Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
2
Favori
61.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ses açma + home tuşu + power = recovery menu

ses kapama + home tuşu + power = download menu

normal halleri böyledir.
  • Başlat menüsünden bir komut satırı açın ve C:\ dizinine geçin. Burası biraz önce üç küçük dosyayı açtığımız dizin. Ardından (tırnaklar olmadan) "adb reboot download" komutunu yazın ve enter'a basın.

Bu işlemi yaptıktan sonra açılan ekrandaki uygulamaları telefonun içine mi yüklüyoruz yoksa otomatik algılıyor mu telefon bu dosyaları.Açıkçası bu noktayı pek anlayamadım.Yardımlarınızı rica ederim.Telefonu alalı 14 gün oldu ama sırf 3 tuş yüzünsdün sinirimden kullanmadım.Hergün samsung çağrı merkezini aradım.Sonuç maalesef bulamadım.Allah razı olsun burdaki arkadaşlardan.Yukardaki işlemden sonra ne yapacağımı bilemediğim için ve de bir arıza çıkmamısı için yanlış bişeyler yapmamak için siz üstadlarımdan bilgi almak istedim

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duna

ses açma + home tuşu + power = recovery menu

ses kapama + home tuşu + power = download menu

normal halleri böyledir.

Teşekkürler, bir sorum daha olcak şu an 3 tuş çalışıyor fakat henüz root etmedim telefonu çünkü root işleminin telefonu garanti kapsamı dışına çıkardığını okudum bazı yerlerde bu doğru mudur?? Bana çok saçma geldi açıkçası böyle birşey varsa.
  • Arkadaşlar, ilk sayfada verilen rapid (http:// r a p i d s h a r e . c o m / files /419611498/adb.rar) linki silinmiş. Alternatif link verebilir misiniz..?

Teşekkürler..
  • Merhaba Arkadaşlar rapid (http:// r a p i d s h a r e . c o m / files /419611498/adb.rar) altarnatif link veya biri upload yapabilirmi donload limiti dolsu sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RegenT

Merhaba Arkadaşlar rapid (http:// r a p i d s h a r e . c o m / files /419611498/adb.rar) altarnatif link veya biri upload yapabilirmi donload limiti dolsu sanırım..

http://snipetr.tk/abd.rar
    http://snipetr.tk/GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_FINAL.7z

• @Shankai

Teşekkürler şimdi 3 tuş aktif ediyorum hemen..

Yapılan işlem: Win7 x64 ultimate sim kart yok Garanti Telpa
    ---------------------------------------------------------

Edit:Spam olmasın

EMEĞİ GEÇEN HERKEZE TEŞEKKÜRLER......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RegenT -- 22 Eylül 2010; 12:18:03 >
  • Tamamdır. Teşekkürler Shankai. 3 tuş artık aktif, eksik olmayın arkadaşlar :)
  • odin ile root yaparken brick :D serviste..
    şöyle kaliteli bir root yazısı yok internette :pff
  • quote:

Orijinalden alıntı: snipeTR

odin ile root yaparken brick :D serviste..
    şöyle kaliteli bir root yazısı yok internette :pff

Geçmiş olsun. Garantili miydi cihaz? Garantisiz brick cihazları kime yaptırıcaz acaba? Samsung teknik servisi ilgileniyor mu bunlarla? Fiyat ne kadar oluyor genelde? Daha başıma gelmedi şükür.:) Ama önceden fikir edinmek iyidir.
  • Arkadaşlar yeni yöntem yayınlanmış bu çok daha kolay ve eskisini kullanmayın diyorlar bilginize:

Yesterday Samsung released a update for Bell GT-I9000M which fixed the missing 3-button combo issue (i.e faulty secondary bootloader, SBL).

Unfortunately the fix is currently only available to Bell customers thru Kies, so a registry hack and excess flashing is needed to update the bootloader to another variants.

Here is the new method I was talking about.

I consider it the safest method yet, because there are so many (critical) variables less. Now Odin3 and the drivers cannot mess anything up.

It is fully automated process so user errors are almost impossible.

How to use it:

1. Download GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_REDBEND.7z and extract the archive (contains update.zip file).

2. Connect the phone to the computer and mount the INTERNAL SD as mass storage.

3. Copy the update.zip file to the root of the SD card.

4. Unmount the SD card safely -> (to prevent data corruption).

5. Go to settings -> Applications -> Development -> Enable USB Debugging.

6. Start a new command prompt and type "adb reboot recovery"

7. Once in recovery mode, unplug the phone from the computer.

8. Use the volume button to navigate downwards, and select "apply sdcard:update.zip". Press home key to execute.

9. Some large blue letters will we visible, it is just redbend_ua working, ignore.

10. The screen will turn black once the update is finished. The device will reboot within 5 seconds.

11. Job done.

GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_REDBEND.7z

This version is for GT-I9000 and GT-I9000M phones.
    It might work with GT-I9000B and GT-I9000T (South-American) variants too, but it has not been tested.

I don´t think it will work on Captivate (SGH-I897) and Vibrant (SGH-T959), because the key sequence to launch recovery and download modes from power off state is different(?) (no physical home key).

Thanks to supercurio for "lending" redbend and the programming commands.

Please report in the results!

Update 9/19/2010: The newest and yet the safest method described above. DO NOT use the old methods to update!

• Dün itibariyle bende Samsung i9000 almış bulunmaktayım.

