Şimdi Ara

Samsung Galaxy S (GT-I9000) sorunları ve arızaları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
3
Favori
157.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SYK23

quote:

Orijinalden alıntı: xfacts

TELPA BAŞARI bakar filan denilirse yanıltmadır (doğru olabilir ama sonuçta garanti kapsamı ve kalitesi nasıldır bilinmiyor...)

Bendeki Garanti Belgesinde şunlar yazıyor :

Samsung Garanti Belgesi

Belge No: 68288

İthalatçı Firma :

Ünvan: Samsung Electronics Istanbul ve Tic. LTD. ŞTİ.

Flatofis İş Merkezi Otakçılar Cad No: 78 Kat : 3 Eyüp İstanbul ...

Vatan Bilgisayar da açılmış ürünleri alt raflara konulduğunu gördüm.. Bana ürün teşhiri için farketmiştim... Olsa olsa indirimli o günkü indirimli ürünler pakedi açılmış ürünlerdir... Açık paketler stoklamadan kurtarma amaçlı da olabilir...

Sevgili xfacts; Vatan ile yaptığımız mesajlaşma.

Benim mesajım:
    İyi günler.

Daha önceki mesajıma gelen cevapta Samsung Galaxy S model cep telefonlarınızın Turkcell Romlu olmadığını belirtmiştiniz ve bu benim için önemli. Bir konuda daha sorum olacak. telefonlar Samsung Türkiye/Telpa veya Başarı Teknik Servis etiketi taşımamktamıdır değilse bu firmaların servislerinden yararlanabilir miyim? Saygılarımla.

Sayın Erkan S....... ,
    Vatan bilgisayar'dan alacağınız tüm samsung modellerimiz Telpa garantilidir. Yetkili servislerinden yararlanabilirsiniz.
    Saygılarımızla...
    Vatan Bilgisayar San. Tic. AŞ
    www.vatanbilgisayar.com

Konuyu Telpa'ya sormak istedim ancak cumartesi 15.30'dan sonra hizmet veremiyorlar. Pazartesi tekrar arayacağım. kısmetse önümüzdeki cumartesi Bostancı Vatan'a gidip yerinde göreceğim.
    Bu arada 30 ürün için fiyat 1431 TL.

Vatan Bilgisayarda sadece TELPA garantili satılmıyor! Başarı ve C5 de satılıyor... Görüştüğünüz kişi sizi yanıltmış... Ticari ahlaka göre de yanlış... Stoklarında bir baksın C5 ve Başarı lı Samsung Galaxy S görecektir...

30 ürün olanlar ya etiketi yırtılmış( açılmış) veya C5 garantili olabilir...

Turkcell romlu TELPA garantili Galaxy s kulanmaktayım ... Sizin görüştüğünüz kişi konuya pek hakim değil... Biraz ezbere konuşmuş... Vatan da C5 garanti etiketli Samsung Galaxy S lerden bile haberi olmaması İMKANSIZDIR...

Siz yinede dikkatli olun...

Orjinal şefaf ambalajı açılmamış olmalı. TELPA BAŞARI veya C5 etiketi yırtık olmamalı... (Başarı nın etiketleri kapak hizasında değil yan tarafta olması bile düşündürücü..)

Tüm bu ilginç! olaylara geçen hafta bizzat şahit oldum...

C5 garantili ürünleri satanlar TELPA teknik servisinden de faydalanabildiğini söylüyorlar... C5 in bu şekilde ürün ithal ettirmesine şahsen yadırgamaktayım... C5 in kendi teknik servisi bile yok... Tek bir yeri var o da İstanbul Beşiktaş ta am teknil servis değil ...

Az önce beta safhasında olan Android 2.2 li ve yapı numarası : XXJPK yükledim...

