Şimdi Ara

Samsung Galaxy S (GT-I9000) sorunları ve arızaları (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
3
Favori
157.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i 9000 galaxy s cihazımın 3 tus calısmasını denerken ekran downladıngte takılıp kaldı ne yapmam lazım?
  • 3 tuş sizde çalışıyor ... Cihazın pili çıkartıp normal olarak açabilirsiniz ...
  • arkadaşlar benim değişik bir sorunum var. turkcell ile kullanıyorum telefonumu. mesaj atarken 3 mesaj uzunluğunda birşey yazdığımda mesaj gönderilemiyor. ama 2 mesaj olacak kadar uzun metinlerde sıkıntı yok. 3 mesaj uzunluğunda yazınca kesinlikle gitmiyor. var mı böyle birşey yaşayan?
  • selam arkadaşlar beni sorunum şarj dun gece sarj ettim telefonu doldugunda gece 00,00 di 15 dakika civarında apple store girdim bir dosya indirdim son bi 15 dakikada telefon menusunde gezindim şarj a baktıgımda % 93 dü telefonu bıraktım yattım 10 saniyelik birde kısa telefon görümesi yaptım 12,11 şimdi %67 sizcede kısa değilmi ? bu arada telefonu alalı 5 gün oldu...bataryada garanti kapsamındamı benim canımı çok sıkıyor bu şarj olayı yardomcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahanlim

selam arkadaşlar beni sorunum şarj dun gece sarj ettim telefonu doldugunda gece 00,00 di 15 dakika civarında apple store girdim bir dosya indirdim son bi 15 dakikada telefon menusunde gezindim şarj a baktıgımda % 93 dü telefonu bıraktım yattım 10 saniyelik birde kısa telefon görümesi yaptım 12,11 şimdi %67 sizcede kısa değilmi ? bu arada telefonu alalı 5 gün oldu...bataryada garanti kapsamındamı benim canımı çok sıkıyor bu şarj olayı yardomcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.....

hayırlı olsun telefonunuz.
    şarj olayı normal şuan için. pili tam boşaltıp öyle şarj edin, yaklaşık 10 sefer şarjdan sonra pil normal performansıla ulaşıyor. birde ekran parlaklığı falan çok şarj yer, onu otomatikte kullanırsanız iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahanlim

selam arkadaşlar beni sorunum şarj dun gece sarj ettim telefonu doldugunda gece 00,00 di 15 dakika civarında apple store girdim bir dosya indirdim son bi 15 dakikada telefon menusunde gezindim şarj a baktıgımda % 93 dü telefonu bıraktım yattım 10 saniyelik birde kısa telefon görümesi yaptım 12,11 şimdi %67 sizcede kısa değilmi ? bu arada telefonu alalı 5 gün oldu...bataryada garanti kapsamındamı benim canımı çok sıkıyor bu şarj olayı yardomcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.....

size iPhone vermişler

İşin şakası bir yana pilin randımanlı çalışması için birkaç kez tam boşaltıp tam şarj etmek gerekiyor. Ortalama 2 gün rahat gidiyor benim pil. Öte yandan telefon garantiliyse bütün parçaları o garantiye dahildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nemetar

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Selam arkadaşlar öncelikle bu konuyla herkes bu kadar yakından ve detaylı ilgilendiği için teşekkür ederim.
    Geleyim sorununa cihazı 1 hafta önce pek de bilgim olmadan internet üzerinden aldım tabiki de turkcell romlu geldi cihazimda herkesteki gibi 3 tuş sorunu vardı yaptım rotterdam yaptım fakat ne yaparsam yapayim android market yuklenmedi artık garantiyi geçtim böyle bi telefonu bu kadar kısıtlı hatta neredeyse hiç birseyinden yararlanamayan kullanmak çok can sıkıcı.
    Hangi adımları uygulama gerektiğinde yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler..

rotterdam yapmak ne demek ben bilmiyorum. 3 tuş sorununu gidermek cihazdaki romu etkilemiyor. Yani yine Turkcell'in romunu kullanıyorsunuz. Dolayısıyla android marketin gelmesi için bir sebep yok. Ancak farklı bir rom yüklerseniz market gelecektir.

