Şimdi Ara

Samsung Galaxy S (GT-I9000) sorunları ve arızaları (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
3
Favori
157.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 tuş: ses kısma+orta tuş+güç tuşu: download mode'a geçer ( hepsine aynı anda basacaksınız )
    ses açma+orta tuş+güç tuşu: recovery mod'a geçer. ( yine bütün tuşlara aynı anda basılacak )

Ben telefonu alırken 3 tuşu kontrol etmedim, şansıma 3 tuş çalışıyordu eve geldiğimde. Çalışmıyorsa ekranda ne çıkar bilmiyorum ama zannedersem hiçbir şey çıkmaz, belki telefon birazcık titrer, recovery mod'da iken ( normal çalıştığı durumda ) bir seçim ekranı, download modde iken ise elinde kürek olan android robotu ( ki bu sarı renkli bir robottur ) çıkar.

Bu arada arkadaşınızın sorduğunuz konulardan habersiz olduğunu duymak beni şaşırtmadı, herkes sizin gibi araştırıp sorarak almıyor ki, belki de internete bile girmemiştir telefonuyla. Öyle çok insan var, misal iphone almış bir kerecik olsun itunes'a bağlamamış, içine müzik yüklememiş, sadece alo demek için vermiş o kadar parayı.

• Arkadaşlar benim telefonumda mavimsi ekran sorunu var yarın servise götüreceğim, aranızda aynı sorunu yaşayan varmı. Ben fark etmedim ne zaman bir arkadaşın telefonun ile yanyana koyduk, benim ekranın ne kadar mavi olduğu ortaya çıktı. Bence sizde başka bir tel ile beyaz bir sayfa açıp yanyana koyun ve bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhann

Arkadaşlar benim telefonumda mavimsi ekran sorunu var yarın servise götüreceğim, aranızda aynı sorunu yaşayan varmı. Ben fark etmedim ne zaman bir arkadaşın telefonun ile yanyana koyduk, benim ekranın ne kadar mavi olduğu ortaya çıktı. Bence sizde başka bir tel ile beyaz bir sayfa açıp yanyana koyun ve bakın.

Bunu kalibre eden voodoo color fix var. Bir göz atın istersenizhttp://project-voodoo.org/color
  • quote:

Orijinalden alıntı: igtx

quote:

Arkadaşlar benim telefonumda mavimsi ekran sorunu var yarın servise götüreceğim, aranızda aynı sorunu yaşayan varmı. Ben fark etmedim ne zaman bir arkadaşın telefonun ile yanyana koyduk, benim ekranın ne kadar mavi olduğu ortaya çıktı. Bence sizde başka bir tel ile beyaz bir sayfa açıp yanyana koyun ve bakın.

Bunu kalibre eden voodoo color fix var. Bir göz atın istersenizhttp://project-voodoo.org/color

Bu calibre eclair 2.1 versiyonu için var görünüyor, froyo için yok görünüyor.

• quote:

quote:

quote:

Bu calibre eclair 2.1 versiyonu için var görünüyor, froyo için yok görünüyor.

Evet froyo'nun stok firmware'inde o bölümün kodlarına erişim hakkı vermemiş Samsung. O nedenle mavimsi ekranı olan 2.2 telefonlar için tam anlamıyla bir çözüm şimdilik yok.

• Yarın bana servis yolları göründü o zaman, acaba servis süresi ne kadar
  • merhaba arkadaşlar.froyo 2,2 yükledikten sonra wi fi problemi yaşayan varmı?wifi ağı normal çalışıyor olmasına ve telefona bağlı gibi görünmesine rağmen bağlantı kurmuyor?ama ilk yüklediğim zamanlar normal çalışıyordu.sonra mobil ağ devreye girince tekrar wifi ile bağlantı kuramadım!!!bir fikri olan varmı neden olabilir!!!
    teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alice SGS
    ......................Chatin62; neyi "bilerek yapmadığımı" kavramıs değilim, sayet kastteğiniz forumda yönelttiğim sorularsa, nasıl ki herkesin forumda genele soru sorabilme hakkı varsa bnm de bir o kadar hakkım oldugudur.Kaldı ki burada herkes birbiriyle konusuyor,birbirlerinin nicklerini msjlarında vererek cvplıyorlar,Ki siz de öyle. Ya da bnm bu konularda gercekten bilmediğime dair bir süpheniz varsa; gercekten bilmediğimi bir önceki mesajlarımı okuyarak da gayet net anlayabilirsiniz (hatta sorularımdan dahi anlayabilirdiniz ) Kaldı ki bu forumdaki msj sayımdan da bellidir SGS'lerin bircok problem barındırdığını kulaktan duyma ögrendim ve nette arastırayım dedim ve bu site ile karsılasınca ben de satın aldıgımda aynı problemleri yasayabilirim diye buradan gerekli yazılımları/yüklemeleri yapabilecek kişi/kurum/işyeri tavsiye alabilmek adına bu foruma üye oldum çünkü gördüm ki burada herkes (ki siz de dahil) birbirine yardımcı olmaya calısıyor ..........................

