GPS , bluetooth, wi-fi hep açık. telefonu kullanırken güç modunu kapatıyorum ve 120 hx de kullanıyorum. youtube açıldığında otomatik olarak 60 hz olacak şekilde rutin ayarladım. video izlerken 60 ya da 120 olmasının bi anlamı yok. Genelde 7 saat ile 8 saat arasında bir ekran süresi var. hızlı şarj açık, hep 100 e kadar doldururum. Telefonda orjinal batarya var. Hiç değişmedi. Ancak dikkat ettiğim bir durum var, Android 14 yükledikten sonra şarj daha uzun gitmeye başladı. Android 13 varken 8 saatleri hiç görmemiştim. |
Samsung Galaxy S20 Fan Edition [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada!) (1822. sayfa)
-
-
Sırf garantim devam ettiği için geçmedim android 14e bu yaza garantim bitiyor o zamana belki geçebilirim. Fakat biraz tırsmıyor değilim custom rom olunca, güvenlik ne olur güncelleme olayları vb.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kadar uzun ekran süresi nasıl alıyorsunuz ben en fazla 3 saat ekran süresi alıyorum telefon 3 yıllık batarya değiştirmedim hiç. Günde 2 kez şarja takıyorum. Sanırım batarya degisim zamanı geldi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekstra birşey yapmıyorum.
Huawei saatim bağlı olduğu için bluetooth ve gps sürekli açık.
AOD kullanmıyorum, kapalı.
Vaktimin çoğunu evde geçirirsem 7.5 - 8 saatleri görüyorum.
Vaktimin çoğunu dışarıda geçirirsem 7-7.5 saat civarı görüyorum.
Hattın zayıf olduğu alanlarda fazla vakit geçirirsem 6 saatlere kadar düşebiliyor . (zayıf sinyal çok şarj yiyor.)
wi-fi bağlantısı 4.5G ye göre şarjı daha az kullanıyor.
Onun dışında youtube'da video izlerken güç tasarruf modu otomatik açılıyor ve 60 hz ekran oluyor.
youtube kapatınca güç modu devre dışı kalıyor ve 120 hz oluyor.
Her şekilde 1 günü rahat çıkarıyorum.
Telefon 4 yıllık ve orjinal batarya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 21 Ocak 2025; 21:43:46 > -
Hocam bizim sürüm android 13 olunca manyak bir pil tüketimi oluyor. Zaten android 13 pil optimizasyonu konusundan berbat. Günde 2 kere şarja takıyorum neredeyse. Tanıdığımda S24 Plus var o 8-9 saati görüyor.Bizim bataryalar ile arasında 400 mah fark var. Sabretmeye devam ediyorum. Ama bir gün unica rom indireceğim.
Hocam sizin telefonda bir sorun olmasın, ya da kurduğunuz bir programda?
Çünkü bende A13 varken de şarjım kötü değildi. 6-6,5 saatleri görüyordum.
A14 kurunca 1 saate yakın iyileşme oldu.
Bence arka planda çalışan uygulamalarla ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz.
Ben unica romdan memnun muyum dersen, çok memnunum.
Diğer custom rom konusunda bazı sorulara cevap vermek için tekrar orjinal boot ve orjinal A13 roma döndüm.
kurup soruları cevapladım, ardından tekrar güncel Unica romu kurdum.
A14 ile gelen Galaxy AI çok iyi.
Ekranda gördüğüm şeyleri aramak için çok kullanıyorum., fotoğraftan nesne ya da istemediğim insanları siliyorum, bazı fotolara nesne ekliyorum.
Ben çiziyorum, o gerçeğe dönüştürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 22 Ocak 2025; 18:57:5 >
-
Hocam kullanıma göre değişiyor ya, örneğin ben instagramda 1 saat dolaşırsam %18 şarj yiyor fakat 1 saat google driveda dolaşırsam %8 anca şarjımı yiyor. Ben genelde sosyal medyayı fazla kullandığım için şarj dayanmıyor.
Mesela bir örnek, ikisinide aynı süre kullanmışım instagram %1.5 daha fazla pil kullanmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveBaşkan -- 23 Ocak 2025; 9:9:32 >
Ocak 2025 güvenlik Güncellemesi geldi.
Selamlar. Aynen ocak 2025 geldi. .
Unicore 2.5.4 sürümdür. A14. Ui 6.1.1
Bu güncellemeyi indirince telefonu sıfırlamadan güncellendi mi?
Tekrar telefonu sifirlamak gerekecekse bu sürümde kalayım. Bu surum stabil.
Telefonu tekrar kurmakla uğraşamam.
twrp-3.7.1_12-3-r8q bu sürüm yüklü ise otomatik direk yukledi. Açıldı telefon. Şu anda kullanıyorum sorunsuz.
Arkadaşlar bende hem S20FE var hem de S23... Aynı siyah duvar kağıdını iki telefona da uyguladım. Ancak S20FE siyahı çok daha siyah gösterirken S23 siyahı daha açık siyah şekilde gösteriyor... Ekranlar bu kadar farklı olur mu? Sebebi nedir bu aşırı farkın?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X