Şimdi Ara

Samsung Galaxy S8, Infinity Display’e sahip olacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
1.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğrusu yukarıda ynsemre1 nickli arkadaş gayet güzel açıklamış ben de şöyle sorayım varsayalım siz haklısınız samsung bir yenilik getirmiyor teknoloji/inovasyon olarak peki kasasında 200+ milyar dolar olan apple ne kazandırıyor teknoloji dünyasına? Mesela çok basit bir araştırma yapın şöyle 2014-2015 yada varsa 2016 yılında apple ne kadar yenilik üretmiş te kaç tane patent almış? Burada sözde "objektifim" ayağına atıp tutmak kolay

• Yazım telefon üzerine olduğu için telefon konusunda teknolojiye yön vermiyor diye ekstradan belirtmedim, gitmiş arkadaşlar masaüstü diskleriyle bunu yaptı demiş kendi alanında iyi olabilir unutmayın bellek ve panel üreticisi sonuçta hiç teknoloji geliştirmiyor diye bir laf da ağzımdan çıkmadı anlamayan arkadaşlara yazıyorum bu telefonda bu yıl görülmeyecek hangi teknoloji var bundan bahsettim açıkçası. Neyse tartışmaların düzeyli bir biçimde olduğu için teşekkür ediyorum, birde applecı ilan edilmesem daha hoş olacaktı ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCWS -- 26 Ocak 2017; 1:3:9 >
  • bu gün dünyanın en iyi panel üretimini yapa telefonada en iyi ekranı koyar
    ve yine en iyi bellek üretimi yapa telefonada en iyi belleği koyar bu bukadar basit yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Nam[A]sTe

Her ne kadar iPhone kullansam da yiğidin hakkını vermek lazım inovasyon konusunda bayrağı Samsung devraldı. Adamlar her sene bir yenilik peşinde. Tutar tutmaz o ayrı konu ama kabul edelim "Teknolojiye yön veren firma Samsung'tur."

Haklısın sonuna kadar katılıyorum.
  • quote:

Artı almak

Neyse konumuza dönelim. Eğer koskoca Akıllı telefon dünyası iPhone ve Samsung diye ikiye ayrılmış ve başka rakip tanımıyorlarsa (kabul edin veya etmeyin Samsung adı Android ile birlikte anılmıyor Android Samsung ile anılıyor) bu iki firma da bir şeyleri epeyce doğru yapıyor demektir. Yeni nesil android cihazlarda özellikle S7 Edge ve Note 7 (ömrü kısa olsa da) şunu gördüm bu telefonlar da en az iPhone kadar akıcı (yılların etiketi işte yapıştı çıkmıyor)

Artı ve eksi yönleri bu ve başka forumlarda defalarca konuşulmuş şeyleri tekrarlama gereği duymadan ekleyeyim. Apple mantığı şudur; stabil ise yeterliyse (kime göre ) ve satılıyorsa çok kurcalama. Bunda da haklılar çünkü kemik müşterileri var.

Samsung isen gelişmeli gelişmeli daha çok gelişmelisin ki insanlar senin ürününü alsın. Bunun doğal sonucu olarak Samsung tasarımdan pile,kameradan sensöre, donanımdan arayüze her şeyiyle gelişirken iPhone geride kalıyor hem de bununla kalmayıp geride kalmış yönlerini bizim için yeterli olanın bu olduğunu söyleme pişkinliğini göstererek yutturmaya çalışıyor. Eh başarılı da oluyor

Edit ekleme: İnsan gözü bilmem kaç pixelden fazlasını algılayamaz savsatasını da Apple çıkardı başımıza. 2k Note 7 den iPhone 7 Plus'a geçip de pixel farkını görünce Apple'a göre insan olmadığımı düşündüm 😁

Hocam o zihniyete arkasında "Apple " logosu olsun yeter.Yarin bir gün Tuvalet kağıdı çıkarsa üstüne de o logoyu koysa alacak büyük bir kitle var.

• quote:

Samsung bu tasarımı Infinity Display olarak adlandırıyor. Tasarımın ekran-kasa oranı ise yüzde 90 civarında. Xiaomi Mi Mix modelinden sonra en büyük oran Galaxy S8 modeline ait olacak. Xiaomi Mi Mix daha radikal bir tasarıma girişmiş ve farklı entegre teknolojilerle ahize veya parmak izi okuyucu gibi bileşenleri kaldırmıştı. Samsung yakın bir oranda bu bileşenleri de saklamayı başarmış.

