Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
2
Favori
61.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nevzat74

Ben İstanbul'dayım, telefonu servise vereli 3 gün oldu. Bugün sorduğumda halen işlemde görünüyor dediler. Bakalım daha ne kadar telefonsuz kalacağım ve maliyeti ne olacak.

sadece recovery mod u tekrar aktif edip geri verseler ona da razıyım.. geri kalan işlemi zaten yapbiliyorum yemişim servisin rom unu...
  • Yalnız şunu da dikkate almak lazım. Yabancı forumlardan öğrendiğime göre bu problem yazılımsal (firmware) olduğundan, 3 buton sorununuz yokken veya fix etmişken, başka bir ROM kurduğunuzda yine bu sorunu yaşayabilme ihtimaliniz var. Yani fix edilen bölümün üzerine başka bir ROM yine hatalı olan versiyonu koyabiliyormuş. Bir kullanıcı bunu yaşamış, 3 butonu çalışıyorken, sonradan kurduğu ROM 3 buton sorununu geri getirmiş. Yani sonuçta iş Samsung'da bitiyor gibi.
  • ingilizce olan sitede yazanları yaptım ama recovery mode da apply sdcard:update.zip yaptığımda cant find file yazıyor, update.zip i sd karta kopyaladım ama okuyamıyor nedense... yardım?
  • woot oldu, 3 button combo çalışıyor artık, bilgisayarda sd card diye görünene atmıştım olmamıştı phone yazan drive a kopyaladım ve update i yaptı, artık çalışıyor, gelsin yeni android :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QoS -- 1 Ekim 2010; 19:09:42 >
  • arkadaşlar bazı yanlış düşünceleri düzeltmek istiyorum.
    ilk önce 3 tuşun hiçbir işe yaramadığını belirtmeliyim. yaradığı durum şu.
    sistem açılmaya çalışıyor ama restart atıyor yani açışış demosu görünüyor ama telefon açışmıyor
    brick olduğunda (dead body yada dead boot da denir) telefonun üç tuşu işe yaramıyor. eğer çalışıyorsa bile yaramıyor.
    üç tuşu hdd nizin boot bölümüne yüklenen bir program gibi düşünebilirsiniz. linux kullananlarınız varsa ona lilo yada grub derler.
    işletim sisteminiz bozulsa bile bu kısım çalışır, işletim sistemi açılmaya bilir ama yinede grub çalışacaktır.
    üç tuşta böyle bişi..
    ama siz boot kısmına işlem yaparken (ki versiyon yükseltirken bu gerekldir.) sistemi bozarsanız bu esnada boot kısmı zarar görürse o zaman üç tuşun bir anlamı olmaz. çünkü telefonun modem denilen kısmı ile donanımı arasında bir bağ olmaz ve işletim sistemi daha fazla ilerleyemez ve kalır öyle.

şimdi sorulara geçiyim. ben 2 defa bozdum 40 ar tl den yaptılar. full yazılım atıldığında 15 dakka sürüyor.. sadece boot kısmını atınca telefon ayarları olduğu gibi kalıyor menüler ve yazılımlar komple eski haline dönüyor ve 2-3 dakikada hallediyorlar.

telefonları düzeltecek teknoloji özel bir samsung debug yazılımı ile oluyor. ben neredeyse ahbap oldu adamlarla :D yakında işe başlarım orada :D

neyse sonuç olarak çok kısa ve basit bir işlem ile brick telefonu açılır hale getirebiliyorlar.
    sizin servisinizin bulunduğu yerde ya o cihaz yoktur bu yüzden olan bir yere kargo ile gönderilmiştir. yada o kişiler daha önce bu işlemi yapmadıklarından koreden gelen ingilizce dökümanı okumaya çalışıyorlardır :D

geçmiş olsun kolay gelsin.

