Arkadaşlar bir arkadaşım GalaxyS aldı. Çok güzel telefon, sizler de güle güle kullanın. Aldığından beri bazen telefon kendi kendine hazır mesaj yolluyor. Mesela bana " dersteyim" , diğer arkadaşlara "sineadayım" gibi mesajlar yolluyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir.
Selamlar herekese, simdiden yardimci olcak herkese tesk. ederim. 2 haftadidir bu telefone sahip ve bu kisa surede galaxy s ile basimdan cok maceralar gecdi. sonun turkcell romdan kurtulup android 2.2 yukledim. suanki problem batarya cok az gidiyor. task killer ve android mate gibi programlara arkada calisan uygulamalari kapatiyorum ama onlar surekli anlamadigim bir neden dolayi tekrar basliyor. bu uygulamalari hic acilmamak uzere nasil kapatabilirim? ayrica stabil calisan bir custom rom biliyorsaniz tavsiyelerinize ihtiyacim var. herkese iyi forumlar.
quote:
Orijinalden alıntı: imtheone
Selamlar herekese, simdiden yardimci olcak herkese tesk. ederim. 2 haftadidir bu telefone sahip ve bu kisa surede galaxy s ile basimdan cok maceralar gecdi. sonun turkcell romdan kurtulup android 2.2 yukledim. suanki problem batarya cok az gidiyor. task killer ve android mate gibi programlara arkada calisan uygulamalari kapatiyorum ama onlar surekli anlamadigim bir neden dolayi tekrar basliyor. bu uygulamalari hic acilmamak uzere nasil kapatabilirim? ayrica stabil calisan bir custom rom biliyorsaniz tavsiyelerinize ihtiyacim var. herkese iyi forumlar.
Standart'ta bataryalar herkesten edindiğimiz izlenimlere göre ortalama olarak 1 gün gitmektedir. SGS için Türkiye'ye uygun olan son ve stabil sürüm JPO'dur.
@chatin_62 oncelikler tavsiye ve yardimin icin tesk. ederim. sende SGS var galiba. bu android mate yada task killer gibi programlarini kullaniyormusun. mesala ben android mate aciyorum running kisminda calisan uygulamalari secip kill diyorum hepsi kapaniyor. ama android mate kapatip tekrar aciyorum ayni programlar tekrar running de. bunlari kokten kapatirsam belki batarya verimli olur. bu programlarda avg antivirus, latitude, navigation, voice search, task manager,places,settings, yahoo mail, maps,superpower
quote:
@chatin_62 oncelikler tavsiye ve yardimin icin tesk. ederim. sende SGS var galiba. bu android mate yada task killer gibi programlarini kullaniyormusun. mesala ben android mate aciyorum running kisminda calisan uygulamalari secip kill diyorum hepsi kapaniyor. ama android mate kapatip tekrar aciyorum ayni programlar tekrar running de. bunlari kokten kapatirsam belki batarya verimli olur. bu programlarda avg antivirus, latitude, navigation, voice search, task manager,places,settings, yahoo mail, maps,superpower
Eskiden kullanıyordum. Ama hiçbir işe yaramadıklarını anladıktan sonra kaldırıp attım. Android'te şöyle bir özellik var. Birçok uygulama siz kapasanız bile belirli aralıklarla açılıyorlar. Bu yüzden şimdi kapatmanız birşey ifade etmiyor. Kendi kendine açılan uygulamalar öyle çok fazla birşey de harcamıyor. Asıl harcayanlar wifi-gps-3g gibi servisler, ekran parlaklığı ve live wallpaper'lardır. Bunlar da zaten o dediğiniz programlarla açılıp kapanan şeyler değil. Buna dikkat eder ve bu servisleri sadece ihtiyacınız olduğunda açıp, daha sonra kapatırsanız, ekran parlaklığını minimum'a alırsanız, live wallpaper yerine koyu renkli wallpaper'lar kullanırsanız pili en verimli şekilde kullanmış olursunuz. Unutmadan Ultimate juice gibi bir uygulama işinizi görebilir. Çünkü o wifi, 3g gibi yukarda yazdığım servisleri kapatıp açabiliyor. Ekran kapandığında bunları kapatıp, açtığınızda otomatik olarak açabiliyor. Ama çok fazla teferruatı var. Bana gece belli bir saatten sonra ekranı açtığım halde wifi yi falan açtırmadığı için sonradan silmiştim.
quote:
StartupManager diye bir program vardı bazı arkadaşların başka başlıklarda bahsettiği, onu bulup hangi programların açılışta çalıştırılacağını belirlerseniz sorun kalmaz sanırım. Aksi halde Linux çekirdeği cron ile sistemi belli aralıklarla denetleyip kapattığınız programlar startupta varsa yeniden çalıştırır.
Merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım umarım bana da yardımcı olursunuz
Arkadaşlar simdi ben de galaxy s almayı düsünüyorum bu bikaç gün içersinde Ancak malesef bu telefonu turkcellin sundugu kampanyadan alabilme sansım var..