Mi Mix modelinde parmak izi okuyucu yok derken?!

http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix-8400.php

• SCWS S kullanıcısına yanıt
    Senin 'janjan' dediğin şeye bu piyasada 'tasarım' deniyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

quote:

Samsung bu tasarımı Infinity Display olarak adlandırıyor. Tasarımın ekran-kasa oranı ise yüzde 90 civarında. Xiaomi Mi Mix modelinden sonra en büyük oran Galaxy S8 modeline ait olacak. Xiaomi Mi Mix daha radikal bir tasarıma girişmiş ve farklı entegre teknolojilerle ahize veya parmak izi okuyucu gibi bileşenleri kaldırmıştı. Samsung yakın bir oranda bu bileşenleri de saklamayı başarmış.

Mi Mix modelinde parmak izi okuyucu yok derken?!

http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix-8400.php

Bu verdiğin linkte ekran kasa orani ne yaziyor okudunmu yuzde 83 yaziyor samsung yuzde 90 larda deniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Samsung'a teknolojiye yön vermiyor diyen kişi bu devirde cahildir kusura bakmasın. Az biraz araştırıp neyin ne olduğunu görebilirsiniz. Apple'ın Plus gibi bir model çıkarmasına neden olan bile Samsung'tur. Gelecekte kavisli ekrana sahip bir iPhone çıktığında daha iyi anlarsınız :)

Bir de haberde S8'in parmak izi okuyucusu arkada olacak denmiş. Yayınlanan kılıf görsellerinde hiç de öyle bir durum yoktu yalnız.

• quote:

Orijinalden alıntı: SCWS

quote:

Orijinalden alıntı: ynsemre1

quote:

quote:

Her ne kadar iPhone kullansam da yiğidin hakkını vermek lazım inovasyon konusunda bayrağı Samsung devraldı. Adamlar her sene bir yenilik peşinde. Tutar tutmaz o ayrı konu ama kabul edelim "Teknolojiye yön veren firma Samsung'tur."

Herkes biliyor ki burada samsung'a övgüde bulun artı puanı al bu forumda böyle, aksini kimse iddia edemez şimdi apple'ı bir kenara bırakalım samsung'u konuşalım hangi özelliğiyle teknolojiye yön veriyor kavisli ekranla mı, kavisli ekran bir janjandan öte değil güzel görünüm dışında hiç bir şeye faydası yok hatta kullanımı zorlaştırıyor neyse artı bir puan verelim bu konuda, işlemci teknolojisinde mi çığır açtı işlemci snapdragon835 ve samsungun adı altındaki yongalar da lisanslı arm tasarımı, işletim sistemi mi çığır açtı işletim sistemi google'a başkasına ait, hadi bellekler kendi üretimi ama onda da sorarım hız konusunda mı çığır açtı, teknolojinin kapısını aralayan ne var ortada pil teknolojisi mi geliştirmiş yapmayın bu kadar övmeyin bu cihazları, samsung reklama kanser denilen appledan daha fazla bütçe ayırıyor yılış yılış bir marka benim gözümde koca bir balon, samsungun bu kadar çok satmasının sebebi satış dağıtım , pazarlama ağının çok iyi olmasındandır yoksa ekran kasa oranı diyorsan xiomi var bak ismini doğru yazamadım bunlar hep marka algısı operasyonudur, samsung telefonların diğer üst seviye androidlerden bir farkı yoktur kısaca, 2-3 nesildir ilk defa güzel bir tasarım çizgisi yakaldı diye dünyanın en iyi telefonu ilan edilmesi daha gelmeden diğer üreticileri teknoloji fakiri ilan etmek samsung sempatizanlığı yapmak boş işler bunlar, şimdi taşa tutulacağım farkındayım belki güzel bir paket (android telefonlara böyle diyorum çünkü mevcut teknolojiler telefon bakkalında bulunan malzemelerden) bu yazdıklarımda telefonu küçümsemek için değil sadece bu kadar yüceltilmesi doğru olmayışındandır.

