Şimdi Ara

Samsung Galaxy S (GT-I9000) sorunları ve arızaları (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
3
Favori
157.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üç kişi galaxy s aldık.biri turkcell, diğer ikisi grey market. hiçbirinde 3 tuş sorunu yok.sanırım çok şanslıyız.grey olanlar istanbuldan kargo ile geldi ve açılışta vodafone var ve almancaydı,sanırım almanyadan.turkcell den alınan basarı dan.turkcell olan ciğli kipa izmir.ve orda acıp denettiler.almak isteyenlere duyurulur.
  • arkadaşlar 3-4 gündür aranızda değildim. yeniden döndüm. bir kaç sorum olacak...

1. sorum telefon görüşmesi ile alakalı. rehbere geldiniz ve bir kişiyi aradınız. telefon çalmaya başlamadan ya da çalmaya başladıktan sonra yanlışlıkla geri tuşuna bastınız. mevcut telefon aramaya devam ediyor fakat ekranda değil arkada kaldı. tekrar telefon ikonuna tıkladığınızda yeni bir arama ekranı geliyor. mevcut yaptığınız aramaya nasıl ulaşıyorsunuz?

2. sorum arka kapak. benim telefonun arka kapağı yalama oldu bile. pıt diye açılıyor artık hiç zorlamadan. buna nasıl bir çözüm bulabiliriz. arka kapak bulmak mümkün mü?

3. sorum ekran açma methodu. ekran camını hareket ettirmek ya da o noktacıkları birleştirmek dışında ekran açma yöntemi yok mu?

4. sorum radyo ile ilgili. radyo hep mono deniyordu. bende zannediyordum ki radyoyu kulaklıkla dinleyince tek kulaklıktan ses geliyor. ama ben denedim 2 kulaklıktan da gayet güzel ses geliyor?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duna -- 30 Eylül 2010; 11:06:52 >

• Arkadaşlar merhaba benim de elime dün ulaştı telefon yurt dışından geldi ilk heyecanla actım baktım cok gusel tefeon begendim ilk gün internet falan geçti

2.gün müzik film e bakıyım dedim kulaklıkla dinledigim zaman cok kotu ses gelyo kesik kesik hatalı ama hoporlor den normal ses gelyo bu sorunmu nasil çözülür moralim bozuldu

yardımcı olursanz cok sevinirm birde rehber için isim girmek için bir uygulama biliyormsuunz teşekkürler

ayrıca normal mikrafonsuz kulaklıkla denedim o normal ses geldi ama sagdan hiç ses gelmiyor :S:S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xNeox -- 30 Eylül 2010; 12:43:02 >
  • 3 tuş sorununu halledince telefonun garantisi iptal oluyo değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xNeox

Arkadaşlar merhaba benim de elime dün ulaştı telefon yurt dışından geldi ilk heyecanla actım baktım cok gusel tefeon begendim ilk gün internet falan geçti

2.gün müzik film e bakıyım dedim kulaklıkla dinledigim zaman cok kotu ses gelyo kesik kesik hatalı ama hoporlor den normal ses gelyo bu sorunmu nasil çözülür moralim bozuldu

yardımcı olursanz cok sevinirm birde rehber için isim girmek için bir uygulama biliyormsuunz teşekkürler

ayrıca normal mikrafonsuz kulaklıkla denedim o normal ses geldi ama sagdan hiç ses gelmiyor :S:S

büyük ihtimalle kulaklıgı iyi takamadiniz. baya sert bir girişi var zor girip cıkıyor ilk başlarda.

• 1. ekranın en üstünde yeşil bir bant görünüyor, bandın en sonuda da telefon işareti var. o bandı aşağı çek. telefon kunuşması listede görünecek. buradaki telefon işsaretine bas.

2. ebay'de yenisi var. hatta orijina google logolu olanlardan. 15-16 euro civarı kargo dahil fiyatı var. "Original Battery Cover For Samsung i9000" diye arayabilirsin. örnek link:http://global.ebay.com/Original_Battery_Cover_For_Samsung_i9000_Galaxy_S_New/400154460105/item

3. bildiğim kadarıyla yok, iphone da da yoktu.

