paylaştı. Bir kısmı güncellemelerden dedi ama ben her güncellemeden sonra özellikle dikkat ettim, sorun yoktu. Bir kaç ay öncesinde ben de yaşadım. Pilden kaynaklı olduğu kesin diyebilirim. Önce kalem yuvadan çıkarıldıktan sonra hızlıca pil bitmeye başladı. Sonra şarj olurken takip ettim. Şarj tutmada zorlandığını gördüm. En sonunda da bluetooth bağlantısı koptu, artık bağlamamaz oldu. Benim bu sorunla daha geç karşılaşma sebebim s peni diğer arkadaşlara göre daha aktif kullanmam olabilir. Tahmin ediyorum, kapasitör tam doldur boşalt yapıldığı sürece daha uzun ömürlü oluyor. Çoğunlukla yuvasında duran s penlerin kapasitörleri daha hızlı ölüyor olabilir.
Diğer yandan s pen teknolojisine çok önceden beri aşinayım. Bluetoothsuz, bataryasız ilk s penlerde de bu tuş vardı. İmleç çıkana kadar ekrana yaklaştırıp tuşa dokunduğunuzda tuş çalışır, atadığınız fonksiyon devreye girerdi. Pili bittiği, artık bluetooth bağlantısı kuramadığı için fotoğraf çekme, slayt değiştirme, medya oynatıcıyı duraklatıp devam ettirme gibi uzaktan kontrol etme özellikleri çalışmaz. Temel kalem özellikleri çalışmaya devam edecektir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Detaylı bilgilendirmeniz için teşekkürler hocam o zaman pil ölmüş. Zaten yuvadan çıkarınca 5 dk da bitiyordu hemen. Neyse bu şekilde kullanacağız, zaten temassız işlemleri kullanmıyordum. Böyle işimi görüyor kalem. Peki bu yeni serilerde nasıl kalem? S23- s24 de yine aynı pil mi var kalemlerde
Bu sorun üç dört yıl sonra ortaya çıktığı için güncel telefon modellerinde farkedilememiş veya yeni yeni ortaya çıkmaya başlamış olabilir. İlgili cihazların forum sayfalarına bakmak gerek. Samsung s pendeki pil teknolojisini de yenilemiş olabilir. Ama her halükarda tercih edeceğiniz modeli uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız yedek kalemini de çok zaman geçirmeden almanızı tavsiye ederim. Sadece pilinin bitmesi değil kaybolma, kırılma riskide olan bir aksesuar. Piyasada olan veya üzerine bir model çıkmış güncel sayılacak cihazların orijinal aksesuarları daha eski cihazlara göre uygun oluyor.
daha önce hiç note serisi kullanmamıştım ama çok hoşuma gitti note 10+, bi süre bunu kullanıp s23 ultraya geçmeyi düşünüyorum , bundan sonra note serisi devam ederim. şimdilik bununla idare ederiz , yeni kalem almaya gerek yok bu şekilde de işimi görüyor hocam.
-
Eski bir Note kullanıcısı olarak bende s pen'den vazgeçemeyenlerdenim. Sadece telefonda değil tablet ve bilgisayarlarında da aynı teknoloji var. S pen'in sayısallaştıma teknolojisi ünlü grafik tablet üreticisi wacom'a ait. Düz kalem özelliğini Samsung'un telefon, tablet, bilgisayar tüm cihazlarında aynı kalem ile kullanabilirsiniz. Ekran büyüdükçe kalem kullanma rahatlığı artıyor.
Bu telefon için değil de sonraki düşündüğünüz telefonu yedek kalemle almanızı tavsiye etmiştim zaten 👍🏻...
Ayrıca Dex modu da en sevdiğim özelliklerden. Kullanmanızı tavsiye ederim. Klavye fare seti bağladıktan sonra masaüstünü aratmıyor...
dex modu efsane ötesi zaten hocam. s23 varken kullanıyordum. evde 4k tvye bağlayıp gamepad ile xbox game passden oyun oynuyordum , hem pili çok uzun süre gidiyordu hemde dex ile yapılabileceklerinin sınırı yok her şeyi yapabiliyorsun. şimdiki hedef bi s23 ultra. durumları biraz düzeltelim hemen yapıştıracağım bi tane.
-
merhabalar note 10 plus cihazımda son 2 haftadan beri şarj sorunu yaşıyorum.Şarj olurken akım değişikliği oluyor.Hızlı şarj bazen başlıyor bazen başlamıyor.Kablo ve şarj cihazı değişikliğinde gittim sorun yine aynı misal 25 w şarjla başlıyor 3 dk sonra 7 w yani normal şarja geçiyor.Bazende 1 dk da bir şarj durakloyor sonra yeniden başlıyor.Sorun soketle mi yoksa anakar vs ile mi bilgisi olan varsa sevinirim.
-
Kablodan eminseniz sorun sokettedir büyük ihtimal. Mesela kablosuz şarj özelliğini test edin. Padiniz yoksa telefonculardan rica edip dükkanında kısa bir test yapabilirsiniz. Ayrıca Samsung Members'ın Telefon Tanılaması ile tüm donanımı test edebilirsiniz...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X