Şimdi Ara

Samsung Galaxy S (GT-I9000) sorunları ve arızaları (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
3
Favori
157.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bende de galaxy s var ama hiç bu kadar forum okumaya veya program yüklemeye zamanım yok. ankarada bu işi iyi yapan bir yer varmı bildiğiniz. cihazda şebeke sorunu var.
  • arkadaşlar biri yardımcı olsun lütfen... kafayı yedim...
    bu arada telefonun arka kapağının içinde simkartın yanında bilg.lardaki reset noktası gibi bir nokta var o ne işe yarar bunun da cavbını bilen varsa cevaplarsa sevinirim...
  • Vodafone kullanıyorum. Size bahsetmiş olduğum sesin karşı tarafa gitmeme sorunu telefonu değiştirmeme rağmen devam ediyor!..

Sorun nedir hala anlamış değilim. Hattı başka bir SGS'e taktığımda sorun olmuyor! Anlamadım gitti!
  • arkadaslar sebeke cekmemesi ... sebeke ayarinda sadece gsm secin yoksa cekmiyo bendede oluyodu yaptim düzeldi ....... ikinci olarak ses gitmemme problemi bende ses bozuk gidiyo bazen hic anlasilmiyor bazende biraz cizirtili gidiyor ...... hat marka sini dedigsitirdim herseyi yaptim düzelmedi sanirim tel mic bozuk cünkü kulaklik la bu sorun olmuyor
  • Peki hattınız ne?

Sizin bu cihazı değiştirmeniz lazım öyleyse. Çünkü bu ciddi bir sorun. Hele ki o kadar para verdiyseniz 3G'de sorun olmamalı
    başka şeylerde! Öyle saçmalık olamaz.

Tüketici Haklarına başvuruda bulunacağım.
  • dostlar ben kolaylık olsun diye media scanner widget'ı kullanayım dedim. telefonun içine s.çtı affedersiniz. bir resim ekledim scan et dedim tüm resimlerden 2 şer tane oldu galeride. sil desen silmiyor garip birşey oldu. var mıdır adam gibi dosyaları çift yapmadan media scan yapan program?? ve bu durumu nasıl düzelticem nedeni ne bunun?
  • brick moda gelen telefonu tamir edebiliyorlarmi?
    ayrica telefonun 3 tus problemi var :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: imtheone

brick moda gelen telefonu tamir edebiliyorlarmi?
    ayrica telefonun 3 tus problemi var :(

Servis sorununuzu çözer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemre_

Arkadaşlar anlaşılan kimse araştırma yapmıyor...

Vodafone ve Avea kullanıcıları ile Turkcell eski simkart kullanıcılarında ses gitmeme ve şebeke sorunu (3g) mevcuttur. Kullanılan sim kart en az 128K olmalıdır. Çünkü cihaz uzay çağı teknolojisi kullanılarak hazırlandığından uzay çağı teknolojisi barındıran 128K sim kartla kullanmak gerekiyor.

Yedek sim kartınızı GSM şebesi Shoplarına başvurup 128K'lık kart sahibi olabilir ve sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.

Bu sorunu yaşamış ve şuanda sorunu olmayan biri olarak bu bilgiyi vermeyi görev bildim.

Hiç kusura bakmayın,

Eğer 64KB'lik kartımla herhangi bir samsung galaxy s telefonunda sorun yaşamayıp kendi telefonumda bu problemi yaşıyorsam
    verdiğim 1500 TL'ye üzülürüm. Çocuk oyuncağı mı bu?

İnsanın parası ile rezil olmasının adıdır bu.

Nice insanlar bu parayı bulmak için neler yapıyor! Ben de bu insanlardanım.

Benim bu kadar para verdiğim cihaz bana tüm hizmeti en iyi şekilde sunmak ZORUNDADIR!

Ki 3 samsung i9000 kullandım. Tecrübe sahibi biri olarak söylüyorum bunu...

