Ilginiz için teşekkür ederim :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy S23 Ultra [ANA KONU] (2085. sayfa)
-
-
Sırf buna benzer durumlar yüzünden batarya ömrü düşen telefonlarıma değişim yaptırmaya korkuyorum. Kamerada toz, parmak izi gibi bir sürü sıkıntı çıkıyor. En son Galaxy Note 8'imin batarya değişimi yorumları çok çok iyi bir özel servise vermiştim nasıl yaptılarsa Spen algılaması bozulmuştu. Cihaz kalemin yuvada olduğunu görmüyordu. Tekrar götürdüm fakat hem yapamadılar hem de ikinci kez özensiz yaptıkları için iyice kamera lensleri leş olmuştu. Görüldüğü üzere yetkili Samsung servislerinde de pek fark olmuyormuş. İş yapılan ortam ve işi yapan teknisyen ile çok alakalı bu durum iyi birine denk gelmek lazım. Bir de direk sıfır kutudan kamera tozlu çıkan telefonlar var onları anlamak hiç mümkün değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güncelleyin geçin...
ai falan aşırı kullanacağınız özellikler değilse asla tavsiye etmem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Note 8'i tamir etmeye çalışan o tamirci pili çıkartmak için yandan takmış tornavida gibi ayırıcıyı cart diye zorlamış ancak sol tarafta spen kısmında üst bölgede birtane ayrı flex ve board var. Buradan da soketle anakarta gidiyor. Spen'i algılayan işte girdi çıktı vs olayını anlayan sensör. S23 ultralarda falan burada birde ekstra spen'i şarj eden kablosuz şarjı da var o ayrı.
Takmış eleman eski pili çıkartmak için yandan bu sensörün anasını bellemiş. Sonrada öyle gerisin geriye test etmeden toplamış pil değişti hesabı sana vermişler.
Bu arada yorumlara da aldanmayın pek çünkü çoğu insan tamire verdiği cihazdan bu kekolar o cihazdan girip sizmişsiniz gibi kendilerine işletmelerine çok güzel yorum yapıyorlar. Sektörde böyle kanı bozuk hatta birşeyin evladı denilen türde insanlar var. Özellikle bu youtube sayesinde birde bunlar ünlendiler. 2 kelimeyi bir araya getiremeyen kekomançiler hırsız tipliler çakallar dolandırıcı tipliler vs youtube da birde bu işi devam ettiriyorlar.
Sorsan hepsi 10 numara hepsi profesyonel. Ama bir boktan anladıkları yok. Bir işimiz düştü ekran camı değişimi için bir yere isim vermeyeceğim, güya 500 tane yorum var hepsi 5 yıldız vs. adama soruyorum kardeşim ekran camı değişecek tamam sen bu cihaza vakum testi yapıyor musun ? ip68 suya toza dayanıklılığı var bu vakum testini yapacak mısınız ?
www.alibaba.comAir Pressure Tightness Tester For Iphone X To 14 All Series Phones Test Waterproof And Airtightness - Buy Air Pressure Tightness Testerair Pressure Tightness Tester For Iphone X To 14 All Seriesair Pressure Tightness Tester Test Phone Waterproof And Airtightness Product on Alibaba.comhttps://www.alibaba.com/product-detail/Air-Pressure-Tightness-Tester-For-iPhone_1600911747517.htmlAlette bu arada bu yani basit birşey. Atmosfer basıncı ile sim kart yuvasından test ediyorsunuz dışarıya kaçak var mı oluyor mu vs ? kaçak varsa su da geçer çünkü, adam bana one diyor. Neyin basınç testi diyor. Ya 3 kuruşluk test cihazını bırak yani almasını geçtim neyin ne olduğunu bilmiyor. Garanti veriyor musunuz ekranı kırmayacağınıza veremem diyor, 3 bin lira işçilik istiyor birde onu da önden istiyor. Kırdın velev ki ne olacak hem param gidecek hem telefonun ekranı gidecek eeee çakma çukma 5. kalite ekranı mı takacağız telefona ? yani işçilik rezalet özen sıfır.
İşin kötü yanı da bunun gibi herifler apartman dikecek kadar para kazanıyorlar. Abartmıyorum size bir telefondan en az 5 bin lira para kzanıyor bunlar. Bilmeyen etmeyen adama öyle bir geçiriyorlar ki anlatamam. Yazılım sorunlu cihaza abi anakartı değiştirdik ne kopartırsa çalıyor namussuzlar. Ben kendim dükkan açmaya eriniyorum masrafı şusu busu işte nasıl kazanırım diye düşünmekten falan. bu herifler her köşe başına dükkan açıyor heryer telefoncu niye işte düşünün ? çalıyor çünkü her türlü para basıyorlar. Aynı cadde üstünde 50 tane telefoncu var oradan hesap edin işte nasıl milleti dolandırıyorlar.