Mesajı telefonumdan yazdım bu yüzden T9 "root" kelimesini kendi aklınca "rotterdam" yapmış öncelikle bunun için kusura bakma..
    Root erişimi sağladıktan sonra Rom Manager ile Turkcell Rom'unun yedeğini aldım (backup rom seçildiğinde mevcut olan Turkcell Rom'u da yedekliyor mu emin değilim).
    Şimdi ise farklı bir Rom yüklemek istiyorum ama nasıl nerden ya da hangi sürümü yükleyeceğimi bilmiyorum.
    Bu arada telefonun versiyonu:
    PDA: I9000JVJH1
    PHONE: I9000JXJG2
    CSC: I9000TRCJH2

Estağfurullah. Pek root'u da andırmadığı için yorum yapamadım. Yedek olayına gelince, Normalde alması lazım ama hiç yapmadığım için cevap veremeyeceğim. Hangi sürümü yüklemek istediğinize kendiniz karar vermelisiniz. 2.1 için JM8'i ; 2.2 için JPH veya JPK'yı önerebilirim.

Yardımın için teşekkür ederim ancak telefon versiyonuna uygun olan romun yüklenmesi gerektiğini okumuştum aksi taktirdirde telin servislik olma durumu olabileceği yazıyordu. Şimdi ben her versiyonu yükleyebilir miyim? (verdiğin JM8 versiyonunu denemek istiyorum hemen)

Telefonunuza avrupa romlarından herhangi birini yükleyebilirsiniz. Bu romların ana vatanı samfirware.com dur. Orda da romlar bölge bölge ayrılmıştır. Bizim forumlarda da zaten sadece Avrupa romlar paylaşılıyor. Romun adında i9000'den sonra XX veya XE oldumu bu Avrupa Romdur. Kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: moy

Arkadaşlar benim sorunum internetteki QR barkodlarını barkod tarayıcıyla taratıyorum tarıyor fakat yükleme yapmıyor taradıgım oyunun veya programın barkodunu market diye başlayan linke open bowser diyorum sorry vb şeyler yazıyor.Yine diğer android marked sitelerinden de yükleme yapmıyor onlarında linklerinin başında market diye başlıyor.Bu market ismiyle başlayan hiçbir linki açmıyor.Böyle sorunu olan ve neden oldugunu bilen varmı?Mesela Appbrain sitesinden üye oldugum halde hiç yükleme yapamıyorum.

Birde bu telefonun ekranına yapışan koruyucular var onlardan alıp kullanmayı düşünüyorum çizilmesin diye ekranı ve arka kapagı.Bu koruyuculardan kullanan varmı?Ekranın dokunma hissini azaltıyormu acaba?

Eğer rom'unuz Turkcell ise market erişiminiz yok zaten. Yok değilse ücretli uygulama okutuyorsunuz demektir. Marketaccess programı ile SIM kandırması yapmanız gerekiyor. Lütfen nasıl diye sormayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duna

arkadaşlar benim değişik bir sorunum var. turkcell ile kullanıyorum telefonumu. mesaj atarken 3 mesaj uzunluğunda birşey yazdığımda mesaj gönderilemiyor. ama 2 mesaj olacak kadar uzun metinlerde sıkıntı yok. 3 mesaj uzunluğunda yazınca kesinlikle gitmiyor. var mı böyle birşey yaşayan?

Aynı sorunu ben de yaşadım bugün. Epey uzun bir mesajdı, Mesajlar'ı açtığımda o mesajın sağ-alt köşesinde "Başarısız" yazıyor.
  • Yabancı forumlardan birinde okumuştum benzer problemi. 3 veya 4 mesaj uzunluğunda (ya da fazlası) olan normal metin mesajlarını telefon MMS haline dönüştürüp o şekilde gönderiyormuş. Belki eğer öyleyse sizde MMS ayarları kapalı olduğundan hata veriyordur. Çözümü var mı bilmiyorum denemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igtx

Yabancı forumlardan birinde okumuştum benzer problemi. 3 veya 4 mesaj uzunluğunda (ya da fazlası) olan normal metin mesajlarını telefon MMS haline dönüştürüp o şekilde gönderiyormuş. Belki eğer öyleyse sizde MMS ayarları kapalı olduğundan hata veriyordur. Çözümü var mı bilmiyorum denemek lazım.

