geçen sene 1.40 metre derinlikteki havuzda 1 hafta kullandım saati hiçbir sorun yaşamadım,daha derine ya da denize girmedim. günlük yıkıyorum yine sıkıntı yok. bu arada havuza atlayınca camını derin çizdim yere çarptı saat. şuan su geçirse hak talep edemem,darbe almış derler onuda biliyorum ama hala günlük yıkıyorum. gittiği yere kadar gider. benim gözümde birazda eksi oldu saat çünkü apple watch 6 nın neler yapabildiğini ve nasıl bir saat olduğunu gördüm. ilk fırsatta bütçe ayarlayıp apple watch 6 alacağım. iphone geçme niyetiniz varsa saati erteleyin biraz yoksa da alın ,varlığı yeter ama fazlada bişey beklemeyin. |
Samsung Galaxy Watch Active 2 [ANA KONU] (337. sayfa)
-
-
Su geçirmezlik hiçbir saatte yok. Sadece suya dayanıklılık var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normal şartlarda bu cihazla yarım saat havuzda yüzebilirsin. Sonrasında da suyu atması için su kilidi var. Fakat cihaz üretim bandında eğer tam korunaklı üretilmemişse su alır ve bozulur. Sıkıntı kısmı bundan sonra oluyor zaten. Samsung sitesinde su geçirmez diye satıyor ve de havuzda ve plajda yüzmeye uygun 50 atm (50metre) basınca dayanır diyor. Teknik servis ise diyor ki su geçirince garanti dışı kalır. Sen savunuyorsun bana satarken bu şartlarda sattın fakat suya dayanmadı ve bozuldu. Onlarda sana fazla su almış diye alay ediyor. Eğer yeteri kadar izolasyon sağlanmadıysa ufak bir delikten 1 damla da 1 litre de su girer sadece zamana yayılır bu süreç. Bende şu an samsung un s20 plus telefon ve buds pro kulaklık var ve ikisini de satıyorum. Tüketici hakem heyeti bana yönelik karar vereceğine eminim ve yeni saat gelince onu da satacağım. Samsung teknik servis bu zihniyeti değiştirmedikçe de bulaşmam daha samsung a
En altta bakın bakalım işaret olarak ne var ve ne diye satıyorlar saati
Samsung u savunduğumdan değil de, satıp başka markaya geçicem demek saçma çünkü apple da aynısını yapıyor.
Teknik servis ve devamında sözde çözüm ama çözümsüzlük merkezi ile yaşanılan sıkıntılar. Samsung un teknik servis kısmının cihaz geri dönüşlerin de %75 kullanıcı hatasına bağlamasını düşünürsek. Bence durulmaz samsung ta bu ilk yaşadığım sorun değil. Şikayetvar üzerinden bakarsanız geridönüş ve çözümler de kaç yıldız almış anlarsınız demek istediğimi
-
Savunma ile ilgili detay var mı peki. Siz şikayete detaylı olarak ne yazdınız. Hangi eklerde bulundunuz
Detay görünmüyor. Servis raporunu ve cihazın suya dayanıklı olduğunu belirttim. Suya dayanıklı olduğu halde sıvı temasından garanti dışı bırakıldığını ve kabul etmediğimi belirttim.
iphone geçme düşüncem yok hocam. saat kargoda zaten şuan. yarın veya ertesi güne elimde olmuş olur. açıkçası saatin özelliklerinin bana fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum zaten daha da fazla para veremem. youtube da birçok video izledim denizde havuzda yüzen saati yıkayan vardı hiçbir sorun olmuyordu. gelsin görelim bakalım bir saati.
