Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
2
Favori
61.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu metodu ilk kez yazdıktan sonra hem başlık içerisinde telefonu brick olan kullanıcılar oldu, hem de üç tuş sorununu ortadan kaldırmak için çok daha emniyetli yollar meydana çıktı, bu yollardan ilki:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201 adresinde, ikincisi ise:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=821698 adresinde. Lütfen İngilizceniz var ise öncelikle bu iki yola müracaat ediniz.

Arkadaşlar Selamlar,

Türkiye'de satılan Samsung Galaxy S model telefonlarda karşılaşılan 3 buton sorunu çözülmüştür. Burada nasıl yapıldığını anlatmadan önce tekrar ve tekrar belirtmek isterim ki bu çözümü uygulayıp da telefonunuz zarar görürse hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum; sorumluluk tamamiyle size aittir!

Hemen belirteyim ki bu çözümün orjinal olarak bulunduğu adres şudur:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201 Kendine ve İngilizce bilgisine güvenen arkadaşlar çözümü orjinal olarak oradan takip etsinler.

quote:

DO NOT CONNECT THE PHONE THRU A USB HUB. ONLY DIRECT CONNECT TO MOTHERBOARD USB HEADER (REAR USB NOT FRONT PANEL).

Here is how to proceed:

Remember you need to do JUST EXACTLY how I describe or else your phone might get bricked.

1. Disconnect the phone from the computer (if connected), and reboot the phone. Go to "settings -> applications -> development -> Enable USB Debugging".

2. Ensure your battery contains atleast 60% of charge (the flashing will take only a second, but the voltage is important).

3. Close everything Kies related on your computer (Kies tray agent etc)!

4. Start Odin3 v1.3.exe (IT MUST BE STARTED NOW)

5. Connect the phone to the computer.

6. Start a new command prompt and type "adb reboot download"

7. In Odin3 v1.3 select the included "GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_FINAL.tar.md5" as PDA. Tick "Phone Bootloader Update" as displayed in the picture. DO NOT SELECT RE-PARTITION OR .PIT FILE.

8. Press start button to launch the flashing process.

DONE

Önemli: Bu işlem sırasında telefonu USB hub üzerinden değil, doğrudan bilgisayara bağlayacaksınız. Aşağıda yazanları aynı sıra ile yapın.

1.http://www. m u l t i u p l o a d . c o m /1M96Y946ZW adresindeki sıkıştırılmış dosyayı bilgisayarınıza indirin ve bir klasöre açın.

http://www. m e g a u p l o a d . c o m /?d=FIOJIKZQ adresindeki sıkıştırılmış dosyayı bilgisayarınıza indirin ve içindeki üç adet dosyayı doğrudan C:\ dizinine açın.

2. Telefonunuzu bilgisayardan ayırın, kapatıp tekrar açın, ardından Uygulamalar - Ayarlar - Uygulamalar - Gelişim seçeneğini seçin.

3. Telefonunuzun en az %60 miktarında şarjda bulunmasına dikkat edin.

4. Bilgisayarınızda çalışan Kies ile ilgili herşeyi kapatın. Programın kendisi, sistem tepsisindeki programcık vb. dahil.

5. Biraz önce indirip, bir klasöre açtığınız Odin3 v.1.3.exe dosyasını çalıştırın.

6. Telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Bu aşamada bir iki sürücü yüklenecek, bunların yüklenmesini bekleyin.

7. Başlat menüsünden bir komut satırı açın ve C:\ dizinine geçin. Burası biraz önce üç küçük dosyayı açtığımız dizin. Ardından (tırnaklar olmadan) "adb reboot download" komutunu yazın ve enter'a basın.

8. Biraz önce çalıştırdığınız ve arka planda duran Odin uygulamasına geçin, PDA seçeneğini tıklayın, gelen menüden aynı klasör içindeki "GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_FINAL.tar.md5" dosyasını seçin. "Phone Bootloader Update" seçeneğinin seçili olduğundan emin olun, SAKIN REPARTITION YA DA .PIT SEÇENEKLERİNİ SEÇMEYİN. Doğru seçim için ekteki resme bakın.

9. Start butonuna basın ve yazılım telefona yüklensin. Ardından telefon kendisini resetleyecektir. Telefonu bilgisayardan çıkartın, açın ve biraz önce seçtiğimiz gelişim seçeneğini disable edin. Sonra telefonu tekrar resetleyin, hepsi bu kadar.