Hay Allah ben ne yazmışım ya. .
    Benim kastettiğim şey, yazdığınız sorun hakkında, forumda bilgi verebilecek birçok kişi varsa ve siz sadece bir kişiye hitaben sormuşsanız cevap vermekten çekinilebilir. Çünkü, birisi bir cevap yazdığında "sanane ben sana mı sordum" yada "sen niye maydonoz oluyorsun sana mı sorduk, görmüyormusun ben xxxx'e sordum" diye yanıt alabilir. Bilerek yapmadığınızdan kastım o soruları özellikle, sadece fincankahve'ye sormak istemediğiniz. Yani başkası da cevap verebilir niteliğinde olması.
    Kısaca bilerek özellikle bir kişiye özel olarak sormadığınız.

Bir başka deyişle şöyle bir hatırlatma yaptım: Forumda bulunan kişilerin bir çoğunun sorduğunuz soru hakkında bilgisi varsa ancak siz bir kişiye hitaben sorarsanız yanıtınızın geç gelebileceği, hatta o kişinin konu hakkında bilgisi yoksa boş yere zaman geçireceğiniz. Bu yüzden de genel konular hakkında kişilere değil genel olarak sorunların yazılması gerektiği. Eğer özel bir konu ise o zaman da özel mesaj sisteminin kullanılması gerektiği.

Daha sonra da bilerek yapmadınız derken, ben böyle düşünmediğinizi, bir başkası da cevap verirse bir sorun olmayacağı ve memnun olacağınızı umarak sorularınız hakkında bildiğim kadarıyla cevaplarımı yazdım. Sanırım yanılmışım. Özür dilerim.

Umarım bu sefer anlatabilmişimdir. Okurken benim bile başım döndü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 11 Aralık 2010; 16:15:00 >

• Ya nedir bu yani? Bu foruma üye olup bu konu baslıgı altında msj yolluyorsam zaten genele soruyorum, genelden yardım istiyorum demektir,mesajlarımda bireysel olarak tşk etmişsem (ki sizede önceki msjımda ettiğim gibi) yardımcı olup tavsiyede bulundukları, bana cvp yolladıkları içindir Niye bireysel olarak konusmak dururken buraya üye olup buraya yazayım o zmn? kaldı ki özel olsaydı o 4 soruma cvp yazdıgnız zaman, siz neden cvplıyorsunuz size sormadım ki derdim ama demekki böyle değilmiş dimi? zira size de tsk edip sizden de tavsiye istemistim "yanılmısım" diyip imalı birsekilde özür dilemeniz bir acayip olmuş Gerek yok bunlara
    Yukarıdaki msjınız gibi detaylı anlatsaydınız meramınızı bende kafamda ne demek istedi acaba deyip kendi kendimce birseyler yazıp cvplamazdım, Evet anlatabiliyorsunuz buarada zira gerizekalı değilim
    İyiniyetli bir davranıs gösterip bu sekilde yazarsam gec cvp alabilecegimi belirtmişsiniz tsk ederim buna da
    İyi aksamlar

• Diğer arkadaşları rahatsız etmemek adına size özelden mesaj atacaktım ama bu mesajlara olan tepkinizi gözönüne alarak vazgeçtim. Ordaki mesajımı buraya taşıdım.

quote:

@Nekuy;
    Çok tesekkür ederim paylaşım için Umarım güvenilirlerdir Ücretleri de makulmuş Tek korkum eger son çare olarak o siteye yaptırmak olursa; telefonun içinden parca calmamaları ve önceden de belirttiğim gibi kaş yaparken göz cıkarmamaları yani telefonu daha da beter hale getirmemeleri..

@Fincankahve
    Cok gecmiş olsun umarım cabuk toparlanırsınız Saglık önemli
    Ben zaten telefonu 10 aralıktan sonra alıcam henüz almadım.. Bugün ögleden sonra TİM'e gittim (önceden belirtmiştim; malesef ki telefonu sadece turkcellden almabilme sansım var diye) Oradaki cocuga durumu anlattım, sağolsun yardımcı olacagına söz verdi yani telefonu acıp kontrol ettiricem satın almaya geldiğinizde dedi Bende 12 aralık gibi almayı planlıyorum Size bir de birkaç soru sormak istiyorum
    1)Simdi bu root yapınca telefon turkcell romundan kurtulmus mu oluyor? yoksa farklı bir olaymıdır bu root?
    2)telefonu 2.2 ye yükseltince kendiliğinden turkcell romundan kurtuluyor diye yazmıstı birisi sanki facebooktaki SGS ile ilgili bir grupta.. Bu bilgi dogrumudur?
    3)Turkcell romunu değiştirip farklı rom yükleyince telefonda farklı problemler nüksedebilir mi? örnegin virüs gelebilir mi o yeni romla? yani hangi rom en güvenilir?
    4)Bir de Nekuy arkadaş bir link vermiş (lakin link gözükmüyo onun mesajını alıntı yapınca anca görebildim linki) Sizin az cok bilginiz varmı bu site hakkında?