• Peki kullandığım hattı başka bir i9000'e taktığımda sorun yaşamıyorum o zaman? Bu bir avutma gibi geliyor ki 128kblik hat takıp halen daha bu sorunu yaşayanlar var?
  • telefonumu servise verdim sanırım anteninde bi sıkıntı varmış bugün geri alıcam sorun herneyse bnm gibi şebeke sorunu yaşayanlara bilgi olması için buraya yazarım
  • Byler merhaba bişey sorucam ben cihazımı root ettim daha sonra root işlemini geri aldım ama ekrandaki superuser uygulaması yok olmadı neden acaba
  • Kies telefonu görüyor problem yok. Üretici yazılımı yükselt dediğimde ''Sunucudan yanıt alınamıyor. Lütfen internet bağlantısının etkinleştirildiğinden emin olun ve yeniden deneyin.'' diyor. İnternet bağlantısı mevcut önceden de böyle bi problem olmamıştı ve yazılım yükseltmeleri görüyordu. Yardımcı olabilecek biri var mı?
  • Merhaba öncelikle iyi günler.

Ben bu akıllı telefon dünyasında yeniyim eskiden n97 kullanıyordum tahmin ediceğiniz üzere symbian ile yapabilceğim pek bişi yoktu bir kere yazılım güncellemesi yapayım dedim Türkçe orjlliği gitmişti falan filan neyse yani pek kıvıramamıştım telenum çalındığı için yeni bir telefon almayı düşünüyorum araştırdım biraz bana android telefonları önerdiler Galaxy S hoşuma gitti fakat ana konudaki okuduklarım bu konuda okuduklarım filan cok kafamı karıştırdı... Telefonu tam anlamıyla profesyonel olarak kullanıcağım söylenemez cünki android kullanımında ilk telefonum olucak (eğer alırsam) 3 tuş sorunundan bahsedilmiş baya bi ve samsung'un bu konudaki ilgisizliğinden bu 3 tuş olmassa ben telefonuma güncelleme yapamazmıyım yani ? yada yapmaya kalktım bi sorun oldu (ki muhtemelen olucak cnki hiç android de güncelleme yapmadım ) telefonum servislik mi olur ? Eğer olucaksa bu bize yapılan bir dayatma diilmidir. Ben bir lise öğrencisiyim ve aldığım haftalıgı biriktirerek bu telefon parasını biriktirdim açıkcası baya bi açlık çektim :D Belli bi süre sonra alışınca android kullanımına kapsamlı olarak bende kullanmak isterim yani o çektiklerimden sonra en ufak olayda 1 ay servisten telefon bekliyceksem hiç almam daha mantıklı geliyo bana fakat Çok hoşuma giden bir telefonu donanımsal diil de yazılımsal bir sorundan ötürü almayı istemeyişim mevcut şu anki durumda.

Son olarakta sizleri yoruyorum ama tecrübesizliğimde sizlere danışmak istedim. Bu recovery mode, Download mode filan bunlar nedir tam olarak anlamış diilm ama anladığım kadarıyla telefonu güncelleme yapmadan önce(3 tuş kullanımıyla) aldığımız bir mod. Yani 3 tuş çalışmassa güncelleme fln yapamazmıyım yada ek yardım alarak uraşarakmı yaparım tabiki riskli olarak ?

Hepinize şimdiden teşekkürler iyi günler umarım bütün sorunlar çözüme kavuşurda bende aranıza katılırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoveVegas -- 28 Kasım 2010; 14:36:57 >

• Merhabalar millet,
    Herkese selam.Bende android dünyasında yeniyim daha 1 hafta oldu telefon elime geceli ama allah 3 tuş sorunum yok önüme gelen versiyorunu yüklüyorum.Bu versiyon yükleme olayınada telefonumda türkçe dil paketi bulunmamasından dolayı bulastım ve giderek androidin içine giriyorum:)

Sizlere sormak istedigim birkaç ufak tefek sorum olacak.forumda hepsinden az cok bahsedilmiş ama karman corman olmuş biraz denedim ve sonuc olamadım bazılarını..