Ancak bu topiği elimden geldiğince okudugumda gördüm ki bayıla bayıla reklamı yapılmıs olan galaxy s'in binbir tane problemi var ve ancak kullanıcının sonradan yükleyecegi yazılımlarla düzelebilecek problemler bunlar Örnegin android markete engel koyan turkcell romu, 3 tus problemi, gps i... vs vs
Simdi acıkca ifade edeyimki inanılmaz teknoloji özürlüsüyüm Bilgisayarıma bile kaç kere program yüklerken 30 kere düsünürüm Kaldı ki bu telefonu aldıktan sonra onu turkcell romundan kurtarmak, eger telefonun 3 tus fonksiyonu bozuksa gerekli yazılımı yükleyip düzeltmek, android 2.2 ye yükseltmek, gps bozuk cıkarsa yine bunu da kurtarmak gibi işlemleri hiç hiç becerebilecegimi zannetmiyorum Bircok bayanda oldugu gibi bu yazılım, yükleme vsden hiç anlamıyorum Heleki önceki sayfalarda arkadasların paylasmıs oldugu yazılımlara orda kullanılan bircok terime inanılmaz fransızım Örnegin farklı room atmak, jph jpk jm8, root gibi gibi
Benim size sorum sunlar 1)turkcellden alacagımı belirtmiştim.hala turkcellde satılan SGSlerde 3 tus sorunu mevcut mu Yoksa yine şansa mı bağlıyız?
2)Bu sekilde telefonuma gerekli yazılımları,güncellemeleri beceremeyeceğimden adım gibi emin oldugum için; bu konularda bana yardımcı olacak iyiniyetli ve temiz iş cıkarabilecek kişi,kurum yada işyeri varmı? ben kadıköy civarında oturuyorum Ama illa kadıköy değil istanbul sınırları içersinde bu sekilde bana yardımcı olabilecek, telefonu android 2.2ye yükseltebilecek, 3tus sorunu olursa kurtarabilecek, turkcell romunu silip samsungun kendi yazılımını yükleyebilecek, gps sorunlu cıkarsa halledebilecek vs kişi veya işyeri tanıdığınız varsa lütfen beni yönlendirebilir misiniz? Hatta bana kalsa telefonu satın almaya gideceğim zmn telefonda gerekli kontrolleri yapabilecek(tabi turkcelldekiler izin verirse) bir bilirkişiye de ihtiyacım var (örn: bahsedilen 3 tus sorunu varmı yokmu anlamak gibi) Eger bu gibi bir tanıdığımız yok herkes kendi işini kendi görüyor derseniz, bozullmam inanın ama 7 seneye yakındır hiç telefonumu değiştirmedim simdi de sgs yi cok begendim ve alma ihtiyacındayım O yüzden almısken neden güzel özelliklerinden faydalanmayayım? O yüzden tanıdıgınız yoksa ve siz bireysel olarak bana yardımcı olabilirseniz (belli bir ücret karsılıgında tabiki) cok memnun olurum Örnegin bu baslığı takip ettiğim kadarıyla gembruce,chatin, xfact,dunna gibi arkadaslar bu işlerden baya iyi anlıyor gibiler Hem yukarıda bahsettiğim konularda(gerekli yazılımları yüklemelerde) yardım edebilecek hemde az cok yüklemelerin nasıl yapıldıgını ögretebilecek tanıdıgınız yoksa ve istanbulda oturuyorsanız bana yardımcı olur musunuz?
Eger böyle tanıdık yoksa Telpa yada basarı'dan bunları talep etsem yaparlar mı( örnegin 2.2ye yükseltirlermi, romu değiştirirlermi, 3 tuş sorunlu cıkarsa düzeltirlermi vs??)
Cahilliğimi de ltf kınamayın ne demişler bilmemek değil ögrenmemek ayıp dolayısıyla dediğim gibi az cok ögretebilecek ve yardım edebilecek kişi yada işyerine ihtiyacım var
Laf kalabalığı yaptıysam affola.. Hepinize iyi geceler Ayça Deniz
quote:
Orijinalden alıntı: Alice SGS
Merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım umarım bana da yardımcı olursunuz
Arkadaşlar simdi ben de galaxy s almayı düsünüyorum bu bikaç gün içersinde Ancak malesef bu telefonu turkcellin sundugu kampanyadan alabilme sansım var..
Ancak bu topiği elimden geldiğince okudugumda gördüm ki bayıla bayıla reklamı yapılmıs olan galaxy s'in binbir tane problemi var ve ancak kullanıcının sonradan yükleyecegi yazılımlarla düzelebilecek problemler bunlar Örnegin android markete engel koyan turkcell romu, 3 tus problemi, gps i... vs vs
Simdi acıkca ifade edeyimki inanılmaz teknoloji özürlüsüyüm Bilgisayarıma bile kaç kere program yüklerken 30 kere düsünürüm Kaldı ki bu telefonu aldıktan sonra onu turkcell romundan kurtarmak, eger telefonun 3 tus fonksiyonu bozuksa gerekli yazılımı yükleyip düzeltmek, android 2.2 ye yükseltmek, gps bozuk cıkarsa yine bunu da kurtarmak gibi işlemleri hiç hiç becerebilecegimi zannetmiyorum Bircok bayanda oldugu gibi bu yazılım, yükleme vsden hiç anlamıyorum Heleki önceki sayfalarda arkadasların paylasmıs oldugu yazılımlara orda kullanılan bircok terime inanılmaz fransızım Örnegin farklı room atmak, jph jpk jm8, root gibi gibi
Benim size sorum sunlar 1)turkcellden alacagımı belirtmiştim.hala turkcellde satılan SGSlerde 3 tus sorunu mevcut mu Yoksa yine şansa mı bağlıyız? 3 TUŞ SORUNU ŞANS İŞİ, ALIRKEN DENEYEREK ALIN.