Tekrar gecmiş olsun. İyi geceler

quote:

Ya nedir bu yani? Bu foruma üye olup bu konu baslıgı altında msj yolluyorsam zaten genele soruyorum, genelden yardım istiyorum demektir,mesajlarımda bireysel olarak tşk etmişsem (ki sizede önceki msjımda ettiğim gibi) yardımcı olup tavsiyede bulundukları, bana cvp yolladıkları içindir Niye bireysel olarak konusmak dururken buraya üye olup buraya yazayım o zmn? kaldı ki özel olsaydı o 4 soruma cvp yazdıgnız zaman, siz neden cvplıyorsunuz size sormadım ki derdim ama demekki böyle değilmiş dimi? zira size de tsk edip sizden de tavsiye istemistim "yanılmısım" diyip imalı birsekilde özür dilemeniz bir acayip olmuş Gerek yok bunlara
    Yukarıdaki msjınız gibi detaylı anlatsaydınız meramınızı bende kafamda ne demek istedi acaba deyip kendi kendimce birseyler yazıp cvplamazdım, Evet anlatabiliyorsunuz buarada zira gerizekalı değilim
    İyiniyetli bir davranıs gösterip bu sekilde yazarsam gec cvp alabilecegimi belirtmişsiniz tsk ederim buna da
    İyi aksamlar

Ayıkla şimdi pirincin taşını.
    Bu kadar iyi niyetimden bile neler neler çıkarttınız ya.
    Aslında aynı şeyleri söylüyoruz ama farklı frekanslardayız. Bakın yukarıda yazılarınızdan alıntılar yaptım. Kırmızı renkle ve kalın harflerle de işaretlediğim gibi bir arkadaşa hitaben bir yazı yazıyorsunuz ve size birşeyler sormak istiyorum demişsiniz. Yani sorularınızı o şahsa yöneltmişsiniz. Ben de bunu yanlışlıkla yazmış olabileceğinizi, aslında genele sorduğunuzu zannederek mesajınıza cevap veriyorum dedim. Yani sizin düşündüğünüz gibi düşünerek cevap verdim. Yukardaki yazınızda da "zaten genele soruyorum genelden yardım istiyorum" diyerek beni teyid ediyorsunuz. Ben yinede tepki almamak adına, yani "size sormadım ki" demeyin diye, "bunu genele sorduğunuzu kabul ederek cevaplıyorum" diyorum. Ama cevabımdan sonra bana fırça atıyorsunuz.
    Yine de demek ki niye cevap verdiğimi anlatamamışım diyerek, derdimi anlatabilmek adına, ne yazacağımı nasıl anlatacağımı bilemeden o kadar şey yazıyorum ki sonradan okuyunca benim bile başım döndüğünden umarım anlatabilmişimdir diyorum. Bunda bile ima arıyorsunuz. Derdimi yine de anlatamamışım ki yine fırça yedik.
    Ne yazarsam yazayım fırça geldiği için artık size yazmayacağım. Kusura bakmayın 43 yaşında biraz zor oluyor.

Sizi rahatsız ettiğim için tekrar özür dilerim. Bunda da ima mima aramayın.

• galaxy s ler için açılmayanlar ve 3 tuş problemi olanlar için bir aparat var linkini buyurun efendim.
    Downlaod mode'a geçiren aparat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knlr -- 15 Aralık 2010; 16:41:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: knlr

galaxy s ler için açılmayanlar ve 3 tuş problemi olanlar için bir aparat var linkini buyurun efendim.

Her konu altında yazdığınıza göre bunlar sizin galiba. Eğer fiyatta birşeyler yapmazsanız satış yapmanız zor görünüyor. Benden söylemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

galaxy s ler için açılmayanlar ve 3 tuş problemi olanlar için bir aparat var linkini buyurun efendim.

Her konu altında yazdığınıza göre bunlar sizin galiba. Eğer fiyatta birşeyler yapmazsanız satış yapmanız zor görünüyor. Benden söylemesi.

fiyatı 30 TL.
    bu kadar kaliteli bir ürünün daha uygun olması pekde mümkün değil.
    Download mode'a geçiren dongle

• quote:

quote:

quote:

fiyatı 30 TL.