Android 2.1 e göre özellike internet epey hızlı... 2.2 de Flash Player 10.1 yüklü olmasına rağmen Google Market da Flash 10.1 yeni güncellemesi gözüktü tabiki hemen yükledim... Kaynak veremiyorum ama bu güncellemede güvenlik açığı sorunu giderilmiş...

Bu sürümde Lag sorunu yok ...

Yani yüklediğim firmware root lu filan olmadan bile epey hızlı... Belli bir süre daha bu beta olan 2.2 yi kullanacağım...

Android 2.1 bluetooth fare desteği yoktu... Bluetooth buluyor ama tam eşleşme yapamıyordu yani fare çalışmıyordu ... Şuan kullandığım Android 2.2 betasında bluetooth fare çalışıyor

Radyo hala mono ... Mono Radyo sorunu bakalım ne zaman çözülecek...

Swype sürümü 2.41.10155 .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 26 Eylül 2010; 23:06:17 >

• quote:

Android 2.1 bluetooth fare desteği yoktu... Bluetooth buluyor ama tam eşleşme yapamıyordu yani fare çalışmıyordu ... Şuan kullandığım Android 2.2 betasında bluetooth fare çalışıyor

Bir yaşıma daha girdim.

Fare ile kullanmak ta nerden geldi aklınıza?

Şimdi siz telefonu netbook gibimi kullanıyorsunuz?

Acaba Iphone 4 te de varmıdır ki? Birazdan gelirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: Nemetar

Selam arkadaşlar öncelikle bu konuyla herkes bu kadar yakından ve detaylı ilgilendiği için teşekkür ederim.
    Geleyim sorununa cihazı 1 hafta önce pek de bilgim olmadan internet üzerinden aldım tabiki de turkcell romlu geldi cihazimda herkesteki gibi 3 tuş sorunu vardı yaptım rotterdam yaptım fakat ne yaparsam yapayim android market yuklenmedi artık garantiyi geçtim böyle bi telefonu bu kadar kısıtlı hatta neredeyse hiç birseyinden yararlanamayan kullanmak çok can sıkıcı.
    Hangi adımları uygulama gerektiğinde yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler..

rotterdam yapmak ne demek ben bilmiyorum. 3 tuş sorununu gidermek cihazdaki romu etkilemiyor. Yani yine Turkcell'in romunu kullanıyorsunuz. Dolayısıyla android marketin gelmesi için bir sebep yok. Ancak farklı bir rom yüklerseniz market gelecektir.

Mesajı telefonumdan yazdım bu yüzden T9 "root" kelimesini kendi aklınca "rotterdam" yapmış öncelikle bunun için kusura bakma..
    Root erişimi sağladıktan sonra Rom Manager ile Turkcell Rom'unun yedeğini aldım (backup rom seçildiğinde mevcut olan Turkcell Rom'u da yedekliyor mu emin değilim).
    Şimdi ise farklı bir Rom yüklemek istiyorum ama nasıl nerden ya da hangi sürümü yükleyeceğimi bilmiyorum.
    Bu arada telefonun versiyonu:
    PDA: I9000JVJH1
    PHONE: I9000JXJG2
    CSC: I9000TRCJH2

• quote:

quote:

Bir yaşıma daha girdim.

Fare ile kullanmak ta nerden geldi aklınıza?

Şimdi siz telefonu netbook gibimi kullanıyorsunuz?

Acaba Iphone 4 te de varmıdır ki? Birazdan gelirler.

... Iphone u geçelim de...

Nerdeyse 1 yıldır kullandığım Archos Internet Tablet 5 (32 GB) de bile Bluettoh klavye var hemde Android 1.6 ... Android 2.1 de bluetooth fare niye olmasın sorusu abes kaçmaz sanırım ...

Fare imleci çıkıyor... Sağ tuş geri özelliği var...

Aslında farenin destekliyor olması güzel... Çünkü özellikle ince seçimlerin gerektirdiği hallerde illa zoom yapma derdi yok

Şuan elimde Bluetooh klavyem yok ama eminim bluetooth klavye bile destekliyordur...