4den sonrası için zaten telefon uyarıyor. mms olarak gönderilecek gibi birşey yazıyor tam hatırlamıyorum. hatta ben denedim data apn (extended widget üzerinde) kapalı olmasına rağmen bağlanıp mmsi yolladı. ama bizim sorunumuz sms. 3. mesaja geçtiğin anda mesaj gönderilemiyor.
  • Olayın ilginç yanı aynı SMS'i, ilet yoluyla kardeşime(Vodafon) gönderdim mesaj ulaştı eksiksiz. SMS 396 karakterden ve 3 sayfadan oluşmakta bu arada. Başarısız dediği No, Turkcell'e ait. Sizin SMS gönderdiğiniz kişi hangi operator @Duna..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: credo

Olayın ilginç yanı aynı SMS'i, ilet yoluyla kardeşime(Vodafon) gönderdim mesaj ulaştı eksiksiz. SMS 396 karakterden ve 3 sayfadan oluşmakta bu arada. Başarısız dediği No, Turkcell'e ait. Sizin SMS gönderdiğiniz kişi hangi operator @Duna..?

ben turkcell kullanıyorum. vodafone numarasına yollamaya çalışmıştım. o zaman hata verdi.
  • Benim de Turkcell. Vodafon'a gönderdiğim SMS için 3 tane ileti raporu geldi. Yani her sayfa için 1 ileti raporu. Turkcell'e gönderdiğimde 1 tane ileti raporu aldım akabinde de, "mesaj gönderilemedi" uyarısı geliyodu. 3 kez denedim aynı numaraya 3'ünde de aynı şey oldu. Fakat az önce o arkadaş mesajıma cevap yazmış, bu durumda SMS'i almış yani. Turkcell'den kaynaklanan bi durum olduğunu düşünüyorum.
  • arkadaşlar 3 tuş kombinasyonunun çalıştığını nasıl anlicaz. benim telefonda da USB bağlantı sorunu var bir türlü bağlantı olmuyor ve 3G yerine H harfi çıkıyor. yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GRAD

arkadaşlar 3 tuş kombinasyonunun çalıştığını nasıl anlicaz. benim telefonda da USB bağlantı sorunu var bir türlü bağlantı olmuyor ve 3G yerine H harfi çıkıyor. yardımcı olursanız sevinirim.

bildiğim kadarıyla H, HSDPA anlamına geliyor. Bu da 3g demek zaten.

Buradan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_28221573/tm.htm
  • Selamlar,

Ben forumları okudum ve yaşanan olayların biraz abartıldığını düşünüyorum.
    Kısa süre içinde gerek Samsung gerek kullanıcılar tarafından çözülerek telefonun tüm özelliklerinin kullanılabileceğini düşünüyorum.

İzmir'de bu telefonu nerden almamı tavsiye edersiniz ?
    Alırken 3 tuş kombinasyonunu deneyeceğim, çalışmazsa satın almayacağım, bunun dışında bakmam gereken önemli bir özellik var mı ?

Bu arada bir bilgi eklemek isterim.
    Az önce Turkcell'i aradım, birkaç aktarmadan sonra ürün uzmanı bir bayan çıktı.
    Olayı kısaca özetledim, telefonu satın almak istediğimi ancak Android Market'e sınırlı erişim ve recovery mode'un pasif halde olması sebebiyle telefonun bize sunduğu özellikleri kullanamadığımızı söyledim.
    Turkcell üzerinden satılan cihazların hep bu şekilde mi kalacağını sordum.
    Kendisi daha önce Türkiye'de Android Market'e erişimin olmadığını daha sonra sınırlı bir erişim sunabildiklerini belirtti, yakın bir tarihte bu cihaz özelinde bir değişiklik planlanmadığını ve satışların bu şekilde devam edeceğini belirtti.
    Kendilerinin sadece satışa aracılık yapan bir kuruluş olmaları sebebiyle bizlerin farklı yöntemler ile bahsi geçen sorunları aşabileceğimizi söyledi ancak bu durumdada 24 aylık garanti süresini yakabileceğimizi belirtti. Bizim cihazlarımızın hepsi Turkcell versiyonlu olmaya devam edecek dedi.