1-Türkçe dil paketim olmasına rağmen mesajlarda türkçe karakter sorunu yasıyorum özelikle ı yerine ğ cıkması beni deli ediyor.Bunu nasıl cözebilirim.
    2-GPS testlerinde henüz herhangi bir uyduya ulaşabilmiş değilim:) GPS ayarlarım nasıl olmalı A'dan Z'ye
    3-Telefonda konusurken sinyal gücüm sık sık düşüyor ve konusmam kesiliyor.Bunun nedeni ve cözümü kesinlikle 128k sim kart almakmıdır.Bu kartı aldıgım zaman bu sorun ortadan kalkacakmı?başka neden olabilir.herhangi bir ayar varsa nedir?Antenin arızalı oldugunu düşünmüyorum.Mobil ağ ayarlarında bende 2G,3G gibi secenekler cıkmıyor..GSM ve WCDMA veya birlikte secenekleri var sadece..
    4-türkiye için telefonda yüklü gelen navigasyon programı sanırım calısmıyor google desteklemiyor.Peki bildiginiz en iyi yazılım hangisi.önerileriniz nelerdir?

şimdiden teşekkür ederim....

ANA BANT:I9000XXJPP
    KERNEL SÜRÜMÜ:2.6.32.9
    root@se-s608#1
    YAPIM NUMARASI:FROYO.XWJPA

• Hemre ilgin ve cevabın için teşekkür ederim.
    Farklı bir yoldan gps ayarlarını denedim 3-4 adet uyduya bağlandı.Henüz senin yazmış oldugun yolu denemedim.Fakat uydu bulmasına rağmen ndrive uygulamasında gps sinyali bekleniyor diyor ve kalıyor öylece..ndrive ile ilgili ayarlarda bir değişiklikmi yapmam gerekiyor acaba?

Bir başka konu ise bu rom olayı.Rom nedir?rom değiştirmek ne gibi artılar ve ne gibi eksiler getirir ve farklı romları nereden bulabilirim.Cihazı alıp cebime koymak istemiyorum biraz kurcalamak istedigim için soruyorum...

Belki biliniyordur ama bilmeyen arkadaşlar için android firmware leri bulabileceginiz bir linkide buradan paylaşmak isterim..bu sitede bir cok firmware indirdim ve kurdum bir sorun yaşamadım.Sitede aynı zamanda odin programı(3 tuş çalışan arkadaşlar için basit flaslama imkanı saglıyor) ayrıca bu programda gerekli olacak pit file lar v.s herşey var.isteyen göz atabilir..

http://www.samfirmware.com

I9000XFJP7sitede avrupa için bu son versiyon gibi görünüyor denemedim gayet hızlı güzel ama bunda türkçe yok..bunun hemen üzerindeki jpo,jpa,jpm çoğunda türkçe mevcut....

• Gps sıkıntısı var denilmişde benim gps 6 saniyede bağlanıyor :)
  • Selamlar LoveVegas

Soruları cevaplayayım;

quote:

Orijinalden alıntı: LoveVegas
    Telefonu tam anlamıyla profesyonel olarak kullanıcağım söylenemez cünki android kullanımında ilk telefonum olucak (eğer alırsam) 3 tuş sorunundan bahsedilmiş baya bi ve samsung'un bu konudaki ilgisizliğinden bu 3 tuş olmassa ben telefonuma güncelleme yapamazmıyım yani ?

....

Son olarakta sizleri yoruyorum ama tecrübesizliğimde sizlere danışmak istedim. Bu recovery mode, Download mode filan bunlar nedir tam olarak anlamış diilm ama anladığım kadarıyla telefonu güncelleme yapmadan önce(3 tuş kullanımıyla) aldığımız bir mod. Yani 3 tuş çalışmassa güncelleme fln yapamazmıyım yada ek yardım alarak uraşarakmı yaparım tabiki riskli olarak ?

Şu ikisini bir arada cevaplayayım.

Öncelikle Galaxy S için mutlaka telefonu kurcalamak gerekiyor diyeyim. Yani en azından tam performansıyla, hakkıyla kullanmak için kurcalamakta fayda var. Normalde telefonu geldiği gibi de kullanabilirsiniz elbette ama niye daha iyi şartlar sunacakken azıyla yetineyim diye insan rahat duramıyor O nedenle kurcalamak gerekiyor sağını solunu. Yazılımını donanımını vesairini...

