Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
2
Favori
61.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KIES ile bu işlemi yapmam mümkün mü ? tekrar belirteym cihaz hiç bir şekilde usb gömüyor ve üç tuş olayı işlem yapmıyor?
  • Dün akşam nihayet telefonuma tekrar kavuştum. Serviste yaklaşık 1 hafta geçirdi telefon. Servis benden bir ücret almadı. Telefonumu ilk aldığım zamanki orjinal haline çevirmişler, yine Turkcell logoları, müziği, eski ROM, market yok vs... Neyse, ben yine 2.2 betaya geçirmeye çalışacağım, ama Kies ile olan yöntemden şaşmayacağım, bir daha Odin mi, aman diyim.... Haa bir de 2.2 betalarında Turkcell Online İşlem programı yoktu, en çok onun yokluğuna bozulmuştum, turkcelluygulamalar.com 'da da Samsung Galaxy S desteklenmiyormuş. Bu durumda ne yapıp edip telefondaki yüklü programların yedeğini almaya çalışacağım önce. Detayları daha sonra sizinle paylaşırız inş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevzat74

Dün akşam nihayet telefonuma tekrar kavuştum. Serviste yaklaşık 1 hafta geçirdi telefon. Servis benden bir ücret almadı. Telefonumu ilk aldığım zamanki orjinal haline çevirmişler, yine Turkcell logoları, müziği, eski ROM, market yok vs... Neyse, ben yine 2.2 betaya geçirmeye çalışacağım, ama Kies ile olan yöntemden şaşmayacağım, bir daha Odin mi, aman diyim.... Haa bir de 2.2 betalarında Turkcell Online İşlem programı yoktu, en çok onun yokluğuna bozulmuştum, turkcelluygulamalar.com 'da da Samsung Galaxy S desteklenmiyormuş. Bu durumda ne yapıp edip telefondaki yüklü programların yedeğini almaya çalışacağım önce. Detayları daha sonra sizinle paylaşırız inş.

telefonuna kavuşmana sevindim darısı benim başıma..

senin telefon nasıl bozulmuştu.. benim samsung logosunda kilitleniyordu.. Başarı servise verdim 4 günde yapamadılar.. sinirlendim telefonu geri aldım hiç bir şey açılmıyordu bu sefer değil samsung logosu şarja takınca pil bile göstermiyordu... telpa servisi arayıp onlardan bir adres almıştım 2 gündür de orada (3 günde teslim edeceğiz dediler)..

başarı telefonu daha fazla bozdu diye şüpheleniyorum.. umarım anakart manakart değişecek demezler..

• Brick olan yani tamamen donmuş durumdaki telefonları servisler büyük ihtimalle onu güncelleyip düzeltebilen özel donanıma (ki buradaki bir arkadaşın söylediği gibi bir cihaz varmış onunla bağlanıyorlarmış) sahip Türkiye çapındaki en baba Samsung servislerine (artık kargoyla mı kuryeyle mi yoksa kendi araçlarıyla mı ne...) gönderiyorlardır. O yüzden normalde 15 dk süren bir güncelleme işlemi için 1 hafta 10 gün beklemek durumunda kalıyoruz, önce gönderiyorlar, ana merkez sırası gelince düzeltip geri gönderiyor filan. Zaten İstanbul'da bir yerden bir yere normal kargo 2-3 günden önce birşey ulaştırmıyor, ona göre hesap edince normal geliyor.

Benim telefona Odin ile çok ufak, basit bir fix yüklemeye çalışmıştım, root olmak için miydi yoksa 3 buton fixi miydi şimdi tam hatırlamıyorum ama yani tam bir ROM güncellemesi filan değildi. 6 MB'lık ufak bir dosyayı güncelleyecektim, Odin'den işlemi başlatınca 1-2 sn sonra hem telefon hem de Odin dondu kaldı. Ondan sonra da telefondan hayır gelmedi. Telefonun pilini çıkarıp taksan bile hemen 1-2 sn sonra solunda telefon işareti ortada kocaman bir ünlem ve sağda da bilgisayar ikonuydu galiba böyle bir üçlü resimle karşılaşıyorsun ve hiçbir tuş da çalışmıyor, ben Samsung logosunu bile görmüyordum. Telefon bu hale gelmişse servisten başka bir çözüm yok.