2)Bu sekilde telefonuma gerekli yazılımları,güncellemeleri beceremeyeceğimden adım gibi emin oldugum için; bu konularda bana yardımcı olacak iyiniyetli ve temiz iş cıkarabilecek kişi,kurum yada işyeri varmı? ben kadıköy civarında oturuyorum Ama illa kadıköy değil istanbul sınırları içersinde bu sekilde bana yardımcı olabilecek, telefonu android 2.2ye yükseltebilecek, 3tus sorunu olursa kurtarabilecek, turkcell romunu silip samsungun kendi yazılımını yükleyebilecek, gps sorunlu cıkarsa halledebilecek vs kişi veya işyeri tanıdığınız varsa lütfen beni yönlendirebilir misiniz? Hatta bana kalsa telefonu satın almaya gideceğim zmn telefonda gerekli kontrolleri yapabilecek(tabi turkcelldekiler izin verirse) bir bilirkişiye de ihtiyacım var (örn: bahsedilen 3 tus sorunu varmı yokmu anlamak gibi) Eger bu gibi bir tanıdığımız yok herkes kendi işini kendi görüyor derseniz, bozullmam inanın ama 7 seneye yakındır hiç telefonumu değiştirmedim simdi de sgs yi cok begendim ve alma ihtiyacındayım O yüzden almısken neden güzel özelliklerinden faydalanmayayım? O yüzden tanıdıgınız yoksa ve siz bireysel olarak bana yardımcı olabilirseniz (belli bir ücret karsılıgında tabiki) cok memnun olurum Örnegin bu baslığı takip ettiğim kadarıyla gembruce,chatin, xfact,dunna gibi arkadaslar bu işlerden baya iyi anlıyor gibiler Hem yukarıda bahsettiğim konularda(gerekli yazılımları yüklemelerde) yardım edebilecek hemde az cok yüklemelerin nasıl yapıldıgını ögretebilecek tanıdıgınız yoksa ve istanbulda oturuyorsanız bana yardımcı olur musunuz? YARDIMCI OLABİLİRİZ AMA BEN KARŞIDAYIM BİRAZ ZOR OLUR SİZE, AYRICA GPS SORUNU DONANIMSAL SORUN OLDUĞUNDAN ONU KİMSE ÇÖZEMEZ, ANCAK YAZILIMSAL SORUNLAR ( ROM ATMA, ROOT OLMA GİBİ )'DA YARDIMCI OLABİLİRİZ. BU İŞLERİ ASLINDA AZ BUÇUK İNGİLİZCENİZ VARSA 2-3 FORUM KARIŞTIRARAK SİZ DE ÖĞRENEBİLİRSİNİZ, BEN DE KENDİM OKUYARAK ÖĞRENDİM, DİKKATLİ OLURSANIZ AŞIRI ZOR İŞLER DEĞİL.
Eger böyle tanıdık yoksa Telpa yada basarı'dan bunları talep etsem yaparlar mı( örnegin 2.2ye yükseltirlermi, romu değiştirirlermi, 3 tuş sorunlu cıkarsa düzeltirlermi vs??) TEKNİK SERVİSLE KONUŞUN, YARDIMCI OLURLAR ZANNEDİYORUM, YALNIZ UNUTMAYIN BU İŞLER CİHAZI GARANTİ DIŞI BIRAKIYOR.
Cahilliğimi de ltf kınamayın ne demişler bilmemek değil ögrenmemek ayıp dolayısıyla dediğim gibi az cok ögretebilecek ve yardım edebilecek kişi yada işyerine ihtiyacım var. AYNEN, HERKES ZATEN HER ŞEYİ BİLEMEZ, BİZ DE OKUYARAK, SORARAK ÖĞRENİYORUZ.
Laf kalabalığı yaptıysam affola.. Hepinize iyi geceler Ayça Deniz
Ayça hanım büyük harflerle belirttiğim yerlerde sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalıştım. Günümüzde sıfır sorunlu cihaz yok, hangi telefonu alırsanız alın mutlaka bazı yerleri sorunlu, bazı konularda kusurlu ( Ör: iphone 4'te anten ve sensör sorunu, Desire HD'de pil ve ses sorunları, ekranının SLCD oluşu, Galaxy S'te GPS, flaşsız kamera, 3 tuş sorunu... ) Genel olarak baktığımızda Galaxy S başarılı bir ürün, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
Fincankahve alakadar olup cvpladığınız ve yardımcı olmak istediğiniz için çok tşk ederim
Belirttiğim gibi beter durumda teknoloji özürlüsüyüm, hayatım boyunca teknoloji ile içli dışlı olamadım o yüzden "birkaç forum sitesinden okuyup siz de yapabilirsiniz" tavsiyenize ne kadar uyup uygulayabilirim bilmiyorum Zira düzgün çalısan seyleri de kendim yapacagım işlemlerle bozarım diye korkarım Zaten bu yükleme/yazılım olaylarını kıvıramayacagımdan %100 emin olduğum için sizlerden kişi/kurum veya işyeri tavsiyesi istemiştim Yani özetle durumum bu! Karsıda oturuyorum demişsiniz bu bnm için problem değil yeterki eger alacagım SGS problemli cıkarsa (ve tabiki turkcell romundan da kurtrmak için) gerekli yazılımları yükleyecek güvenilir ve temiz iş cıkaracak yani kaş yaparken göz cıkarmayacak kişi veya kurum yardım etsin bana Az cok da göstersin surdan sunlar yüklenir bu budur, su sekilde yüklenir vs gibi
Kaş yaparken göz cıkaracak yada güvenilir lafı da yanlıs anlasılmasın zira bilgisayarımla alakalı tatsız bir tecrübe yasadıgım için bilhassa bunu vurguladım (bilgisayarım bozulmustu gecen yıl ve bilgisayar hastanesi diye biryere vermistim adam dogrudürüst tamir etmediği gibi, bnm bu işlerden anlamadıgımı farkederek içindeki orijinal ekran kartını, fanını araklamış ve yerine çakmalarını koymuş. Adamla bırakın kavgayı davalık olma noktasına geldik) Budur malesef tedirginliğimin sebebi
Mevzunun özeti budur, makul bir ücret karsılıgında telefon eger topik boyunca bahsedilen problemleri barındırısa (3 tuş gibi) gerekli işlemleri yapabilecek aranızdan bir arkadas yada tanıdıgınız güvenilir temiz iş cıkaracak (yani kaş yaparken göz cıkarmayacak telefonu daha da cok bozmayacak) herhangi bir cep telefoncu, işyeri tavsiyesi alabilmek sizden