3 tuş olayına gelince. Telefona güncelleme yapmak için 3 tuşa ihtiyaç yok elbette. 3 tuş denilen şey telefonun güncelleme esnasında donma, takılma, elektrik kesintisi, kablonun yanlışlıkla çıkarılması gibi beklenmedik durumlarla karşılaşması halinde işe yarıyor. Telefonun iki modu var. Download modu ve Recovery modu.

Diyelim ki yazılımı güncellerken elektrik kesildi. Bu durumda yeniden telefonu açmaya çalıştığınızda brick denilen kilitlenme moduna giriyor ve sistem açılmıyor. Bu tıpkı Windows kurarken elektrik gitmesi gibi birşey. Dolayısıyla yüklenen dosyaların sadece bir kısmı başarılı bir şekilde atılıyor geri kalanlar yüklenemediği için sistem açılmıyor. Kilitleniyor haliyle.

İşte bu noktada da eğer telefonunuzda 3 tuş problemi varsa, telefonu hayata döndürmek için servise göndermekten başka çare yok. (Var da çok uğraş istiyor) Servise gidince de eğer garanti kapsamındaysa ücretsiz hallediyorlar. Değilse para ödemek söz konusu...

Ses açma + home + power = Recovery modu
    Ses kapama + home + powewr = Download modu

Eğer bu kombinasyonları denediğinizde ilgili modlara giremiyorsanız 3 tuş probleminiz var demektir. Bu da demin bahsettiğim sıkıntılara yol açabilir...

Ama eğer 3 tuş probleminiz yoksa. Telefon kilitlendiğinde bu tuşları kullanarak recovery mod bölümüne girip telefonu tekrar çalışır hale getirmeniz birkaç saniyenizi alıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: LoveVegas
    yada yapmaya kalktım bi sorun oldu (ki muhtemelen olucak cnki hiç android de güncelleme yapmadım ) telefonum servislik mi olur ? Eğer olucaksa bu bize yapılan bir dayatma diilmidir. Ben bir lise öğrencisiyim ve aldığım haftalıgı biriktirerek bu telefon parasını biriktirdim açıkcası baya bi açlık çektim :D Belli bi süre sonra alışınca android kullanımına kapsamlı olarak bende kullanmak isterim yani o çektiklerimden sonra en ufak olayda 1 ay servisten telefon bekliyceksem hiç almam daha mantıklı geliyo bana

3 tuş problemi olan bir telefon aldıysanız eğer çözümü yine basit. Forumda defalarca anlatıldı. Arama yapıp ilgili sayfalara ve adımlara ulaşılabilir.

Ama 3 tuş problemi olan bir telefonda güncelleme yapmak sakıncalı. Kilitlenirse servislik olur.. Özeti bu. Çözümü de mevcut...

Karar size kalmış artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Velociraptorrr

Gps sıkıntısı var denilmişde benim gps 6 saniyede bağlanıyor :)

GPS sıkıntısı zaten bağlanmada veya konum bulmada değil, navigasyonda var. Yani herkesin telefonu anında konumu buluyor zaten. Ama IGO, Ndrive, Aura veya Motonav gibi navigasyon yazılımlarını yüklediğinizde, telefondaki GPS sistemi sizi harita üzerinde düzgün yönlendiremiyor. Özellikle gittiğiniz güzergahta çok fazla yan yol, ara sokaklar filan varsa, harita üzerinde ilerlerken birden alakasız bir ara sokağa atlayabiliyor sistem. Keskin çalışmıyor özetle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seffy

Kies telefonu görüyor problem yok. Üretici yazılımı yükselt dediğimde ''Sunucudan yanıt alınamıyor. Lütfen internet bağlantısının etkinleştirildiğinden emin olun ve yeniden deneyin.'' diyor. İnternet bağlantısı mevcut önceden de böyle bi problem olmamıştı ve yazılım yükseltmeleri görüyordu. Yardımcı olabilecek biri var mı?

Arkadaşlar sorunuma hala çözüm bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.