< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hsyn89ozhn -- 19 Ağustos 2021; 22:47:58 > |
Samsung note 9 çalıntı cep telefonu
-
-
Satış sözleşmesi imzalamaniz gerekiyordu. Bu tarihte bu kişiden aldım diye. ikinizinde imzasının olması gerekiyor. -
Hep bu yüzden ikinci el telefon almaktan son anda vazgeçiyorum. İyi ki paylaştınız bunu. -
Yararlı bilgi hocam teşekkürler.
-
Siz baya şanlıymışsınız, "ben aldım, ben sattım" diyen esnafa esnaflara denk gelmişsiniz. Geçmiş olsun. -
Okunurluk açısından bir nokta, paragraf başı filan kullansaydın bari hocam. -
Zamanın behrinde (2000 lerden beri) Anadolu'nun küçücük ilinde cep telefoncular birinden cep telefonu satın alırlarken, satıcı kimliğinin fotokopisinin altına şu marka, model, imei'li telefonu falanca telefoncuya sattım diye yazdırır imzalatırdı.
Telefoncuda satarken aynı şekilde alıcının kimlik fotokopisi üstüne kaşeli yazı verirdi falanca marka model filanca imei'li telefonu bu şahısa sattım diye. Enteresandır satarlarken fiş keserlerdi ancak rakam sembolik olurdu, sattıkları fiyatı yazmazlardı.
-
Çok geçmiş olsun. Bir başkasının sizden önce veya sonra kullanıp suça bulaştırması ihtimali olan her türlü eşyayı kağıtsız belgesiz olarak almak ve satmak büyük risktir. Burası Türkiye. Bütün gördüğümüz ve duyduğumuz acayip olaylar sadece haberlerde olmuyor. Gerçekte birilerinin başına geliyor, ve o birileri biz de olabiliriz burada yaşandığı gibi.
Her işimizi kayıtlı yapmaya dikkat edelim. Biz diyelim telefon aldık, kullandık ve birine ikinci el olarak kağıtsız, belgesiz, hiç bir delil olmadan sattık. Sonra bu alan kişi yasadışı işlerde bu telefonu kullandı ve çöpe attı. Aylar ve belki yıllar sonra karakoldan ifadeye çağrılabilir, hatta doğrudan gözaltına bile alınabiliriz. Çünkü bu telefon ile işlenen her suç üzerimize kalacaktır. Satış esnasında basit bir kağıt imzalama işi yapmadık diye bu telefon başımıza bela olacaktır. Belki yıllarca suçsuzluğumuzu ispat etmeye uğraşacağız. Belki ispat edemeyip ceza alacağız.
Böyle şeylere hiç gerek yok. Lütfen biraz gözü açık olalım ve sözleşmesiz birşey alıp satmayalım.
-
2.el de fatura olmasına dikkat ederim gerçi hayatımda bir kere 2011 de 2.el iphone 4 cihaz almıştım onunda faturası kutusu mevcuttu diye yoksa bulaşılmaz bu işlere, ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun.
-
böyle bir dönemde bi devlet memurunun 2. el telefonu alması zaten başlı başına risk.. Başka söze gerek yok.
-
Keşke bu ikinci el satışlar için bir yasal prosedür gelse de gönül rahatlığıyla alsak. Ben ikinci el android telefon alan ve bu telefonda bylock/fetöden içeri giren fabrika işçisi duymuştum. İspatlarsınız elbet ama geçen zaman ve stresi kimse size geri veremez.
Bu arada herkese faydalı olması açısından ben sormuş olayım, bilen biri hepimizi aydınlatsın.
Oldu da ikinci el telefon veya laptop almak istedik. Satıcıyla nasıl bir sözleşme yapmalıyız, kağıda neler yazmalıyız ki ileride iki tarafta mağdur olmasın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 19 Ağustos 2021; 19:31:2 > -
Dostum birde memur olacaksın. Bu yazı düzeni ne böyle. Noktalama işaretlerinden haberin yok mu? -
quote:
Orijinalden alıntı: Prfssr
Keşke bu ikinci el satışlar için bir yasal prosedür gelse de gönül rahatlığıyla alsak. Ben ikinci el android telefon alan ve bu telefonda bylock/fetöden içeri giren fabrika işçisi duymuştum. İspatlarsınız elbet ama geçen zaman ve stresi kimse size geri veremez.
Bu arada herkese faydalı olması açısından ben sormuş olayım, bilen biri hepimizi aydınlatsın.
Oldu da ikinci el telefon veya laptop almak istedik. Satıcıyla nasıl bir sözleşme yapmalıyız, kağıda neler yazmalıyız ki ileride iki tarafta mağdur olmasın?kesinlikle yasalarla korunmalı.hatta aracılar olsun bu işler için emlakcılar gibi belge imzalatsın onlara bir miktar komisyon verelim.
hicbir satıcı sözleşme imzalamaz bence
-
İmei ve cihaz bilgisine kadar birikimi karşılıklı satış sözleşmesi imzalamadığınızda; Cihazın kimliği siber suça dahi karışmış olsa dahi aksini iddia edemezsiniz.Sizin olayınız basitmiş.. -
Aklıma şu geldi acaba telefon sizdeyken IMIE attılar o zaman kullandınız sonra telefonu satınca telefonu alan telefonu sıfırladı atılan IMEI gittide o şekilde mi olay ceyran etti neyse gecmiş olsun tecrübe olmuş sizede
-
👍 -
Telefonum kırıldı acil almam lazımdı.Bende sahibinden com görünce telefoncu kurumsal üyeliği var diye almıştım bana ders oldu. -
Haberim var tabi ki duyarlılığın için teşekkür ederim. Gerekli düzeltmeleri yaptım.
Siz baya şanlıymışsınız, "ben aldım, ben sattım" diyen esnafa esnaflara denk gelmişsiniz. Geçmiş olsun.
|
Satış sözleşmesi imzalamaniz gerekiyordu. Bu tarihte bu kişiden aldım diye. ikinizinde imzasının olması gerekiyor.
|
Okunurluk açısından bir nokta, paragraf başı filan kullansaydın bari hocam.
|
Kim yatıyormuş 3 ay? Sağdan soldan duyduğunuz hurafe laflarla duyar kasmayın. Ayrıca öğretmenlik basit bir meslekse okul orada git oku, kpss orada git al 90 puanı atan tutan yok. Türkün düşmana ihtiyacı yok. Millet birbirinin paçasını tutmuş aşağıya, çukura doğru çekiyor zaten. |
Hep bu yüzden ikinci el telefon almaktan son anda vazgeçiyorum. İyi ki paylaştınız bunu.
|
Bu ülkede 1567 TL ile geçinen emekli var. Sen ne anlatıyorsun ? |
Benzer içerikler
- sevgilinin daha önce biriyle yattığını nasıl anlarız
- taraklı ayak için krampon
- fitness boy uzatır mı
- göze şampuan kaçması kör eder mi
- portekizce ve ispanyolca benzer mi
- bim para sayma makinesi
- elektrikli bebek arabası
- prompt mühendisliği nedir
- arçelik güneş enerjili klima fiyatları
- türk çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X