Ben öğleden sonra gene teknoloji mağazlarında araştırmalara devam edeceğim, param olmasına rağmen içime sinip rahat rahat şu telefonu satın alamıyorum, en çok üzüldüğüm nokta o.
    Kardeşim iki ay önce Toronto'da satın aldı, çatır çatır telefonu kullanıyor, biz burda uğraşıyoruz, aslında gözü karartıp satın aldıktan sonra kies üzerinden 2.2'ye geçip sorunları çözebiliriz ama ya o sırada telefon elimde kalırsa ?
    Daha keyfine varamadan servisin yolunu tutacağım, tamam tamir edecekler ama parasıyla ama garantiden en kötü tarafı jelatini açıp iki saat sonra servise telefon vermek istemiyorum.

Bu kapasitede bir cihaza böyle bir lansman yakışmadı bana göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menerio -- 4 Ekim 2010; 13:26:26 >

• bende galaxy s i turkcellden sözleşmeli aldım. 3 tuş sorunum yok denedim.. Fakat müzik dinlerken kulaklık sesi bu cihaza yakışmıyor. gps de çalışmıyor , navigasyon menüsünden kullanamıyorum bunun üzerine bu cihazdaki layar denen özellikte kullanılamıyor, kullanılamayan android market gibi özellikleride cabası; 2.2 froyo sürümünde bu sorunlar giderilecekmi acaba bilen var mı?

GT-I9000
    2.1 -update1
    I9000JXJG2
    ECLAIR.JVJH1
  • arkadaşlar, jph sürümü kullanıp GPS'i düzgün çalışan var mı acaba. bu sabah monotavla 15-20 dakika deneme yaptım işe giderken ama tık bile demedi. GPS'inde problem olmayan arkadaşlar kullandıkları programı ve sistemlerinin sürümünü yazabilirler mi acaba?

Ndrive: bir yakalıyo bir yakalayamıyor.
    Monotav: daha konum yakaladığına şahit olmadım.
    sürüm: JPH
  • 3 tuş aktif olmaması gibi GPS de sorunlu çıkabilir... Yazılım güncellemesi ile çözüm beklemek için tüm Galaxy S lerde GPS sorunu aynı olması gerekirdi ama değil... Yani bazı Galaxy S lerde zayıf çeken GPS e sahip. youtube gibi birçok sitede bu sorun kanıtlanmıştır... Özellikle aynı dış mekanda aynı Galaxy S yan yana GPS performanslarındaki farklılıklar görülmüştür... Yani kapalı mekan veya farklı cihaz veya farklı program ayar vs... mazereti de yok... Sonuç olarak bazı Galaxy S lerde GPS verimi düşük kısacası arızalı...

Bunun asıl esas çözümü de bozuk veya kalitesi düşük GPS modülü yani fiziksel parça değişimidir.... Teknik servisliktir... Bu tip arızalı parçalar her elektronik cihazda olur... Fakat bu sorundan şikayetçi olan az da değil...

Sonuçta konum bulma isteniyorsa alternatif çözüm ise GPS zayıf çekme sorununa hiç dokunmadan yazılımsal olarak AGPS yani wifi veya GSM üzerinden konum bulma çözüm getirebilir... Fakat GPS deki problem hala duracaktır... Tıpkı diş ağrısı gibi ağrı kesici bir yere kadar çözüm değil..... Allah tan AGPS var... Dahili GPS donanımsal arızayı kısmen çözebilir... Fakat unutulmamalıdır ki GSM sinyali zayıf olan yerlerde de konum bulma zorlaşır... GSM üzerinden konum bulmadaki doğruluk payı da ne kadar doğrudur tartışmalıdır...

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.