Yazmayayım diyordum ama dayanamadım

eBay'de aynı ürünün fiyatı Türkiye'ye kargo fiyatı da dahil 7 dolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igtx -- 16 Aralık 2010; 10:44:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

fiyatı 30 TL.

ebay'e inat...
    15 TL buyrun.
    micro usb dongle

• şimdi alınır işte!
    uğraştığına deymez.
  • bluetoth ile kimseye bir şey yollayamıyorum, göndereceğim makineyi görmüyor
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

fiyatı 30 TL.

ebay'e inat...
    15 TL buyrun.
    micro usb dongle

Valla çok iyi birşey yaptınız. Artık konnektörle-dirençle uğraşmaya değmez. Alırsın bundan bir tane olur-biter.
    Bu arada benzin fiyaları için de birşeyler yazsakmı. Belki o da iner.

Eyy devlet büyüklerimiz. Akaryakıt ürünlerinden alınan vergi çok fazla. Sadece ÖTV'nin KDV'sini almayı bıraksanız bayağı bir indirim olacak.

• Bu cihaz gercekten cok güzel hatta fevkalede bayıldım ve şanslıyım sanırım 3 tuş sorunu çıkmadı

Bir de birsey sormak istiyorum herkes bu turkcell romundan cok şikayetçi, baslıca sebep android marketi banlaması sanırım ama bunun dısında bu romun baskaca sıkıntı yaratan dezavantajları varmı? ya da söyle sorayım: turkcell romunda kalırsam bu telefonun nimetlerinden pek yararlanamaz mıyım yoksa farketmez mi?
    bir de bu romların arasında şu rom veya bu rom daha güvenilirdir diye bir durum varmı? misal en sorunsuzu cynagenmod'dur gibi?
  • quote:

Bu cihaz gercekten cok güzel hatta fevkalede bayıldım ve şanslıyım sanırım 3 tuş sorunu çıkmadı

Bir de birsey sormak istiyorum herkes bu turkcell romundan cok şikayetçi, baslıca sebep android marketi banlaması sanırım ama bunun dısında bu romun baskaca sıkıntı yaratan dezavantajları varmı? ya da söyle sorayım: turkcell romunda kalırsam bu telefonun nimetlerinden pek yararlanamaz mıyım yoksa farketmez mi?
    bir de bu romların arasında şu rom veya bu rom daha güvenilirdir diye bir durum varmı? misal en sorunsuzu cynagenmod'dur gibi?

Merhaba, gönderdiğiniz mesajdan sonra buraya baktım, cihazı turkcell romuyla kullanacağınızı düşünmüştüm ama marketin olmayışından haklı olarak şikayetçisiniz sanırım. Başlıca sebebi elbette market uygulamasının çıkartılmış oluşu, ayrıca turkcell romlu iken cihazın daha yavaş çalıştığını gördüm, başka da bir eksi yanı yok gibi turkcell romunun, tabi bir de açılış ve kapanışta turkcell reklamı var sizin için sorun olmayacaktır ama cihazı başka operatörün hattıyla kullanacak olanları rahatsız edecek bir durum, turkcell romunda kalırsanız telefonun nimetlerinden yararlanabilir misiniz? bu sizin beklentilerinizle ilgili biraz da. Ben mesela marketi açık olmayan bir cihazın tam verimle kullanılamayacağı taraftarıyım ama "cihazı ben pek kurcalamam sadece telefon açar mail bakarım" düşüncesindeyseniz marketin olmayışı sorun olmayacaktır, cyanogenmod bildiğim kadarıyla henüz galaxy s için çıkmadı, güzel bir rom o da, hızlı çalışıyor ama galaxy s de nasıl performans verir bekleyip görmek lazım, custom romlar arasında en sağlamı cyanogenmod gibi duruyor en fazla onun üzerinde uğraşılıyor gibi ama farklı farklı ve gayet başarılı romlar da var, ben galaxy s'imi custom romla kullanmıyorum ancak cihazı root ettim, swype yükledim, lagfix yaptım, süper hızlı ve stabil oldu. O tür işlemlerde yardımcı olma sözüm bakidir, yalnız burada sizin ihtiyaçlarınız ve beklentileriniz önemli; ben market olsun, indirdiğim her yazılımı ( superuser yetkisi isteyenler dahil ) çalıştırsın, işlemcisi hızlansın, yedek alabileyim gibi sebeplerle cihaza rom atıp ( custom rom değil kendi romundan ) market uygulamasının gelmesini sağladım, daha sonra root yaptım öyle kullanıyorum, bundan sonra alacağım tüm androidli cihazları da bu şekilde kullanacağım. Dediğiniz gibi bütün nimetlerden faydalanabiliyorum.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.