Şimdi Ara

Samsung Galaxy S (GT-I9000) sorunları ve arızaları (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
692
Cevap
3
Favori
157.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hangi uygulamanın 3g yi ne kadar kullandıgını gösteren bir program var mı? wifi hariç 3g ve edge yi kapadım sırf bu yüzden. 1 günde 240 mb veri alışverişi olmuş paketim bitti.
    Net counter diye bir program kurdum tel 10 snde falan 350 kb veri alışverişi yaptı ama hangi uygulamanın kullandıgını göstermiyor.Kafayı yiyecem 3g yi açamıyorum sırf bu yüzden.Nasıl çözebilirim bu sorunu ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: reprobate

hangi uygulamanın 3g yi ne kadar kullandıgını gösteren bir program var mı? wifi hariç 3g ve edge yi kapadım sırf bu yüzden. 1 günde 240 mb veri alışverişi olmuş paketim bitti.
    Net counter diye bir program kurdum tel 10 snde falan 350 kb veri alışverişi yaptı ama hangi uygulamanın kullandıgını göstermiyor.Kafayı yiyecem 3g yi açamıyorum sırf bu yüzden.Nasıl çözebilirim bu sorunu ??

Bunun en etkin yolu ya bir widget ile APN'i kapatıp açmak, yada telefonun power tuşuna uzun basıp Veri modunu kapatıp açmaktır. Ayarlardan da veri modunu kapatıp açarak yada APN ismini değiştirerek yapabilirsiniz. Ama bunlar daha zahmetli. İlk 2 yöntem en hızlı olanlar. Ayrıca kimin kullandığını öğrenseniz ne olacak. Google'ı nasıl kapatacak, interneti kullanma diyeceksiniz, Facebook'u, twitter'i, Email uygulamalarını, diğer servisleri v.s. nasıl kapatacaksınız?
    İlla da isterseniz buyrun: TrafficStats

• quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

Bunun en etkin yolu ya bir widget ile APN'i kapatıp açmak, yada telefonun power tuşuna uzun basıp Veri modunu kapatıp açmaktır. Ayarlardan da veri modunu kapatıp açarak yada APN ismini değiştirerek yapabilirsiniz. Ama bunlar daha zahmetli. İlk 2 yöntem en hızlı olanlar. Ayrıca kimin kullandığını öğrenseniz ne olacak. Google'ı nasıl kapatacak, interneti kullanma diyeceksiniz, Facebook'u, twitter'i, Email uygulamalarını, diğer servisleri v.s. nasıl kapatacaksınız?

öncelikle tşk ederim ilgilendiğiniz için. Öğrenme nedenim bir programın anormal veri akışı sağlamasıydı. Bu da hangi programsa silmek istiyorum programı. çünkü burda 100 200 kb den bahsetmiyoruz 1 günde 240 mb ne demek .. Sadece nete bağlancagım zaman açsam bile nette kaldıgım süre içinde o veri akışı extra bir yük olarak devam etcek arka planda. O yüzden öğrenmek istemiştim . şimdi indiriyorum dediğiniz programı. teşekkürler tekrar.

• evet belli oldu hangi program oldugu "weather pro " :)1 günde 279 mb indirmiş.üstelik widget olmadıgı ve auto refresh in 3 saat oldugu halde. hemen kaldırıyorum programı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reprobate

quote:

öncelikle tşk ederim ilgilendiğiniz için. Öğrenme nedenim bir programın anormal veri akışı sağlamasıydı. Bu da hangi programsa silmek istiyorum programı. çünkü burda 100 200 kb den bahsetmiyoruz 1 günde 240 mb ne demek .. Sadece nete bağlancagım zaman açsam bile nette kaldıgım süre içinde o veri akışı extra bir yük olarak devam etcek arka planda. O yüzden öğrenmek istemiştim . şimdi indiriyorum dediğiniz programı. teşekkürler tekrar.