• bu yontemle 3 tus sorununu cozmustum jpk surumunu kurmak istedim odinden kurdu fakat acılmadı tel samsung ekranında kaldı ve bununla birlikte 3 tus ta gitti..sonra jp3 kurdum şimdi o kurulu uzerinde ama 3 tus calısmıyor hala..tekrar nasıl aktif ederim 3 tusu bu yontemi deniyorum olmuyor hata veriyor
  • arkdaşlar ben denilen herşeyi yaptım bu regeditten ayarları değiştirip kiesten güncelleme yapabılmek ıcın..önceden en son surum dıodu artık

geçerli sürüm : PDA:JG9 / PHONE:JG9 / CSC:JG9
    EN SON SURUM: PDA:JH2 / PHONE: JH2/ CSC : JH2 =yukselt

yükselte tıkladıgım zaman
    dikkat kısmı gelıyo dogruyluyorum
    bilgi kısmınada allow saving yapıyorum sonraki dedıgım zaman
    KARŞIDAN YÜKLE kısmında "ikili dosya yükleniyor" derken en başta kapatıyo kendini..

test moduna geciremiorum acaba ondan mı kaynaklanıyor?? ctrl+alt+u+p olmuyor test mode off onn falan hıc bıse cıkmıyo ..

ltfen yrdımcı olun??
  • Afedersinde telefon samsung ekrnında kalmışken nasıl tekrar odinden yeni yazılım kurdun ???

Download moda almadan odin telefona yazılım atmaz...

quote:

Orijinalden alıntı: altunkeser

bu yontemle 3 tus sorununu cozmustum jpk surumunu kurmak istedim odinden kurdu fakat acılmadı tel samsung ekranında kaldı ve bununla birlikte 3 tus ta gitti..sonra jp3 kurdum şimdi o kurulu uzerinde ama 3 tus calısmıyor hala..tekrar nasıl aktif ederim 3 tusu bu yontemi deniyorum olmuyor hata veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: snipeTR

arkadaşlar bazı yanlış düşünceleri düzeltmek istiyorum.
    sistem açılmaya çalışıyor ama restart atıyor yani açışış demosu görünüyor ama telefon açışmıyor
    brick olduğunda (dead body yada dead boot da denir) telefonun üç tuşu işe yaramıyor. eğer çalışıyorsa bile yaramıyor.
    üç tuşu hdd nizin boot bölümüne yüklenen bir program gibi düşünebilirsiniz. linux kullananlarınız varsa ona lilo yada grub derler.
    işletim sisteminiz bozulsa bile bu kısım çalışır, işletim sistemi açılmaya bilir ama yinede grub çalışacaktır.
    üç tuşta böyle bişi..
    ama siz boot kısmına işlem yaparken (ki versiyon yükseltirken bu gerekldir.) sistemi bozarsanız bu esnada boot kısmı zarar görürse o zaman üç tuşun bir anlamı olmaz. çünkü telefonun modem denilen kısmı ile donanımı arasında bir bağ olmaz ve işletim sistemi daha fazla ilerleyemez ve kalır öyle.

şimdi sorulara geçiyim. ben 2 defa bozdum 40 ar tl den yaptılar. full yazılım atıldığında 15 dakka sürüyor.. sadece boot kısmını atınca telefon ayarları olduğu gibi kalıyor menüler ve yazılımlar komple eski haline dönüyor ve 2-3 dakikada hallediyorlar.

telefonları düzeltecek teknoloji özel bir samsung debug yazılımı ile oluyor. ben neredeyse ahbap oldu adamlarla :D yakında işe başlarım orada :D

neyse sonuç olarak çok kısa ve basit bir işlem ile brick telefonu açılır hale getirebiliyorlar.
    sizin servisinizin bulunduğu yerde ya o cihaz yoktur bu yüzden olan bir yere kargo ile gönderilmiştir. yada o kişiler daha önce bu işlemi yapmadıklarından koreden gelen ingilizce dökümanı okumaya çalışıyorlardır :D

Hangi serviste yaptırdığınızı da yazsanız iyi olurdu.

• quote:

üç tuşta böyle bişi..

benim telefon da brick oldu sanırım ama ilk olduğunda 3 tuş yardımı ile yeni rom atarak kurtarmıştım..ikinci seferde 3 tuş çalışmadı ve açlış demosundan öteye geçemedi..

cuma dan beri serviste telefon büyük ihtimalle ankarada kurtarma için gerekli araçları olmadığından bekliyor hala.. yoksa yazılım yüklemesi en fazla dediğin gibi 15 dakikalık iş..