Eminim yapılması kolaydır bu işlemlerin ama sizler kadar tecrübeli değilim ve kendimi bildiğim için pek kıvarabilecegimi de zannetmiyorum telefonu almaya gidince 3 tuş fonksiyonu calısıyormu calısmıyor mu diye kontrol etmeye calısacagım (turkcelldeki elemanlar izin verirse) ama onu bile becerebilecekmiyim bakalım Nasıl yapılır nasıl anlasılır onu da kavramıs değilim Aslında biraz korkumdan uzagım bu teknolojik olaylara bozar ederim diye cok korkarım
Ya evet o flaşın olmaması da cok kötü gercekten, o yüzden bu yeni cıkan 12 megapiksellik Nokia N8 de aklımı celmiyor değil
Herneyse.. fincankahve bi siz alakadar olmussunuz bnm meseleyle cok tşk ederim yeniden.. yardımcı olma konusunda samimiyseniz bnm için uzakta olmanız bi sorun teskil etmez Ya da ugrasmak istemezseniz (ki kimseyi zorlayamam zira) bana, bu işlerden anlayan kişi yada cep telefoncu/bilgisayarcı vs gibi işyeri tavsiyesi de verebilirsiniz Cok memnun olurum
İyi geceler
quote:
Orijinalden alıntı: Alice SGS ....................................... bana, bu işlerden anlayan kişi yada cep telefoncu/bilgisayarcı vs gibi işyeri tavsiyesi de verebilirsiniz Cok memnun olurum
Arkadaşlar bir arkadaşım GalaxyS aldı. Çok güzel telefon, sizler de güle güle kullanın. Aldığından beri bazen telefon kendi kendine hazır mesaj yolluyor. Mesela bana " dersteyim" , diğer arkadaşlara "sineadayım" gibi mesajlar yolluyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir.
Bu sorunun sebebini bilen var mı? Virüs bulaşmış olabilir mi? İnsanın canını sıkan bir durum, telefonu kullanamıyorsun; beklemediğin kişilere abuk subuk mesajlar atıyor telefon.
quote:
Fincankahve alakadar olup cvpladığınız ve yardımcı olmak istediğiniz için çok tşk ederim
Belirttiğim gibi beter durumda teknoloji özürlüsüyüm, hayatım boyunca teknoloji ile içli dışlı olamadım o yüzden "birkaç forum sitesinden okuyup siz de yapabilirsiniz" tavsiyenize ne kadar uyup uygulayabilirim bilmiyorum Zira düzgün çalısan seyleri de kendim yapacagım işlemlerle bozarım diye korkarım Zaten bu yükleme/yazılım olaylarını kıvıramayacagımdan %100 emin olduğum için sizlerden kişi/kurum veya işyeri tavsiyesi istemiştim Yani özetle durumum bu! Karsıda oturuyorum demişsiniz bu bnm için problem değil yeterki eger alacagım SGS problemli cıkarsa (ve tabiki turkcell romundan da kurtrmak için) gerekli yazılımları yükleyecek güvenilir ve temiz iş cıkaracak yani kaş yaparken göz cıkarmayacak kişi veya kurum yardım etsin bana Az cok da göstersin surdan sunlar yüklenir bu budur, su sekilde yüklenir vs gibi
Kaş yaparken göz cıkaracak yada güvenilir lafı da yanlıs anlasılmasın zira bilgisayarımla alakalı tatsız bir tecrübe yasadıgım için bilhassa bunu vurguladım (bilgisayarım bozulmustu gecen yıl ve bilgisayar hastanesi diye biryere vermistim adam dogrudürüst tamir etmediği gibi, bnm bu işlerden anlamadıgımı farkederek içindeki orijinal ekran kartını, fanını araklamış ve yerine çakmalarını koymuş. Adamla bırakın kavgayı davalık olma noktasına geldik) Budur malesef tedirginliğimin sebebi
Mevzunun özeti budur, makul bir ücret karsılıgında telefon eger topik boyunca bahsedilen problemleri barındırısa (3 tuş gibi) gerekli işlemleri yapabilecek aranızdan bir arkadas yada tanıdıgınız güvenilir temiz iş cıkaracak (yani kaş yaparken göz cıkarmayacak telefonu daha da cok bozmayacak) herhangi bir cep telefoncu, işyeri tavsiyesi alabilmek sizden
Eminim yapılması kolaydır bu işlemlerin ama sizler kadar tecrübeli değilim ve kendimi bildiğim için pek kıvarabilecegimi de zannetmiyorum telefonu almaya gidince 3 tuş fonksiyonu calısıyormu calısmıyor mu diye kontrol etmeye calısacagım (turkcelldeki elemanlar izin verirse) ama onu bile becerebilecekmiyim bakalım Nasıl yapılır nasıl anlasılır onu da kavramıs değilim Aslında biraz korkumdan uzagım bu teknolojik olaylara bozar ederim diye cok korkarım
Ya evet o flaşın olmaması da cok kötü gercekten, o yüzden bu yeni cıkan 12 megapiksellik Nokia N8 de aklımı celmiyor değil
Herneyse.. fincankahve bi siz alakadar olmussunuz bnm meseleyle cok tşk ederim yeniden.. yardımcı olma konusunda samimiyseniz bnm için uzakta olmanız bi sorun teskil etmez Ya da ugrasmak istemezseniz (ki kimseyi zorlayamam zira) bana, bu işlerden anlayan kişi yada cep telefoncu/bilgisayarcı vs gibi işyeri tavsiyesi de verebilirsiniz Cok memnun olurum
İyi geceler
Rica ederim, ben de yardımcı olabilirim yalnız şu sıralar baya bir hastayım, foruma bile bakamıyorum, birkaç gün bana izin verirseniz elbette bir çözüm üretiriz, Nokia N8'den uzak durmanızı tavsiye ederim, Galaxy S'i beğenmiş birini Nokia'nın şu anda piyasada olan hiçbir cihazı tatmin etmeyecektir. Nokia bu kamera oyununu hep oynuyor, 12 mp kamera koymuş, üstelik xenon flaşlı, peki ya telefonun diğer özellikleri? Symbian kullanması, internet tarayıcısının başarısızlığı ve bundan önceki Nokia vukuatları nedeniyle Nokia'yı şu durumda kimseye önermem. Alternatif olarak Galaxy Tab'ı inceleyebilirsiniz, kamerası flaşlı.