Baştan bunu yazsanıza.
    Sorunu bulduğunuza sevindim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: derkal

quote:

Orijinalden alıntı: siyahtemas

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: derkal

arkadaşlar merhaba,

Cahilliğimi lütfen bağışlayın. Bende bu telefonu almak istiyorum. Ama Recovery modu ve Download modlarının ayrı ayrı ne işe yaradığını anlamış değilim. Kısaca açıklarsanız sevinirim.

Alınca öğreneceksiniz merak etmeyin.

Siz bakmayın onlara sayın derkal, bu beyler bu işin uzmanı olmuşlar, eğer yatkınlığınız yoksa mümkün değil uğraşamazsınız bu modlarla felan... Cihazı alın, benim yaptığım gibi, bilen birine yükletin, muhteşem bir cihazınız olsun. Çevremdeki herkese galaxy aldırıyorum, size de tavsiye ederim...

yaa arkadaşlar zaten benim bunları yapacak pek vaktim yok. ama bilgi amaçlı öğrenmek istiyorum. bu kadar zor mu anlatmak? Mesela Recovery yedekten tekrar telefona yüklemek diye biliyorum. Doğru mu? Peki o zaman download ne? :)

Sizin vaktiniz yoksa 1000 kere yazdığımız şeyleri tekrar mı yazalım? Hem nasıl vaktiniz yok? Daha telefonunuz bile yok. Topu topu 3-4 konu var. Bu kadar zor mu en azından ilk sayfalarına bakmak? Eğer oralarda bulamazsanız arama yapmak? İlk sayfalarını bırakın okumayı hatim etseniz toplam 1 saatinizi almaz. Hem sadece bunlar hakkında değil bir sürü konu hakkında bilginiz olur. Telefonu alınca da tüm nimetlerinden faydalanırsınız. Yok siz illada hayır kardeşim benim vaktim değerli bana özel cevap verin derseniz o zaman başka! Belki daha önce bunları yazmayan birisi varsa belki yazar.

Chatin kardeş, vaktimin olmadığını zaten belirtmiştim. Sadece kısa ve amatör bir cevap bekliyordum. Neyse siz ayrıntılı ve açıklamalı cevap yazmışsınız. Çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaffa

Selamlar,

Yeni aldığım orjinal şarj aletini telefona bağladığım zaman telefonun tuşları çalışıyor ancak dokunmatiği çalışmıyor, şarj kablosunu çıkardığım vakit bütün fonksiyonlar çalışıyor sebebi nedir acaba ? (Telefonda 2.2 Froyo yüklü)

Aynı problem benim telefonda da oluyor ama USB kısmını priz adaptörü ile kullandığımda oluyor.
    Black market bir adaptör aldım, onu taktığımda bu sorunu bende yaşıyorum.
    USB şarj yada orjinal şarjda böyle bir derdim yok.
    Çözemedim bende, yardımcı olan olursa çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: menerio

Aynı problem benim telefonda da oluyor ama USB kısmını priz adaptörü ile kullandığımda oluyor.
    Black market bir adaptör aldım, onu taktığımda bu sorunu bende yaşıyorum.
    USB şarj yada orjinal şarjda böyle bir derdim yok.
    Çözemedim bende, yardımcı olan olursa çok makbule geçer.

Cihazınız o donanımı kullanmamanız için sizi uyarıyor. Orjinal ekipmanlarda cihaz ile şarj kaynağı birbiriyle konuşurlar ve şarj işlemi sağlıklı yürür. Orjinal olmayan şarj kaynakları bu desteği vermez ve bir süre sonra pil veya cihaz anakartıyla ilgili ciddi sorun yaşayabilirsiniz.
  • arkadaşlar şöyle ilginç bir durumum var;

lagfix yaptıktan sonra daha önce bağlandığım şifrelemeli olan kablosuz aglara girmemeye başladı, şifrelemeyi kaldırıyorum modemden giriyor fakat şifre koyduğumda girmiyor...

lagfix ile bir alakası var mı ? nasıl çözebilirim bu durumu?

her hangi bir ayarını ellemedim telefonun...

kullandığım lagfix vodoo versiyonu...
  • Kardeşim emegine saygı duyuyorum benim asıl işimde bu komutlardı fakat bazılarını eksik yazıyor musum sayende 10 numara
    Bu arada tavsiyem root için super one click daha iyidir :) shell dizininde de rootu tek tusla yapabilirsin :)

Read-only system file uyarısı almazsın.