Bu seçenekleri aynen takip ettim ve şu anda benim telefonumda 3 buton sorunsuz çalışıyor. Telefonu kapattıktan sonra 3 buton tuşuyla recovery mode'a sorunsuz girebiliyorum. Bu flash esnasında kullandığımız dosya ise doğrudan Samsung Kanada'dan geliyor, biz sadece bir yardımcı program ile onu kendi telefonumuza yüklüyoruz.

Hepsi bu.

Dediğim gibi telefonunuz bozulursa sorumluluk kabul etmiyorum ancak bir çok kullanıcı bu işlemi sorunsuz yapmış durumda, ben de aynı şekilde.

Saygılarımla.

edit: adb.rar dosyasını tekrar başka host'a yükledim, sorunsuz indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aegeus -- 16 Ocak 2011; 22:56:18 >

• Güzel bilgi. Teşekkürler.
  • teşekkürler.
  • teşekkürler Samsung Türkiye, telpa, başarı servisleri uyumaya devam etsin
  • Çok teşekkürler.

Bende de çalıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonForum -- 17 Eylül 2010; 20:07:25 >
  • " Bu işlem sırasında telefonu USB hub üzerinden değil, doğrudan bilgisayara bağlayacaksınız. Aşağıda yazanları aynı sıra ile yapın. "

Arkadaşlar bunu anlayamadım :s Doğrudan bilgisayar derken ? :(
  • usb hata ayıklama modunu kastetmiş arkadaş doğrudan derken

c:/ dizinine de şöyle geçiliyor;
    cd..
    bunu her yazışınızda bir üst dizine kayar sadece c:/ kalana kadar yazın iki noktasıda var sonunda sadece cd değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: raikkonen1088

" Bu işlem sırasında telefonu USB hub üzerinden değil, doğrudan bilgisayara bağlayacaksınız. Aşağıda yazanları aynı sıra ile yapın. "

Arkadaşlar bunu anlayamadım :s Doğrudan bilgisayar derken ? :(

yani kasanın önüne değil arkasına anakarttaki usblere takıcan kbloyu

bu arada bu yöntemde fena değil ama birinin telefon brick olmuş o yüzden kimseye öneremedim sonra başıma kalırlar
  • helal olsun arkadaşlar bende de canavar gibi çalıştı 3 tuş,hemen giriverdi,ulan turkcel şimdi senden kurtuldum,sizin gibi dostlar oldukça teknoloji konusunda sırtımız yere gelmez,
    ayrıca birkaç ekleme yapmak istiyorum,eğer bilgisayarınızdan birden fazla kullanıcı varsa o an açık olan kullanıcının olduğu bölüme çıkarın adb dosyalarını ''C:\Users\ALİ 06'' gibi zaten komut istemin de de aynısı yazıyor gerisi yazılanları doğru yapmaya kalıyor,hadi hayırlı olsun
  • Aegeus vala asıl müjde senin paylaştığın . Valla aklımdan geçeni yapmışlar ... Demekki aklın yolu bir... Sadece bootloader ile 3 tuş aktiflenmekte.. Kanada daki eski sürüme düşürme derdi de yok ....

Bence asıl paylaştığınız bu metod ile sadece bootloader daki 3 tuş aktiflenme en pratik çözüm...

Bakalım TELPA BAŞARI C5 gibi yetkili teknik servis firmaları sadece bootloader çözümü odin ile kolaycana yapabilecek mi veya kendi özel yazılımları sorunu sadece bootloader güncellemesinden ibaret olduğunu umarım anlamışlardır...

Yetkilil Servisler bu güncellemeyi kabul ederse servise gelecek 3 tuş mağdurların cihaz değişimi olmadan çözümü de sağlanmış olur ...

• kusura bakmayın ,anlayamadıgım bı nokta var , ben wın 7 kullanıyorum , benım laptopta tek kullanıcı var ultimate die ,baskada kullanıcı yok , ben komut alanına c/users/ultimate den sonramı yapacam ıslemlerı yoksa dıer arkadasında soledıgı gıbı cd.. yazarak C/ ye kadar ındırgeyecem mı ?
  • Ben de işlem tamam arkadaşlar. Çok teşekkürler Aegeus.