İyi günler
quote:
Orijinalden alıntı: Hemre_
quote:
Orijinalden alıntı: tegmen26
Merhabalar millet, Herkese selam.Bende android dünyasında yeniyim daha 1 hafta oldu telefon elime geceli ama allah 3 tuş sorunum yok önüme gelen versiyorunu yüklüyorum.Bu versiyon yükleme olayınada telefonumda türkçe dil paketi bulunmamasından dolayı bulastım ve giderek androidin içine giriyorum:)
Sizlere sormak istedigim birkaç ufak tefek sorum olacak.forumda hepsinden az cok bahsedilmiş ama karman corman olmuş biraz denedim ve sonuc olamadım bazılarını..
1-Türkçe dil paketim olmasına rağmen mesajlarda türkçe karakter sorunu yasıyorum özelikle ı yerine ğ cıkması beni deli ediyor.Bunu nasıl cözebilirim. 2-GPS testlerinde henüz herhangi bir uyduya ulaşabilmiş değilim:) GPS ayarlarım nasıl olmalı A'dan Z'ye 3-Telefonda konusurken sinyal gücüm sık sık düşüyor ve konusmam kesiliyor.Bunun nedeni ve cözümü kesinlikle 128k sim kart almakmıdır.Bu kartı aldıgım zaman bu sorun ortadan kalkacakmı?başka neden olabilir.herhangi bir ayar varsa nedir?Antenin arızalı oldugunu düşünmüyorum.Mobil ağ ayarlarında bende 2G,3G gibi secenekler cıkmıyor..GSM ve WCDMA veya birlikte secenekleri var sadece.. 4-türkiye için telefonda yüklü gelen navigasyon programı sanırım calısmıyor google desteklemiyor.Peki bildiginiz en iyi yazılım hangisi.önerileriniz nelerdir?
şimdiden teşekkür ederim....
ANA BANT:I9000XXJPP KERNEL SÜRÜMÜ:2.6.32.9 root@se-s608#1 YAPIM NUMARASI:FROYO.XWJPA
1. Türkçe karakter sorunu aslında yok... Sorun ğ yerine ı ve ı yerine ğ çıkması. Türkiyeden bir geliştirici olsa bu kodlama hatasını düzeltir. Zaten Bluetooth yazılması gerek yerde blluetooth yazar... Yani bir yazım hatası. 2. GPS için aşağıdaki ayarları kullanıyorum ve hiç bir sıkıntım yok. GPS yazılımı için NDrive öneriliyor.. Kullandım iyi...
quote:
1. *#*#3214789650#*#* ile GPS menüsüne girin 2. SUPL/CP setting kısmına girin Server : 1.europe.pool.ntp.org Port: 7275 seçin 3. Geriye dönüp ana sayfadaki Delete GPS Data yapın 4. Cihaza zRoot uygulamasını yükleyip cihazda Root olun 5. Marketten Root Explorer uygulamasını indirin 6. Root Explorer ile System/Etc konumuna gelin ve üst kısımdan Mount R/W butonuna basın 7. Sayfadaki gps.conf'a basılı tutup gelen menüden Open in Text Editör ile açınız 8. NTP_SERVER= kısmında yer değeri europe.pool.ntp.org olarak değiştirin dosyayı kaydedin ve bu sefer menüdeki Mount R/O yu seçip Root explorerdan çıkın 9. cihazı yeniden başlatın 10. Herhangi bir GPS uygulamasını açın ve açık alanda 3dk kadar bekleyin (kapalı havada daha uzun sürebilir) 11. En az 10 uyduya bağlantı kurulması lazım (bende 10 uyduya bağlantı kurdu.)
3. Sinyal gücü düşmesi olayı aslında simkart ile ilgili 128K simkart sorunlarınızı çözecektir. Bendede aynı olay vardı ve kartımı değiştirdim sorun çözüldü. Tüm forumlarda bu olayın tek çözümü simkart değişimidir. Çünkü telefonla aynı teknolojiyi kullanan simkart kullanmak verim alma konusunda bize başarım sağlar.
Dostum ben root olmama ve root explorer programımı kurmama rağmen sisitem dosyalarında Mount R/O basıyorum Mount R/W olmuyor nasıl yaptığını tam anlatırsan sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: medonk
quote:
Bu sorunun sebebini bilen var mı? Virüs bulaşmış olabilir mi? İnsanın canını sıkan bir durum, telefonu kullanamıyorsun; beklemediğin kişilere abuk subuk mesajlar atıyor telefon.