Şirketin exchange 2010 serveri artık sayende 2.2de push çalışıyor :)

Sorun olursa arada banada sorabilirsin... Elimden geleni yaparım.

quote:

Orijinalden alıntı: gembrucei

Merhaba Arkadaşlar,

Bildiğimiz üzere ülkemizde youtube ve daha bir çok siteye erişim engelli olmasına rağmen,bilgisayarlarımızdaki ve cep telefonlarımızdaki dns ayarlarını değiştirerek erişim sağlayabiliyoruz. Internet’te android telefonların dns ayarlarını değiştirmek için abayğı bir araştırma yaptım ancak sadece wi-fi ayarlarını ve o yine sadece o bağlantı oturumu için değişiklik sağlayabilecek methodlar var. Yani bu methodlarda bağlantıyı keser ya da wifi-3g arasında erişim yaparsanız dns eskiye dönüyor. Hatta android marketteki openvpn programı bile ancak bu kadarını başarabiliyor.

Değişikliği bilgisayarlarımızdaki gibi kalıcı olarak çözebilmek için android yazılım geliştirme platformu olan android sdk (software development kit) kullanmak gerekiyor.

ANDROID 2.2 YÜKLÜ İ9000 ve Wİ-Fİ VE GSM AĞLARI ÜZERİNDEKİ DNS NUMARALARINI MANUEL VE KALICI OLARAK DEĞİŞTİRME

LÜTFEN UYGULAMADAN ÖNCE TAMAMINI OKUYUN, PEK KOLAY DEĞİL, RİSK SİZİN, SORUMLULUK ALMIYORUM.

AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERİ YAPTIĞIMI TELEFONUMUN ÖZELLİKLERİ: Turkcell I9000 üzerine: Android 2.2 w/ FW I9000XXJPH + Root + SuperUser + USA Market enabled + 3 Button Recovery + LagFix

1. http://developer.android.com/sdk/index.html sayfasından bilgisayarınızın işletim sistemine uygun olan SDK’yi indiriyorsunuz. (Hangisinin uygun olduğunu ayırt edemiyorsanız bu işe hiç girişmeyin!)

2. İndirdiğimiz dosyayı bilgisayarımızda bir klasöre extract ediyoruz.

3. Notepad’i açıp yazılı olanları yapıştırıp, bir önceki adımda extract ettiğimiz SDK’nın içindeki TOOLS klasörüne “20-DNS.CONF” adı ile kaydediyoruz. Burada 20-DNS ise dosya adı, CONF dosyanın uzantısı olacak, yani 20-DNS.CONF.TXT olarak kaydetmiyoruz. Bu aşamayı doğru yaptığınızdan emin olmak için windowsta klasör seçeneklerinde bilinen dosyaların uzantılarını gizle seçeneğinin seçili olmadığından emin olun.

Dikkat ederseniz burada sabitlenen dns numaraları 8.8.8.8 ve 8.8.8.4. Bu dnsler Google ait. Dilerseniz yine googlea ait olan 4.4.4.4 ve 4.4.2.2. ya da opendnsin dnslerini olan 208.67.222.222 ve 208.67.220.220’yi de kullanabilirsiniz.

# Set net.<iface>.dnsN properties that contain the
    # DNS server addresses given by the DHCP server.

set_dns_props()
    {
    case "${new_domain_name_servers}" in
    "") return 0;;
    esac
    count=1
    for i in 1 2 3 4; do
    setprop dhcp.${interface}.dns${i} ""
    done
    count=1
    for dnsaddr in ${new_domain_name_servers}; do
    setprop dhcp.${interface}.dns${count} ${dnsaddr}
    count=$(($count + 1))
    done
    setprop dhcp.eth0.dns1 8.8.8.8
    setprop dhcp.eth0.dns2 8.8.8.4
    }
    unset_dns_props()
    {
    for i in 1 2 3 4; do
    done
    }
    case "${reason}" in
    BOUND|INFORM|REBIND|REBOOT|RENEW|TIMEOUT) set_dns_props;;
    EXPIRE|FAIL|IPV4LL|RELEASE|STOP) unset_dns_props;;
    Esac

