< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SAMSUNG GALAXY S23/S23+ [ANA KONU] (1986. sayfa)
-
-
-
Bu testi nereden yaptınız ? Samsung Members üzerindense ben böyle detaylı göremedim de.
Not : Smart Tutor üzerinden talep ediliyormuş sanırım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdbjk -- 7 Kasım 2024; 19:57:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet müşteri hizmetleri size kod gönderiyor ve uzaktan erişime sahip oluyor, birkaç dakika içinde bütün detayları ile öğreniyorsunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim de 1 yillik s23+ bataryasi 97% cikti.
Benimde tam bir yıl oldu. %100 çıktı.
-
pil problemini çözebilen var mı 4 saat ekran süresi üzüyor son güncellemeden sonra
Daha önce S23'ü 6 ay dolaylarında kullandım sonra başka bazı modellere geçtim.Pilinden kullandığım süreçte çok memnundum ancak son bir kaç güncelleme sonrası pille alakalı düşüş olduğu/eskisi kadar iyi gitmediği şeklinde bazı paylaşımlar çekinceli yaklaşmama neden oldu.
Buna rağmen yine de gözü karartıp/bütçemi zorlayıp 14 aylık 2.el bir S23 aldım.İki gündür kullanıyorum ve daha önceki kullanım şeklim neyse aynı senaryoda pille alakalı bir sorun görmedim.
Biraz önce pil sıkıntısıyla ilgili sorunuzu görünce de baktım şarja takma alışkanlığım olan %20 seviyesine yaklaşmışım,bekledim ve %20'ye düşünce ss alıp ilettim.
%100-%20 arası kullanımda ; 32 saat toplam kullanım süresinde 8 saat 9 dakika ekran açık süresi almışım yani 6-7 ay önce bıraktığım yerde nasılsa pille alakalı aynı performans devam ediyor,iki gün önceki ilk şarjımda da çok dikkat etmesem de 8 saat ya da üzerini yine gördüm.
Yani kullanım şekline göre pil konusu herkeste fark edebilir ben oyun oynamam,wifi/mobil veri karışık sosyal medya,web,youtube şeklinde standart bir kullanıcıyım kısaca bir süredir kullanmamış olsam da daha önceki kullanım şeklimle yine aynı senaryolarla pilde bir performans düşüşü gözlemlemedim,aldığımda Ekim güncellemesi yapılmamıştı laptop üzerinden tam paket olarak Smart Switch üzerinden güncelledim ve sonra hard reset atıp kullanmaya başladım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Plus modeli mi sizin ki
Hayır S23
-
Bende s23 aldım çocuk çok az kullanıldı demişti. Smart Tutor ile baktım 55 devirmiş. 1 senelik cihaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netmaster1903 -- 8 Kasım 2024; 17:36:48 >
Hikaye anlatma kral. Yola falan gittiğimde zorla güç kullanım moduna geçiyorum onun dışında full time 120 hz çat çat çat vuruyorum kullanımın dibine. QHD 2k ekranımda yüksek hz kaymak gibi oluyor. Ben masaüstü pcimde bile 60 hz e dayanamıyorum artık. Excel kullanımında bile yağ gibi akıyor yüksek hz. Yetinen adam kullansın ama normalde tercih eden de çok fazla. Telefonumda 0 oyun var, ekranım akmalı kral. Kerkinen ekranla uğraşamam.
Süper ötesi bir performans. Nasıl bir kullanımda böyle bir süre alıyorsunuz merak ettim doğrusu.
Açıkcası önce "şu ayarları yaparım,kullanım senaryom şöyledir" vs diye uzunca yazdım ama sonra böyle açıklamamın yanlış olduğunu düşünüp hepsini sildim.
Herkesin cihazlarını kullanım tarzı da,günlük kullanım senaryosu da doğal olarak aynı değil ve pil sarfiyatını olumlu/olumsuz etkileyen çok da çevresel faktör var.O nedenle ne 4 saat ekran süresi alanı ne de benim gibi 8 saat ekran süresi alanı baz alarak değerlendirmemek lazım.
Herkesin pili 4 saat gitse S22 gibi "tamam bu cihazın olayı bu"deriz ama S23 kullanan çok arkadaşım var ki bunlar içinde moto kurye olanı da var,günde 14 saat sadece mobil veri kullanarak işi gereği dışarda çalışanı da var,hiç birinden pil memnuniyetsizliği ya da çabuk bitiyor dediklerini duymadım aksine hepsi pilden memnundur.
Pille alakalı bir sorun ya da hızlı tükenme durumu olduğunu düşünenler ; servise gidip bunu kontrol ettirebilirler,pil kapasitesi belli bir düzeyin altına indiyse (yanlış hatırlamıyorsam %85) garanti dahilinde pil değişimi yapılıyor.Ben öyle bir sorun yaşamadım ama çevremde bu şekilde pil değişimi yaptıranları çok duydum,şahit oldum.
Son olarak aynı kullanım şekli ve alışkanlıklarımla S22'de kullandım ama bir hafta geçmeden iade ettim gitti çünkü S23 ile 8 saat aldığım ekran süresini onda 4 saat anca alıyordum.Bunun haricinde Oppo,Realme,Honor gibi kullandığım tüm marka ve modellerinde de aşağı yukarı kendi kullanım şeklime göre 8-10 saat ekran süreleri aldım,Samsung'da ise S23 ve A55 buna benzer süreler aldığım modellerdir sadece zamanında S22 denemiştim dediğim gibi bir hafta anca dayanabilmiştim.
Belki sorunuza tam cevap olmadı ama düşüncemi böyle paylaşmak doğru geldi :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende ilk zamanlar o süreleri gördüğüm oldu ama şimdi o günleri mumla arar oldum. O zamanla bu zaman arasında kullandığım uygulamalar veya kullanım senaryom değişmedi. Ama 6.0 ve 6.1 güncellemesi sonrası çok düşüş oldu. Cihazım daha 1 yıllık bile değil ve pil sağlığı %99 da.
Kullanım senaryom falan yok. Öle normal arada insta bakarım whatsapp bakarım. 5 saat alırsam heyselcuk gibi woaw diyorum
Hayatimda duydugum en sacma sey. Sifir oyun oynayan biriyim. Cihaz 1,5 senedir bendeyse maks 2 kere 60hz e almisimdir. Ikinci telefonum 60hz bir iphone. 1 saat fazla ekran suresi almak icin 60hz kullanan adam otobanda da az yaksin diye 80le gidiyordur. Ya da samsungun beles gonderdigi kodlari burada satmaya calisiyordur.
Her türlü batarya performans arttıracak ayarı yaptım. Wipe cache yapıyorum , good guardians da kullanıyorum. 6.0 dan önce 8 saat alıyordum ekran süresi. Sonra 5 6 gitti uzun zaman son 1 aydır 4 civarı. Şu haliyle bence 8 felan almak imkansız sürekli güç tasarrufu kullanmıyorsanız.
Merhaba s23 256gb almayı düşünüyorum genel olarak sosyal medya, finans uygulamalari ve fotoğraf çekimi için kullanılacak. Oyun oynamam ve min 6 saat ekran süresi verse yeterli. Önerir misiniz?
Fotoğraf beklentini aşırı yüksek tutmazsan bu arada yüksek demiyorum aşırı yüksek diyorum dikkat! Her türlü alınır bekleme imkanın varsa s25 bekle pek birsey kalmadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X