Şimdi Ara

SAMSUNG LE-46C630 Aldım Ama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün akşam Forum İstanbul Satürn'den SAMSUNG LE-46C630 LCD TV aldım.
    Bu konularda çok fazla bilgim yoktu, satıcının anlattıklarına ve göz zevkime göre karar verdim.
    Ödediğim tutar: 2947.TL

Şimdi merak ettiğim sizce doğru mu yaptım? Siz ustalardan fikir almak istiyorum.
    Televizyonun özellikleri aşağıdaki gibidir.
    Bugün kurulum için gelecekler merak ettikleriniz varsa burdan cevaplamaya çalışırım.
    Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.

Ürün Detayları
    Askı Aparatı: Yok
    Çalışma Gerilimi: 220-240V AC, 50Hz
    Diğer Özellikler: 100Hz Motion Plus, Wireless Remote Control, WCE, DLNA, Personel Video Recorder Ready, Crystal TV, ECO Sensor, SRS TheaterSound, Dual Tuner, Wide Color Enhancer , HD Dual Tuner , Ultra Clear Panel, Teletext, Clock, On&Off Timer, On Screen Display, Connected Share, Premium Uzaktan Kumanda , Hyper Real Engine , HDMI Version 1.4, DVB-Tuner,
    Dokunmatik Tuş Özelliği: Yok
    Ekran Boyutu: 116 cm / 46"
    Ekran Format: 16:9
    Elektrik Tüketimi (W) : 190 W (max) 1 W (stand by)
    Full HD Desteği: Var
    Garanti Süresi: 24 Ay
    Görüntü Çözünürlüğü: 1920 x 1080 Piksel
    HDMI Girişleri: 4
    Kontrast Oranı: YÜKSEK KONTRAST
    Kumanda: Var
    Otomatik Kanal Arama: Var
    Ön Ayarlı Kanal Sayısı : 100 Kanal
    Parlaklık cd/m2: 550cd/m2
    PC Bağlantısı: Var
    PC/YPbPr Ses Girişleri : Var
    Renk: Parlak Siyah
    RF Anten Girişi: 75 Ohm (dengesiz)
    S/PDIF Koaksiyel Çıkışı: Var
    Scart : 2 Adet
    Ses Çıkış Gücü: 2 x 10W
    Ses Sistemi: Stereo
    Standart Uzunluk (mm): 1110,2 x 735,3 x 275
    Tarama Frekansı: 100 hz.
    Televizyon Tipi: LCD
    Tuner: Var
    Tv Yayını: PAL/SECAM B/G D/K K I/I L/L
    USB Bağlantısı: Var
    Ürün Ağırlığı (NET) (kg): 18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandman -- 8 Ekim 2010; 11:17:55 >

• Bu arada belirtmek isterim tv ile aramdaki oturma mesafem 5 metre.
  • Kötü televizyon almışsınız denirse ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Önce araştırıp sonra tv almak yerine önce tv alıp sonra araştırma yoluna gitmişsiniz. Yaptığınız alışverişte en başta sıralama hatası var ama para sizin keyf sizin. Bizlere sadece size hayırlı olsun güle güle kullanın demek düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Kötü televizyon almışsınız denirse ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Önce araştırıp sonra tv almak yerine önce tv alıp sonra araştırma yoluna gitmişsiniz. Yaptığınız alışverişte en başta sıralama hatası var ama para sizin keyf sizin. Bizlere sadece size hayırlı olsun güle güle kullanın demek düşer.

Tabiki birşey yapmayacağım iyisiyle kötüsüyle artık kabulleneceğim.
    Fakat sonuç itibariyle en azından bir yerde hata yaptıysam bundan sonraki alışverişlerimde aynı hataya düşmemiş olurum.
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sandman

quote:

Kötü televizyon almışsınız denirse ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Tabiki birşey yapmayacağım iyisiyle kötüsüyle artık kabulleneceğim.
    Fakat sonuç itibariyle en azından bir yerde hata yaptıysam bundan sonraki alışverişlerimde aynı hataya düşmemiş olurum.
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım genel olarak samsungun c serisi iyi bir seri kullanıcı görüşleride bu yönde.Bende lcd almadan önce forumda bilgi edinip piyasaya öyle çıkmıştım.Özellikle sayın ender123' den aldığım bilgi ile şu an aldığım tvden gayet memnunum kendisine buradan teşekkür ederim.