4. Telefonumuzu USB DEBUGGING moda alıyoruz. Daha sonra Windowsta komut istemini (command prompt)admin olarak açıp android sdknın içindeki TOOLS klasörüne geliyoruz. (Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu işe hiç girişmeyin!). Telefonumuzu bilgisayara bağladıktan sonra varsa driver yüklemelerinin tamamlanmasını bekledikten sonra, command promptta cursor tools klasöründe iken ADB DEVICES yazıp entera basıyoruz. Burada ekranda, adb: not found mesajı görünürse cihaz doğru bağlanmamış demektir, yeniden deneyin. List of devices attached çıkarsa ok demektir.
    Cihaz doğru bağlandı ise şimdi ADB SHELL yazıyoruz ve ekranda $ işareti görünüyor. Daha sonra SU yazıp entera basıyoruz. Telefonumuzun ekranında super user onay mesajı çıkacak, kabul ediyoruz ve bilgisayarın ekranında SU ve # komutları görünüyor.

[simage][/simage]

5. Oluşturduğumuz 20-DNS.CONF dosyasını telefona atabilmek için read only olan SYSTEM partitionını read-write yapmamız gerekiyor. Bunun için de önce gerekli değişikliği yapan komutun ne olduğunu bulmalıyız. Command promptta MOUNT yazıp entera basıyoruz ve uzunca bir liste çıkıyor karşımıza.

[simage][/simage]

6. Burada /SYSTEM ifadesinden önce dizin bize sistem olarak belirlenen klasörün hangi klasör olduğunun gösteriyor. /SYSTEM’den sonra yazılı olan RFS komutu da read-write işlemini yapacak operatörü gösteriyor. Benim telefonumda bu klasör DEV/BLOCK/ST19. Komut satırında;

mount -o remount,rw -t rfs /dev/block/st19 /system

yazıp entera basıyoruz. Burada rfs ve /dev/block/st19 ifadeleri sizin telefonunuzda farklı olabilir. Doğru ifadeleri yazdıysak command prompt size aynısını dönecektir.

[simage][/simage]

7. Sistem klasörü hazır. Sırada konfig dosyasını kopyalayacağımız alt klasörün kilidini açma işlemi var. Bunun inin aşağıdaki şekilde # ile başlayan satırlardakileri yazıp entera basıyoruz.

[simage][/simage]

8. Şimdi dosyayı telefona atalım. Önce iki exit yazıp entera basıyoruz. Bu şekilde telefondan çıkmış ve tools klasörüne dönmüş olduk. Sonra,

adb push 20-dns.conf /system/etc/dhcpcd/dhcpcd-hooks/20-dns.conf

yazıp entera basıyoruz ve konfig dosyası telefona atılıyor.

[simage][/simage]

9. Yeniden telefona dönüp açtığımız kapıları kapatmamız gerekiyor. Bunun için, 20-DNS.CONF dosyasını telefona atabilmek için aşağıdaki #’la başlayan satırlardaki komutları yazıp entera basıyoruz.

[simage][/simage]
    [simage][/simage]

10. Sonra iki kez exit yazıp entera basarak telefondan çıkıp, komut istemini kapatıyoruz.

[simage][/simage]

11. Telefonu kapatıp açıyoruz ve işlem tamamlanıyor. Artık android telefonunuzla youtube dahil tüm yasaklı sitelere wifi ve 3g’den bağlanabilirsiniz.

/>

/>

/>

/>

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: AndroM

Kardeşim emegine saygı duyuyorum benim asıl işimde bu komutlardı fakat bazılarını eksik yazıyor musum sayende 10 numara
    Bu arada tavsiyem root için super one click daha iyidir :) shell dizininde de rootu tek tusla yapabilirsin :)

Read-only system file uyarısı almazsın.