• Aklıma gelmişken, belki bazı arkadaşlara yardımı olur, telefon eğer Samsung logosuna geliyorsa belki kurtarma şansınız vardır. Şöyle ki benim telefon bir ara yüklediğim programlardan bazısı sebebiyle sapıtmıştı, logo kısmında uzun süre bekliyordu, ya kilitleniyor ya da çooooook ağır açılıyordu (açılıyordu derken ekranı sağa kaydırın mesajı çıkınca ekranı sağa çekince hiçbirşey olmuyor, açılmıyordu). İşte bu durumdaysa telefonu Güvenli Mod'a (Safe Mode) alabiliyoruz. Ben bunu kazara 1 kere keşfetmiştim, sonra araştırınca İngilizce forumlarda da buldum. 3 buton kurtarma menülerine giremiyorsanız (yani o modlar kapalıysa) bile Güvenli Mod'a girilebiliyor, bu moddayken tüm 3.cü parti uygulamaları devre dışı bırakılıyor, böylece onlardan kaynaklı açılış sorunları çözülebiliyor. Zaten telefona bir kere giriş yaptıktan sonra kilitlediğini düşündüğüm bütün uygulamaları uninstall etmiştim, sonra kapayıp açınca normal açılmıştı.

* Güvenli Mod'a Nasıl Giriliyor?
    Ne yazık ki tam bir tuş kombinasyonu veremeyeceğim, çünkü internette bu moda girmek için verilen yönergeler ve tuş kombinasyonları benim telefonda işe yaramamıştı. Bu moda girmek için ben şöyle yapıyorum : telefon açılırken bir elim Volüm düğmesine basarken, diğer elimle buna ek olarak Home, Menü ve Geri Dönme tuşlarına rastgele ve sürekli basıp basıp çekiyorum. Bir şekilde doğru zamanda doğru tuş kombinasyonuna ulaşınca alet Güvenli Mod'a giriyor. Bu işin doğru yolunu bilen varsa ve paylaşırsa da sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevzat74

Aklıma gelmişken, belki bazı arkadaşlara yardımı olur, telefon eğer Samsung logosuna geliyorsa belki kurtarma şansınız vardır. Şöyle ki benim telefon bir ara yüklediğim programlardan bazısı sebebiyle sapıtmıştı, logo kısmında uzun süre bekliyordu, ya kilitleniyor ya da çooooook ağır açılıyordu (açılıyordu derken ekranı sağa kaydırın mesajı çıkınca ekranı sağa çekince hiçbirşey olmuyor, açılmıyordu). İşte bu durumdaysa telefonu Güvenli Mod'a (Safe Mode) alabiliyoruz. Ben bunu kazara 1 kere keşfetmiştim, sonra araştırınca İngilizce forumlarda da buldum. 3 buton kurtarma menülerine giremiyorsanız (yani o modlar kapalıysa) bile Güvenli Mod'a girilebiliyor, bu moddayken tüm 3.cü parti uygulamaları devre dışı bırakılıyor, böylece onlardan kaynaklı açılış sorunları çözülebiliyor. Zaten telefona bir kere giriş yaptıktan sonra kilitlediğini düşündüğüm bütün uygulamaları uninstall etmiştim, sonra kapayıp açınca normal açılmıştı.

* Güvenli Mod'a Nasıl Giriliyor?
    Ne yazık ki tam bir tuş kombinasyonu veremeyeceğim, çünkü internette bu moda girmek için verilen yönergeler ve tuş kombinasyonları benim telefonda işe yaramamıştı. Bu moda girmek için ben şöyle yapıyorum : telefon açılırken bir elim Volüm düğmesine basarken, diğer elimle buna ek olarak Home, Menü ve Geri Dönme tuşlarına rastgele ve sürekli basıp basıp çekiyorum. Bir şekilde doğru zamanda doğru tuş kombinasyonuna ulaşınca alet Güvenli Mod'a giriyor. Bu işin doğru yolunu bilen varsa ve paylaşırsa da sevinirim.

walla bunu daha önceden bilseydim hiç servise vermezdim.. programdan dolayı göçmüştü benim telefon ilkinde 3 tuş çalıştığı için odin ile rom atarak kurtarmıştım. ikinci de 3 tuş çalışmadığı için bişey yapamadım.. şimdi logo da çıkmıyor hiç bir tepki vermiyordu telefon.. büyük ihtimalle ankarada ilk defa ben götürdüğüm için telefon uzaydan gelmiş gibi davranmışlardı.. ne yapacaklarını bilmediklerinden daha fazla bozmamışlardır umarım.. neyse artık servisi beklemekten başka çarem yok..

