Şimdi Ara

Samsung Galaxy S (GT-I9000) sorunları ve arızaları (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
3
Favori
157.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thyrfing

hocam bneim telefonda dahili telefon saklama alanı yetetsiz diyo telefonum 16 gb ama en fazla 1gb uygulama yükledim genede yeyersiz uyarısı veriyo
    yardımcı olursanız sevinirim

Galaxy S'ten bahsediyorsunuz değil mi? İmzanıza bakarsak soru yanlış başlık altında oluyor. Eğer SGS söz konusu ise ROM 2 GB olup uygulamaları oraya kurar. Bu alanı doldurduysanız ya programları SD karta taşımanız (galiba hepsi taşınamıyor) veya Froyo ile kurulumda SD kartı hedef olarak seçmeniz gerekir. Eclair programları sadece ROM alanına kurabilir. Froyo ile buna SD kart seçeneğide eklenmişti.
    SGS dışında henüz 2 GB gibi bir ROM alanı sunabilen makine yok. Siz ek seçenek olarak kullanmadığınız programlar varsa kaldırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qokhan83

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: qokhan83

quote:

Orijinalden alıntı: iartan
    Arkadaşlar,

Geçenlerde telefonum çöktü ve Samsung Galaxy S logosunda kalakaldı. O zamana kadar ihtiyaç duyup bakmadığım 3 Tuş kombinasyonumun da çalışmadığını farkettim.

Telefon hiçbir şekilde açılmadığı için USB ile bağlayınca bilgisayar da görmüyordu vs....

Özetle elim kolum bağlı kalmıştı ki yoğun araştırmalarım sonucu ufak bir devre yapıp, MicroUSB'den bağlayarak telefonu Download Mode'a sokmayı başardım. Dolayısıyla ODİN'le flash atıp telefonu kurtardım.

Buradakiler gereksiz konu ve tekrar postlar karşısında sert tepki verebiliyor. Bu sebeple detaya girmedim, ihtiyaç duyarsanız cevap yazın, YouTube için video'lu anlatırım.

Video anlatım yapman mümkün mu arkadaşım çok makbule geçer valla

Zaten resimli olarak anlatıldı. Bir konnektörü de takıp çıkarmak için video yapılacaksa vallahi pes.

Bay çok bilmiş!

Çok özür dilerim sizi kızdırmışım. Madem konnektör takamıyorsunuz arkadaş bir video hazırlasın o zaman. Ben de 3 tuş sorunu yok.

• Arkadaşlar benim anlamadığım o kadar flash desteği var yazıyorlar fakat 2.1 'de ben netten video izleyemiyorum.
    Bunu nereden indireceğiz? Bilgisi olan var mı? Bu kadar sorunlu bir telefon aldığıma pişmanım doğrusu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeky

Arkadaşlar benim anlamadığım o kadar flash desteği var yazıyorlar fakat 2.1 'de ben netten video izleyemiyorum.
    Bunu nereden indireceğiz? Bilgisi olan var mı? Bu kadar sorunlu bir telefon aldığıma pişmanım doğrusu...

Eclair için flash desteği yok. Ya Turkcell Froyo romu veya TR destekli diğer avrupa ülkeleri romu yükleyerek sorununuzu çözebilirsiniz. Aşağıdaki linkte neleri nasıl yapacağınıza ait bilgiler var.
    SGS hakkında herşey

Sorunsuz cihaz yok maalesef. Size sorunlar arasında seçme özgürlüğü bırakılıyor. Bu özgürlüğün bedeli ise detaylı araştırma.

• Çok doğru bir söz söylediniz gerçekten. Fakat bu verdiğiniz linkteki uygulamaları yapınca garanti dışına çıkmış oluyor muyuz?
  • quote:

Çok doğru bir söz söylediniz gerçekten. Fakat bu verdiğiniz linkteki uygulamaları yapınca garanti dışına çıkmış oluyor muyuz?