Şirketin exchange 2010 serveri artık sayende 2.2de push çalışıyor :)

Sorun olursa arada banada sorabilirsin... Elimden geleni yaparım.

quote:

Orijinalden alıntı: gembrucei

Merhaba Arkadaşlar,

Bildiğimiz üzere ülkemizde youtube ve daha bir çok siteye erişim engelli olmasına rağmen,bilgisayarlarımızdaki ve cep telefonlarımızdaki dns ayarlarını değiştirerek erişim sağlayabiliyoruz. Internet’te android telefonların dns ayarlarını değiştirmek için abayğı bir araştırma yaptım ancak sadece wi-fi ayarlarını ve o yine sadece o bağlantı oturumu için değişiklik sağlayabilecek methodlar var. Yani bu methodlarda bağlantıyı keser ya da wifi-3g arasında erişim yaparsanız dns eskiye dönüyor. Hatta android marketteki openvpn programı bile ancak bu kadarını başarabiliyor.

Değişikliği bilgisayarlarımızdaki gibi kalıcı olarak çözebilmek için android yazılım geliştirme platformu olan android sdk (software development kit) kullanmak gerekiyor.

ANDROID 2.2 YÜKLÜ İ9000 ve Wİ-Fİ VE GSM AĞLARI ÜZERİNDEKİ DNS NUMARALARINI MANUEL VE KALICI OLARAK DEĞİŞTİRME

LÜTFEN UYGULAMADAN ÖNCE TAMAMINI OKUYUN, PEK KOLAY DEĞİL, RİSK SİZİN, SORUMLULUK ALMIYORUM.

AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERİ YAPTIĞIMI TELEFONUMUN ÖZELLİKLERİ: Turkcell I9000 üzerine: Android 2.2 w/ FW I9000XXJPH + Root + SuperUser + USA Market enabled + 3 Button Recovery + LagFix

1. http://developer.android.com/sdk/index.html sayfasından bilgisayarınızın işletim sistemine uygun olan SDK’yi indiriyorsunuz. (Hangisinin uygun olduğunu ayırt edemiyorsanız bu işe hiç girişmeyin!)

2. İndirdiğimiz dosyayı bilgisayarımızda bir klasöre extract ediyoruz.

3. Notepad’i açıp yazılı olanları yapıştırıp, bir önceki adımda extract ettiğimiz SDK’nın içindeki TOOLS klasörüne “20-DNS.CONF” adı ile kaydediyoruz. Burada 20-DNS ise dosya adı, CONF dosyanın uzantısı olacak, yani 20-DNS.CONF.TXT olarak kaydetmiyoruz. Bu aşamayı doğru yaptığınızdan emin olmak için windowsta klasör seçeneklerinde bilinen dosyaların uzantılarını gizle seçeneğinin seçili olmadığından emin olun.

Dikkat ederseniz burada sabitlenen dns numaraları 8.8.8.8 ve 8.8.8.4. Bu dnsler Google ait. Dilerseniz yine googlea ait olan 4.4.4.4 ve 4.4.2.2. ya da opendnsin dnslerini olan 208.67.222.222 ve 208.67.220.220’yi de kullanabilirsiniz.

# Set net.<iface>.dnsN properties that contain the
    # DNS server addresses given by the DHCP server.

set_dns_props()
    {
    case "${new_domain_name_servers}" in
    "") return 0;;
    esac
    count=1
    for i in 1 2 3 4; do
    done
    count=1
    for dnsaddr in ${new_domain_name_servers}; do
    setprop dhcp.${interface}.dns${count} ${dnsaddr}
    count=$(($count + 1))
    done
    setprop dhcp.eth0.dns1 8.8.8.8
    setprop dhcp.eth0.dns2 8.8.8.4
    }
    unset_dns_props()
    {
    for i in 1 2 3 4; do
    done
    }
    case "${reason}" in
    BOUND|INFORM|REBIND|REBOOT|RENEW|TIMEOUT) set_dns_props;;
    EXPIRE|FAIL|IPV4LL|RELEASE|STOP) unset_dns_props;;
    Esac