umarım cihazı kurtarırlar.. 1. telefonsuzluk berbat birşeymiş.. 2. onca para verip serviste telefonu daha da beter edecekler stresi ayrı bir dert.. telefon bir kere servise düştü mü .. sadece yazılım problemi bile hardware problemine dönüşebilir..

o yüzden arkadaşlar telefonu kurcalarken dikkatli olun... bundan sonra rootmuş, superusermış.. hiç bulaşmam.. 2.2 resmi çıksın güncelleriöm bi daha da oynamam.. hehehe :)

• ne belaymış android. winmoda belki 50 kereden fazla rom yükledim, hiç sorun çıkmadı, wave almıştım, bada yüklerken de sorun yok.
    androidi ilk günde pert ettim. kıbrısta bir basit serviste boot dosyası silinmiş biz bir şey yapamayız istanbulagitmesi gerek dedi, telpa diyor ki yabancı cihaz almıyoruz normalde ama gönderin bir bakalım dediler, üstelik yurtiçi, mng ve aras kargoyla gönderiler bedavaymış. gittim kargoya yok dediler telefon almıyoruz, gümrükte sorun çıkıyormuş, haydaaa. yahu tamir için gidiyor, yok olmaz. neyse bir tanıdık buldum da istanbula gidecek elden götürecek, bakalım ne kadar bekleycem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bY_iSTaNBuL

arkdaşlar ben denilen herşeyi yaptım bu regeditten ayarları değiştirip kiesten güncelleme yapabılmek ıcın..önceden en son surum dıodu artık

geçerli sürüm : PDA:JG9 / PHONE:JG9 / CSC:JG9
    EN SON SURUM: PDA:JH2 / PHONE: JH2/ CSC : JH2 =yukselt

yükselte tıkladıgım zaman
    dikkat kısmı gelıyo dogruyluyorum
    bilgi kısmınada allow saving yapıyorum sonraki dedıgım zaman
    KARŞIDAN YÜKLE kısmında "ikili dosya yükleniyor" derken en başta kapatıyo kendini..

test moduna geciremiorum acaba ondan mı kaynaklanıyor?? ctrl+alt+u+p olmuyor test mode off onn falan hıc bıse cıkmıyo ..

ltfen yrdımcı olun??

arkadaşlar yardım edıcek kımse yokmuuu?? kıtlendım kaldım ya
  • odinle 3 tuşu aktif hale getırdım şu anda hiç bi sorun yok çok teşekkurler.. peki şimdi güncelleme ıcın ne yapmam gerekiyor?? bide internet kafeden gırıyorum ve kies yüklenmıyor "iptal edildi " dior dha %1 deyken..dotNetFx40_Full_x86_x64.exe yükledım ama genede iptal edildi dior?? ne yapmam lazım
  • Arkadaşlar Bir program yukledim, telefonum dondu.hiç bişeye cevap vermedi. uzun süre ugrastım olmadı. bende bataryasını cıkarıp tekrar taktım ve 3 tus yaptım downloading diyor. pc ile baglantı kurmam gerikiyormu yoksa kendini boyle sıfırlıyormu? 3 tustan kurtarmayı nasıl yapacagız? daha once yazılmıstır ama bu konuda cok acemi oldugumdan sade bi dille anlatıma ihtiyac duyuyorum.bilen ve anlatabilecek bir arkadas yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkann41 -- 7 Ekim 2010; 1:22:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkann41

Arkadaşlar Bir program yukledim, telefonum dondu.hiç bişeye cevap vermedi. uzun süre ugrastım olmadı. bende bataryasını cıkarıp tekrar taktım ve 3 tus yaptım downloading diyor. pc ile baglantı kurmam gerikiyormu yoksa kendini boyle sıfırlıyormu? 3 tustan kurtarmayı nasıl yapacagız? daha once yazılmıstır ama bu konuda cok acemi oldugumdan sade bi dille anlatıma ihtiyac duyuyorum.bilen ve anlatabilecek bir arkadas yazarsa sevinirim.

aynısı ben de de olmuştu.. odin ile rom atıp kurtulabilirsin... nasıl yapacağını anlatan mesajlar var diğer konularda da.. araştırman gerek biraz.

istanbulda değilsen servise vermeni tavsiye etmiyorum şimdilik nasıl yapacaklarını bilmiyorlar çünkü. ben ankara da başarı servise verdim daha çok bozdular telefonu şimdi başka bir serviste.

download mod a giriyorsa korkma kurtarmak için şansın var .. odin indir bildisayarına.. rom atmak için gerekli 3 dosyayı da indir ve doswnload modda telefonu açıp odin ile programları yükle.. en fazla 15 dakika sürer.