Bu konu çok açık değil bazı arkadaşlar yaşayarak garanti dışı kalmadıklarını paylaştılar ama bu her serviste aynı durum olacak anlamı taşımayabilir. Garanti sizin için önemliyse Kies ile yasal Turkcell froyo yükseltmesi yapabilirsiniz. SGS'izin Turkcell romlu ve garantili olduğunu, ek bir işlem görmediğini varsayıyorum.
  • Daha iki üç gün oldu alalı. Ve garantili. Kampanya ile de almadım. Kies'den yüseltme nasıl yapılıyor? Ve bir sıkıntı oluşma riski var mı? Çünkü servise gidecekken ben bir şeyler bozayım istemem?
  • quote:

Daha iki üç gün oldu alalı. Ve garantili. Kampanya ile de almadım. Kies'den yüseltme nasıl yapılıyor? Ve bir sıkıntı oluşma riski var mı? Çünkü servise gidecekken ben bir şeyler bozayım istemem?

Kutudan çıkan cd ile Kies'i bilgisayarınıza kurun. Kies'i güncelleyin. Telefonu bilgisayara USB kablo ile takın. Telefonu cihaz gördüğünde güncellemeyi kontrol edin. Güncelleme varsa (ki olmalı) güncellemeyi başlatın.
    İşlemin az da olsa riski var. Hızlı bir internet bağlantısı kullanın. Telefonun şarjı tam olsun. Bilgisayarınız kesintisiz güç kaynağına bağlı veya şarjı tam laptop olsun. 3 tuş sorununuz varsa bir problem olduğunda servislik olmanız olası. Bütün bunlar size tanıdık yada kolay gelmiyorsa daha önceki mesajda verdiğim başlığı dikkatlice okuyun veya bunu serviste yaptırın.

• Turkcell'den yeni geldim. Değişmediler teli. Samsung teknik servisine uğramadan değişmiyorlarmışmışmış...

Epeyce kızdım. 3 günlük tel arıca çıkartıyor diye saydım...

Az para da değil malumunuz...

Sizleri yaşananlardan haberdar etmeye devam edeceğim...

Şimdilik bir güncellemeye yapmayacağım. Bakalım ne sorun bulacaklar.

Bir de telefonun şarjı acayip çabuk bitiyor. Anlamadım gitti.
  • quote:

Turkcell'den yeni geldim. Değişmediler teli. Samsung teknik servisine uğramadan değişmiyorlarmışmışmış...

Epeyce kızdım. 3 günlük tel arıca çıkartıyor diye saydım...

Az para da değil malumunuz...

Sizleri yaşananlardan haberdar etmeye devam edeceğim...

Şimdilik bir güncellemeye yapmayacağım. Bakalım ne sorun bulacaklar.

Bir de telefonun şarjı acayip çabuk bitiyor. Anlamadım gitti.

Servis sorun bulmaz, çözmez genelde yaratır
    Şarj süresi ilk kullanımda azdır 4-5 tam boşalma ve şarj sonrası tam performansını gösterir. Siz de pil süresine katkı için kullanmadığınızda wifi ve 3G'yi kapatabilirsiniz. Donanımsal yada yazılımsal sorun yoksa pil süreniz artacaktır.

quote:

Diğer başlıkta Behceta nickli arkadaş aşağıdakileri yazmış:

"Gerçekten bunu yazacağımı hiç düşünmemiştim ama telefonu Turkcell'den aldığım için hiç pişman olmadım. Almadan önce çok araştırdım. Forumları didik didik ettim. Aldıktan sonra da yazılanların %10'u kadar bile sorun yaşamadım. Eclair 2.1+Root+OCLF ile 2100+ skor alıyordum.

