Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
2
Favori
61.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de bir hatırlatma yapayım. Bu yöntemin birde recovery moddan yüklenen yani update.zip dosyası ile yapılan versiyonu var. Hiçbir problem çıkmadığı iddia ediliyor. Konu cepkingte ayrıntılı olarak var. Bildiğiniz gibi elbetteki kaynak XDA. İngilizce sorunu olanlar cepkinge bakabilirler.
  • Galaxy S alalı daha 10 gün oldu, 3 tuş problemini duyduğumdan beri telefona temkinli yaklaşıyordum. Tarih 15.01.2011 yani dün akşam burada anlatılan yöntemle bu sorunu giderdim. Şimdi çok mutluyum. Umarım diğer arkadaşlarda ben gibi şanslı olurlar. Risk olduğunu biliryordum işlemi yaparken. Gözümüzü kararttık. Teşekkürler herkese.
  • hangi yönetimi kullandınız?
  • slm,

ilk sayfadaki yöntemi uyguladım. benimde telim brick oldu. hiç bir şekilde açamıyorum. kadıköy deki samsung servis tel in yurt dışı olması(vibrant model. bu linkteki telhttp://www.**hibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-cep-akilli-telefonlar-samsung-amerikadan-ozel-galaxy-s-kayitli-kutulu-38128675/detay) nedeni ile yazılımı olmadığını bir şey yapamayacaklarını ifade ettiler.

yardımcı olabilecek arkadaşların yönlendirmelerini rica ederim. doğru yazılıma yönledirilebilir isem belki servise yazılımı ben veririm.

ilgilenen arkadaşlara şimdiden tşk.

• Arızalanan telefonumu bügün değiştirdim,3 tuş problemi yoktu ve biraz önce odin ile 2.2.1 versiyona yükselttim.
    şuan herşey normal,benim içinde ayrı bir tecrübe oldu bu olay.