Alacak arkadaşlara faydalı olması açısından şu bilgileri paylaşayım.

-teknolojix.com dan aldım
    -Üstünde C5 etiketi vardı
    -Turkcell romlu ve 3 tuş çalışıyor.
  • Merhaba,
    Öncelikle bu telefonu yeni almış biri olarak, yukarıdaki bilgiyi bizlerle paylaşan arkadaşımıza teşekkür ederim.
    Ben de bu adımları uyguladım ve 3 tuş olayı çözüldü.

Şimdi ne yapmalıyım ?
    Yani android markete ulaşabilmek için vs. yeni rom mu yüklemem gerekiyor ? (yükleyeceksem nasıl yapacağım ?)
    2.2 update yapacak mıyım ?

Bu konularda bilgi rica ediyorum.

Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar şimdi birisi oraya yazmış eski yöntemi kullanmayın diye hangisi yapmamız lazım? Ve ilk sayfada ki rapid ile bir arkadaşın serverina yüklediği dosyalara ulaşamıyoruz. Başak birisiz indirmiş ise lütfen upload edebilir mi. Teşekkür ederim.
  • ilk gösterilen yöntemle biraz önce 3 tuşu açtım.
    İlk yöntemdeki abd dosyası rapid linki bozuk ama bu sayfada kihttp://snipetr.tk/abd.rar linki zorla da olsa iniyor.
    tek ilavem ilk yöntemde 2. seçenekt e uyg-ayar-uyg-gelişimde ilk seçenek olana "usb hata ayıklama" seçilecek işlemden sonra kaldırılacak

emeği geçen arkadaşlara teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan4@yahoo.com

arkadaşlar,
    Aegeus 'un bu threadin en başında yazmış olduğu adımları aynen takip ettim. Herhangi bir sorun olmadı gibi göründü. Telefonun bilgisayar ile bağlantısını kesip telefon ayarlarında usb debug modunu disable ettim. Sonra büyük bir heyecanla 3 tuşa bastım. Şimdi ekranda "Downloading... Do not turn off Target!!!" yazıyor. Telefon öyle kaldı, hangi düğmeye başarsam basayım telefonu bu moddan çıkaramadım. Başım büyük dertte galiba. Ne yapmam gerekiyor, nolur bir bilen yardım etsin. Telefon servislik mi oldu yoksa????
    Gelecek cevaplardan çok korkuyorum..

sorunu çözmüşsündür ama başkası da karşılaşırsa diye yazıyorum. aynısı bende de oldu. pili çıkartıp biraz bekleyip taktım. normal başlatınca telefon çalıştı. kapatıp. ses açma+home+power tuşlarına basınca recovery mod a girdi.

yukarıda anlatılanları harfiyen uygularsanız 3 tuş sorunsuz çalışıyor.

araştırıp bulan, yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Freuer

ilk gösterilen yöntemle biraz önce 3 tuşu açtım.
    İlk yöntemdeki abd dosyası rapid linki bozuk ama bu sayfada kihttp://snipetr.tk/abd.rar linki zorla da olsa iniyor.
    tek ilavem ilk yöntemde 2. seçenekt e uyg-ayar-uyg-gelişimde ilk seçenek olana "usb hata ayıklama" seçilecek işlemden sonra kaldırılacak

emeği geçen arkadaşlara teşekkürler

(http://www.multiupload.com/92APM2IF5E)
    Dosyaların olduğu link bozuksa bu linki deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: dimiTRiu

Merhaba,
    Öncelikle bu telefonu yeni almış biri olarak, yukarıdaki bilgiyi bizlerle paylaşan arkadaşımıza teşekkür ederim.
    Ben de bu adımları uyguladım ve 3 tuş olayı çözüldü.

Şimdi ne yapmalıyım ?
    Yani android markete ulaşabilmek için vs. yeni rom mu yüklemem gerekiyor ? (yükleyeceksem nasıl yapacağım ?)
    2.2 update yapacak mıyım ?

Bu konularda bilgi rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

az önce buradaki 3 tuş aktif etme yöntemi ile önce sorunsuz bir şekilde 3 tuş olayını hallettim. daha sonra bilgisayara kies kurup

host dosyasında 174.123.5.146 fus.samsungmobile.com ekleyip kies ten JPH update'ini yükledim.

hiç bir sorun çıkmadan bu iş de halloldu.
    market sorunsuz çalışıyor.
    eski haline göre sanki biraz lag var gibi ama tam olarak kurcalayamadım daha.

bir de root nasıl yapılır onu da bulup super user olursam tam süper olacak.

• ODIN Success verdi ancak telefon açılmıyor şimdi.
    XDA Formlarda işlemi yapmadan önce dump alıp HEX editörle açıp "e-fused" diye bir değeri kontrol edin diyor.
    Önce bu işlemi yapmadan kimse denemesin.
  • Sebebi de budur:
    quote:

At the moment it seems that some phones contain a faulty or incompatible PBL (primary or primitive bootloader as Samsung calls it).

When a new SBL is being flashed to these phones, the PBL becomes the issue.
    It will result a bricked phones.

Judging from the dumps, this is the actual problem.

It can be easily fixed by updating the PBL at the same time with SBL, but someone would have to test it first. I have the fix ready, but I cannot test it myself since I don´t have a phone with faulty bootloader or a faulty bootloader to flash in my phone.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.