Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S23/S23+ [ANA KONU] (1985. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
40.077
Cevap
733
Favori
2.460.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19831984198519861987
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Destekli telefonlarda 120Hz kullanan kadar, 60Hz'da kullanan da var; sebepleri "Oyun oynamıyorum, sırf uygulamalar daha yumuşak açılıp daha yumuşak kaysın diye işten eve dönemeden şarjım bitsin istemiyorum". Ağır oyun oynamayan ortalama kullanıcılar bu telefonları 120Hz var diye almıyor; güçlü telefon, beni 5 sene götürür diye alıyor. 60Hz iPhone alanlar da aynı şekilde. Zira 60Hz-120Hz arasındaki farkın asıl faydası sadece rekabetçi oyunlarda ortaya çıkmakta. Haricen arayüz akıcılığının göze daha hoş gelmesinden başka hiçbir faydası yok.

Windows'da 60Hz ile büyüdük. Binaenaleyh çoğu kullanıcı için hala 60Hz, standart bir yenileme oranı. Average Joe dediğimiz ortalama kullanıcılar 60Hz-120Hz farkını hala algılayamıyor bile, algılasa bile elzem görmüyor. Çoğu insan 720P-1080P farkını da algılayamıyor genelde mesela, ve bunlar dünyada hala çoğunluğu oluşturan kullanıcılar. Telefonda rekabetçi oyun harici ciddi bir faydası olmayan (bunun da oyuncu performansına etkisi şüpheli; başarılı bir 60Hz-40fps oyuncu, 240Hz-240fps oyuncuyu gayet de yenebiliyor, genel anlamda yüksek fps daha avantajlı olsa da) 120Hz kullanmaktansa günlük pil ömründen birkaç saat feragat etmemeyi tercih edenleri yargılamamak lazım.

One UI 6.1.1 (7 bu konuda daha iyi olacak gibi) ile 120Hz gerçekten göze oldukça hoş geliyor, fakat bazı insanlar bunu ekstra pil kullanımına gayet de tercih etmeyebilir. 60Hz ile 120Hz arasındaki fark, 30Hz ile 60Hz arasındaki fark kadar önemli hissedilmemekte. Hikaye odaklı oyunlarda oyuncular düşük grafiklerde 120fps oynamak yerine ray tracing açık en yüksek grafikte 60fps oynamayı tercih ediyor, daha iyi grafik ile oynamak için yüksek fps'i feda ediyor. Tıpkı arayüz akıcılığı hariç başka hiçbir şeyden kısmadan telefonunda birkaç saat ekstra pil performansını tercih edenler gibi. Hatta 24Hz modu da olmalı (sanırım sadece pil tasarrufu modunda benzer bir düşük yenileme oranı etkinleşiyor şu an), tüm filmleri/dizileri hala 24Hz izliyoruz kimse şikayet etmiyor 60Hz-120Hz olsun diye (: Seçenek her zaman iyidir. Ekstra pil performansı isteyen kullanıcı 24Hz'e de razı gelir, 60Hz'e de, ekran yenileme hariç diğer birçok ayarı kapatıp tuşlu telefon modunda kullanmak yerine.

Galaxy cihazlarda 120Hz modu, test sonuçlarına göre %15-30 civarı daha fazla pil tüketmekte. Sırf arayüzün daha akışkan gözükmesi için günlük pil ömrünün bazılarına göre önemli bir yüzdesini feda etmek istememek gayet anlaşılabilir bir tercih. Varsın dayısının paylaştığı durumun karşısına gelmesi için Instagram, eşinin "Gelirken 1 ekmek al" dediği mesajı gösteren WhatsApp 120Hz yerine 60Hz animasyonla açılsın, fakat tek şarjla gün içinde 1-2 saat daha fazla kullanabilsin. Anlaşılabilir bir tercih.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 5 Kasım 2024; 14:19:7 >

• DaRK_KniGHT_ kullanıcısına yanıt
    Burada konu özelliği açıp kapatmak değil. İstemediğin özelliği açıp kapatmak konusunda tabi ki özgürsün. İstersen konumu kapat, parlaklığı %10 ayarına getir, güç tasarrufunda kullan, mobil veriyi kapat. Tabi ki bu yaptıklarınla pil ömrünü uzatırsın. Burada konu senin "60 hz ile 120 hz arasında fark yok" veya "120 hz tamamen gereksiz farkı anlamazsın" gibi kendine göre yorum yapman. Alakası olmayan bir ferrari örneği ile hala 60 hz i savunuyorsun. Sebep ne pil verimi. O zaman ben sana sorayım. Sen ferrarin daha uzun yol yapsın diye lpg taktırır mısın? Sonuçta lpg taktırırsan daha uzun gidecek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Frederick S. F kullanıcısına yanıt

Bu yazdıklarınız bana uyuyor,

Genelde tarayıcı kullanıyorum, Mail bakıyorum ve müzik/foto için kullanıyorum ve herşeyi 60 hz'de yapıyorum.