• Samsung C 6 serisi başarılı bir seri. C630 mat ekran olduğu için eğer evinizde yansıma sorunu olacaksa isabetli bir tercih olmuş. İzleme mesafenize göre 46" almanız da iyi olmuş. 46" büyük ekran ebatı olduğu için iyi kalitede görüntü alabilmek hdmi çıkışlı uydu alıcı alın, altın uçlu scart gibi şeye boşuna 50 lira vermeyin, uydu alıcısını değiştirin. Samsung C serisinin zaten video oynatmadaki başarısı zaten ortada.

Tvnize temel renk ayarları yapmak için :

http://forum.donanimhaber.com/m_39545928/mpage_14/tm.htm#43075391

başlığına bakabilirsiniz. Lcd tvnizi ayarladıktan sonra evdeki tüplü tv ile de yapmış olduğunuz ayarların renk tutarlılığını yani görünyü ayarları doğrulamasını yapın. Gereksiz ve abartılı ayarlarda kullanırsanız kötü görüntü alırsınız.

Kişisel zevk , doğru görüntü ayarlarına ayarlanmış bir tvnin 4-5 kademe alt veya üst değerlerde izlenmesidir. Örneğin doğru renk seviyesi 45 ise 43 veya 50 de izlenmesinde bir sakınca yoktur ama 65 yanlış bir değerdir.

Tekrar hayırlı olsun.

• quote:

Samsung C 6 serisi başarılı bir seri. C630 mat ekran olduğu için eğer evinizde yansıma sorunu olacaksa isabetli bir tercih olmuş. İzleme mesafenize göre 46" almanız da iyi olmuş. 46" büyük ekran ebatı olduğu için iyi kalitede görüntü alabilmek hdmi çıkışlı uydu alıcı alın, altın uçlu scart gibi şeye boşuna 50 lira vermeyin, uydu alıcısını değiştirin. Samsung C serisinin zaten video oynatmadaki başarısı zaten ortada.

Tvnize temel renk ayarları yapmak için :

http://forum.donanimhaber.com/m_39545928/mpage_14/tm.htm#43075391

başlığına bakabilirsiniz. Lcd tvnizi ayarladıktan sonra evdeki tüplü tv ile de yapmış olduğunuz ayarların renk tutarlılığını yani görünyü ayarları doğrulamasını yapın. Gereksiz ve abartılı ayarlarda kullanırsanız kötü görüntü alırsınız.

Kişisel zevk , doğru görüntü ayarlarına ayarlanmış bir tvnin 4-5 kademe alt veya üst değerlerde izlenmesidir. Örneğin doğru renk seviyesi 45 ise 43 veya 50 de izlenmesinde bir sakınca yoktur ama 65 yanlış bir değerdir.

Tekrar hayırlı olsun.

Ender bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
    Televizyon ile beraber NEXT HDMI receiver aldım, içinde hdmi kablo ve 12 aylık hediye dsmart hd yayın paketi çıktı.
    Bunun haricinde televizyonumun MKV formatında video açabildiğini öğrendim.
    720p ve 1080p olarak elimde 2TB yakın MKV film mevcut. Bu filmlerin bazılarında türkçe altyazı gömülü kimisinde SRT uzantılı olarak klasör içerisinde duruyor. Şimdi asıl konu bu tv türkçe altyazıları okuyabiliyor mudur? Yani türkçe karakterlerde sorun çıkartıyor mudur? Bu soruyu satıcıya sorduğumda cevap veremedi. Aslında benim için bu o kadarda gerekli değil çünkü evimde HDMI çıkışlı bir HTPC sistem var bunu her halükarda TVme bağlayacağım. İnternet oyun ve filmleri onun üzerinden izleyeceğim bir sıkıntı olmaz lakin yinede merak ediyorum açıkçası tvnin altyazılardaki başarısını.

Herneyse samsung servisi ile az önce görüştüm yarın kuruluma geleceklermiş. Onlar geldikten sonra detaylı resimlerle size izlenimlerimi aktarmaya çalışacağım. En azından alacak arkadaşlarında kafasında bir fikir oluşabilir.