Aslında çok şaşırmamak gerekir... PDA larda bile klavye var... Ekranı da çoğu 4" altında...

• Arkadaşlar kısaca sorayım, bu telefonu alalım mı almayalım mı?
  • Samsung galaxy ye yakin fiyatta olan iphone 4 mantikli olabilir. Ama iphone daki kisitlamalar ve dayatmalari onemsemezseniz iphone 4 bazilarina daha uygun gozukebilir. 1600 TL iphone anten rezaleti ve sarimtirak lekelerin lcd de olmasini da goz ardi edilecekse iphone alinabilir...

Onden kamerasi 3g li baska marka telefonlarda uyumlu olmamasi iphone 4 icin fiyasko mu desek supriz mi desek...

Tercihi kendi kriterlerimizle onceliklerimizle belirlenmeli....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SYK23

quote:

TELPA BAŞARI bakar filan denilirse yanıltmadır (doğru olabilir ama sonuçta garanti kapsamı ve kalitesi nasıldır bilinmiyor...)

Bendeki Garanti Belgesinde şunlar yazıyor :

Samsung Garanti Belgesi

Belge No: 68288

İthalatçı Firma :

Ünvan: Samsung Electronics Istanbul ve Tic. LTD. ŞTİ.

Flatofis İş Merkezi Otakçılar Cad No: 78 Kat : 3 Eyüp İstanbul ...

Vatan Bilgisayar da açılmış ürünleri alt raflara konulduğunu gördüm.. Bana ürün teşhiri için farketmiştim... Olsa olsa indirimli o günkü indirimli ürünler pakedi açılmış ürünlerdir... Açık paketler stoklamadan kurtarma amaçlı da olabilir...

Sevgili xfacts; Vatan ile yaptığımız mesajlaşma.

Benim mesajım:
    İyi günler.

Daha önceki mesajıma gelen cevapta Samsung Galaxy S model cep telefonlarınızın Turkcell Romlu olmadığını belirtmiştiniz ve bu benim için önemli. Bir konuda daha sorum olacak. telefonlar Samsung Türkiye/Telpa veya Başarı Teknik Servis etiketi taşımamktamıdır değilse bu firmaların servislerinden yararlanabilir miyim? Saygılarımla.

Sayın Erkan S....... ,
    Vatan bilgisayar'dan alacağınız tüm samsung modellerimiz Telpa garantilidir. Yetkili servislerinden yararlanabilirsiniz.
    Saygılarımızla...
    Vatan Bilgisayar San. Tic. AŞ
    www.vatanbilgisayar.com

Konuyu Telpa'ya sormak istedim ancak cumartesi 15.30'dan sonra hizmet veremiyorlar. Pazartesi tekrar arayacağım. kısmetse önümüzdeki cumartesi Bostancı Vatan'a gidip yerinde göreceğim.
    Bu arada 30 ürün için fiyat 1431 TL.

Vatan Bilgisayarda sadece TELPA garantili satılmıyor! Başarı ve C5 de satılıyor... Görüştüğünüz kişi sizi yanıltmış... Ticari ahlaka göre de yanlış... Stoklarında bir baksın C5 ve Başarı lı Samsung Galaxy S görecektir...

30 ürün olanlar ya etiketi yırtılmış( açılmış) veya C5 garantili olabilir...

Turkcell romlu TELPA garantili Galaxy s kulanmaktayım ... Sizin görüştüğünüz kişi konuya pek hakim değil... Biraz ezbere konuşmuş... Vatan da C5 garanti etiketli Samsung Galaxy S lerden bile haberi olmaması İMKANSIZDIR...

Siz yinede dikkatli olun...

Orjinal şefaf ambalajı açılmamış olmalı. TELPA BAŞARI veya C5 etiketi yırtık olmamalı... (Başarı nın etiketleri kapak hizasında değil yan tarafta olması bile düşündürücü..)