Son durum:

Turkcell I9000 üzerine: Android 2.2 w/ FW I9000XXJPH + root + superuser + usa market enabled + 3 Button Recovery.
  • önce 3 tuşa nasıl basılır diye anlatsaydınız daha güzel olmaz mıydı? Herkes bilmek zorundamı 3 tuş olayını?
  • Teşekkürler,
    Aynı başarıyı cihazı üretenler, satanlar ve teknik desteğini verdiğini idda edenlerin de göstermesini bekliyoruz.
  • Ana konuda xp harici işletim sistemiyle denemeyin diyordu, bunu win. 7 64 bit le deneyen oldu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

önce 3 tuşa nasıl basılır diye anlatsaydınız daha güzel olmaz mıydı? Herkes bilmek zorundamı 3 tuş olayını?

http://forum.donanimhaber.com/m_42104387/tm.htm

elli kere filan anlatıldı burada.
  • Valla telefonu almakta tereddüt ediyordum bu 3 tuş olayından dolayı, bugün doğubanktaki tüm mağazaları gezdim bütün telleri denedik adamlarla, piyasada 3 tuş çalışan galaxy s kalmamış. Yarın gidip alacağım bir tane artık. Ellerinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzunogluosman

kusura bakmayın ,anlayamadıgım bı nokta var , ben wın 7 kullanıyorum , benım laptopta tek kullanıcı var ultimate die ,baskada kullanıcı yok , ben komut alanına c/users/ultimate den sonramı yapacam ıslemlerı yoksa dıer arkadasında soledıgı gıbı cd.. yazarak C/ ye kadar ındırgeyecem mı ?

hocam o arkadaşın bahsettiği dosyayı nereye koyduysanız oraya gideceksiniz. bende windows 7 kullanıyorum. kullanıcı adım TUNA. diyelim ki adb.rar dosyasını c:\ ye açtım. c: harddiski içinde adb diye bir klasör var artık.

başlat - çalıştır - cmd.exe (enter)

dos komut penceresi direk böyle açılacak:

c:\users\TUNA>_

ben böyle yazacağım:

c:\users\TUNA>cd\ (enter tuşu)

sonra böyle olacak:

c:\>

ben böyle yazacağım

c:\>cd adb (enter tuşu)

ve artık adb klasörü içindeyim. biraz dos bilgisi gerekiyor ama o kadar da zor değil...

• Merhaba arkadaslar,
    Ben telefonu turkcell'den almadım,www.hizlial.com sitesinden satın aldım. Telefonun sayfasında şu şekilde bir ibare mevcut.
    "Mağazamızda Satılan Samsung Cep Telefonları, Samsung Türkiye Yetkili Servisleri Tarafından 2 Yıl Garantilidir. Samsung Resmi Distribütörleri tarafından ithal edilmektedir."
    Şimdi, bu telefonun Turkcell ile bir alakası olmaması lazım gibi geliyor bana, fakat telefon sanki Turkcell'den alınmış gibi Turkcell logosu ve müziğiyle açılıp kapanıyor, 3 tuş olayı çalışmıyor, Android Market uygulaması yüklü değil. Yani Turkcell'den alınmış telefonların gösterdiği emarelerin aynılarını gösteriyor!
    Sizce bu normal bir durum mu?
    Telefonun firmware'ini Kies'den update etmek istesem Kies buna izin vermiyor, "this device's version cannot be updated" mesajı veriyor. Bu çok saçma değil mi? Official olarak firmare yayınlansa ben bunu Kies'den yapamayacak mıyım yani?

Kies harici başka yollarla firmware update'i nasıl yapılır bilmiyorum. Hem şu 3 tuş sorununu yok etmek için hem de başka bir firmware yüklemek için forumlardan yarım yamalak okuyup yanlış bişeyler yapmak istemiyorum. Her ne kadar kendim Turkcell abonesi olsam da telefonun bu şekilde Turkcell logosuyla ve müziğiyle açılıyor olması beni acayip rahatsız ediyor ve bundan kurtulmak istiyorum. Ayrıca Android Market'den uygulama indiremiyor olmak da çok saçma geliyor.
    Şimdi ben ne yapayım? Bu sorunu official olarak nereye bildirmek gerekiyor? Samsung yetkili servisine götürüp "bu telefonun 3 tuş recovery olayı çalışmıyor, bunu düzeltin" diyebiliyor muyuz?

Zaten 3 tuş sorunu çözülse de sonrasında ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Yani Turkcell'in kısıtlamaları olmayan bir firmware nereden indirilir, nasıl kurulur, bunları da bilmiyorum. Bu konu hakkında derli toplu ve benim gibi bu konulara yabancı olanlara yardımcı olabilecek şekilde bilgi verebilecek olan var mıdır?
    Teşekkürler

• Bendede oldu arkadaşlar, Aegeus teşekkürler... Şimdi sıra turkcell romundan kurtulmakta...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.