< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakakola -- 29 Haziran 2024; 0:19:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG GALAXY S22 VE S22 + [ANA KONU] (635. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
ben telefonu almadan önce bütün sayfaları tek tek okudum. iyi araştıran bir üye, bu işlemcilerin samsung üretimi olduğunu ve işlemcilerin %70'inin sorunlu olduğuna dair bir bilgi paylaşmıştı. büyük ihtimalle ben o %70'teyim, siz %30'da :)
-
Ben bir kere bile throttle hissetmedim hocam, gördüğümü kendi kullandığımı yazıyorum.. güncellemeden sonra alev alev olduğunda bile kullanırken görmedim bir yavaşlama.
veya throttle'ı az yapmıştır benim anlamayacağım ölçüde.
hatta şuan 6.1 S23 kullanıyorum, aynı S22'yi kullandığım gibi arabada biraz webde gezindim, bu da yaktı elimi, biraz moralim bozulmadı değil. hava çok sıcaktı ok ama yine de ciddi ısınıyor. ve bunun da şarjı su gibi gitti.
Küçük telefon ısınıyor abi, iphone'u da böyle, küçük samsung'larda.
-
Benim tahminimce işlemci bazı benim gibi şanssız kişilerde sorunlu. Çok fazla ısınan telefon geçti elimden, g2 g4 sonra iphone 7 gerçekten çok sıcak telefonlardı. Ama bu telefonları güç tasarrufu ile kullanarak idare ettim hep. S22de güç tasarrufu sürekli açık ama yine de çok ısınıyor. Düz kullanıcı olup her özelliğini kapatmak lazım. O zaman belki idare eder.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam gercekden üzüldüm adınıza. Yuzdelik kisimda ki gorusunuze katılıyorum. Telefon konusunda pimpirikli biriyim. En kucuk rahatsiz edici durumda telefondan sogurum. Ekrani 120 hz ve videolu duvar kagitlarini kullaniyorum. YouTube yuksek kaliteli videolar izliyorum harici sosyal medya vs. Elimden de telefon dusmuyor hic isinmasina sahit olmadim.
Ayrıca bu islemcilerde snapdragon harici baska islemci kullaniliyormu. Bendeki snapdragon
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
vay be. 120 hz + videolu duvar kağıdı he. ben 120 hz ekranı unutalı çok oldu. 1 saat çalıyordu ekran süremden
snapdragon bendeki de. s25 gelince değişmeye çalışacağım artık.
-
Bazılarında değil herkeste, %70'inde değil, %100'ünde sorunlu. Çünkü bu bir sorun ya da arıza, problem değil, bir özellik. Evet, işlemcinin üretim tekniğinin özelliği. Samsung'a Exynos'ları ısınıyor, işlemci tasarlamayı bilmiyor derdik. Snapdragon üretmeye başlayınca onlar da aynısı oldu. Ama üretim bantları onda boştu, fiyat ucuzdu Qualcomm da mecburen çalıştı. Ancak daha sonraları hep TSMC'ye ürettirmeye devam etti. Çünkü Samsung verimi ile TSMC verimi arasında çok fark vardı. Artı, işlemcilerin hiçbiri aynı değildir. %100'ü de birbirinden farklıdır. Bundan dolayı işlemci içindeki yöneticiler işlemcinin farklı birimlerinin güç tüketme, ısınma, elektrik kaçağı vs. değerlerine göre işlemciyi kontrol etmeye çalışır. Bazen cidden performansı daha düşük işlemciler denk gelebiliyor cihazlara. Sanırım Anandtech incelemesinde idi, S20 Ultra işlemcisi S20 işlemcisinden kötüydü. Daha büyük cihaz daha az ısınır diye mi ona kondu, yoksa rastgele mi oldu bilmem ama mutlaka farklar oluyor. Ama bu serinin basım tekniğinin özelliği bu, işlemci fazla güç tüketir, bundan dolayı da fazla ısınır.
S22'den aynı işlemcinin frekansı biraz yüksek olan TSMC üretimi işlemciye Snapdragon Z Fold 4'e geçtim. Daha büyük ekrana ve oldukça da kullanmama rağmen bataryası S22'den iyi gidiyordu. S22 de günü çıkarıyordu ama %10 - %30 arası pilim kalıyordu. Z Fold 4 ile rahat %50 kalıyordu. Şimdi de Z Fold 5 kullanıyorum, bunun da bataryası Z Fold 4 gibi gidiyor. Hani güç tüketimi konusunda o işlemci içmeyi seviyor.
