Şimdi Ara

Samsung Galaxy R(Z) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.530
Cevap
8
Favori
63.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal kullanımda 2-2.5 gün civari, bir müddet sonra aktif kullanımda 2 gün gider sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 9 Aralık 2011; 21:24:31 >
  • pil birkaç kez tam dolum ve boşalımda gerçek performansına ulaşır denir, daha ilk günlerinde 2-3 gün giderken daha sonra 1-1.5 gün gider diyenler oluyor, bunda bir tezat yok mu?
  • Bir kaç kez dolumdan sonra gerçek performansına ulasir sonra düşmesi diye bir şey kısa sürede söz konusu olmaz, yalnız bazen kurulan bir program uygulama çoğu kez sebebi belli olmayan bir biçimde yoğun güç kullanarak pil kullanım suresini düşürebilir kullanıcıda bunun farkına varmayınca yada konuyu bilmeyince bahsettiğiniz durumlar ortaya çıkabilmekte, pil performansinin düştüğü sanılmakta...
  • benim de merak ettigim hangi uygulama bu kadar cok pil omrunden yiyor. nasil ogrenebiliriz? bir de ram in calisma durumunu gosterir netqin antivirus diye bir program var. telefonu acip programa baktigimda %30larda gozukurken ram kullanimi ilerleyen saatlerde %40 50 nin ustune cikiyor.
  • eğer yüklü programının çoksa anlamanız pekte kolay birşey değil ayrıca birazda komplike bir durum olabiliyor, size tavsiyem tele format atın kullandığınız progrmaları yeniden yükleyin, ayrıca task killer tarzı antivirüs tarzı programları fazla yüklemeyin zaten samsungun kendi programları oldukça verimli, ayrıca bir cahce cleaner programı yüklemek bence yeterli, yüklediğiniz oyunlara, arka planda çalışan uygulamalara dikkat edin gereksiz yere sürekli arka planda çalışan bazı programlarda bazen pil ömrünü olumsuz etkileyebiliyor, daha başka sebeplerde bulabiliriz, benim aklıma gelenler bunlar, birde uygulama program konularının dışında pil kapasitesini artırmak için başka şeylere dikkat etmek gerekiyor bildiğiniz gibi, arka plan verileri, otomatik senkranizasyon yerine manuel senkronizasyon, ekran parlaklığı ve hatta ekranda kullanılan renklerde koyu renk tercihi, gerekmedikçe 3g nin pasif kullanılması, titreşim özelliklerinin pasif olması, canlı duvar kağıdı ve uygulamalarının fazla kullanılmaması, telin sürekli olarak açık şarj edilmemesi, usb den şarjın fazla yapılmaması v.b gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 10 Aralık 2011; 2:52:58 >

• pil tüketimiyle ilgili üst konu var forumda. Oradaki ilk mesajda anlatılanları yaparsanız pil performansiniz ciddi oranda artacaktır. Çok yararlı paylaşımlar yapıldı.
  • ciddi oranda artacağı kesin, ama insanlarda bu telefonun özelliklerinden maximum faydalanmak için bu telefonları alırken sırf pili uzun gitsn diye sürekli onu kısık tut bunu kullanma gibi şeylerle uğraşması da can sıkıcı
  • Android olupta bu boyutta ekranda gördüğüm en başarılı pil performansı olan tel galaxy r, ben yukarda anlattığım şeyleri daha henüz yapmadan dediğim performansı elde ettim bu benim içinde sürpriz oldu açıkçası bir günden fazla beklemiyordum, bu konuda çok sıkıntılı bir tel olmayacak alanları memnun edecek ender tellerden biri bu olacak bence,
  • telefonun sarji konusunda bende turanz a katiliyorum. bugun itibariyle yine iki gunu buldu sarji. birkac uygulama kaldirdim.netqin diye yukledigim uygulama baya yiyodu sarjdan sanirim.hem virus koruma hem program oldurme ozelligi ve daha bilmedigim bikac ozelligi daha vardi.gerci oldurdugum programlari 5 dakka sonra calisir vaziyette gorup tekrar olduruyordu, guya.
  • Arkadaşlar telefonun fiyatında bir indirim yok hala değil mi?

Hayır telefon ne yaygınlaşıyor, ne de fiyatında en ufak bir değişim oluyor...

Samsung şu Türkiye'deki yapılanmasını/mantığını bir değiştirse artık fena olmayacak.

