Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
2
Favori
61.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haplo39

sonunda telefonu 8. günün sonunda servisten aldım.
    sonuç olarak. telefona 2.1 JG2 yüklenmiş. Turkcell uygulamaları yok ama android market'e girilemiyor ilk alındığı gibi..
    recovery mod yine çalışmıyor.

şimdi şeytan yine dürtmeye başladı.. önce recovery modu düzeltme, 2.2 ye yükseltme. root lag fix derken telefonu bozma sürecine yine gireceğim sanırım.

ankara'da cihazı servise veren ilk kişiydim sanırım....

ankara'da servislik olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim. ne de olsa servis tecrübe kazandı sayemde. :)

ayrıyetten hiçbir ücret ödemedim.

Merhabalar
    Benim cihazda Ankara Etlikdeki servise gitti. Fully Bricked olmuştu. Yani öle ortada telefon ikonu felan da yoktu. Şarja takınca hiç bir tepki vermiyordu. Artı güç tuşuna bassanızda hiç bir tepki vermiyordu. Harbi tuğla olmuştu yani.
    Bricked durumlarınında 2 türlüsü var arkadaşlar. O ortada gördüğünüz telefon simgeli haline half bricked diyorlar. Bendeki fully bricked olmuştu. Neyse yaklaşık 1 hafta önce yeni cihazı garanti kapsamında herhangi bir ücret ödemeden aldım. Gene turkcell rom vardı. 3 tuşu hallettim. JM2 yükledim. Hop 3 tuş gene yok. İlk seferinde JG5 yükledikten sonra 3 tuş yapayım derken cihaz gümlemişti. Şimdide JM2 var 3 tuş yok. Aynı pozisyon. Odin ile 3 tuş yapmaya çalışsam gümler korkusu ile bir şey yapamıyorum. En garantisi Kies ile resmi sürüm yüklemek sanırım. Benim durumda olupta cihaza sorunsuz froyo yükleyebilen var mı?
    Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enghfz -- 15 Ekim 2010; 2:09:46 >

• Çok teşekkür ederim. Sayenizde ; üç tuş kombinasyonunu , başarıyla aktive ettim.
  • bu telefonu niyetim almaktı ama bu kadar yazıydı yok odin yok 3 tuş muabbetiydi neredeyse almaktan vazgeçmek üzereyim .. ne tavsiye edersiniz ???? alayımı birde alırsam şu an satılan cihazlarda aynımıdır
  • Arkadaşlar bende fully bricked olayına katıldım :) acaba izmirde bu olay başına gelen varmı varsa yardımcı olabilirmi ne yapmam gerekli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: action16

bu telefonu niyetim almaktı ama bu kadar yazıydı yok odin yok 3 tuş muabbetiydi neredeyse almaktan vazgeçmek üzereyim .. ne tavsiye edersiniz ???? alayımı birde alırsam şu an satılan cihazlarda aynımıdır

Boşver arkadaşım. Sen git kendine, hakkında hiç sorun yazılmayan, ODIN'i falan olmayan, 3 tuş muhabbeti olmayan bir cihaz al.
    Bu kadar ön yargıyla yaklaşırsan tavsiye ettik diye kendi hatalarını bile telefona yükleyip bize küfredeceksin.
  • Arkadaşlar Merhaba;

Bende yaklaşık ! hafta önce Galaxy S aldım, dün itibariyle MAC adresi mevcut değil hatasıyla hiç bir şekilde Wi-Fi kullanamaz hale gelince 3 tuş problemini çözüp telefonunun 2.2 ye yükseltmek için kolları sıvadım,
    fakat konularda belirttiğiniz her şeyi dikkatle yaptıktan sonra telefon sanırım bricklendi..
    halbuki mevcut adımların hepsi succesfull diye geçilmişti..
    telefonum ekranında sadece resimdeki simge çıkıyor ve 3 tuşda hiç bir şekilde işlemiyor...
    Servise götürmekten başka bir çözümüm var mı sizce..
    Ayrıca Bilgisayara bağladığımda da artık hiç tepki vermiyor...Telefonda Çıkan Resim
    Bu arada konuyu SAMSUNG GALAXY S ANA KONU dada açmıştım, burada sadece bunula ilgili yazılar olduğunu farkedince burayada ekledim, anlayışınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler..