Isınma konusunda S22 daha fazla ısınıyordu ama küçük cihaz olduğu için soğuyacak alanı daha az, tabii ki daha sıcak çalışacak. Ultra alsanız o model de daha serin çalışmakta, çünkü soğuyacak yüzeyi fazla. Z Fold'lar koskocaman cihaz ama ısınmıyor mu? Köpek gibi ısınıyor. Dışarıda, oyun kullanımında vs. ısınıyor, elimi rahatsız da ediyor. Hatta Z Fold 4'ü ekran aralığından üfleyerek soğuturduk.
Hani ısınma konusu kullanıma göre. Yoğun kullanırsan her türlü ısınır. Isınmıyorsa diğerleri kadar yoğun kullanmıyorsundur. Mobil veride daha fazla güç çeken bir modem ve amfi birimi çalıştığından WiFi kullanımına göre daha çok pil gider. Yine de S22 ile WiFi ile bile 6 saat gördüğümü hatırlamıyorum. Ama S21 ile görürdüm mesela.
Hiç ısınmıyor diyenler cihazı kullanmıyordur. Ya da bir şekilde pazarlamaya çalışıyordur, emin olun. Çünkü o güçte fansız bir işlemci yük gördüğünde mutlaka ısınır...
Peki S22 alınır mı? Zamanında ben aldım, kullandım. Isınma sorunu bilmiyorum S20'de o kadar rahatsız ediyor muydu emin değilim ama İzmir sıcağında S20 ile Efes'te güneş altında hem oyun, hem video, fotoğraf yaparken kamera açılmaz olmuştu birden. S22'de de araçta birkaç kez çoklu uygulama kapattığı vs. olmuştu. Z Fold'da da oluyor aynısı. Pil benim günümü çıkarıyordu diyorum ama işten sonra eve gelip tekrar dışarı çıkacaksam mutlaka şarja takıp meyve suyu içiriyordum biraz. Yoksa %8'den sonra birden %5 oluyor, ne olduğunu anlayana kadar kapanıyordu cihaz. Isınma tarafı da sosyal medya uygulamalarında hafif ılıklık oluyordu, yoğun kullanımda da ısınıyordu ama çok yoğun anlar haricinde elimi yakmadı etmedi. Hoş, çoğunlukla kılıfla kullandığımdan hafif sosyal medya ısınmalarını hissetmezdim, yoğun kullanımda da kılıf cihazı daha iyi ısıtırdı zaten. O yüzden kılıfta havalandırma boşlukları açmıştım, araçta havalandırmayı açınca serin serin çalışıyordu cihaz. :D Kamera vs. de çok iyiydi cihazın, genel performansı da iyiydi. Ama çok ısındığında biraz takılıyor ediyordu tabi. Hani maddiyatımı önemseyip yeni cihaz almak istemesem kullanırdım cihazı. Çünkü işimi çok iyi görüyordu.
Peki S22 alın der miyim? Ben çekerim belki ama başkasına kullanımını bilmeden S22 alın demem pek. En az Plus ya da Ultra alın, batarya tarafında biraz rahat edin derim. Arkadaş biraz bana inat S21FE aldı. Fotoğraf, video çok iyi ama şarj su gibi, çok da ısınıyor dedi, Iphone aldı. Iphone da ısınıyor ama batarya daha rahat diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 2 Temmuz 2024; 18:43:9 >
-
Sendeki nedir bu onyargi bilmiyorum.. ne telefonu az kullaniyorum nede satmaya calisiyorum.
Sidik yarisina cevireceksek sana aylik kullanim suremi de atarim.
Senin veya bircok kisi bu durumdan muzdarip olabilir ama HERKESde ayni durum gecerli degil. Ben oyun oynamıyorum ama telefonun tum nimetlerinden faydalaniyorum. 4.5 g veri baglantisi kullaniyorum + sosyal medya + 120hz ekran + video duvar kagidi = isinma yok
Ha pilde tatminkar olmasamda eski iphone kullanicisi olarak ona kiyasla memnunum.