• quote:

quote:

arkdaşlar ben denilen herşeyi yaptım bu regeditten ayarları değiştirip kiesten güncelleme yapabılmek ıcın..önceden en son surum dıodu artık

geçerli sürüm : PDA:JG9 / PHONE:JG9 / CSC:JG9
    EN SON SURUM: PDA:JH2 / PHONE: JH2/ CSC : JH2 =yukselt

yükselte tıkladıgım zaman
    dikkat kısmı gelıyo dogruyluyorum
    bilgi kısmınada allow saving yapıyorum sonraki dedıgım zaman
    KARŞIDAN YÜKLE kısmında "ikili dosya yükleniyor" derken en başta kapatıyo kendini..

test moduna geciremiorum acaba ondan mı kaynaklanıyor?? ctrl+alt+u+p olmuyor test mode off onn falan hıc bıse cıkmıyo ..

ltfen yrdımcı olun??

arkadaşlar yardım edıcek kımse yokmuuu?? kıtlendım kaldım ya

telefonunu kullanabiliyorsan çok kurcalama.. kurcağın update zaten mevcut olandan çok ileri bir versiyon değildir.. o yüzden resmi sürümü bekle.. yoksa benim gibi pert edersin cihazı....

• servisin numarasını veremem ancak internetten bulabilirsiniz.
    kocaeli/izmit deki samsung servisi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aegeus

Arkadaşlar Selamlar,

Türkiye'de satılan Samsung Galaxy S model telefonlarda karşılaşılan 3 buton sorunu çözülmüştür. Burada nasıl yapıldığını anlatmadan önce tekrar ve tekrar belirtmek isterim ki bu çözümü uygulayıp da telefonunuz zarar görürse hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum; sorumluluk tamamiyle size aittir!

Hemen belirteyim ki bu çözümün orjinal olarak bulunduğu adres şudur:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201 Kendine ve İngilizce bilgisine güvenen arkadaşlar çözümü orjinal olarak oradan takip etsinler.

quote:

DO NOT CONNECT THE PHONE THRU A USB HUB. ONLY DIRECT CONNECT TO MOTHERBOARD USB HEADER (REAR USB NOT FRONT PANEL).

Here is how to proceed:

Remember you need to do JUST EXACTLY how I describe or else your phone might get bricked.

1. Disconnect the phone from the computer (if connected), and reboot the phone. Go to "settings -> applications -> development -> Enable USB Debugging".

2. Ensure your battery contains atleast 60% of charge (the flashing will take only a second, but the voltage is important).

3. Close everything Kies related on your computer (Kies tray agent etc)!

4. Start Odin3 v1.3.exe (IT MUST BE STARTED NOW)

5. Connect the phone to the computer.

6. Start a new command prompt and type "adb reboot download"

7. In Odin3 v1.3 select the included "GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_FINAL.tar.md5" as PDA. Tick "Phone Bootloader Update" as displayed in the picture. DO NOT SELECT RE-PARTITION OR .PIT FILE.

8. Press start button to launch the flashing process.

DONE

Önemli: Bu işlem sırasında telefonu USB hub üzerinden değil, doğrudan bilgisayara bağlayacaksınız. Aşağıda yazanları aynı sıra ile yapın.

1.http://www. m u l t i u p l o a d . c o m /1M96Y946ZW adresindeki sıkıştırılmış dosyayı bilgisayarınıza indirin ve bir klasöre açın.

http://www. m e g a u p l o a d . c o m /?d=FIOJIKZQ adresindeki sıkıştırılmış dosyayı bilgisayarınıza indirin ve içindeki üç adet dosyayı doğrudan C:\ dizinine açın.

2. Telefonunuzu bilgisayardan ayırın, kapatıp tekrar açın, ardından Uygulamalar - Ayarlar - Uygulamalar - Gelişim seçeneğini seçin.

3. Telefonunuzun en az %60 miktarında şarjda bulunmasına dikkat edin.

4. Bilgisayarınızda çalışan Kies ile ilgili herşeyi kapatın. Programın kendisi, sistem tepsisindeki programcık vb. dahil.

5. Biraz önce indirip, bir klasöre açtığınız Odin3 v.1.3.exe dosyasını çalıştırın.

6. Telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Bu aşamada bir iki sürücü yüklenecek, bunların yüklenmesini bekleyin.