Tüm bu ilginç! olaylara geçen hafta bizzat şahit oldum...

C5 garantili ürünleri satanlar TELPA teknik servisinden de faydalanabildiğini söylüyorlar... C5 in bu şekilde ürün ithal ettirmesine şahsen yadırgamaktayım... C5 in kendi teknik servisi bile yok... Tek bir yeri var o da İstanbul Beşiktaş ta am teknil servis değil ...

Az önce beta safhasında olan Android 2.2 li ve yapı numarası : XXJPK yükledim...

Android 2.1 e göre özellike internet epey hızlı... 2.2 de Flash Player 10.1 yüklü olmasına rağmen Google Market da Flash 10.1 yeni güncellemesi gözüktü tabiki hemen yükledim... Kaynak veremiyorum ama bu güncellemede güvenlik açığı sorunu giderilmiş...

Bu sürümde Lag sorunu yok ...

Yani yüklediğim firmware root lu filan olmadan bile epey hızlı... Belli bir süre daha bu beta olan 2.2 yi kullanacağım...

Radyo hala mono ... Mono Radyo sorunu bakalım ne zaman çözülecek...

Swype sürümü 2.41.10155 .

Söylediğin herşeyde haklı olabilirsin. Vatan bilgisayarı ve hizmetini bilmiyorum. ancak ortada tüm samsung modellerimiz Telpa garantilidir diye bir beyan varsa bu gerçekten tüm modelleri kapsamalıdır. Aksi halde bütün hukuki yollar lehimize olacaktır. zaten ürünü alırken sorup ona göre alırsak sorun kalmaz diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla Vatan Bilgisayar'da öyle küçük bir firma değil. dediğim gibi Turkcell ürünü alacağıma Vatan'dan alacağım olmazsa almayacağım.

• arkadaşlar bu cihazdan almak istiyorum ancak mono kulaklık ve 3 tuş sorunu halen devam ediyormu acaba yoksa yazılımsal olarak samsung tarafından düzeltildimi?

iphone 4 ile arasında çok kaldım.bu sorunları nedeniyle samsung düzeltene kadar gerekirse bekleyeceğim
  • Merhaba arkadaşlar. SGS yi yeni aldim. Almanyadan geldi. iki sorum var. Anlayan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.
    a) 3 tuş olayını telefonu elime alır almaz denedim. "downloading..." yazdı. sevindim. ama sonra cıkış yapmaya çalıştım olmadı. yaklaşık iki saat oyle bıraktım belki reset yapıp tekrar başlar diye. ama bir türlü başlamadı. bende bataryayı cıkartıp taktım. telefonum sorunsuz açıldı. Ancak bu download yazısı çıkınca benim ne yapmam gerekirdi?

b) Telefonum wifiden nete çok rahat bağlanıyor. Ancak 3G yi kullanamıyorum. hattımla ilgili bir problem yok. Tim deki arkadaş Telefonumun APN görmediğini bununda yazılımından kaynaklandığını belirtti. Turkcellin 3g sini kullanamıyorum.

Telefonun sürümü: 2.1-update1
    Ana Bant sürümü: I9000XXJF5

• @SYK23,
    Vatan Bilgisayar dakiler ucuz dahi olsa yine de bilinçli olmak gerekir.. Açılmış mı? vs.. dikkat edilmeli.. Tabiki uygun fiyata ve TELPA BAŞARI olanları almak akıllıca...

drangelman ,
    Radyo nun hala mono çıkışlı olmasını aylardır Samsung biliyor... BU işlere kafa yoranlar Galaxy S 2.1 Anroid kaynak kodundaki driver daki özellikleradyo driver ındna bazı değişiklikler farklı biri driver denendiği biliniyort... Samsung bunu yaparken kaynak kodu da yayınlatmadığı için ilerde Android 3 derlemesinde driver uyumsuzluğu oluşabilir... Belli değil... Android 2.2 de gecikmeye asıl sebeb BENCE 3 tuş sorunu ve mono radyo rezaleti olabilir...