Samsung Galaxy S'in fiyatını indirmediler, indirmediler git Genpa son dakikada 800 TL sattı garantili olarak. Bir gün önce alan adam 1200-1300 TL'ye alıyor, ertesi gün 800 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 11 Aralık 2011; 14:52:57 >
  • Yaygin satilmadan fiyati fazla dusmez, ilerde satici sayisi artarsa 1200-1250 ye dusebilir...
  • Bence bu fiyata alınabilecek en iyi telefonlardan biri.
    Özellikleri gerçekten iyi. fiyatı bin liranın altına düşerse kaçırılmayacak bir cihaz olur kanımca
  • Cihazda sg2 de elestrilen malzeme kalitesindeki eksiklik giderilmis durumda, bir kac gundur kullaniyorum yakin arkadasimda sg2 var, kiyasladik karsilastirdik bence performans olarak sg2 den biraz daha iyi kamera 5 mp ama benim gordugum sg2 ile arasinda bariz fark yok, o yuzden bence androidi ozellikle samsungta sevenler icin fiyat performans orani ile en iyi cihaz kim ne derse desin. Tek firmadan satis olayi bitince fiyat biraz daha duser daha iyide taninirsa o zaman daha fazla ilgi cekebilir tabi bu arada firmalar yeni cihazlar getirmezlerse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 12 Aralık 2011; 0:40:05 >
  • "Sg2 almak varken bunu almak saçma" diyip duruyor millet, nedir bu yahu. Hız konusunda eksik kalır bir yanı yok, hatta oyunlarda daha yüksek puan almış, internet deneyimi çok iyi , ayrıca tip olarak sg2 den daha güzel.Ee kamerası azcık daha iyi sg2 nin ki hiç önemsemediğim bir özellik. Ne kaldı geriye bu sg2 nin çok çok daha üstün bir cihaz olduğunu gösterir nitelikte ? Atladığım şeyler mi var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rest06

"Sg2 almak varken bunu almak saçma" diyip duruyor millet, nedir bu yahu. Hız konusunda eksik kalır bir yanı yok, hatta oyunlarda daha yüksek puan almış, internet deneyimi çok iyi , ayrıca tip olarak sg2 den daha güzel.Ee kamerası azcık daha iyi sg2 nin ki hiç önemsemediğim bir özellik. Ne kaldı geriye bu sg2 nin çok çok daha üstün bir cihaz olduğunu gösterir nitelikte ? Atladığım şeyler mi var ?

Valla arkadaşım aynen katılıyorum sana... Geçen cumartesi İZMİR kemeraltı teknosa da hem sgs2 hemde galaxy R incelem fırsatı buldum... İnanın galaxy R daha kibar bir cihaz... Artı olarak ekranlarını ikiside açıkken inceledim... Aralarında bariz olarak hiçbir fark yoktu... Fotoğraf çekim kalitesi nerdeyse aynı kalitede... Sadece sgs2 biraz daha büyük boyutlu fotoğraf çekiyor(8MP) o kadar... Hız olarakta galaxy R bana biraz daha akıcı geldi sanki... Fiyatı 1100 TL civarına inerse galaxy R ı kesinlikle kaçırmam... Ama şu an için 1400 TL bu cihaza çok fazla...

• Bunun nedeni bileninde bilmeyeninde konusmasi, senin atladigin birsey yok ustunde 8 mp yazmasi bile coguna gore buyuk fark, galaxy r daha dengeli kullanisli ve biraz daha iyi performansli bir cihaz, sg2 nin ruzgari var o ayri, kamera cozunurlugu takintisi olmayanlar icin galaxy r iyi secim, eger galaxy nexus gelirse o dahada iyi bir secim olabilir, oda ayri bir konu tabi bekleyenler icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 12 Aralık 2011; 22:16:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRaN.z

Bunun nedeni bileninde bilmeyeninde konusmasi, senin atladigin birsey yok ustunde 8 mp yazmasi bile coguna gore buyuk fark, galaxy r daha dengeli kullanisli ve biraz daha iyi performansli bir cihaz, sg2 nin ruzgari var o ayri, kamera cozunurlugu takintisi olmayanlar icin galaxy r iyi secim, eger galaxy nexus gelirse o dahada iyi bir secim olabilir, oda ayri bir konu tabi bekleyenler icin.

Bişey daha dikkatimi çekti bu amoled ekranların siyah skalasını çok daha iyi gösterdiği söylenir... Mağazada galaxyS de vardı onuda inceledim... Fakat çözünürlük ve renk olarak galaxy R ın yanına bile yaklaşamaz... Ayrıca amoled plus ekranla superclear LCD arasındada hiçbir fark göremedim ben... Hatta super clear LCD bana biraz daha canlı geldi...