7. Başlat menüsünden bir komut satırı açın ve C:\ dizinine geçin. Burası biraz önce üç küçük dosyayı açtığımız dizin. Ardından (tırnaklar olmadan) "adb reboot download" komutunu yazın ve enter'a basın.

8. Biraz önce çalıştırdığınız ve arka planda duran Odin uygulamasına geçin, PDA seçeneğini tıklayın, gelen menüden aynı klasör içindeki "GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_FINAL.tar.md5" dosyasını seçin. "Phone Bootloader Update" seçeneğinin seçili olduğundan emin olun, SAKIN REPARTITION YA DA .PIT SEÇENEKLERİNİ SEÇMEYİN. Doğru seçim için ekteki resme bakın.

9. Start butonuna basın ve yazılım telefona yüklensin. Ardından telefon kendisini resetleyecektir. Telefonu bilgisayardan çıkartın, açın ve biraz önce seçtiğimiz gelişim seçeneğini disable edin. Sonra telefonu tekrar resetleyin, hepsi bu kadar.

Bu seçenekleri aynen takip ettim ve şu anda benim telefonumda 3 buton sorunsuz çalışıyor. Telefonu kapattıktan sonra 3 buton tuşuyla recovery mode'a sorunsuz girebiliyorum. Bu flash esnasında kullandığımız dosya ise doğrudan Samsung Kanada'dan geliyor, biz sadece bir yardımcı program ile onu kendi telefonumuza yüklüyoruz.

Hepsi bu.

Dediğim gibi telefonunuz bozulursa sorumluluk kabul etmiyorum ancak bir çok kullanıcı bu işlemi sorunsuz yapmış durumda, ben de aynı şekilde.

Saygılarımla.

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM

edit: adb.rar dosyasını tekrar başka host'a yükledim, sorunsuz indirebilirsiniz.

6. madde de telefonu bilgsayara bağlayın diyor peki telefonda gelen seçeneklerden hangisini seçeceğiz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sekoloji78

6. madde de telefonu bilgsayara bağlayın diyor peki telefonda gelen seçeneklerden hangisini seçeceğiz ?

eğer telefonu hata ayıklama moduna aldıysanız herhangi bir seçenek gelmez. Gelmesine de gerek yok. adb ile zaten download mod'a alacaksınız. Bu arada dün bir telefon daha brick oldu. Bence bırakın resmi sürüm çıksın KIES ile güncelleyin. Belki yeni sürümle birlikte 3 tuş ta hallolur.
  • Arkadaşlar benim telefonumda brick oldu :( Burda benimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlarda var. Yarın bende snipeTR önerisi üzerine İzmit servisini arayacağım. Umarım kargo ile ürün kabul ediyorlardır. Birde servisten çıkışında turkcell romumunun kurulu olacağı ve 3 tuş sorununun olacağı sanırım %100:( (BU KONUDA snipeTR'DEN BİLGİ BEKLİYORUZ) Birde ondan kurtulmakla uğraşacağız. Sırf bu debdebelerden kurtulmak adına iPhone 4 almadım ama bakıyorum değişen bişe yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: Sekoloji78

eğer telefonu hata ayıklama moduna aldıysanız herhangi bir seçenek gelmez. Gelmesine de gerek yok. adb ile zaten download mod'a alacaksınız. Bu arada dün bir telefon daha brick oldu. Bence bırakın resmi sürüm çıksın KIES ile güncelleyin. Belki yeni sürümle birlikte 3 tuş ta hallolur.

Haklısın bekleyeceğim teşekkürler yardımların için..
  • Dün akşamda ben denedim ve telefon gitti.Bakalım kime nasıl yaptıracağız.
  • Beşiktaş'taki samsung servisine verdim (balmumcu) daki,biraz önce aradılar anakart değişecekmiş tam 400 tl istediler bende kabul etmedim.
  • sonunda telefonu 8. günün sonunda servisten aldım.
    sonuç olarak. telefona 2.1 JG2 yüklenmiş. Turkcell uygulamaları yok ama android market'e girilemiyor ilk alındığı gibi..
    recovery mod yine çalışmıyor.

şimdi şeytan yine dürtmeye başladı.. önce recovery modu düzeltme, 2.2 ye yükseltme. root lag fix derken telefonu bozma sürecine yine gireceğim sanırım.

ankara'da cihazı servise veren ilk kişiydim sanırım....

ankara'da servislik olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim. ne de olsa servis tecrübe kazandı sayemde. :)

ayrıyetten hiçbir ücret ödemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haplo39 -- 13 Ekim 2010; 17:11:44 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.