Çok büyük bir çekemezlik görüyorum sende ama yiğidin hakkı yenmemeli bence samsung mobil teknolojiye yön veren marka ufs 2.0 ilk kullanan markamı dersin 14 nm yi ilk kullanan markamı dersin dual pixel teknolojisi mi dersin sd 835 üreten firma olması mı dersin ilk 10 nm kullanan markamı dersin benim yakın zamanda aklıma gelenler bunlar teknolojinin bir parçası değil mi ayrıca üst seviye telefonlarda ekran kasa oranı çok çok iyi hem ince yapacaksın hem büyük pil koyacaksın hemde bir çok sensörü yerleştireceksin yanında micro sd olacak buna karşın ekran kasa oranı da yeteri oranda iyi 2-3 nesildir iyi bir tasarım çizgisi yakalamak diyorsun git de diğer markalarada bak 2-3 senedir iyi bir tasarım çizgisinde olan firma sayısı bir elin parmaklarını geçmez buna karşın kendisi telefon üretmekle kalmıyor qualcomm gibi sektörün en baba firmalarıyla baş edecek ve hata bazı yerlerde ondan daha iyisini yapan işlemciler üretiyor kimse diğer markalara teknoloji fakiri demiyor ama bir çok firma samsungu göz önüne aldığımız bir çok şeyi hazır alıp tasarlıyor yani kısacası mobilde teknolojiye yön veren firma samsung eskiden bende hazmetmezdim samsungu ama bu bir gerçek artık ki soruyorum şuanda mobilde teknolojiye bundan daha çok yön veren hangi firmayı koyabilirsiniz bunları diyi firmayı yüceltmek gibi bir amacım ki zaten hiç bir marka yüceltilmemeli ama taktiri hak ediyor.

Benim dediklerimin aksini kanıtlayacak bir şey dememişsin, bu teknolojiler bir firmaya ait değil, ne apple ne samsung babamın şirketi, teknolojiyi üretmekle ilk kullanmak farklı şeyler alt yapı ilerliyor mevcut üreticiler kullanıyor biri onu geliştiriyor diğeri öbürünü çark dönüyor.

Ya kardeşim ilk yazında "hangi özelliğiyle teknolojiye yön veriyor" dedin bende bir çok şey söyledim sen bunları kanıt olarak görmüyorsan bir sıkıntı var sende olan bir teknolojiyi geliştirmek yön vermek değil mi mesela eğer böyle diyorsan bir tft lcd ekranla bir amoled ekran aynı amoled ekran teknolojiye bir yön vermedi ve teknolojik bir üretim değil veya amoled ekran üretmek teknoloji üretmek değil.

"bu teknolojiler bir firmaya ait değil" diyorsun benim yazdığım yazıyı sen nasıl okudun ben zaten bu teknolojiler 1 firmaya ait gibi bir kelime değil kullanmak yanına yaklaşmadım okudun mu ?

"ne apple ne samsung babamın şirketi" burada sana katılıyorum ama ben samsungu yaptıklarının dışında fazladan bir değer mi katım ?

"teknolojiyi üretmekle ilk kullanmak farklı şeyler alt yapı ilerliyor mevcut üreticiler kullanıyor biri onu geliştiriyor diğeri öbürünü çark dönüyor." diyorsun ben böyle bir şeyi yalanlamadım ki ama samsungun kendi teknolojisini üreten üstüne kullanan firma şimdi bana gelip misal işlemci kendi teknolojisi değil deme teknolojiyi geliştirmek teknolojiyi üretmektir zaten.

• Telefon furyasına kapılmayın. Bende S3 Neo var hala her işimi görüyor. İhtiyacınız neyse onu kullanın. Geliriniz 3bin tl ise cebinizde 6bin tl kredi kartı olması gelirinizin 6bin tl olduğu anlamına gelmiyor. Gidin BES yapın kendinize, eşinize evlatlarınıza... Hayırlı forumlar.

• Kavisli ekran olmayan versiyonu da olmalı diye düşünüyorum. Sanırım stereo hoparlör yine yok. Bekleyelim bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MasterLoki

Telefon furyasına kapılmayın. Bende S3 Neo var hala her işimi görüyor. İhtiyacınız neyse onu kullanın. Geliriniz 3bin tl ise cebinizde 6bin tl kredi kartı olması gelirinizin 6bin tl olduğu anlamına gelmiyor. Gidin BES yapın kendinize, eşinize evlatlarınıza... Hayırlı forumlar.

BES hangi telefonda, yeni bir özellik mi, diyecekler var,
    Aman dur ortalığı karıştırma şimdi:)

• quote:

quote:

Herkes biliyor ki burada samsung'a övgüde bulun artı puanı al bu forumda böyle, aksini kimse iddia edemez şimdi apple'ı bir kenara bırakalım samsung'u konuşalım hangi özelliğiyle bu telefon teknolojiye yön veriyor kavisli ekranla mı, kavisli ekran bir janjandan öte değil güzel görünüm dışında hiç bir şeye faydası yok hatta kullanımı zorlaştırıyor neyse artı bir puan verelim bu konuda, işlemci teknolojisinde mi çığır açtı işlemci snapdragon835 ve samsungun adı altındaki yongalar da lisanslı arm tasarımı, işletim sistemi mi çığır açtı işletim sistemi google'a başkasına ait, hadi bellekler kendi üretimi ama onda da sorarım hız konusunda en hızlı belleği koyarak çığır mı açtı, teknolojinin kapısını aralayan ne var ortada pil teknolojisi mi geliştirmiş yapmayın bu kadar övmeyin bu cihazları, samsung reklama kanser denilen appledan daha fazla bütçe ayırıyor yılış yılış bir marka benim gözümde koca bir balon, samsungun bu kadar çok satmasının sebebi satış dağıtım , pazarlama ağının çok iyi olmasındandır yoksa ekran kasa oranı diyorsan xiomi var bak ismini doğru yazamadım bunlar hep marka algısı operasyonudur, samsung telefonların diğer üst seviye androidlerden bir farkı yoktur kısaca, 2-3 nesildir ilk defa güzel bir tasarım çizgisi yakaldı diye dünyanın en iyi telefonu ilan edilmesi daha gelmeden diğer üreticileri teknoloji fakiri ilan etmek samsung sempatizanlığı yapmak boş işler bunlar, şimdi taşa tutulacağım farkındayım belki güzel bir paket (android telefonlara böyle diyorum çünkü mevcut teknolojiler telefon bakkalında bulunan malzemelerden) bu yazdıklarımda telefonu küçümsemek için değil sadece bu kadar yüceltilmesi doğru olmayışındandır.

dedi telefonuna 10 yıldır bi bildirim ışığı bile koyamayan firmanın fanı

• ben haberlerde s8'in 5.7" ve plus 6.2" olacağını okumuştum.ikisi de saçma sapan ergonomiden yoksun büyüklükler.5" civarı boyut alternatif olarak şart ama gerçekliği buranın dışında görmedim henüz.düz ekran (kavissiz) 5" olursa iphone7'den ufak bir telefon olması çekici olur.

kamera note7 kamerası olması yetmez.daha iyi düşük ışık,zoom ve başka ilaveler sunmalı.2017'de eminim kamera çıtası bir kademe daha yükselecek.s8 çıktıktan 4 ay sonra iphone7S'le(ya da 8 artık adı ne olacaksa) rekabet edecek.işi kolay değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 26 Ocak 2017; 9:13:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

ben haberlerde s8'in 5.7" ve plus 6.2" olacağını okumuştum.ikisi de saçma sapan ergonomiden yoksun büyüklükler.5" civarı boyut alternatif olarak şart ama gerçekliği buranın dışında görmedim henüz.düz ekran (kavissiz) 5" olursa iphone7'den ufak bir telefon olması çekici olur.

kamera note7 kamerası olması yetmez.daha iyi düşük ışık,zoom ve başka ilaveler sunmalı.2017'de eminim kamera çıtası bir kademe daha yükselecek.s8 çıktıktan 4 ay sonra iphone7S'le(ya da 8 artık adı ne olacaksa) rekabet edecek.işi kolay değil yani.

Hocam S7 boyutunda ama 5.7" ve S7 Edge boyutunda 6.2" olacak diye duydum ben.

Yani ekran-çerçeve oranı sayesinde telefonun boyutu küçük kalacak ama ekran boyutu artacak.

• Kardesim araba surerken telefonu aski aparatina takiyoruz. Parmak izi icin telefonu cikar tak mi yapacagiz. Salak salak sekiller yapmasinlar ya. Kulaklik girisinide uretimden kaldirirlarsa benim icin tamamen hayal kirikligi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

ben haberlerde s8'in 5.7" ve plus 6.2" olacağını okumuştum.ikisi de saçma sapan ergonomiden yoksun büyüklükler.5" civarı boyut alternatif olarak şart ama gerçekliği buranın dışında görmedim henüz.düz ekran (kavissiz) 5" olursa iphone7'den ufak bir telefon olması çekici olur.

Hocam S7 boyutunda ama 5.7" ve S7 Edge boyutunda 6.2" olacak diye duydum ben.

Yani ekran-çerçeve oranı sayesinde telefonun boyutu küçük kalacak ama ekran boyutu artacak.

ben de öyle görmüştüm. 5.7" çok iri geldi kullanım açısından.illa 2 elle kullanmak gerekir.s7 de büyük bir telefondu.iphone7 boyutunda bir telefon da lazım.bu ekran kasa oranıyla 5" de sunarlarsa iphone7'den ufak ve çoğu insan için daha kullanışlı olur işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 26 Ocak 2017; 9:41:0 >

• Home butonu olmazsa olmaz Samsung'u da kaybetmeyelim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAAltuntas -- 26 Ocak 2017; 10:57:36 >
  • Tasarım güzel olmuş. Alttaki Samsung yazısında home tuşu fonksiyonu olsa çok daha kullanışlı olacağını tahmin ediyorum. Böyle bir telefon yok herhalde. Bu tür patent var mıdır acaba?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.