4. Telefonumuzu USB DEBUGGING moda alıyoruz. Daha sonra Windowsta komut istemini (command prompt)admin olarak açıp android sdknın içindeki TOOLS klasörüne geliyoruz. (Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu işe hiç girişmeyin!). Telefonumuzu bilgisayara bağladıktan sonra varsa driver yüklemelerinin tamamlanmasını bekledikten sonra, command promptta cursor tools klasöründe iken ADB DEVICES yazıp entera basıyoruz. Burada ekranda, adb: not found mesajı görünürse cihaz doğru bağlanmamış demektir, yeniden deneyin. List of devices attached çıkarsa ok demektir.
    Cihaz doğru bağlandı ise şimdi ADB SHELL yazıyoruz ve ekranda $ işareti görünüyor. Daha sonra SU yazıp entera basıyoruz. Telefonumuzun ekranında super user onay mesajı çıkacak, kabul ediyoruz ve bilgisayarın ekranında SU ve # komutları görünüyor.

[simage][/simage]

5. Oluşturduğumuz 20-DNS.CONF dosyasını telefona atabilmek için read only olan SYSTEM partitionını read-write yapmamız gerekiyor. Bunun için de önce gerekli değişikliği yapan komutun ne olduğunu bulmalıyız. Command promptta MOUNT yazıp entera basıyoruz ve uzunca bir liste çıkıyor karşımıza.

[simage][/simage]

6. Burada /SYSTEM ifadesinden önce dizin bize sistem olarak belirlenen klasörün hangi klasör olduğunun gösteriyor. /SYSTEM’den sonra yazılı olan RFS komutu da read-write işlemini yapacak operatörü gösteriyor. Benim telefonumda bu klasör DEV/BLOCK/ST19. Komut satırında;

mount -o remount,rw -t rfs /dev/block/st19 /system

yazıp entera basıyoruz. Burada rfs ve /dev/block/st19 ifadeleri sizin telefonunuzda farklı olabilir. Doğru ifadeleri yazdıysak command prompt size aynısını dönecektir.

[simage][/simage]

7. Sistem klasörü hazır. Sırada konfig dosyasını kopyalayacağımız alt klasörün kilidini açma işlemi var. Bunun inin aşağıdaki şekilde # ile başlayan satırlardakileri yazıp entera basıyoruz.

[simage][/simage]

8. Şimdi dosyayı telefona atalım. Önce iki exit yazıp entera basıyoruz. Bu şekilde telefondan çıkmış ve tools klasörüne dönmüş olduk. Sonra,

adb push 20-dns.conf /system/etc/dhcpcd/dhcpcd-hooks/20-dns.conf

yazıp entera basıyoruz ve konfig dosyası telefona atılıyor.

[simage][/simage]

9. Yeniden telefona dönüp açtığımız kapıları kapatmamız gerekiyor. Bunun için, 20-DNS.CONF dosyasını telefona atabilmek için aşağıdaki #’la başlayan satırlardaki komutları yazıp entera basıyoruz.

[simage][/simage]
    [simage][/simage]

10. Sonra iki kez exit yazıp entera basarak telefondan çıkıp, komut istemini kapatıyoruz.

[simage][/simage]

11. Telefonu kapatıp açıyoruz ve işlem tamamlanıyor. Artık android telefonunuzla youtube dahil tüm yasaklı sitelere wifi ve 3g’den bağlanabilirsiniz.

/>

/>

/>

/>

/>

slm AndroM . Ben bu üstteki işlemleri yaptım , bi şekilde dosyayı değiştirdim arkadaşın anlattığı gibi , fakat 3g den ınternete gırmeye calıstıgımda ınternete baglanmadı , bu yuzden yaptıgım ıslemlerı gerı almak zorunda kaldım , eger sızde bı problem olmadıysa , kendınızın nası yaptıgını anlatırmısınız adım adım , dıer arkadasın dedıgı gıbı yaptıgımda bazı sorunlarla karsılastım , size onun gibi anlatırsanız çok sevinirim , benım ıcınde cok onemlı bı konu dns ın kalıcı olarak degıstırılmesı , wıfı uzerınden dns ı degıstırebılıyorum ama 3g de degıstıremıyorum . lutfen yardım . bu arada telefonumda jpy surumu yuklu ve rootlu degıl

• Arkadaşlar full brick kapanan ve hiç bir şekilde açılmayan cihazlar hakkında yardımcı olurum gümşsuyundayım.
    2 saat içinde cihazınızı çalışır vaziyette alabilirsiniz. onuratilgan@hotmail.com
  • Arkadaşlar herkese slmlar...