4. mono tüm kanallardan aynı sesin gelmesi demek. stereo da her iki kanaldan da farklı ses gelir. örneğin, solistin sesi her ikisinden de gelirken, bir kanaldan gitar, diğerinden de piyanoyu farklı yoğunlukta verir mesela. 5+1 ses sisteminde de tüm kanallardan aynı sesi verirsen mono olur.

quote:

Orijinalden alıntı: Duna

arkadaşlar 3-4 gündür aranızda değildim. yeniden döndüm. bir kaç sorum olacak...

1. sorum telefon görüşmesi ile alakalı. rehbere geldiniz ve bir kişiyi aradınız. telefon çalmaya başlamadan ya da çalmaya başladıktan sonra yanlışlıkla geri tuşuna bastınız. mevcut telefon aramaya devam ediyor fakat ekranda değil arkada kaldı. tekrar telefon ikonuna tıkladığınızda yeni bir arama ekranı geliyor. mevcut yaptığınız aramaya nasıl ulaşıyorsunuz?

2. sorum arka kapak. benim telefonun arka kapağı yalama oldu bile. pıt diye açılıyor artık hiç zorlamadan. buna nasıl bir çözüm bulabiliriz. arka kapak bulmak mümkün mü?

3. sorum ekran açma methodu. ekran camını hareket ettirmek ya da o noktacıkları birleştirmek dışında ekran açma yöntemi yok mu?

4. sorum radyo ile ilgili. radyo hep mono deniyordu. bende zannediyordum ki radyoyu kulaklıkla dinleyince tek kulaklıktan ses geliyor. ama ben denedim 2 kulaklıktan da gayet güzel ses geliyor?

Teşekkürler.

• quote:

Arkadaşlar merhaba benim de elime dün ulaştı telefon yurt dışından geldi ilk heyecanla actım baktım cok gusel tefeon begendim ilk gün internet falan geçti

Kendi kulaklığı ile özellikle 5.1 ayarını açınca muhteşem bir sesi var. Kendi kulaklığı haricinde bazı kulaklıklarla uyumsuzluk yaşıyor. Bunun sebebi de bana göre, aynı jack sistemini kulaklıklar haricinde mikrofon ve video out olarak kullanması.

• bende jpk sürümü var. iphone kadar olmasa da gayet hızlı, program açılır açılmaz yer buluyor, en fazla 5 sn sürüyor.
    navigasyon hiç yüklemedim.

quote:

Orijinalden alıntı: hvsaracoglu

arkadaşlar, ana konuda anlatılan GPS ayarlarını harfiyen yapmıştım, sadece get position testi yapmamıştım. soınra harita uygulamasında konumumu bulmuştu. oldu heralde diyip bi daha denememiştim. şimdi ndrive kurdum telefona ama 15-20 dakika geçmesine rağmen uydu yakalayamıyor. ne ndrive da, ne haritada ne de navigasyon programında. aynı sorunu yaşıyan yada çözümü bilen biri varmı acaba.

not: JM1 yani ilk alındığındaki yüklü güncelleme yapmadım.

şimdiden teşekkürler.

• quote:

arkadaşlar 3-4 gündür aranızda değildim. yeniden döndüm. bir kaç sorum olacak...

Teşekkürler.