Turan.Z senin izlenimlerin nasıl ekran kalitesi konusunda merak ettim doğrusu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safaklarda -- 12 Aralık 2011; 22:36:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: safaklarda

quote:

Orijinalden alıntı: TuRaN.z

Bunun nedeni bileninde bilmeyeninde konusmasi, senin atladigin birsey yok ustunde 8 mp yazmasi bile coguna gore buyuk fark, galaxy r daha dengeli kullanisli ve biraz daha iyi performansli bir cihaz, sg2 nin ruzgari var o ayri, kamera cozunurlugu takintisi olmayanlar icin galaxy r iyi secim, eger galaxy nexus gelirse o dahada iyi bir secim olabilir, oda ayri bir konu tabi bekleyenler icin.

Bişey daha dikkatimi çekti bu amoled ekranların siyah skalasını çok daha iyi gösterdiği söylenir... Mağazada galaxyS de vardı onuda inceledim... Fakat çözünürlük ve renk olarak galaxy R ın yanına bile yaklaşamaz... Ayrıca amoled plus ekranla superclear LCD arasındada hiçbir fark göremedim ben... Hatta super clear LCD bana biraz daha canlı geldi...

Turan.Z senin izlenimlerin nasıl ekran kalitesi konusunda merak ettim doğrusu?

Siyahın netliğini karanlık ortamda anlayabilirsiniz super lcd ile super amoled in farkı o zaman belli oluyor. İnternette videoları var. Ama küçük ekran olduğu için pek fazla fark etmez. Ama s2 siyahları gerçek siyah olarak gösterdiği için pil açısından daha iyi işler çıkartabiliyor.

• Amoled ekranda siyahlar tam siyah beyazlar tam beyaz, bu bir gercek ancak sclear ekranlarinda renkleri daha dogal gosterdigi ayri bir gercek, eger cok ayrintiyla ilgilenen biri degilseniz sclear ekrani daha cok begenebilirsiniz, amoled ekranlar guzel siyahlarda cok iyi yalniz bunu saglarken kirmizi yesil ve mavilerde ayni tona ulasiyor buda dogal goruntuyu haliyle etkileyip renklerin dogalligini nispeten kaybetmesine neden oluyor amoledi bu yuzden begenmeyen, elestirende az degil hani,
    galaxy r nin ekranina gelince bence cok cok iyi, kesinlikle amoled olmamasi sorun degil, ayrica kendi incelememe gore galaxy r de kullanilan ekran camida cok iyi kolay kolay cizilmiyor yuksek basinc uygulansa bile banamisin demiyor daha once bir arkadas galaxy r nin caminin yapilan testlerde cok basarili oldugunu soylemisti, hakliymis, ekran konusundada ust duzey bir cihaz olmus, yalniz su var cam ne kadar iyi olursa olsun ben her zaman ekran filmi kullanma taraftariyim her ihtimale karsi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 12 Aralık 2011; 23:10:19 >
  • Arkadaşlar bende galaxy R almayı düşünüyorum,benim için amoled olmaması yada kamera 8 mp olmaması onemlı degıl ama;

-ısınma problemi var mı,s2 de büyük sıkıntıydı

-Custom rom olayı benım için onemlidir,internette buna ait custom rom pek bulamadım,bu konuda yetersiz mi?

-s2 kadar hızlı mı acaba,ondan yavaş diyorlar?

-tegra işlemcilerin performansı nasıl acaba?S2 gibi performans verir mi?

-s2 den kaba mı duruyor?

-internette takılma,donma oluyor mu,internet performansı nasıl?

-çif çekirdekli olması ve diğer ozellıklerıyle bırlıkte geleceğe uygun bır telefon mu yani şimdi bir s2 alsanız bir kaç yıl kullanırsınız,4 çekırdekli de çıksa s2 olayı yıne de götürür..tegra da s2 gıbı gelecege uygun mudur

özellikle ısınma ve custom rom olayına takmış durumdayım,daha cok telefonu net için kullanacam ama türkiyede pek satılmıyor sanıırm.Nette pek fazla yorum ve inceleme bulamadım.S2 ile karşılaştrılmamış.Kullanan arkadaşlardan yorumları beklıyorum ona gore 2 hafta içinde almayı planlıyorum

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.