Mono radyo sorunu umarım yazılımsal çözülür... Fazla beklentide de olmamak gerekir.. Samsung herzamanki yavaşlılığı...

Bekleyip göreceğiz...
  • arkadaşlar vereceğim linkteki ürünü incelermisiniz acaba?unlocked bir ürün.

samsung galaxy 16 gb yanındada 2 adet çok güzel hediyesi var.

ancak ürünü yurt dışından aldığımda kayıt olayı veya yapacak olduğum başka bir şey varmı acaba?

birde bu kayıt olayı nedir biliyormusunuz ve nasıl yapılıyor?

http://cgi.ebay.com/NEW-FACTORY-UNLOCKED-SAMSUNG-VIBRANT-GALAXY-S-ANDROID-/280566530793?pt=Cell_Phones&hash=item41531182e9

• quote:

Orijinalden alıntı: drangelman

arkadaşlar vereceğim linkteki ürünü incelermisiniz acaba?unlocked bir ürün.

ancak ürünü yurt dışından aldığımda kayıt olayı veya yapacak olduğum başka bir şey varmı acaba?

http://cgi.ebay.com/NEW-FACTORY-UNLOCKED-SAMSUNG-VIBRANT-GALAXY-S-ANDROID-/280566530793?pt=Cell_Phones&hash=item41531182e9

kargo ile telefon getirmek yasak değil mi?birisi mi alıp getirecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: drangelman

arkadaşlar vereceğim linkteki ürünü incelermisiniz acaba?unlocked bir ürün.

Kayıt olayı pasaportla herhangi bir operatörün işlem merkezinde yapılıyor. dikkat edilmesi gereken pasaportun yurda giriş tarihinin 1 ayı geçmemiş olması. Yasadışı olarak kayıt ise sanırım telefonun imei numarası değiştirlerek yapılıyor ki bunu kesinlikle öneremeyiz. Onun dışında kargo ile ülkeye cep telefonu girmesi kesinlikle yasak ve gümrükte yakalandığında asla alamazsınız.

• a) telefonunda bir sorun çıkmadıkça ya da kies dışında bir metodla yeni bir sürüm yüklemen gerekmediği sürece hiçbir şey yapman gerekmiyor, 3 button recovery günlük kullanım için değil.

b) settings -> wireless and network -> mobile networks -> access points names -> new APN (menu tuluna basınca çıkar) seçtükten sonra, name alanına Turkcell Internet, APN alanına ise internet yazarak kaydet. kontrol ederek eklendiğinden emin ol. hepsi bu kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: Volkann41

Merhaba arkadaşlar. SGS yi yeni aldim. Almanyadan geldi. iki sorum var. Anlayan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.
    a) 3 tuş olayını telefonu elime alır almaz denedim. "downloading..." yazdı. sevindim. ama sonra cıkış yapmaya çalıştım olmadı. yaklaşık iki saat oyle bıraktım belki reset yapıp tekrar başlar diye. ama bir türlü başlamadı. bende bataryayı cıkartıp taktım. telefonum sorunsuz açıldı. Ancak bu download yazısı çıkınca benim ne yapmam gerekirdi?

b) Telefonum wifiden nete çok rahat bağlanıyor. Ancak 3G yi kullanamıyorum. hattımla ilgili bir problem yok. Tim deki arkadaş Telefonumun APN görmediğini bununda yazılımından kaynaklandığını belirtti. Turkcellin 3g sini kullanamıyorum.