Arkadaşlar hiç yardımcı olmuyorsunuz. cihazı bana verdi arkadaş bakayım diye, zaten kullanmıyor bu mesaj olayından dolayı. Bimeks'den almış ve açılırken kapanırken Turkcell ekranı çıkıyor . antivirus kurdum ve contact s,messages ve bookmarks da suspicious files var dedi silemiyor bir türlü. Cihazda Turkcell ekranı çıkıyor ama şu 3 tuşu yaptım format ekranına girdi. Bu hard reset mi oluyor, bunu yapınca cihazda herşey mi siliniyor? Birde factory reset diye bir şey okudum, *2.....* falan kodlayınca oluyormuş. Bunların farkı nedir ve hangisi daha iyi olur? Bu 2 seçenekde de telefon ilk haline mi dönüyor? Telefonu almayalım elimize
quote:
Orijinalden alıntı: nekuy
quote:
Orijinalden alıntı: Alice SGS ....................................... bana, bu işlerden anlayan kişi yada cep telefoncu/bilgisayarcı vs gibi işyeri tavsiyesi de verebilirsiniz Cok memnun olurum
@Nekuy; Çok tesekkür ederim paylaşım için Umarım güvenilirlerdir Ücretleri de makulmuş Tek korkum eger son çare olarak o siteye yaptırmak olursa; telefonun içinden parca calmamaları ve önceden de belirttiğim gibi kaş yaparken göz cıkarmamaları yani telefonu daha da beter hale getirmemeleri..
@Fincankahve Cok gecmiş olsun umarım cabuk toparlanırsınız Saglık önemli Ben zaten telefonu 10 aralıktan sonra alıcam henüz almadım.. Bugün ögleden sonra TİM'e gittim (önceden belirtmiştim; malesef ki telefonu sadece turkcellden almabilme sansım var diye) Oradaki cocuga durumu anlattım, sağolsun yardımcı olacagına söz verdi yani telefonu acıp kontrol ettiricem satın almaya geldiğinizde dedi Bende 12 aralık gibi almayı planlıyorum Size bir de birkaç soru sormak istiyorum 1)Simdi bu root yapınca telefon turkcell romundan kurtulmus mu oluyor? yoksa farklı bir olaymıdır bu root? 2)telefonu 2.2 ye yükseltince kendiliğinden turkcell romundan kurtuluyor diye yazmıstı birisi sanki facebooktaki SGS ile ilgili bir grupta.. Bu bilgi dogrumudur? 3)Turkcell romunu değiştirip farklı rom yükleyince telefonda farklı problemler nüksedebilir mi? örnegin virüs gelebilir mi o yeni romla? yani hangi rom en güvenilir? 4)Bir de Nekuy arkadaş bir link vermiş (lakin link gözükmüyo onun mesajını alıntı yapınca anca görebildim linki) Sizin az cok bilginiz varmı bu site hakkında?
Tekrar gecmiş olsun. İyi geceler
quote:
quote:
quote:
Arkadaşlar hiç yardımcı olmuyorsunuz. cihazı bana verdi arkadaş bakayım diye, zaten kullanmıyor bu mesaj olayından dolayı. Bimeks'den almış ve açılırken kapanırken Turkcell ekranı çıkıyor . antivirus kurdum ve contact s,messages ve bookmarks da suspicious files var dedi silemiyor bir türlü. Cihazda Turkcell ekranı çıkıyor ama şu 3 tuşu yaptım format ekranına girdi. Bu hard reset mi oluyor, bunu yapınca cihazda herşey mi siliniyor? Birde factory reset diye bir şey okudum, *2.....* falan kodlayınca oluyormuş. Bunların farkı nedir ve hangisi daha iyi olur? Bu 2 seçenekde de telefon ilk haline mi dönüyor? Telefonu almayalım elimize
Bilmediğimiz birşey için nasıl yardımcı olabiliriz ki? Son çare zaten cihazı fabrika ayarlarına döndürmektir. Buyrun. Kodlarla falan uğraşmayın.
quote:
Orijinalden alıntı: chatin_62
1. Menü Ayarlar SD kart ve telefon saklama alanı Dahili SD kart SD kartı biçimlendir.
3. Recovery Mod'a gir Eğer <3e>recovery ise önce Format internal sd-card daha sonra aşağıdakiler Wipe cache partition Wipe data/factory reset
quote:
Orijinalden alıntı: Alice SGS ....................................... 1)Simdi bu root yapınca telefon turkcell romundan kurtulmus mu oluyor? yoksa farklı bir olaymıdır bu root? 2)telefonu 2.2 ye yükseltince kendiliğinden turkcell romundan kurtuluyor diye yazmıstı birisi sanki facebooktaki SGS ile ilgili bir grupta.. Bu bilgi dogrumudur? 3)Turkcell romunu değiştirip farklı rom yükleyince telefonda farklı problemler nüksedebilir mi? örnegin virüs gelebilir mi o yeni romla? yani hangi rom en güvenilir? 4)Bir de Nekuy arkadaş bir link vermiş (lakin link gözükmüyo onun mesajını alıntı yapınca anca görebildim linki) Sizin az cok bilginiz varmı bu site hakkında? .......................................