Arkadaşlar 1 hafta önce elime garantili 2. el i9000 geçti, telefon alındığı gibi düz, turkcell'den alınmış ayrıca 3 tuş sorunu var. Ben telefona hakim olmak istiyen bir kişiyim. Şimdi telefondan şu turkcell romunu atmak istiyorum ayrıca güncellemeler filan yapmak istiyorum fakat okuduğum kadarıyla elimde kalma riski var aletin. Ben bu aleti kendi servisinde 2.2 froya ya da başka önerebileceğiniz yazılım yükletebilir miyim? Ayrıca turkcell veya samsung bu 3 tuş sorununu ve market sorununu halletti mi tatminkar bi açıklama veya sorunu giderecek bir adım attılar mı ?

Şimdiden cvplarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hümanistürk

Arkadaşlar herkese slmlar...

Arkadaşlar 1 hafta önce elime garantili 2. el i9000 geçti, telefon alındığı gibi düz, turkcell'den alınmış ayrıca 3 tuş sorunu var. Ben telefona hakim olmak istiyen bir kişiyim. Şimdi telefondan şu turkcell romunu atmak istiyorum ayrıca güncellemeler filan yapmak istiyorum fakat okuduğum kadarıyla elimde kalma riski var aletin. Ben bu aleti kendi servisinde 2.2 froya ya da başka önerebileceğiniz yazılım yükletebilir miyim? Ayrıca turkcell veya samsung bu 3 tuş sorununu ve market sorununu halletti mi tatminkar bi açıklama veya sorunu giderecek bir adım attılar mı ?

Şimdiden cvplarınız için teşekkür ederim.

Hayırlı olsun. Buradaki pek çok arkadaş gibi bu kısıtlamaları kendiniz aşabilirsiniz. Nitekim Turkcell market veya 3 tuş konusunda net bir çözüm getirmedi.

Ama bazı arkadaşlar telefonlarını servise verip 2.2 yüklettiler.

Bunu KIES üzerinden siz de yapıp yine Turkcell'in 2.2 yazılımına yükseltebilirsiniz aslında. Ama 3 tuş mevzusundan ötürü riskli olabilir. Takılma elektrik kesintisi vb durumlarda telefon kilitlenebilir elbet... Şans işi o kısım.

Eğer kendiniz halletmek istiyorsanız...

1- Öncelikle 3 tuş problemini gidermeniz lazım
    2- Ardından KIES'i kandırarak veya doğrudan ODIN üzerinden yazılım yükleme yapabilirsiniz.

Eğer bu adımları düzgün sırada dikkatlice yaparsanız gayet basit. Bir iki saat içinde kurtulup kendi yolunuza devam edebilirsiniz.

• Üç tus sorununu çözmeye çalışma bu iş biraz riskli cihaz fullbrick olabilir. ocak ayının 2.2.1 ini cihazıma yükledim hiç bi sıkıntı yok.(turkcelle çalışıyor)

Uctuş sorunundan dolayı cihazın kapanırsa yardımcı olurum servise gitmene gerek yok hem çok paranı alırlar hemde en az 2 - 3 gün cihazından mahrum kalırsın. 2 saat içide cihazını geri alırsın.
    onuratilgan@hotmail.com

download modu içinde cmd yi kullanarak adb komutuyla download moda geçire bilirsin firaz forumları araştırırsan nasıl yapıldığını öğrenirsin. Sonra odinle 2.2.1 i yükleye bilirsin. Birde 301k lık direnç sistemiyle download a girebilirsin yani 3 tuş sorunu böyle çöz bence. Diğer türlü cihazı kapatabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oatilgan