• arkadaslar ilk mesajdaki adimlari denemeye calistim fakat biraz sorun yasadim , telefonu servise falan veresim yok hic :) acaba bana 3 tusu calistirma konusunda yardimci olabilecek kimse var mi ? varsa pm atsin msn üzerinden biraz aciklama yaparsa cok sevinirim ilk defa android kullaniyorum symbian i da cok cökertip servise verdim zamaninda ama bunda yardima ihtiyacim var simdiden tesekkürler :)
  • Selamlar

Bu konuyu okuyun derim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_44257358/tm.htm

Bilginize
  • Arkadaşlar 2.2 Türkiye versiyonu halen çıkmadı ama çıksa da market sorunlarını çözmeyecekmiş. Bunu duyunca ben de daha fazla beklemedim ve Avrupa ülkeleri için hazırlanan 2.2 JPO versiyonunu yükledim. 3 tuş sorunumu da çözmedi ama olsun, artık markete çatır çatır bağlanıp program indirebiliyorum. Oh be dünya varmış! :)

Güncelleme için şu kaynaktan yararlanabilirsiniz : (ilk 2 mesaj yeterli)
    http://forum.donanimhaber.com/m_43803179/mpage_1/key_/tm.htm
  • Bende güncelledim Turkcell romuda gitmis telefondan ayrıyetten bir sey yapmama gerek var mı ? komple yok etmek istiyorum bu turcelli her ne kadar görünmesede telefonu yavaslatır mı ? Uyuz oldum zaten turkcelle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catharacta Skua -- 15 Kasım 2010; 23:33:14 >
  • 3 tuş sorunum vardı problem çözüldü teşekkürler herkesin eline sağlık
    ama şu türkcell sorunun çözme ihtimali yok herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkk1971

3 tuş sorunum vardı problem çözüldü teşekkürler herkesin eline sağlık
    ama şu türkcell sorunun çözme ihtimali yok herhalde

Herkesin yaptığı gibi siz de JPO yükleyin.
  • Arkadaslar selam. Resmi 2.2 surumunu bekledim belki 3 tus sorunu cozulur diye ama malesef olmadi. Asagida ki yontem resmi 2.2 yuklu cihazlarinda 3 tus sorununu cozuyor mu yoksa baska bir yontemi var mi?

quote:

Orijinalden alıntı: Aegeus

Arkadaşlar Selamlar,

Türkiye'de satılan Samsung Galaxy S model telefonlarda karşılaşılan 3 buton sorunu çözülmüştür. Burada nasıl yapıldığını anlatmadan önce tekrar ve tekrar belirtmek isterim ki bu çözümü uygulayıp da telefonunuz zarar görürse hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum; sorumluluk tamamiyle size aittir!

Hemen belirteyim ki bu çözümün orjinal olarak bulunduğu adres şudur:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201 Kendine ve İngilizce bilgisine güvenen arkadaşlar çözümü orjinal olarak oradan takip etsinler.

quote:

DO NOT CONNECT THE PHONE THRU A USB HUB. ONLY DIRECT CONNECT TO MOTHERBOARD USB HEADER (REAR USB NOT FRONT PANEL).

Here is how to proceed:

Remember you need to do JUST EXACTLY how I describe or else your phone might get bricked.

1. Disconnect the phone from the computer (if connected), and reboot the phone. Go to "settings -> applications -> development -> Enable USB Debugging".

2. Ensure your battery contains atleast 60% of charge (the flashing will take only a second, but the voltage is important).

3. Close everything Kies related on your computer (Kies tray agent etc)!

4. Start Odin3 v1.3.exe (IT MUST BE STARTED NOW)

5. Connect the phone to the computer.

6. Start a new command prompt and type "adb reboot download"

7. In Odin3 v1.3 select the included "GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_FINAL.tar.md5" as PDA. Tick "Phone Bootloader Update" as displayed in the picture. DO NOT SELECT RE-PARTITION OR .PIT FILE.

8. Press start button to launch the flashing process.

DONE

Önemli: Bu işlem sırasında telefonu USB hub üzerinden değil, doğrudan bilgisayara bağlayacaksınız. Aşağıda yazanları aynı sıra ile yapın.

1.http://www. m u l t i u p l o a d . c o m /1M96Y946ZW adresindeki sıkıştırılmış dosyayı bilgisayarınıza indirin ve bir klasöre açın.

http://www. m e g a u p l o a d . c o m /?d=FIOJIKZQ adresindeki sıkıştırılmış dosyayı bilgisayarınıza indirin ve içindeki üç adet dosyayı doğrudan C:\ dizinine açın.

2. Telefonunuzu bilgisayardan ayırın, kapatıp tekrar açın, ardından Uygulamalar - Ayarlar - Uygulamalar - Gelişim seçeneğini seçin.

3. Telefonunuzun en az %60 miktarında şarjda bulunmasına dikkat edin.

4. Bilgisayarınızda çalışan Kies ile ilgili herşeyi kapatın. Programın kendisi, sistem tepsisindeki programcık vb. dahil.

5. Biraz önce indirip, bir klasöre açtığınız Odin3 v.1.3.exe dosyasını çalıştırın.

6. Telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Bu aşamada bir iki sürücü yüklenecek, bunların yüklenmesini bekleyin.

7. Başlat menüsünden bir komut satırı açın ve C:\ dizinine geçin. Burası biraz önce üç küçük dosyayı açtığımız dizin. Ardından (tırnaklar olmadan) "adb reboot download" komutunu yazın ve enter'a basın.