Forumlarda, genel bilinen şeyler hakkında kişilere özel mesaj atarsanız boş yere uzun zaman bekleyebilirsiniz. Sadece o kişiyi ilgilendiriyorsa o zaman da özel mesaj sistemi kullanılır. Ben bunu bilerek yapmadığınızı düşünerek hazır bu mesajınızı görmüşken birşeyler yazmak istedim. 1) Root olayı uygulamalara yetki verme olayıdır. Rom ile bir ilgisi yoktur. Bazı uygulamalar, bazı işlemleri yapabilmek için bu yetkiye gereksinim duyarlar. Bu yetkiyi de uygulamaya superuser diye adlandırılan ve root yaparken telefona yüklenen uygulama verir. En basit örnek Lag-fix işlemi ve Backup yani yedek alma işlemleridir. 2) Bu kısmen doğru. 2.2 yani froyo, Rom'ların genel ismidir. Eğer Turkcell'e ait rom ile yükseltilirse o bilgi yanlış oluyor. Yok eğer Avrupa Romlarından birisi yüklenirse (JPO gibi) o zaman Turkcell Rom gider. 3) Rom'larla birlikte virüs gelmez. Zaten benim bildiğim Rom dağıtımı yapan belli başlı 3 tane adres var. Samfirmware, XDA, CyanogenMod. Bu adreslerden her gün onbinlerce, hatta yüzbinlerce download yapılıyor. Forumlarda zaten hemen bu zararlar açığa çıkar. Ama uygulamalardan gelme ihtimali elbetteki vardır. Bunun ise yine kullandığınız rom ile bir ilgisi yoktur. Bu yüzden fraklı bir problem nüksetmez. 4) Bu adresten alışveriş yapan birkaç arkadaş vardı forumda. Ben bir memnuniyetsizlik duymamıştım. Ama en doğru cevabı onlar verebilir.
telefon kiese bağlanmıyor yani yeni sürümü bir türlü yükleyemedim anadolu yakasında ytükletebileceğim bir yer varmı acaba ?
telefonumda 2500 civarı mesaj vardı silmiyordum, telefon birden tüm mesajları kendi sildi şimdi o sakladığım mesajları bulamıyorum belli bir sayıyı geçince tüm mesajlar silinir diye saçma bir durum olamaz değilmi ? hani belli bir mesaj sayısının üstündekiler silinebilirde tüm mesajlar silinirmi yav
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: nekuy
quote:
@Nekuy; Çok tesekkür ederim paylaşım için Umarım güvenilirlerdir Ücretleri de makulmuş Tek korkum eger son çare olarak o siteye yaptırmak olursa; telefonun içinden parca calmamaları ve önceden de belirttiğim gibi kaş yaparken göz cıkarmamaları yani telefonu daha da beter hale getirmemeleri..
@Fincankahve Cok gecmiş olsun umarım cabuk toparlanırsınız Saglık önemli Ben zaten telefonu 10 aralıktan sonra alıcam henüz almadım.. Bugün ögleden sonra TİM'e gittim (önceden belirtmiştim; malesef ki telefonu sadece turkcellden almabilme sansım var diye) Oradaki cocuga durumu anlattım, sağolsun yardımcı olacagına söz verdi yani telefonu acıp kontrol ettiricem satın almaya geldiğinizde dedi Bende 12 aralık gibi almayı planlıyorum Size bir de birkaç soru sormak istiyorum 1)Simdi bu root yapınca telefon turkcell romundan kurtulmus mu oluyor? yoksa farklı bir olaymıdır bu root? 2)telefonu 2.2 ye yükseltince kendiliğinden turkcell romundan kurtuluyor diye yazmıstı birisi sanki facebooktaki SGS ile ilgili bir grupta.. Bu bilgi dogrumudur? 3)Turkcell romunu değiştirip farklı rom yükleyince telefonda farklı problemler nüksedebilir mi? örnegin virüs gelebilir mi o yeni romla? yani hangi rom en güvenilir? 4)Bir de Nekuy arkadaş bir link vermiş (lakin link gözükmüyo onun mesajını alıntı yapınca anca görebildim linki) Sizin az cok bilginiz varmı bu site hakkında?
Tekrar gecmiş olsun. İyi geceler
Merhaba, chatin_62 arkadaş benim yerime cevap vermiş zaten, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, telefonu turkcell'den de alsanız arkadaşımızın da belirttiği gibi rom yükleyince turkcell rom'u uçar. Yani her şeyin çaresi var, turkcell'deki elemanı tanımıyorsanız yanınızda bilen biri ile kontrole gitmenizi öneririm cihazı alım aşamasında. Turkcell de olsa hala bilgisiz çalışanlar var malesef. Virüs girmesi siz telefona sağdan soldan ( market harici ) yazılım yüklemedikçe ve telefonu dikkatli kullandıkça biraz zor ihtimal. Kaldı ki lookout, norton gibi virüs savarlar da marketten çekilebiliyor, virüs konusunu çok kafaya takmayın. Son olarak @nekuy arkadaşın verdiği linke nedense ben pek güvenemedim, firmanın istanbulda olmayışı çok büyük bir firma değil gibi bir izlenim verdi bana ama tabi araştırmak lazım. Oranın teknik servisine telefon gönderen arkadaşlar daha iyi bilirler.
görüşmek üzere, iyi günler
Orijinalden alıntı: Alice SGS ....................................... 1)Simdi bu root yapınca telefon turkcell romundan kurtulmus mu oluyor? yoksa farklı bir olaymıdır bu root? 2)telefonu 2.2 ye yükseltince kendiliğinden turkcell romundan kurtuluyor diye yazmıstı birisi sanki facebooktaki SGS ile ilgili bir grupta.. Bu bilgi dogrumudur? 3)Turkcell romunu değiştirip farklı rom yükleyince telefonda farklı problemler nüksedebilir mi? örnegin virüs gelebilir mi o yeni romla? yani hangi rom en güvenilir? 4)Bir de Nekuy arkadaş bir link vermiş (lakin link gözükmüyo onun mesajını alıntı yapınca anca görebildim linki) Sizin az cok bilginiz varmı bu site hakkında? .......................................