• Arkadaslar cihazi rood ettim ve room manager indirdim calistirdigim ve ilk menu olan flash clockmod recovery ye bastigim zaman unable to concact server. Please make sure that you have a stable internet connection. diye bir ibare cikiyor ve ben rom atamiyorum cihaza. Forumda boyle bir sorun ve cozumle karsilasmadim. Yardimci olursaniz sevinirim.
  • quote:

acılmadı tel samsung ekranında kaldı ve bununla birlikte 3 tus ta gitti..sonra jp3 kurdum

tel boot etmiyor ve 3 tuş da çalışmıyorsa nasıl başka bi sistem kurabiliyorsun ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: QoS

quote:

acılmadı tel samsung ekranında kaldı ve bununla birlikte 3 tus ta gitti..sonra jp3 kurdum

tel boot etmiyor ve 3 tuş da çalışmıyorsa nasıl başka bi sistem kurabiliyorsun ki?

bunun cevabını yazarsanız hemen gidip telefonu servisten alıcam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haplo39 -- 4 Ekim 2010; 14:19:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal can

quote:

üç tuşta böyle bişi..

Hangi serviste yaptırdığınızı da yazsanız iyi olurdu.

servisin numarasını vermeniz mümkün mü ?

• kalbim dura dura yaptımmm hallolduuu 3 tuş aktif yanlız o menuden nasıl çıkıcam birde arkadaşlarr adb reboot download yazınca telefonda sarı ekran oluştu pc ye tel yazılımını yükledii sonra odin e bastım start a resetledii denedim 3 tuşum aktifff yapacak arkadaşlar sarı ekran gelirse kazma kürekli eleman korkmasın devam etsin sakın bozuldu diyip pc ile bağlantısını kesmesin telefonun
  • arkadaşlar samsung galaxy s güncelleme sırasında çökmüş. bu halde satın aldım. usb kabloyu takınca hiç bir hareket yok. 3 tuş olayı işlem yapmıyor. ve cihazın ekranında telefon ile pc işareti arasında içinde ünlem olan sarı bir üçgen var. bu cihazla bir şekilde bağlantı kurup hayata döndürmek konusunda yardımcı olabilir misiiz?
  • ya arkadaşlar bana da yardım lazım. işlemleri uyguladım, odinde complete dedi. telefon kapandı ve bir daha açılmadı. kıbrısta bulunuyorum, telefon t-mobile olarak gelmişti, ne yapabilirim?
  • kimse yokmu buralarda?
  • Eğer 3 tuş kurtarma menüsü çalışmıyorsa (telefonun pilini çıkarıp tekrar taktıktan sonra ilk açılırken "Ses Yükseltme + Home + Power" tuşlarına birlikte basınca gelen özel kurtarma menüsü) telefonun servislik olmuş demektir. Samsung teknik servisine götürmekten başka çıkış yolu yok! Üzgünüm.
  • Bu dediğini birebir yaşadım, jm1 sürümünde fix yaptım 3 tuş çalıştı, jm8 de çalıştı, jpk sürümünde zaten e3 boot menuye yukseliyor, fakat jg4 sürümüne downgrade yapınca gene 3 tuş öldü, şimdi odin sakata geleceği için KIES ile tekrar jm1 e yükseltip fixlemek lazım yada jpk ya yükseltmek lazımm.

quote:

Orijinalden alıntı: nevzat74

Yalnız şunu da dikkate almak lazım. Yabancı forumlardan öğrendiğime göre bu problem yazılımsal (firmware) olduğundan, 3 buton sorununuz yokken veya fix etmişken, başka bir ROM kurduğunuzda yine bu sorunu yaşayabilme ihtimaliniz var. Yani fix edilen bölümün üzerine başka bir ROM yine hatalı olan versiyonu koyabiliyormuş. Bir kullanıcı bunu yaşamış, 3 butonu çalışıyorken, sonradan kurduğu ROM 3 buton sorununu geri getirmiş. Yani sonuçta iş Samsung'da bitiyor gibi.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.