1.- Arama işlemi başladığı anda geri tuşu iptal oluyor. Bassanızda işlem yapmıyor. Menü tuşu da çalışmıyor. Home tuşuna basarsanız arka planda aktif kalıyor. Ve Bildirim penceresinde yanıp sönen bir ahize işareti oluyor. Bu durumda tekrar arama ekranına dönmek için bildirim penceresini aşağıya çekiyorsunuz. Burada Ahize ikonu, Sessiz, Hoparlör ve Bitir butonları bulunuyor. Ahizeye basarsanız arama ekranına dönüyor, Bitir, Sessiz ve Hoparlör butonlarının görevini söylememe gerek yok.
    2.- Bende olmadı. Ebay'de görmüştüm.
    3.- Standartlar bunlar. Bunları sevmediyseniz yardımcı programlarla yapacaksınız.
    4.- Mono derken tek kulaklıktan ses gelmesi kastedilmiyor, her iki kulaklıktan da aynı sesin gelmesi kastediliyor. Stereo mantığında sağ ve sol kanallar birbirinden bağımsızdır. Sağ taraftan keman sesleri gelirken sol taraftan gitar sesleri gelebilir. Her iki taraftan da org ve bateri sesi gelirse de kendini konserde sanabilirsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 30 Eylül 2010; 15:55:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

büyük ihtimalle kulaklıgı iyi takamadiniz. baya sert bir girişi var zor girip cıkıyor ilk başlarda.

EXXCREA dogru söylemişim ben kulaklıgı takdım zannetmişim iyice zorladıgımda tam oturdu problem yokk rehberle ilgili isim yazan bir uygulama varmıdır acaba rehberden arancak kişiy bulmak çok güç

• TELPA Servisine telefon açıp sordum. Arka kapak mevcutmuş ve fiyatı sadece 25 TL'ymiş.

quote:

Teşekkürler.

• @chatin_62 @gembruce @dtstreamguy teşekkürler arkadaşlar. En büyük sorunum o telefon olayıydı. onu anladım sorun kalmadı. arka kapak işini telpadan öğreneceğim. telpa servise göndermeden nereden satın alabiliriz acaba o arka kapağı. ben bartında yaşıyorum. burada Telpa namına birşey yok :)
  • quote:

@chatin_62 @gembruce @dtstreamguy teşekkürler arkadaşlar. En büyük sorunum o telefon olayıydı. onu anladım sorun kalmadı. arka kapak işini telpadan öğreneceğim. telpa servise göndermeden nereden satın alabiliriz acaba o arka kapağı. ben bartında yaşıyorum. burada Telpa namına birşey yok :)

Kargo ile belki gönderebilirler. Bunun için telefonu göndermen gerektiğini sanmıyorum.
  • Bana da şarj adaptörü lazım. Amerika'dayken çalışıyordu (Avrupa tipi adaptör) buraya geldiğimden beri çalışmadı namussuz USB kablo üzerinden mecbur kalıyorum şarj etmeye.

Yarın bir arayıp sorayım orijinal var mı ellerinde acaba.
  • 3 tuş sorununu halledince telefonun garantisi iptal oluyo değil mi? Eğer öyleyse bunu bilerek Turkcell'e 1750 TL para veripte Galaxy S alanlarda hiç kafa yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krakatau192 -- 1 Ekim 2010; 14:04:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igtx

Bana da şarj adaptörü lazım. Amerika'dayken çalışıyordu (Avrupa tipi adaptör) buraya geldiğimden beri çalışmadı namussuz USB kablo üzerinden mecbur kalıyorum şarj etmeye.

ben bugün arka kapağı sipariş ettim. ücreti havale ettim. garanti bankası hesap numarası verdiler bana. yarın elimde olacak. şarj adaptörüde var. bende orjinal yedek pil soracaktım onu unuttum :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: igtx

Bana da şarj adaptörü lazım. Amerika'dayken çalışıyordu (Avrupa tipi adaptör) buraya geldiğimden beri çalışmadı namussuz USB kablo üzerinden mecbur kalıyorum şarj etmeye.

ben bugün arka kapağı sipariş ettim. ücreti havale ettim. garanti bankası hesap numarası verdiler bana. yarın elimde olacak. şarj adaptörüde var. bende orjinal yedek pil soracaktım onu unuttum :)