kısaca kies benim için bitmişdir,odin gerçekten harika bir yazılım,onunla devam edeceğim artık..
  • tüm maddeleri aynen uyguladım, odin işlemine geçene kadar problem yoktu. start yaptıktan sonra,
    ODİN ile aldığım mesaj;
    <ID:0/006> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <ID:0/006> Leave CS..
    <ID:0/006> SetupConnection..
    <ID:0/006> Initialzation..
    <ID:0/006> Get PIT for mapping..
    <ID:0/006> Firmware update start..
    <ID:0/006> Sbl.bin
    <ID:0/006> Complete(Write) operation failed.
    <OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
    <ID:0/006> Removed!!
    şeklinde oldu, telefonum kapandı. Şu an telefonum half-brick oldu.
  • Bu 3 tuş çözümünü yapacaksak şu aparatı hazır edelim artık lütfen Ben gittim ilgili bir dükkana 100+100+100+1 de değil 150+150+1 olarak topladık, ölçtük, ekranda 301 değerini okuduk, fiyatı sordum, 2 takım istedim, 25kr uzattım adam aradı buldu 5kr geri verdi abiler. JIG olmadan yapmayın etmeyin kurban olayım Kabloyu 15tl dediler başka yerde 7tl buldum ne olur dedim 5tl yaptı, 2 tane de ondan aldım. Birisine gerek kalmadı bile duruyor evde. Yaparkende iki kere half-brick oldu ikisinde de açtım bu aparatla çok şükür
    Bu kadar zahmete girme sebebimiz tlf'nu download moda sokabilmek. Çünkü bu modda iken odin ile bir şeyler atabiliyoruz. Bu moda tlf ile giremediğimize göre bilg. üzerinden girmek lazım. Girebilmek için de sanki bir yazılım geliştiricisiymiş gibi yada aldığımız herhangi bir USB aleti bilgisayara kurarmış gibi tlf'nu bilgisayara tanıtmamız gerekiyor.
    Ayrıca belirtmek isterim sağlam cihaza JIG taktım, download mod gelmedi. Açıldı cihaz ama normal açıldı, belki download mod'da açılır dedim olmadı. Bir yerden sonra insanın gözü dönüyor elinde kazma kürek olan o android'i görebilmek için Atlattım kazasız, belasız çok şükür. Hakkaten tlf'nu %20lik performans ile kullandırıyor Tcell.
    Ben başımdan geçenleri paylaşayım. Aegeus arkadaşımın müsadesiyle; ben şuradaki yöntemi kullanarak aştım. Şu anda aktif 3 tuş. Yazıyı okuyunca göreceksiniz bu yöntem Samsung Canada'nın Facebook sayfasının kullanıcılara yasal olmayan yollardan önerdiği yöntemmiş. Ben böyle bir durum olmasa yine deneyemezdim galiba. O riske giremezdim sanırım. İyi ki girmişim ama. Sanki yeni bir tlf aldım. Bütün bu keşmekeş 3 tuşu çözene kadar zaten. Sonrası ROOT olmak olsun ROM yüklemek olsun 3-4 tıklama ile hatta Darky's rom için bilgisayara gerek duymadan bile yapılabilen işlemler.
    Ben güncel SDK'yı indirdim 10mbit bağlantı ile 20dk civarında upload'ları vs sürdü. Belki daha önce yazılmıştır bilmiyorum çok detaylı okuyamadım, "adb reboot download" komutunu yazdığımız yeri tools klasörü değil, platform-tools gibi bir ismi olan klasörde çalıştırdığımda bu komut çalıştı. Ben sürücüleri kurcaladıktan KIES'i kaldırdıktan sonra bu durumu fark ettim. Deneyecek arkadaşlar komutu bu klasörün içinde çalıştırmalarına rağmen olmazsa, bu sürücü kaldır, sil yeniden kur yoluna başvursunlar. Belki ilk seferde fark etseydim sürücüler veya KIES ile oynamama gerek kalmayacaktı.
    İlk etapta ADB sürücülerim çalışmadı ve cihazı bilg.ım görmedi işlemi yaparken, KIES i kaldırdım. Prg.files altında KIES klasörlerini de sildim ki içinde USB driver fln yazıyordu yine de sildim. Daha sonra linkteki Erkan diye bir arkadaşın verdiği link'ten İlk önce USBDeview programını indirip bilgisayarımda kalan son ADB driver kırıntılarını da kaldırdım Sonra aynı link'ten samsung için 3-4 tane küçük klasör vardı onları indirdim. Bir klasörün içinde toparladım.
    Artık GalaxyS' imi bilgisayara taktığımda kendisi sürücü bulamıyor bana soruyor, bende bu kendim bir araya getirdiğim klasörün içindeki driver'ları deneye deneye ilgili sürücüyü buldurmaya çalışıyordum En sonunda bu şekilde sürücüleri tanıttıktan sonra tools klasörü değil platform-tools klasörü içinde o komutları girerek tlf'nu download moda alabildim. Sonrası ODIN zaten ve tarif edildiği gibi. Sanırım ODIN çok stabil bir program değil. Yada çok fazla değişken olduğu için stabil olamaz, ODIN in bir suçu yok, bilemiyorum. ”Phone Bootloader Update” seçeneğini de işaretlemeden denediğimde oldu. Video olan linkteki videoyu en az 3 kere durdura durdura izlemişimdir. Bu kadar dikkate ve çabaya rağmen 2 kere BRICK olduysa bu aparat olmadan bu işlemleri yapmayın derim ben. Herkese tavsiye ederim tlf uçuyor. Bu akşam Darky's 9.0.3 ROM'u kurmayı düşünüyorum hatta Buradaki ustalara sora sora kafalarını şişire şişire yaptım, sağolsunlar, başardık, mutluyum Herkese saygılar..

• beyler Samsung Captivate için de çözümü aynı mı ?
  • Beyler Bende ABD den Vibrant T959 aldım. Bende de normalde recover moduna girmede sorun var ama öyle bir çözüm buldumki daha önce 301K lık direnc falan filan hiç birşeye gerek kalmadı ayrıca cihazı full brick yaptım kendim düzelttim. Cihaz hiçbirşeye tepki vermiyodu.