Cihazın beni cezbeden yanı ve önceliğim 120hz olması değildi. Android dünyasında rakipsiz boyutlar, kamera/video performansı ve işlemci gücüyle uzun kullanım senaryosuydu.

Oğlum kendi cihazını 120hz kullanıyor ve genelde instagram ,sosyal medya ağırlıklı ve oyun oynuyor.

Ve pil konusuna gelirsek %25-30 etkiliyor ki; bırakın şarj cihazını , kablo bile taşımadan akşam eve dönmek isterim.

S23 bu konuda 1.5 yıldır beni çok memnun ediyor.

Oğlum Birkaç kere benim cihazımı kullandı ve 60hz olduğuna inanmadı, Animasyonların hepsi kapalı ayrıca.

İstisnaları ayrı tutuyorum, ama ıp 15 60hz bir cihazı üste para vermeden takasla versinler hemen sıraya girer birçok kişi 😊

• Arkadaslar gecmi kaldim yazmak icin yeni gordum, ingilizce sayfalari cevirebiliyor artik s23 ..Ozledigim bir ozellikti..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli 120hz kullanıyodum, bu muabbetlerden sonra 60hz a aldım 5dk falan dayanabildim. Arkadaşların iphone u elime elime alınca falan da katlanamıyorum 60hz a onu farkettim :D akmıyo :D

• oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Sayfa falan geçerken forumda veya Twitter falan rezalet resmen... Tercih meselesi tabiki..

• arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak, cevaplarsanız memnun olurum.

düz s23 ün adaptöründe 25 w. yazıyor. evde bir adet var. bu adaptör ile s24 fe yi şarj edebilir miyim? bataryaya ya da adaptöre zararı olur mu?

• su55 S kullanıcısına yanıt

edersin bir şey olmaz. 24fe 25w olması lazım zaten.

• Çevirmeni açtım dil paketleri uçmuş. Tekrar indirin dedi. İndirmeye geldim Türkçe yok.
    Telefonu yeniden başlattım. İndirmeye gerek kalmadan geri geldi Türkçe. ???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tgezer kullanıcısına yanıt
    ?

• Google lens varken galaxy ai tamamen gereksiz oldu benim için. Tek tek seçip çevir diyene kadar lens ile bütün ekranı anlık çevirebiliyorum. Bunun dışında pratikte kullandığım hiçbir özelliği yok benim için.

• #Ramazan kullanıcısına yanıt

Benim içinde tam tersi oldu Google Lensi sildim hatta. Aşağıya basılı tutup direkt çeviri tuşuna basıyorum anında çeviriyor. Shazam özelliği bile var, hepsi bir arada gibi bir şey oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qqEagless -- 6 Kasım 2024; 14:12:47 >
  • qqEagless kullanıcısına yanıt

O circle to search zaten lens benzeri uygulama. Samsungla alakası yok yani

• keyboard772 K kullanıcısına yanıt

Biliyorum hocam. Entegre etmişler ve daha kullanışlı olmuş o yüzden Google Lensi sildim gerek kalmadı

Evet çok kullanışlı olmuş. Yakında diğer android cihazlara da gelecekmiş zaten honorda falan var sanırım

• Galiba Honordu dediğiniz gibi. Yavaş yavaş yaygınlaşıyor. Ki S serisi kullanıp bilmeyen daha çok kişi var  

• Kullandığınız canlı duvar kağıtları varsa paylaşır misiniz

• Mert Ulupınar kullanıcısına yanıt
    O özellikten bahsediyorum zaten hocam. Ai olayı tamamen hikayeymiş. Canlı çeviri not alma vs sağlıklı çalışmıyor zaten. Daha çok yolu var.

• #Ramazan kullanıcısına yanıt

Türkçe için öyle ama almanca- ingilizce- fransızca dilleri böyle değildir

• 
Sayfa: önceki 19831984198519861987
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.