Genelinde sorun olabilir ama herkesde isinma sorun yok buna emin olabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakakola -- 3 Temmuz 2024; 10:3:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sevgili arkadaşlar ben de bir konuda fikrinizi almak isterim. yıllardır samsung kullanırım ve her güncellemede planlı eskitme yaptığından, hatta kamera kalitesinin bile geri gittiğinden emin olmuştum artık s22 almadan önce. bu yüzden telefonum halen android 13 ve one ui 5.1 sürümünde :) her ne hikmetse 13 aylık telefonum ilk vakitler 6,6.5 saat ekran süresi verirken 4,4.5 saate kadar da düştü. sizce tüm güncellemeleri yapmalı mıyım yoksa geldiği gibi kalsın, daha kötü mü olur dersiniz?
-
Ekran süresinin düşmesi bataryanın bitmesinden kaynaklı
Ekran süresinin düşmesinin iki sebebi var ya cihazda gereksiz dosya birikmiştir ya da pil sağlığı düşmüş, pil zayıflamıştır
Samsung Müşteri hizmetlerini arayıp pil sağlarıma uzaktan bağlanıp bakılmasını istiyorum diyerek baktırabilir, düşük ise garanti dahilinde servisten ücretsiz değiştirebilirsiniz
Batarya dediğin her türlü eskiyor hocam. Güncelle gitsin, en azından güncel bir cihaz kullanırsın. :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: kakakola
Sendeki nedir bu onyargi bilmiyorum.. ne telefonu az kullaniyorum nede satmaya calisiyorum.
Sidik yarisina cevireceksek sana aylik kullanim suremi de atarim.
Senin veya bircok kisi bu durumdan muzdarip olabilir ama HERKESde ayni durum gecerli degil. Ben oyun oynamıyorum ama telefonun tum nimetlerinden faydalaniyorum. 4.5 g veri baglantisi kullaniyorum + sosyal medya + 120hz ekran + video duvar kagidi = isinma yok
Ha pilde tatminkar olmasamda eski iphone kullanicisi olarak ona kiyasla memnunum.
Genelinde sorun olabilir ama herkesde isinma sorun yok buna emin olabilirsin.Hocam, sizin kullanımınızda yazdıklarınız yoğun kullanım değil zaten. 4.5G standart, her telefonda var artık ve kullanılıyor. Aktif aktarım varken enerji harcar, ısınır; aktarım yokken güç tasarrufa girer. Sosyal medya uygulamaları aman aman işlemci kullanmaz, altüstü belli veri paketleri indirip onu sıralayıp sunuyorlar. 120 Hz ekran sadece ekranda 120 Hz içerik varsa, ekrana dokunuluyorsa ya da kaydırma vs. yapılıyorsa devreye girer. Diğer zamanlarda 60 Hz'e ya da daha aşağı düşerek güç tasarrufu yapar. Video duvar kağıtları da işlemciyi yormadan işlemcinin video ünitesinde çözülür zaten ama pil tüketimine etkisi olur.
Yine de Instagram'da uzun süre hızlı şekilde kaydırma vs. yapılınca arkasında ılıklık olabilir. Bu da normal. Cihazınızın sıcaklıklarını da AIDA64 gibi uygulamalardan takip edebilirsiniz. Bkz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 5 Temmuz 2024; 2:27:1 >
-
merhaba , s22+ kullanıyorum dün gelen güncelleme ile samsung klavyedeki mikrofon işareti ve sesle yazma yok oldu , çaresi varmı acaba ?
-
Bugün S22 cihazımı 4. defa amoled yanığı yüzünden servise verdim. Değişime gönderelim dediler, kabul ettim. Eğer onaylanmazsa ücretsiz onarım olarak denildi. Değişim için S22 yoksa eğer ücretsiz üst model cihaz vereceğiz dediler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Değişim vermek zorundalar. Yasa var. Tüketici hakem heyetine başvurun. Aynı sorundan devamlı arıza çıkınca değişim ya da para iadesi alabiliyorsunuz.
-
-
-
Merhaba arkadaşlar s22 de wifi çekim problemi yaşayan var mı ? S20 FE ile karşılaştırıyoruz Gigabit internette wifi 6 2x2 ile s20FE 850 alıyor s22 550 civarı. ancak sorun modeme uzak konumda başlıyor modeme uzak 2.4 Ghz bağlantıda s22 3 4 mbps ile sürünürken s20fe 50 60 alıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X