Dün itibarıyle rehberimi yedekleyip cihaza factory reset vs vs yaptıktan sonra kies ile yeni Turkcell Rom'u kurdum. Bu arada cihazım Başarı garantili ve 3 tuş aldığım günden beri çalışıyor. Şu an Ana bant sürümü: I9000JXJPD - Kernel sürümü: 2.6.32.9 - Yapım numarası: FROYO.JVJPF yazıyor. Z4root+OCLF skoru şu an yine 2100+ ve ihtiyacım olan bütün programları da Applanet'den yükledim. Swype sorunsuz çalışıyor. Kesinlikle daha hızlı ve şarj 2 gün gidiyor. Çok kurcalamassam 2.5 gün bile olabilir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nekuy -- 20 Kasım 2010; 20:21:09 >

• GPS menusune

*#*#1472365#*#*
    yazıp girmeye calısıyorum ama girmiyor.
    2.1 ken aynı yontemle girip server ayarlarını yapmıstım ama 2.2 updateninden sonra GPS ayarını yapamadım .
    GPS ayarını naısl yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sith_master

GPS menusune

*#*#1472365#*#*
    yazıp girmeye calısıyorum ama girmiyor.
    2.1 ken aynı yontemle girip server ayarlarını yapmıstım ama 2.2 updateninden sonra GPS ayarını yapamadım .
    GPS ayarını naısl yapabilirim

*#*#3214789650#*#*
  • Behcete isimli arkadaş bize açıklamalarda bulunsun o zaman bir zahmet :) Bir tek onda mı aşırı düzgün cihaz varmış? Bize tavsiyelerde bulunursa çok sevinirim..
  • dostlar benim alarm telefon kapalıyken çalmıyor. sizin çalıyor mu? bir yerde ayarı filan var mı bunun bulamadım da?? resmi 2.2 froyo jpo yüklü.
  • resmi olarak nereden yüklettiniz?
  • quote:

resmi olarak nereden yüklettiniz?

kies kandırma ile yükledim.. başlığı var bu forumda.
  • Bana linkini verirseniz çoook sevinirim. Anlatılıyor mu nasıl yapıldığı?
  • quote:

Bana linkini verirseniz çoook sevinirim. Anlatılıyor mu nasıl yapıldığı?

http://forum.donanimhaber.com/m_43803179/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: gembruce

a) telefonunda bir sorun çıkmadıkça ya da kies dışında bir metodla yeni bir sürüm yüklemen gerekmediği sürece hiçbir şey yapman gerekmiyor, 3 button recovery günlük kullanım için değil.

b) settings -> wireless and network -> mobile networks -> access points names -> new APN (menu tuluna basınca çıkar) seçtükten sonra, name alanına Turkcell Internet, APN alanına ise internet yazarak kaydet. kontrol ederek eklendiğinden emin ol. hepsi bu kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: Volkann41

Merhaba arkadaşlar. SGS yi yeni aldim. Almanyadan geldi. iki sorum var. Anlayan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.
    a) 3 tuş olayını telefonu elime alır almaz denedim. "downloading..." yazdı. sevindim. ama sonra cıkış yapmaya çalıştım olmadı. yaklaşık iki saat oyle bıraktım belki reset yapıp tekrar başlar diye. ama bir türlü başlamadı. bende bataryayı cıkartıp taktım. telefonum sorunsuz açıldı. Ancak bu download yazısı çıkınca benim ne yapmam gerekirdi?

b) Telefonum wifiden nete çok rahat bağlanıyor. Ancak 3G yi kullanamıyorum. hattımla ilgili bir problem yok. Tim deki arkadaş Telefonumun APN görmediğini bununda yazılımından kaynaklandığını belirtti. Turkcellin 3g sini kullanamıyorum.

Telefonun sürümü: 2.1-update1
    Ana Bant sürümü: I9000XXJF5

Üstad, senden Allah razı olsun, turkcell deki gerizekalı "teknoloji uzmanı" ile 2 saattir uğraştım, bilmiyor bu ayarı... Çok sağol

• merhaba

bugün sabahtan beri telefonumda şebeke sorunu var. 2 gün önce kiesten orjinal 2.2 güncellemesini yaptım ve bugün şebeke gitti ve hiç bi şekilde düzeltemedim. ağ ayarlarını yaptım hatta factory reset bile attım ama hala düzelme yok. bunu yaşayan ya da çözümünü bilen biri varsa lütfen acil bi şekilde bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. sinirlerim alt üst oldu :(
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.