Telefonun sürümü: 2.1-update1
    Ana Bant sürümü: I9000XXJF5

• quote:

quote:

quote:

Selam arkadaşlar öncelikle bu konuyla herkes bu kadar yakından ve detaylı ilgilendiği için teşekkür ederim.
    Geleyim sorununa cihazı 1 hafta önce pek de bilgim olmadan internet üzerinden aldım tabiki de turkcell romlu geldi cihazimda herkesteki gibi 3 tuş sorunu vardı yaptım rotterdam yaptım fakat ne yaparsam yapayim android market yuklenmedi artık garantiyi geçtim böyle bi telefonu bu kadar kısıtlı hatta neredeyse hiç birseyinden yararlanamayan kullanmak çok can sıkıcı.
    Hangi adımları uygulama gerektiğinde yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler..

rotterdam yapmak ne demek ben bilmiyorum. 3 tuş sorununu gidermek cihazdaki romu etkilemiyor. Yani yine Turkcell'in romunu kullanıyorsunuz. Dolayısıyla android marketin gelmesi için bir sebep yok. Ancak farklı bir rom yüklerseniz market gelecektir.

Mesajı telefonumdan yazdım bu yüzden T9 "root" kelimesini kendi aklınca "rotterdam" yapmış öncelikle bunun için kusura bakma..
    Root erişimi sağladıktan sonra Rom Manager ile Turkcell Rom'unun yedeğini aldım (backup rom seçildiğinde mevcut olan Turkcell Rom'u da yedekliyor mu emin değilim).
    Şimdi ise farklı bir Rom yüklemek istiyorum ama nasıl nerden ya da hangi sürümü yükleyeceğimi bilmiyorum.
    Bu arada telefonun versiyonu:
    PDA: I9000JVJH1
    PHONE: I9000JXJG2
    CSC: I9000TRCJH2

Estağfurullah. Pek root'u da andırmadığı için yorum yapamadım. Yedek olayına gelince, Normalde alması lazım ama hiç yapmadığım için cevap veremeyeceğim. Hangi sürümü yüklemek istediğinize kendiniz karar vermelisiniz. 2.1 için JM8'i ; 2.2 için JPH veya JPK'yı önerebilirim.

• @chatin_62 imzanda jpk versiyonu yazıyor. jm8 i kullanmış mıydın? Eğer kullandıysan hangisini tavsiye edersin? Ben jmh güncellemesini yaptım ama klavyenin geç açılması ve flash olan sitelerde yavaşlık nedeniyle beğenmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon0x

@chatin_62 imzanda jpk versiyonu yazıyor. jm8 i kullanmış mıydın? Eğer kullandıysan hangisini tavsiye edersin? Ben jmh güncellemesini yaptım ama klavyenin geç açılması ve flash olan sitelerde yavaşlık nedeniyle beğenmedim.

Diğer imzaları tutmadığı için son imza görünüyor.
    Ben JM6 veya JM7'den (şimdi tam hatırlamıyorum) JPC'ye geçmiştim. Tam JM8'e niyet etmişken JPH çıktı. Ondan çok memnundum. JPK'dan da şimdlik bir şikayetim yok. JPH veya JPK öneririm. Üstüne de kaymak niyetine Rombie's v2a rom.
  • Teşekkür ederim. Şu kaymak niyetine olan Rombie odin ile kuruluyor dimi? cepking de görmüştüm sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon0x

Teşekkür ederim. Şu kaymak niyetine olan Rombie odin ile kuruluyor dimi? cepking de görmüştüm sanki

Rombie custom romu update.zip yöntemi ile kuruluyor
  • arkadaşlar, ana konuda anlatılan GPS ayarlarını harfiyen yapmıştım, sadece get position testi yapmamıştım. soınra harita uygulamasında konumumu bulmuştu. oldu heralde diyip bi daha denememiştim. şimdi ndrive kurdum telefona ama 15-20 dakika geçmesine rağmen uydu yakalayamıyor. ne ndrive da, ne haritada ne de navigasyon programında. aynı sorunu yaşıyan yada çözümü bilen biri varmı acaba.

not: JM1 yani ilk alındığındaki yüklü güncelleme yapmadım.

şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.