Üç tus sorununu çözmeye çalışma bu iş biraz riskli cihaz fullbrick olabilir. ocak ayının 2.2.1 ini cihazıma yükledim hiç bi sıkıntı yok.(turkcelle çalışıyor)

Uctuş sorunundan dolayı cihazın kapanırsa yardımcı olurum servise gitmene gerek yok hem çok paranı alırlar hemde en az 2 - 3 gün cihazından mahrum kalırsın. 2 saat içide cihazını geri alırsın.
    onuratilgan@hotmail.com

download modu içinde cmd yi kullanarak adb komutuyla download moda geçire bilirsin firaz forumları araştırırsan nasıl yapıldığını öğrenirsin. Sonra odinle 2.2.1 i yükleye bilirsin. Birde 301k lık direnç sistemiyle download a girebilirsin yani 3 tuş sorunu böyle çöz bence. Diğer türlü cihazı kapatabilirsin.

Arkadaşlar atladığınız birşeyi tekrar hatırlatmak istiyorum. Telefona, özellikle ODIN ile bir işlem yaptıktan sonra Galaxy S logosunda kalır. Bunu aşmak için Recovery Mod ile açarak wipe işlemlerini yapmak gerekiyor. Cihaz açılmadığı için Quick Boot gibi uygulamalar yada power menü ile recovery moda girme imkanı yok, yine telefon açılmadığı için adb ile recovery moda girme imkanı yok, 301k direnç yöntemi sadece download mod için geçerli. Peki recovery moda nasıl girilecek?
    3 tuş yönteminin çalışması çok önemlidir. Bu yüzden de yapılması gereken ilk iş, ne kadar riskli olursa olsun, bunu işler hale getirmek olmalıdır. Aksi halde kesinlikle ODIN'e bulaşılmamalıdır. Bunu unutmayın.

• Tabiki 3 tuş sorunun çözülmesi recovery mod için çözülmesi gereken bir durum. Fakat 3 tuş çözümü esnasın da boot uçabiliyor. Boot uçuncada cihaz hiçbir şekilde açılmıyor.Nitekim benimki uçtu bende box olduğundan tekrar boot u yazdım cihazı çalıştırdım. Fakat kimsenin evinde box olcağını sanmam. Ozaman da servise başvurmak zorunda kalıyor insanlar.
    Sadece biraz fazla riskli bunu yapacaklar bilsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oatilgan

Tabiki 3 tuş sorunun çözülmesi recovery mod için çözülmesi gereken bir durum. Fakat 3 tuş çözümü esnasın da boot uçabiliyor. Boot uçuncada cihaz hiçbir şekilde açılmıyor.Nitekim benimki uçtu bende box olduğundan tekrar boot u yazdım cihazı çalıştırdım. Fakat kimsenin evinde box olcağını sanmam. Ozaman da servise başvurmak zorunda kalıyor insanlar.
    Sadece biraz fazla riskli bunu yapacaklar bilsin.

Aslında aynı şeyleri söylüyoruz. Bu işlemi yapmak riskli. Ama bu işlemi yapmadan da ODIN kullanmak ROM, kernel v.s. yüklemek daha da riskli. Ya hiç bulaşılmasın, yada bulaşılacaksa önce 3 tuş çözümüyle uğraşılsın. Artık şans.
  • Arkadaşlar levent telpaya gittm, güncelleme yaptılar gün içinde de verdiler. Ama lanet gitsin yine turkcell romu var ve telefon eskisinden daha yavaş ve takılmalar oluyor froyo'nun bi cilvesi olabililir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hümanistürk

Arkadaşlar levent telpaya gittm, güncelleme yaptılar gün içinde de verdiler. Ama lanet gitsin yine turkcell romu var ve telefon eskisinden daha yavaş ve takılmalar oluyor froyo'nun bi cilvesi olabililir.

Recovery moddan wipe işlemlerini yapın. Hızlanacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.