Çözüm: cihazın pilini söküp biraz bekleyin daha sonra usb ile pc ye bağlayın(pilsiz) daha sonra ses açma ve kapama tuşlarına aynı anda basılı tutarken pili takın cihaz recover download moduna geçecektir. %100 kesin çözüm cihazı defalarca full brick yaptım hiç bir tepki vermiyodu.İstediğiniz kadar düğmelere basın sorun çözülmüyodu. akşam altıdan gece 5 e kadar uğraştım ve çözdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara001

Beyler Bende ABD den Vibrant T959 aldım. Bende de normalde recover moduna girmede sorun var ama öyle bir çözüm buldumki daha önce 301K lık direnc falan filan hiç birşeye gerek kalmadı ayrıca cihazı full brick yaptım kendim düzelttim. Cihaz hiçbirşeye tepki vermiyodu.

Çözüm: cihazın pilini söküp biraz bekleyin daha sonra usb ile pc ye bağlayın(pilsiz) daha sonra ses açma ve kapama tuşlarına aynı anda basılı tutarken pili takın cihaz recover download moduna geçecektir. %100 kesin çözüm cihazı defalarca full brick yaptım hiç bir tepki vermiyodu.İstediğiniz kadar düğmelere basın sorun çözülmüyodu. akşam altıdan gece 5 e kadar uğraştım ve çözdüm.

dedin güzel dedin, umarım kimse denemek zorunda kalmaz ama kafama takılan;

"ses açma ve kapama tuşlarına aynı anda basılı tutarken pili takın cihaz recover download moduna geçecektir."

bildiğim kadarıyla bu ikisi farklı modlar. aynı anda basılı tutunca ikisine birden geçemeyecektir diye düşünüyorum. download mode için V- , recovery mode için V+ düğmelerine mi basılı tutacağız. Video çekip youtube'a koysan izlenme rekoru kırar bu dediğin full unbrick yöntemi biz de izleriz bir güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: CeEr

quote:

Beyler Bende ABD den Vibrant T959 aldım. Bende de normalde recover moduna girmede sorun var ama öyle bir çözüm buldumki daha önce 301K lık direnc falan filan hiç birşeye gerek kalmadı ayrıca cihazı full brick yaptım kendim düzelttim. Cihaz hiçbirşeye tepki vermiyodu.

"ses açma ve kapama tuşlarına aynı anda basılı tutarken pili takın cihaz recover download moduna geçecektir."

bildiğim kadarıyla bu ikisi farklı modlar. aynı anda basılı tutunca ikisine birden geçemeyecektir diye düşünüyorum. download mode için V- , recovery mode için V+ düğmelerine mi basılı tutacağız. Video çekip youtube'a koysan izlenme rekoru kırar bu dediğin full unbrick yöntemi biz de izleriz bir güzel

Galaxy S değil Vibrant T959 konuşulduğununun farkındamısınız? Tuşlar her iki cihazda bildiğim kadarıyla farklı çalışıyor.

• Edit: Çift mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 11 Şubat 2011; 1:51:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

quote:

Galaxy S değil Vibrant T959 konuşulduğununun farkındamısınız? Tuşlar her iki cihazda bildiğim kadarıyla farklı çalışıyor.

Hocam haklısınız o anda dikkat etmemiştim ama asıl sormak istediğimi de tam anlatamamışım Anlayamadığım arkadaşın ""recovery download mode"" terimi. İki tuşa birden basılırken pil takıldığında Vibrant hangi mode'a geçiyor, download mı recovery mi? Yoksa Vibrant'a özel "recovery download mode" diye anılan başka bir mode mu mevcut?