Renk ayarlamaları hakkındaki yazınızıda tv gelir gelmez uygulayacağım Ender Bey, ilginiz için tekrar teşekkür ederim.
    Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın Sandman ,

Tv mkv içine gömülü altyazıyı görmüyor. sizin harici bir srt dosyasını film ile aynı adı vererek filmin olduğu klasöre koymanız gerekiyor. Film oynarken kumandadan Tools tuşuna basıp Altyazı seçeneklerine gelin. Altyazıyı açın ve şifrelemeyi Türkçe yapın ki Türkçe harfler sorunsuz çıksın.

Altyazı ve film konusunda :

film.mkv ve film.srt olursa altyazı çıkar

filmadi.2010.ripyapangrupadi.720p.indilirilensiteadi....mkv ve filmadı.altyazısitesi.tercümesahibi....srt

gibi aynı olmayan film-altyazı ikilisinde tv altyazıyı göstermez.

Bu tarz uzun adlı filmlerin adını mümkün olduğunca kısaltın ve adındaki site adresi vs. gibi gereksiz bilgileri silin.

• quote:

Sayın Sandman ,

Tv mkv içine gömülü altyazıyı görmüyor. sizin harici bir srt dosyasını film ile aynı adı vererek filmin olduğu klasöre koymanız gerekiyor. Film oynarken kumandadan Tools tuşuna basıp Altyazı seçeneklerine gelin. Altyazıyı açın ve şifrelemeyi Türkçe yapın ki Türkçe harfler sorunsuz çıksın.

Altyazı ve film konusunda :

film.mkv ve film.srt olursa altyazı çıkar

filmadi.2010.ripyapangrupadi.720p.indilirilensiteadi....mkv ve filmadı.altyazısitesi.tercümesahibi....srt

gibi aynı olmayan film-altyazı ikilisinde tv altyazıyı göstermez.

Bu tarz uzun adlı filmlerin adını mümkün olduğunca kısaltın ve adındaki site adresi vs. gibi gereksiz bilgileri silin.

Çok teşekkürler ender bey.
    Son olarak acaba 2,5" external (yani ek güç girişi olmadan sadece usb ile çalışan) diskleri okuyor mu bu tvler?
    Ya da external 3,5" adaptörlü diskleri? Ki bunlar mecburen NTFS dosya sistemi oluyor filmin boyutundan dolayı.
    Eğer ki bunuda yapıyorsa yemin ederim ki verdiğim para helal-i hoş olacak.

Saygılar..

• Sayın Sandman ,

2,5" lik harddiskler sorunsuz çalışır. Harddiskin Ntfs olması sorun olmaz. Hem Fat32 hem de Ntfs sorunsuz olarak okunur.
  • izlenimlerim:

3,5" ve 2,5" usb diskleri denedim sorunsuz.
    MKV ve AVI içine gömülü AC3 ve DTS sesler sorunsuz.
    Türkçe altyazılar menüden ayarlandıktan sonra sorunsuz.
    Tek bir sorun var o da altyazı boyutunu büyük olarak seçtiğinizde dahi küçük gelmesi.
    Yazılar o kadar küçük ki okumaya çalışırken filmin detaylarını kaçırıyorsunuz.
    Belki ilerde yazılım güncellemesiyle çözülebilir ama şu an için idare edebilirim.
    Ekran tamamen mat değil, az çok yansımalar oluyor lakin görüşü bozacak kadar değil.
    Renk ve ses ayarlamalarını tek tuşla /film-müzik-yüksek vb/ yapabilmek çok güzel.
    Şu an beklentilerimi tamamen karşılayan bir tv oldu.
    Alacak arkadaşlar merak ettiklerini sorabilir. Elimden geldiğince yardımcı olmay açalışacağım.

Ender bey size de ayrıca teşekkür ederim. Dediğiniz renk ayarlamarını da en kısa sürede yapacağım.

• 630 ların işlemcileri 650 lere göre düşük hızda olduğu söyleniyor araştırmak lazım.Sırf ben bu sebepten 40c630 almadım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.