Sizin kamera camı durumunda mesela bilmeyen adama abi kameran bozuk abi bunun kamerası bilmemneli oluyor uyum sağlatmak için yazılım atılıyor falan. Sıkar kulak temizleyiciye alkolü siler parlatır sonra hooop abi kameran değişti abi sensöre yazılım atıldı yoksa bunlara öyle olmuyor falan. Bak abi orjinal taktık çek fotoğrafa bak bakalım vs. hooop modele göre özellikle işte iphone ise vs. böyle böbreğini alırlar adamın. Bir kamera diye gidersiniz cebinizde iphone 12 13 14 vs varsa çok güzel ayak üstü dürtülürsünüz. Abi kamera değiştik abi bilmemne oldu ya abi senin anakartta da sorun varmış falan 15 20 bin lirayı sizden hiç böyle tereyağından kılı çeker gibi alırlar vallahi. Ödemezseniz de telefonunuzu vermezler hatta veriyorsa bile mutlaka eskisinden de kötü hale getirip iyice sırf tamiri olmasın diye bozmaya çabalarlar. Allah bunlar gibi şerefsizlere düşürmesin kimseyi. Bunların da malesef hedef kitlesi işte dediğim gibi bilmeyen etmeyen belirli bir yaşın üzerindekiler oluyor genelde. Esnaf oldukları için tipten giyimden kuşamdan karşısındakini analiz ederler ona göre davranırlar.
Neyse mevzu çok uzadı ama samsung'a dönersek eğer destech bilişim samsung'un resmi garantör firması, birde anlaştıkları var onlarda malesef telefoncudan farksız. Destech bilişim ise bölgesine göre değişiyor. Normalde bir prosedürleri var serviste ama bu işte malesef bölgeye göre değişiyor. Atıyorum izmir başka istanbul başka veya daha farklı bölgedekiler başka oluyor. O firmayı yöneten müdürü denetleyeni vs. işte varolan ekipmanın kullanılması orada yetişen elemanın durumu herşey değişiyor. Aynı firma destek bilişim aynı cihaz bunları denedik zamanında ben s21'i verdim gidip bir başkası da s21'i verdi aynı sorun pil sıkıntısı, piller değişti iki cihazın ama bende birde arka kapak ve kamera camı da değişti, ancak bu 2. olanda sadece pil değişti. Ama 2 cihazda aynı kondisyondaydı ? aynı firma ? işte içerdeki teknisyen müdürü buna onay veren kalite kontrolcüsü vs hepsi malesef insan faktöründen değişiyor.
-
Böyle olacaksa orijinal pil alıp kendim değiştiririm daha iyi. . Değiştiririm yani ciddiyim.
Bu piyasada orijinal diye 600-800 tl bandında olan bataryalar gerçekten orijinal mi tartışılır. Bence hepsi çakma Çin üretimi muadil batarya. Bir de orijinal diye milleti kandırıyorlar.
Samsung servisinden orijinal batarya talep etsek bize gönderir mi acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikarichi -- 12 Ocak 2025; 20:31:39 >
Şöyle bir sıkıntı var. Piyasada orjinal diye satılan pillerin enredeyse hepsi çakma pil. En basitinden samsung dışarıya pil satmıyor. Yani samsung'a başvurupta abi bana pil lazım parasını verip alayım diyemiyorsunuz. Yetkilendirdiği teknik servislere sadece satar veya garanti dahilindeyse cihaz değişimlerinde onun bedelini genpa kvk başarı artık neyse o anki yetkili servisi onlara verir o kadar. Piyasada dönen işte orjinal pil orjinal samsung üretimi yok işte kutusunda bandrol var vay işte orjinal etiketli falan alayı çakma pil. Bu pilleri çinde zaten zebilyon tane firma üretiyor oem noname olarak siz marka adı bastırıyorsunuz o kadar. Diyorsunuz ki bana orjinal samsungmuş gibi görünen A kalite pilden ver. İşte orjinal apple'ın iphone ... modeliyle uyumlu olan A+ kalite pil ver. Böyle bu iş dönüyor. Yani n11 hepsiburada trendyol amazon vs bu gibi yerlerde satılan pillerin hiçbirisi orjinal değil. Orjinalmiş görüntüsü verilen A kalite B kalite A+ yada b+ kalite piller sadece o kadar. Ülkemizde deji firması satıyor bunlar da mesela kimisine orjinal diye satılıyor ama değil. Sadece uyumlu modeller o kadar. Kaliteleri bu max olanların daha düzgün oluyor normal seriye göre aklınızda olsun.