Merak ettiğim başka bir şey de acaba SGS içinde işe yarar mı o kombinasyonlar..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

quote:

Hocam haklısınız o anda dikkat etmemiştim ama asıl sormak istediğimi de tam anlatamamışım Anlayamadığım arkadaşın ""recovery download mode"" terimi. İki tuşa birden basılırken pil takıldığında Vibrant hangi mode'a geçiyor, download mı recovery mi? Yoksa Vibrant'a özel "recovery download mode" diye anılan başka bir mode mu mevcut?

Merak ettiğim başka bir şey de acaba SGS içinde işe yarar mı o kombinasyonlar..

Hiç kurcalamadım. Ama yazdığım gibi bildiğim kadarıyla tuş kombinasyonları farklı.

• Pardon arkadaşlar yanlışlıkla Recover ifadesini kullanmışım Download Mod demem yazımdı

Vibrant T959 için konuşuyorum I9000 de nasıl oluyor bilmem. isteyenlere müsait bir zamanda video çekmeye çalışacağım
  • Uzun zamadır korktum ya brick olursa naparım diye endişelendim, ama sonun da ben de denedim oldu,
    Teşekkrüler Bu arada Tel bilgisayara bağlı değilken denemek için Download moduna girdim geri çıkamadım :) pili söktüm son çare başka bir yolu var mı ?
  • selam
    adımları takip ettim ekranı downloading moduna kadar getirdim yani msdos işlemleri sıkıntısız geçti fakat odinde pda ya bastığımda verdiğiniz linkteki dosyayı görmüyo program yani şu GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_FINAL.7z diye bi dosya var verilen linkte (hatta tüm internette tüm forumlarda) ama pda ya bastığımda .ta .md5 yada .smd uzantılı dosya istiyo ama bizim dosya .7z ile bittiğinden odine gösteremiyorum dosyayı napıcam ya telefon download modda kaldı)
    gülüyorum ama bi yandanda tırstım baktım olmuyo kabloyu çıkardım telefonu açtım kapadım neyseki tele bişey olmadı
    win 7 64 bit kullanıyorum ya ben yapamadım yada olmadı
    ama dediğim gibi sorun odinin verilen linkteki dosyayı görmemesi
    ilgilenirseniz sevinirim saolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaka

selam
    adımları takip ettim ekranı downloading moduna kadar getirdim yani msdos işlemleri sıkıntısız geçti fakat odinde pda ya bastığımda verdiğiniz linkteki dosyayı görmüyo program yani şu GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_FINAL.7z diye bi dosya var verilen linkte (hatta tüm internette tüm forumlarda) ama pda ya bastığımda .ta .md5 yada .smd uzantılı dosya istiyo ama bizim dosya .7z ile bittiğinden odine gösteremiyorum dosyayı napıcam ya telefon download modda kaldı)
    gülüyorum ama bi yandanda tırstım baktım olmuyo kabloyu çıkardım telefonu açtım kapadım neyseki tele bişey olmadı
    win 7 64 bit kullanıyorum ya ben yapamadım yada olmadı
    ama dediğim gibi sorun odinin verilen linkteki dosyayı görmemesi
    ilgilenirseniz sevinirim saolun

7z uzantılı olan sıkıştırılmış dosyayı 7zip (öneririm) yada winrar gibi bir yazılım ile açarak içindeki dosya yada dosyaları çıkartmamış görünüyorsunuz.

• abi yaptım odinde yeşil yandı yani oldu ama telefon program yüklendikten sonra kapandı ve açamıyorum şu an ve galiba hatta galiba değil kesin full brick oldu

inşallah çözerim acil yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaka

abi yaptım odinde yeşil yandı yani oldu ama telefon program yüklendikten sonra kapandı ve açamıyorum şu an ve galiba hatta galiba değil kesin full brick oldu

inşallah çözerim acil yardım lütfen

Buradaki hiçkimsenin yanınızda olmadığını, telefonun neler yapıp neler yapmadığını bilemediğimizi göz önüne alarak ve kendinizi de bizim yerimize koyarak bu mesajınızı bir daha gözden geçirin lütfen.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.