-
youtube videolarında gördüğüm kadarıyla suyu hoparlör çıkışından atıyor ve suyun girebileceği hoparlör çıkışı ve mikrofon var galiba. dediğiniz gibi tam fabrikadan tam korunaklı şekilde çıkmadıysa su alabilir. zaten saat en fazla duşta suya maruz kalır. onun dışında havuzda veya denizde kullanacağımı düşünmüyorum ayda yılda bir olur yani. duşta maruz kaldığı su sonucunda arıza çıkarmazsa sorun olmaz. türkiyede apple dışında servis konusunda tüm servisler aynı tamamen şans işi. bir servis ücretsiz değişim yapar bir servis saat fiyatı kadar masraf çıkarır. yapacak bir şey yok maalesef. sizin saat ne yaparken su aldı bozuldu? suya maruz kaldığında direkt kapandı mı yoksa çok daha sonra zamana yayılarak mı arıza verdi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trepeci -- 14 Eylül 2021; 15:7:14 > -
Samsung servislerin çoğu garanti dışı bırakıyor. Ben havuzda kullandım 15 dk sonra rebooting uyarısı verdi açılıp kapandı sonra tamamen gitti açılmadı. Şans işi fakat duş alırken de olabilir. Şikayetvar da sadece abdest alırken, el yıkarken bozuldu diyende çok fazla. Dediğim gibi ürünü su geçirmez diye satıyorlar fakat sonra duya dayanıklı diye ayak yapıyorlar. Verdiğin pars çöp oluyor. Eşimde mi band 3 var denizde havuza girdi çıktı saatlerce daha önceden bende kaç kez denize girdim çıktım bileklikle hiç bişey olmadı. Fakat saate gelince girmedim. 1 kere unutup kolumda girdim sonuç mefta.
Ben de duşta havuzda vs hep kullandım bişey olmadı. Ancak geçtiğimiz aylarda havuza girdim çıktım kapandı bir daha açılmadı. Buraya yazmıştım. Sonra aradan 4 gün geçti şarja taktım açıldı 1 ay kullandım sonra şarj almama problemi yaşadım. BDH firmasına gönderdim garanti dahilinde arka kapak değişti.
Haziran ayında eşimin kullandığı 40mm cihazı ekran dokunmatiğinin kendi kendine basması algılamaması gibi sorunlar sebebiyle BDH'a göndermiştim. Sıvı teması diyip garanti dışı bırakmışlardı. Halbuki eşim ne havuza ne de duşa saatle girmişti. Gel gelelim sıvı teması dediler. Gerçekten enteresan. Şuan tüketici hakem heyetinde dosya
Umarım değişim gerçekleşir hocam. Dikkat etmek gerekiyor o zaman saate.
Bende de mi band 4 var aynı şekilde su konusunda hiç bir sorun yaşamadım. 2100 lira verdim bu saate. Kullandığım telefonu zaten 2300 liraya almıştım. Gerçekten paran çöpe gitmiş oluyor öyle bir durumda. Umarım size de değişim yaparlar. En iyisi su konusunda çok dikkatli kullanmak. Ama anlamadığım bu sorun bu saatte kronik bir sorun mu yoksa kullanıcı hatası mı yoksa tamamen şans mı? 2019 da Samsung başka saat çıkardı mi bilmiyorum ama o sene çıkardığı başka saatte veya bir sene sonra çıkan watch 3 te böyle bir sorun var mı? Yani Samsung gibi bir firma tam anlamıyla sporcu saati çıkarıyor özellikleriyle tasarımıyla olsun. Ama gel gelelim cihaz su geçiriyor gerçekten çok saçma bir şey.
Hocam benimde galaxy watch 1 mefta oldu. Duşa girip çıkıyorum en fazla yaptığım o. Servis garanti dışı dedi.
-
Yapmanız gereken servis raporunu ekleyin sonra kullanıcı kılavuzunda bu cihazın havuz ve plajda kullanıldığı ile ilgili kısım var o sayfayı ekleyin ve savunmanıza da bunları dile getirin. İp68 sertifikası olduğu havuzda suda kullanıma uygun olarak sattıkları fakat sıvı teması diye garanti dışı kalıp para talep ettiklerini yazın. Reklamlarında havuzda manken oynattıklarını falan işte döşeyin. Süreç 1 aydan fazla 6 aydan az olur ama %90 kazanırsınız.
-
Önce Samsung çözüm merkezini arayın ve ardından tüketici hakem heyetine başvurun. Hangi firmaya gönderdiniz?
Kusara bakmayın yani oha ya böyle saçma teknik servisleri var işte. Yukarı da bir arkadaş apple ın servisleri içinde kötü demişti acaba onlar böyle bir şekilde gönderirmi cihazı. Şikayetvar a yazın ve çözüm merkezine ulaşın fakat size saçma çözümler sunacaklar o sebeple vakit kaybetmeden tüketici hakem heyetine talepte bulunan ve ayrıca cihazın bu şekilde olan fotoğraflarını da ekleyin. Bu kadar da kalitesizlik olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X