Forumlarda, genel bilinen şeyler hakkında kişilere özel mesaj atarsanız boş yere uzun zaman bekleyebilirsiniz. Sadece o kişiyi ilgilendiriyorsa o zaman da özel mesaj sistemi kullanılır. Ben bunu bilerek yapmadığınızı düşünerek hazır bu mesajınızı görmüşken birşeyler yazmak istedim. 1) Root olayı uygulamalara yetki verme olayıdır. Rom ile bir ilgisi yoktur. Bazı uygulamalar, bazı işlemleri yapabilmek için bu yetkiye gereksinim duyarlar. Bu yetkiyi de uygulamaya superuser diye adlandırılan ve root yaparken telefona yüklenen uygulama verir. En basit örnek Lag-fix işlemi ve Backup yani yedek alma işlemleridir. 2) Bu kısmen doğru. 2.2 yani froyo, Rom'ların genel ismidir. Eğer Turkcell'e ait rom ile yükseltilirse o bilgi yanlış oluyor. Yok eğer Avrupa Romlarından birisi yüklenirse (JPO gibi) o zaman Turkcell Rom gider. 3) Rom'larla birlikte virüs gelmez. Zaten benim bildiğim Rom dağıtımı yapan belli başlı 3 tane adres var. Samfirmware, XDA, CyanogenMod. Bu adreslerden her gün onbinlerce, hatta yüzbinlerce download yapılıyor. Forumlarda zaten hemen bu zararlar açığa çıkar. Ama uygulamalardan gelme ihtimali elbetteki vardır. Bunun ise yine kullandığınız rom ile bir ilgisi yoktur. Bu yüzden fraklı bir problem nüksetmez. 4) Bu adresten alışveriş yapan birkaç arkadaş vardı forumda. Ben bir memnuniyetsizlik duymamıştım. Ama en doğru cevabı onlar verebilir.
.......................................
Forumlarda, genel bilinen şeyler hakkında kişilere özel mesaj atarsanız boş yere uzun zaman bekleyebilirsiniz. Sadece o kişiyi ilgilendiriyorsa o zaman da özel mesaj sistemi kullanılır. Ben bunu bilerek yapmadığınızı düşünerek hazır bu mesajınızı görmüşken birşeyler yazmak istedim.
Chatin62; neyi "bilerek yapmadığımı" kavramıs değilim, sayet kastteğiniz forumda yönelttiğim sorularsa, nasıl ki herkesin forumda genele soru sorabilme hakkı varsa bnm de bir o kadar hakkım oldugudur.Kaldı ki burada herkes birbiriyle konusuyor,birbirlerinin nicklerini msjlarında vererek cvplıyorlar,Ki siz de öyle. Ya da bnm bu konularda gercekten bilmediğime dair bir süpheniz varsa; gercekten bilmediğimi bir önceki mesajlarımı okuyarak da gayet net anlayabilirsiniz (hatta sorularımdan dahi anlayabilirdiniz ) Kaldı ki bu forumdaki msj sayımdan da bellidir SGS'lerin bircok problem barındırdığını kulaktan duyma ögrendim ve nette arastırayım dedim ve bu site ile karsılasınca ben de satın aldıgımda aynı problemleri yasayabilirim diye buradan gerekli yazılımları/yüklemeleri yapabilecek kişi/kurum/işyeri tavsiye alabilmek adına bu foruma üye oldum çünkü gördüm ki burada herkes (ki siz de dahil) birbirine yardımcı olmaya calısıyor
Genel bilinen seyler demişsiniz, inanın 15-20gündür forum forum geziyorum okuyorum, facebooktaki SGS ile ilgili grupları da.. Zibilyon tane terim, yazılım vs ile karsılastım ve gayet fransız kaldım bunlara, kafam iyice karıstı cünkü gercekten bilmiyorum zira önceden de belirttiğim gibi teknolojiden hiç mi hiç anlamam Bu yüzden zaten (yineliyorum ki) üye oldum buraya! (Ayyyyy! bilmiyorum anlamıyorum yazmaktan da bıktım buarada ) Bu yöneltmiş oldugum sorular önceden tartısılmıs konusulmus olabilir ancak demekki ya ben farketmedim ya da bilmediğimden ötürü kavrayamadım ki ben de tekrar sorma geregi duymuşum Ayrıca ben bircok sorunun farklı yada aynı kişilerce defalarca soruldugunu da gördüm burada Bana neden bu sekilde ima da bulundunuz gercekten anlamadım
Herneyse sorularımı yanıtladığınız için size cok tşk ederim Chatin62. Eger ki dediğiniz gibi o siteden memnuniyetsizlik yoksa ve de bana bu yazılım vs yüklemelerinde yardımcı olacak kişi/kurum/işyeri vs bulamazsam en son care oraya basvuracagım. Buarada sizin de bildiğiniz bir yer varsa ve tavsiye ederseniz memnun olurum
Fincankahve; bugün adliyede arkadasımın elinde bu telefonu gördüm bir haftadır kullanıyormus o da bnm gibi pek anlamıyor, sorular sordum o ne demek ya falan dedi kac kere ve sanırım kızın içine istemeyerek kurt düsürdüm Turkcelle o arkadasımla gideyim diye gecirmistim aklımdan ama dediğim gibi o, telefonun sorunlarını dahi bilmiyor 3 tuş calısıyor mu diyecektim ama daha fazla tasalanmasın diye ses etmedim artık. Turkcellde görüstüğüm cocuga da 3 tus sorununu anlattım az cok biliyor gibiydi zaten anlatınca tmm kontrol ettiricem böyleyse dedi Benim bir de söyle bir sorum olacak 3 tusun telefonda nasıl anlasılacagını anladım da (resimli anlatmıs birisi recovery mode diye bir ekran cıkıyor); olmadıgını nasıl anlayacagım? yani 3 tusa basınca ve telde o bahsedilen recovery mode yoksa nasıl bir ekran cıkacak ki biz bu SGS de 3 tus sorunu var diyelim?