Ben de aradım bugün Telpa'yı. Ellerinde şarj adaptörü var mı diye sordum. Bire bir kutu içinden çıkan yok ama yine o işi yapan bir adaptör verebiliriz dediler. Sanırım benzer teknik özelliklerde başka ürüne ait bir şeydir. Orijinalinden bulmaya çalışacağım bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: Nemetar

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: Nemetar

Selam arkadaşlar öncelikle bu konuyla herkes bu kadar yakından ve detaylı ilgilendiği için teşekkür ederim.
    Geleyim sorununa cihazı 1 hafta önce pek de bilgim olmadan internet üzerinden aldım tabiki de turkcell romlu geldi cihazimda herkesteki gibi 3 tuş sorunu vardı yaptım rotterdam yaptım fakat ne yaparsam yapayim android market yuklenmedi artık garantiyi geçtim böyle bi telefonu bu kadar kısıtlı hatta neredeyse hiç birseyinden yararlanamayan kullanmak çok can sıkıcı.
    Hangi adımları uygulama gerektiğinde yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler..

rotterdam yapmak ne demek ben bilmiyorum. 3 tuş sorununu gidermek cihazdaki romu etkilemiyor. Yani yine Turkcell'in romunu kullanıyorsunuz. Dolayısıyla android marketin gelmesi için bir sebep yok. Ancak farklı bir rom yüklerseniz market gelecektir.

Mesajı telefonumdan yazdım bu yüzden T9 "root" kelimesini kendi aklınca "rotterdam" yapmış öncelikle bunun için kusura bakma..
    Root erişimi sağladıktan sonra Rom Manager ile Turkcell Rom'unun yedeğini aldım (backup rom seçildiğinde mevcut olan Turkcell Rom'u da yedekliyor mu emin değilim).
    Şimdi ise farklı bir Rom yüklemek istiyorum ama nasıl nerden ya da hangi sürümü yükleyeceğimi bilmiyorum.
    Bu arada telefonun versiyonu:
    PDA: I9000JVJH1
    PHONE: I9000JXJG2
    CSC: I9000TRCJH2

Estağfurullah. Pek root'u da andırmadığı için yorum yapamadım. Yedek olayına gelince, Normalde alması lazım ama hiç yapmadığım için cevap veremeyeceğim. Hangi sürümü yüklemek istediğinize kendiniz karar vermelisiniz. 2.1 için JM8'i ; 2.2 için JPH veya JPK'yı önerebilirim.

Yardımın için teşekkür ederim ancak telefon versiyonuna uygun olan romun yüklenmesi gerektiğini okumuştum aksi taktirdirde telin servislik olma durumu olabileceği yazıyordu. Şimdi ben her versiyonu yükleyebilir miyim? (verdiğin JM8 versiyonunu denemek istiyorum hemen)

• quote:

Orijinalden alıntı: krakatau192

3 tuş sorununu halledince telefonun garantisi iptal oluyo değil mi? Eğer öyleyse bunu bilerek Turkcell'e 1750 TL para veripte Galaxy S alanlarda hiç kafa yok.

ben türkcellden aldım teli başarı garantili, 3 tuş problemi yoktu direk çalışıyordu, şimdi benim telin garantisi yokmu, olurmu öyle şey
  • Arkadaşlar benim sorunum internetteki QR barkodlarını barkod tarayıcıyla taratıyorum tarıyor fakat yükleme yapmıyor taradıgım oyunun veya programın barkodunu market diye başlayan linke open bowser diyorum sorry vb şeyler yazıyor.Yine diğer android marked sitelerinden de yükleme yapmıyor onlarında linklerinin başında market diye başlıyor.Bu market ismiyle başlayan hiçbir linki açmıyor.Böyle sorunu olan ve neden oldugunu bilen varmı?Mesela Appbrain sitesinden üye oldugum halde hiç yükleme yapamıyorum.

Birde bu telefonun ekranına yapışan koruyucular var onlardan alıp kullanmayı düşünüyorum çizilmesin diye ekranı ve arka kapagı.Bu koruyuculardan kullanan varmı?Ekranın dokunma hissini azaltıyormu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.