-
Ekran görüntüsü aldığımda 3 sn bekletip alıyor, önceden böyle değildi, ayarı varmıdır
üst düzey telefonları (amıral gemılerı) genel tamırını samsung yetkılı servısınden baska yere yaptırmayın.. ayrıca ınanılır gıbı degıl ama samsung servısı sokaktakı tamırcılerden daha ucuza ekranımı degıstırmıstı.. orıjınal mı dıye ıcınıze de kurt dülşmemiş olıur, ayrıca garantıulı tamır gormus olursunuz.
-
Serviste 9 bin lira, dışarıda 15 bin liraydı bi ara.
Aynen öyle. Deji bile aldıktan 6 ay sonra patatese dönüyor. Serviste en azından garantisi neyi olur. Uzun süreli kullanımda zaten batarya belirleyici oluyor. Çoğu kişi bataryası artık gitmiyor diye telefon değiştiriyor. Batarya değiştirilecekse serviste yapılmalı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
S24+ mi s23 (8/256) ultra mi? İkiside 2.el s24+32K 18 ay garantili s23U 33K 1 yıl garantili.
İşlemciden dolayı "bence" s23 ultra...
Öyle, en güzeli özellikle samsung'un türkiyede destech bilişim gibi bir garantörü var oradan aynı gün yaptırılabiliyor çoğu zaman. Yok işte öyle genpa kvk başarı vs. vermenize gerek bile yok onlar 20 iş günü oyalayabiliyorlar. İşçilikler daha kötü oluyor vs.
samsung trEKRAN DEĞİŞİMİ TAVSİYE EDİLEN FİYAT BİLGİSİ | Samsung Türkiyehttps://www.samsung.com/tr/support/ekran-degisimi-fiyat-bilgisi/Mesela s serisi için pil değişimi 1780 lira. Ve yurtiçi yurtdışı garantisi olsun olmasın farketmez hepsine bakıyorlar. Garantiniz varsa zaten yüzde 99 garanti dahilinde değişiyor. Yoksa yada bittiyse de parasını verip değiştirtebilirsiniz.
Dejinin tabi serileri var kimisi birde üretim tarihleri eski pil olabiliyor onların ömrü daha kısa oluyor. Ama ben genelde çoğu cihaza deji takıyorum 1 sene ortalama çok rahat randıman veriyor. 1.5 sene 2. senesinde tabi düşüyor performansı ama genede servisten ucuza geliyor veya işte garantisi yok ya da servis hiç bakmıyor vs. ya da dahada kötüsü çakma çukma pil almaktansa deji alıyoruz mecbur. Htc ve sony hatta lg ler bu konuda çok kötü. E şimdi cihaz sağlam temiz çalışıyor da insanlarda işte ya atmayayım diyor sağlam bir pili az gidiyor yada reset atıyor vs. o durumda deji varsa genelde yapıyorum. Deji yoksa da uyarıyorum çünkü o takılan pil yeni dahi olsa şuan üstündekinden de kötü gidebilir. Sony ve htc özelinde bu rahat 8 10 kere başımıza geldi. Takıyorum pili güya sıfır çakma pil biliyor sahibi de çakma olduğunu ama e kötü gidiyor. Kimisi var 20 günde komple ölüyor. Testleri yapıyorum 1 gün minimum testi sürüyor bende cihazların pil fena değil tamam diyorum adam 2 hafta kullanıyor 3. hafta bana yazıyor abi pili öldü galiba şarj hiç almıyor diye vs. çok sıkıntı yaşıyoruz. Ama deji olduğu zaman bu sıkıntıları çok nadir yaşadık. En kötü garantisi oluyor verip değiştiriyoruz.
-
Hocam yurtdışı s23 ultra ya servis desteği veriyorlar mı ücreti ile. Pil ekran vs
Veriliyor. Sadece garanti ile.alakali bir islem yapılmıyor. Cihazda imei degil seri noya bakılıyor servisde
Tabi veriyorlar. Ama dediğim gibi destech bilişime vermeniz lazım. Samsung'un kendi firması bu, seri no üstünden bakılıyor cihaz kaydı gelişi yapılıyor ücreti veriyorsunuz pil ekran vs neyse arızalı parça yada değişmesini istediğiniz onu değiştiriyorlar bitiyor.
-
Arkadaşlar bugün bir sorunla karşılaştım s23 ultrada youtube da video izlerken bir anda uygulamayı kapatıyor bazen 5 dakikada bazen 10 dakikada bir süre değişiyor sorun nedir acaba en güncel sürümdeyim ilk defa başıma geldi
merhabalar
s23 ultra alma arefesindeyim galiba içinden sarj aleti çıkmıyor samsung sitesinde de 2000 tl üzeri 2 3 tane sarj aleti var acaba kaç w ne önerirsiniz orjinal alacağım
teşekkür ederim
-
Sizin ki daha betermiş hocam. Benim telefon YouTube veya Web sayfasından bir video izlerken bir anda küçük pencere moduna geçiyor sonra kendim büyütüyorum tekrar. Neyin tetiklediğini çözemedim bir türlü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X