8. Biraz önce çalıştırdığınız ve arka planda duran Odin uygulamasına geçin, PDA seçeneğini tıklayın, gelen menüden aynı klasör içindeki "GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_FINAL.tar.md5" dosyasını seçin. "Phone Bootloader Update" seçeneğinin seçili olduğundan emin olun, SAKIN REPARTITION YA DA .PIT SEÇENEKLERİNİ SEÇMEYİN. Doğru seçim için ekteki resme bakın.

9. Start butonuna basın ve yazılım telefona yüklensin. Ardından telefon kendisini resetleyecektir. Telefonu bilgisayardan çıkartın, açın ve biraz önce seçtiğimiz gelişim seçeneğini disable edin. Sonra telefonu tekrar resetleyin, hepsi bu kadar.

Bu seçenekleri aynen takip ettim ve şu anda benim telefonumda 3 buton sorunsuz çalışıyor. Telefonu kapattıktan sonra 3 buton tuşuyla recovery mode'a sorunsuz girebiliyorum. Bu flash esnasında kullandığımız dosya ise doğrudan Samsung Kanada'dan geliyor, biz sadece bir yardımcı program ile onu kendi telefonumuza yüklüyoruz.

Hepsi bu.

Dediğim gibi telefonunuz bozulursa sorumluluk kabul etmiyorum ancak bir çok kullanıcı bu işlemi sorunsuz yapmış durumda, ben de aynı şekilde.

Saygılarımla.

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM

edit: adb.rar dosyasını tekrar başka host'a yükledim, sorunsuz indirebilirsiniz.

• sabırsızlıktan cevap beklemeden ilk sayfada yazılanları dikkatlice harfiyen uyguladım. hiç bir sorun olmadı, 3 tuş artık çalışıyor. bir de android market i açabilirsem başka bir isteğim yok. bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese çok çok teşekkür ederim.
  • Samsung Galaxy S vibrant (T-mobile) telefon aldım. Telefona rooy yetkisi vermek istiyorum ancak bir türlü recovery moda giremedim. Yanılmıyorsam burda o problem den bahsediyorsunuz.

acaba samsung vibrant ta çalışır mı?
  • windows 7 64 bit de fruo 2.2 de denedim 3 tuş sorunundan kurtuldum sağolasın dostum
  • Güncel
  • ben işlemi harfiyen yaptım,sucses de aldım ama telefonu açamıyorum,acaba neden açılmıyor telefon? power tuşu vs açamıyorum telefonu lütfen yardımcı olabilirmisiniz?

NOT:3 tuş ile recovery yada download ilede telefon açılmıyor,hiçbir şekilde tepki vermiyor telefon,teke kelime ile telefon elimde kaldı ne yapacağımı şaşırdım.
    tavsiyesi olan varmı acaba? gecemiz zehir oldu vallahi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 9 Ocak 2011; 2:33:20 >
  • Ben de yapmaya çekiniyorum darth black'in mesajından sonra, geçmiş olsun. halloldu mu sorun?
  • sorun düzelmedi servise yolladım haber bekliyorum.Aslında succes verdi program ama telefon reset atmadı tam brick oldu.
    öğrendiğim kadarı ile 3 tuş problemi fabrikasyon oluyormuş,güncelleme vs gibi yüklemelerden sonra gitmiyormuş dolayısı ile telefonu alırken 3 tuşun çalışıp çalışmadığına dikkat edin.3 tuş çalışmıyorsa zaten versiyon yükseltsenizde çalışmayacakdır.

benim telefonun brick olmasınıda halen çözemedim,odinle yüklemeden önce telefon bilgisi şöyleydi;

2.2
    I9000BOJP3
    FROYO.BOJPB
    KERNEL 2.6.32.9
    ROOT@SE-S608 #1

belki bu versiyona uygum bir dosya ile flashlamak gerekirdi bilemiyorum ancak ben kiesde daha önce yapmam gereken kies patch olayını atladım ve telefon alman versiyon olduğu için kendini kiesden resmi 2.2 versiyona çekti ancak 3 tuş problemi aynıydı ve kies telefonu görmedi akabinde ben odinle önce 3 tuşu çözmek istedim ardından 2.2.1 versiyonunu yüklemeyi düşündüm ama olmadı.şimdi servisde ve yenisini bekliyorum,sonuçda tlefon hiçbir şekilde açılmıyor ve 3 tuş problemi olduğu içinde geri almam söz konusu değil yapılsada dolayısı ile yeni tlefonda 3 tuş olayına daha dikkatli bakacağım zira gözden kaçan en önemli olayı 3 tuş telefonun.

benim ricam ise versiyon farklılıklarından ötürü 3 tuş flashlamalarında değişiklik gösterip göstermediğini bilen arkadaşların açıklaması zira versiyon artırma değilde bu 3 tuş olayo hakikatten sakat iş,dikkat istiyor dolayısı ile bu konuda daha açıklayıcı bilgiler lazım bizler için.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.